Aşk mı eğitim mi yardım lütfen.. :(

Ne yapardınız

• Aşkı seçerdim

OY: 2 2,1%
  • Eğitimi seçerdim

OY: 95 97,9%

• Ankete Katılan
    97

bestee8

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
8
0
16
Ankara
Onunla 3 yıl önce tanıştım 1 dene beraberliğimiz oldu 2 senemiz ayrı gecti ve hep onu bekledim 2 sene gözüm kimseyi görmedi aşk ne onun sayesinde öğrendim . Geri döndü ve cok mutluyum 6 aydır birlikteyiz. Üniversite öğrencisiyim özel bir okulda okuyordum cemaat okulu olduğu icin kapatıldı. Ve kendi şehrimde bir üniversiteye gidemiyorum. Önüme bir fırsat cıktı yurt dışında mimarlık okuyabilirim hazırlıkla birlikte 5 sene.. Ve hayatımdaki insandan ayrı kalıcam . Okulum bitince seneye evlilik kararı almayı düşünüyorduk be geç evlenmek istemeyen bir insanla birlikteyim. Oray'a gidersem eminim ki çöm zor olucak ve bitebilir ilişkimiz . Hayatım kurtulur geleceğim icin cok büyük bir fırsat ama onsuz olabilirim . Cok seviyorum cok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum. Ya hayatımın aşkını kaybedicem yada geleceğim için Kars'ıma çıkan fırsatı :( siz olsanız ne yapardınız

Tabiki eğitim.Aşkı birdaha yakalama fırsatınız var ama egitim icin her zaman elinize firsat gecmeye bilir.

Ben eğitim diyorum. Gerçekten seviyorsa bir şekilde seninle ilişkisini sürürmenin yolunu bulur, gerekirse bekler. Belki biraz geç olur ama sonuçta evlenmiş olursunuz. Neden geç evlenmek istemiyor? Sen döndüğünde yaşı 50 falan mı olacak? Eğer yurtdışında eğitim alınca bundan sonraki hayatın çok çok daha iyi olacaksa bu, geleceği garanti altına almaktır. Bunu hiçbir şey yıkamaz. Ancak sen bu fırsatı teper de bu kişi için garanti gelecekten vazgeçersen, o kişinin yapacağı tek bir hatayla bir anda o çok mutlu beraberliğiniz yıkılabilir. İnsanlar çiğ süt emmiş, insanlar aldatıyor, insanlar yalan söylüyor, insanlar yüz üstü bırakıyorlar. İnsan hiçbir şeyin garantisi değildir. Bir tarafta seni hiç üzmeyecek birşey var, diğer tarafta tek bi hareketle dağılabilecek bir ilişki.

Ve emin ol o kişi hayatının aşkıysa seni bekler, böyle bir seçim yapmaya zorlamaz.

Bak ben üniversiteye başladığımda bir arkadaşım vardı, hali hazırda 2 senelik ilişkisi olan. Daha yaşımız 19, çocuk 26 falandı ve evlenmek istiyordu. Askerlik tamam, iş güç tamam, çocuk evlenmek istiyor. Kıza bi dünya baskı yaptı, yok en azından nişan yapalım, nikah kıyalım sen okula devam et falan... Arkadaşım buna sıcak bakmadı, arkadaşıma sorsan o da "çocuk benim hayatımın aşkı" derdi aynı senin gibi. Neyse ne kız buna yanaştı ne de ailesi. Kız dedi ki 4 sene... 4 sene bekleyeceksen devam edelim, yok beklemeyeceksen, evlilik diye tutturuyorsan ben devam etmeyeceğim dedi ve ayrıldılar. Ayrıldıktan sonra kız öğrendi ki ilişkisi boyunca defalarca aldatılmış. Bak, ülkemizde gayet güzel eğitim aldığın halde bile iş bulup düzgün bir hayata sahip olmak bu kadar zorken neye odaklanman gerektiğine iyi karar ver.

Benimde universitede arkadasim,memleketinden, universite okumayan biriyle uzun suredir olan bir beraberligi vardi.2. Siniftaydi kiz evlendiler.kiz sinavlara gidip gelirken hamile kaldi ve son siniftayken cocugu dogdu.sinavlara falan cocuguyla geldi.sonra ne oldu biliyo musun.ayrildilar... adam simdi baska biriyle evlenekmiş.kiz calişiyor bi yerde.ama giden o guzelim uni yillarina oldu.
Ne aşki ya aşk her zaman bulunur.onemli olan donanim egitim...

Tabiki egitim.
Ama kapitalan unv.ler yerine turkiyedeki baska unvlerde devam edebiliyorsunuz bu sekilde hem egitim hem ask olur.
Ama yurt disi benm icin daha iyi diyosan seven bekler

Tabiki de eğitimmm. Gerçekten sevse zaten böyle ikilemde bırakmazdı seni..

Onunla 3 yıl önce tanıştım 1 dene beraberliğimiz oldu 2 senemiz ayrı gecti ve hep onu bekledim 2 sene gözüm kimseyi görmedi aşk ne onun sayesinde öğrendim . Geri döndü ve cok mutluyum 6 aydır birlikteyiz. Üniversite öğrencisiyim özel bir okulda okuyordum cemaat okulu olduğu icin kapatıldı. Ve kendi şehrimde bir üniversiteye gidemiyorum. Önüme bir fırsat cıktı yurt dışında mimarlık okuyabilirim hazırlıkla birlikte 5 sene.. Ve hayatımdaki insandan ayrı kalıcam . Okulum bitince seneye evlilik kararı almayı düşünüyorduk be geç evlenmek istemeyen bir insanla birlikteyim. Oray'a gidersem eminim ki çöm zor olucak ve bitebilir ilişkimiz . Hayatım kurtulur geleceğim icin cok büyük bir fırsat ama onsuz olabilirim . Cok seviyorum cok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum. Ya hayatımın aşkını kaybedicem yada geleceğim için Kars'ıma çıkan fırsatı :KK43: siz olsanız ne yapardınız

Okumadan oy verdim. Okuyunca doğru oy verdiğimi anladım.
Hayatındaki insan için eğitim hayatını geri plana atarsan sonrasında %99.99 pişman olursun.

Onunla 3 yıl önce tanıştım 1 dene beraberliğimiz oldu 2 senemiz ayrı gecti ve hep onu bekledim 2 sene gözüm kimseyi görmedi aşk ne onun sayesinde öğrendim . Geri döndü ve cok mutluyum 6 aydır birlikteyiz. Üniversite öğrencisiyim özel bir okulda okuyordum cemaat okulu olduğu icin kapatıldı. Ve kendi şehrimde bir üniversiteye gidemiyorum. Önüme bir fırsat cıktı yurt dışında mimarlık okuyabilirim hazırlıkla birlikte 5 sene.. Ve hayatımdaki insandan ayrı kalıcam . Okulum bitince seneye evlilik kararı almayı düşünüyorduk be geç evlenmek istemeyen bir insanla birlikteyim. Oray'a gidersem eminim ki çöm zor olucak ve bitebilir ilişkimiz . Hayatım kurtulur geleceğim icin cok büyük bir fırsat ama onsuz olabilirim . Cok seviyorum cok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum. Ya hayatımın aşkını kaybedicem yada geleceğim için Kars'ıma çıkan fırsatı :KK43: siz olsanız ne yapardınız

yurt disinda mimarlik nedir yaa baska bolum mu yok okuyacak madem o kadar masrafi gozden cikariyor ailen duzgun bir bolum oku bence turkiyede bile okusan is konusu sikinti mimarlikta...
Ask ne yaa sacmalama ask karin doyurmaz ask ay sonunda maas olarak bankaya yatmaz ask diploma vermez ask meslek sahibi etmez ask gelecek garantisi vermez ask sonsuz degildir ....

EGITIIMMMMM... kesinlikle

Hayatta pismanlik duydugum tek sey budur..kesinlikle egitimi sec ..zaten seni seviyorsa omur boyu bekler .. okul kisa zamanda biter askta oyle. ..ama egitim kazandirir ask kaybettirir ...

Aşkı bir seçenek bile yapmazdım. Eğitim, iş uğruna çok savaş verdim veriyorum hala. Elin adamı için bırakmak çok korkunç.. Üstelik hayatta kocanın neler yapabileceğinin garantisi yok.

Back
X