Aşk mı kalıcı, Sevgi mi ?

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Aşk feci tutkudur. Seks duygularının yoğunluk taşıdığı..İçini tutuşturan ihtirasın ne olduğunu anlayamadığın Aşk sandığın...

Tabiat kanunu, Tanrının verdiği olağan duygular..

Sonradan anlayacağımız...Gençlikte o ateşin ne olduğunu bilmeden, bilsek ayıp saydığımız, bilenin de söyleyemediği..

Evlenince, sadece bizim aşkımız bir ömür boyu sürecek sanırdık...Sürer de, o içini tutuşturan tutku sevgili oluverir.. Sıcacık, saygılı daha sağlıklı...

Aşk, bir kişiye duyulandır..

Sevgi bereketlidir, bölünür ... En sevdiklerine...Eşe, dosta, çocuğa. Dağıt dağıta bildiğince. Ancak seçerek hak edene, riyasız...

Nasıl onlarca, binlerce çiçek varsa, nasıl her birini farklı beğenip seviyorsak, insanlara da onlarca sevgimiz var

Aralarında kaktüs olmadığı sürece...... Aman ha! Şirin, görünen kaktüslerden uzak durun

Sevgi, sadece sevgiliye sunulan değil, değer verdiklerinedir

Sevgi günümüz kutlu olsun

Yeşilim

yeşilim ablacıgım ...cok guzel paylasım....bende herkesın sevgılıler gununu kutlarım...

aşk .....belkı duygu yogunlugu....işte bu yogunluk kendını sevgının ellerıne bırakınca...
galıba olanlar oluyor....
aşk belkı baslangıc....sevgı ıse daha kalıcı....
aşk ıkı kişilikse güzel....ve özel....sevgi ıse ...fedakarlık ve karsılık beklemeden olan duygu...
aşk belkı duygularını dındıremedıgın susuturamadıgın bır hıs....sevgı ıse bır bakışta kendını ele verır...
aşk bır kişiye duyulan belkıde egoısttır..bencıldır...sevgi ıse..sınırsız ve bölünebılır.....
aşk belkı gelır gecer....ama sevmek bır ömre bedel....

Son düzenleme:
aşk gözü kördür, sevgiyse mantıklıdır..

aşk şehvettir, sevgi şefkattir..

aşk heyecandır gelip geçen, sevgi dinginliktir huzur veren..

aşk zamanlıdır, sevgi ömürlüktür..

bence ask kalıcı degıldır bır sure gore buharlasıp ucuyor ama asıkken tabıkı bunu dusunmek zor hep o andakı heyecanla kalacagımızı dusunuyoruz ne yazıkkı oyle olmuyor ask buharlasırken ıkı ınsan bırbırının ıyı degıl kotu yonlerını kesfetmeye baslıyor yanı ıcımızdekı heyecan erıyor sevgı ıse bende anlamı coktur ınsamı sevmek hayvanı sevmek dogayı sevmek gıbı bır cok konuda kullanıyoruz sevmeyı ama sevgı daha kalıcıdır bır dusunsenıze sız hayvanları sevıyorsanız onları sevmeyı bırakmazsınız aılenızı severken onlardan vazgecmezsınız ıste bence ask gecıcı ama mukemmel bır duygu sevgı ıse kalıcı asıl ve asla kırlenmeyecek kadar temız duygulardır

evet çoğu kişiye sevgi duyabilir
hak edene dağıt dağıta bildiğin kadar
kimisinee cok kimisine az
ama asıl hak edene en fazla
eşimi çok seviyorum, hemde aşığım, onun herşeyine ,

Son düzenleme:
üzülerek söylüyorum. şahit de oldum.
sevgi kalıcıdır.
aşk geçiyormuş
bende geçmedi ama iki taraftan birinde geçebiliyormuş.
sadece sevgi dostluk arkadaşlık kalabiliyormuş.
sağlığın nasıl diye arayabiliyormuş taptığın insan..

Aşka inanırım,keşke herkes tadabilse Şeniz :asigim:
Tabi;değerini bilmekte önemlia.s
Dürüstlük,aşkta da olmalı,ki ömrü uzun olsun
Yok olup gitmesin a.s.

Ben çok sevgisizim.bircok sevenim varmıs...ailem.sevdiceğimm.kedimmm

Ama yürekten sevildiğimi hiçbirzaman hissedemedim...Allah sahidimdir ki cok sevgi yuklu bir insanım.
Gerçekten canım yanmamıssa eger bugune kadar kimsenin canını yakmadım.Bu kadar sevgisiz bir ömür yasamayı hakettiğimi düşünmüyorum.

ama birtek gün bile içimi titreterek sevdiğini hissediren olmadı. sevildiğimi görebilmek test edebilmek için dikenlerimi cıkarttıgımda herkes arkasını dönüp gitti.
tüm dikenlerine ragmen ben seni seviyorum diyen olmadı hiç.
oysa ben bütün kakdüslerimi kucaklıyorum.çünkü ben seviyorum dediklerimi yürekten seviyorum :çok üzgünüm:

soru beni cok etkiledi yaaaaaaaaaa. cvp veriyorum. ask bence gecicide olsa yalanda olsa yasamak güzel.Asksız kalmayada katlanabilir insan. ama sevgisizlik cok zor.bu yuzden hiiiiiiççç istememek lazım

Son düzenleme:

"oysa ben bütün kakdüslerimi kucaklıyorum.çünkü ben seviyorum dediklerimi yürekten seviyorum" Demişsin

Ama o sevimli görünen kaktüsler batar, her yerine bulaşır minik dikencikleri
Ve zaman gelir öğrenirsin bazılarını sadece uzaktan, yanaşmadan sevmeyi
Bilirsin artık kim sevgiye değer SEVGİLİ İFRİT

Aşk büyük bir tutku, geçici bir duygu ve kaybedildiğinde büyük hayal kırıklığı, oysa sevgi ömür boyu süren ve sınırsızca kullanabileceğimiz,paylaşabileceğimiz harika bir duygu.

aşk hapşurmak gibi bir şeydir geldi mi tutamazsın bir başkasından saklayamazsın... saklamak istediğinde de komik duruma düşersin.. Ve eninde sonunda aşkını özgür bırakırsın sonra devam eder ama uzun sürmez.... aşk ama sadece gerçek aşk!!! başkalaşım geçirir... kendini başka bir evreye programlar ve yaşamını orada sürdürür. Bu evrenin adı sevgidir. sevgi devam eder ama yerini az da olsa alışkanlığa bırakır. Aslında aşk hep devam eder ama başka şekillerde ve dozu azaltılmış bir biçimde.. Ve alışkanlıklar terk edilmeye başlandığı zaman aşkınız nefessiz kalır ve bir süre sonra ölür. Artık onun için yapılacak bir şey kalmamıştır. Çünkü bu hayatta her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi aşkında bir sonu vardır ve aşkınız bitmiştir
aslında hiç biri kalıcı değildir....

aşk ve sevgi birbirinden farklı duygular değil bence...
kendimden örnek vereyim, ben kocasına aşık bir kadınım...
evlenince sona eren sadece heyecan aşk bitmiyor bence...
her haline tanık olduğunuz adama ilk günün heyacanını duyamazsınız...
ama zaman zaman sizi heyecanlandıran şeyler de yaşarsınız...
elbette kocamı seviyorum ama aşkla seviyorum...
ilişkimizin başında sevdiğimden daha çok seviyorum, bunun en büyük nedeni de "dostluğumuz"...

yeşilim sevgililer gününü kaçırdım fakat bu fikrine katıldığımı belirtmeden geçemedim:1hug:

aşk feci bir tutkudur, beyin kimyasını altüst eder-tatlicadiarzu-

ama gelgelim aşk sadece gençlikte yaşanmıyor yeşilimyerimseniben

sen aşık olduğun adamla evlendin ve bir daha da doğal olarak aşık olmadın...

Allah ölene kadar mutluluğunuzu daim etsin, bir yastıkta kocatsın:Saruboceq:

ama yeşilim ben ve benim gibi evliliği bir şekilde bitenler çok severek boşansalar bile bir süre sonra tekrardan aşık oluyorlarkaydirigubbakcemile3 ay utandım şimdi

sevgi bunu dün birkez daha anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…