• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı kariyer mi?

Aslii222

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2017
193
225
103
Merhaba Hanımlar, ben bir süredir bir kişiyle görüşüyorum. Kendisi benden hoşlandığını söylemişti, bir süre mesafeli olarak görüştük ve en sonunda ben bu kişiden etkilendiğimi, hoşlandığımı hissettim. Kalbim pır pır atmaya başladı diyebilirim :) Daha ilişkimiz yeni fakat tutkulu bir aşk yolunda ilerliyoruz diyebilirim. Yeni tanışmadık, uzun zamandır tanıdığım, güvendiğim biri. Isındım kendisine oldukça. Annem de tanıyor bu kişiyi ve çok onaylıyor. Fakat en son bir pürüz çıktı bizim ilişkimizde :( Bu kişi benden 7 yaş büyük, maddi durumu iyi, iyi bir işi olan biri. Bense üniversiteden daha yeni mezun olacağım. Şu an güzel bir iş imkanı buldum gibi bir tanıdık vasıtasıyla bir teklif aldım. Genç, dinamik, benimki gibi bir eğitimi olan birinin çok uygun olacağını söyledi bu kişi, eğer ben de istersem üstlerine önerecekmiş ve olabilitesi çok yüksekmiş. Fakat bu iş öyle memurlar gibi 8-5 belli bir mesaisi olan bir iş değil. Bir gün bomboş olabilirken diğer gün çok yoğun olabilir. Ayrıca iş yoğunluğuna göre kimi zaman ayda bir, kimi zaman 3-4 ayda bir yatılı seyahatler mevcut. Beni oldukça heyecanlandıran bir teklif oldu, hayatımdaki kişiye de açtım bu durumu. Kendisi ilk başta çok sevindi, çok gururlandı benle fakat işin şartlarını duyunca suratı düştü :( Ben daha genç olduğum için hemen evlilik düşünmüyoruz ama kendisi ciddi bir ilişki yaşamak istediğini her fırsatta dile getiriyor. Bana dedi ki "bu iş çok bayana uygun bir iş değil, benim sende aklım kalır, yarın öbür gün evlensek daha da sıkıntı, çocuk mevzusuna hiç girmiyorum bile." dedi. Sizce ne yapmalıyım?

kariyer tabiiki. Yarın bu adamın dandik bir sebeple gitmeyeceğinin garantisi yok. Seni seviyorsa ilişkin devam eder zaten. Fırsat bulunca koşulları daha iyi bir işe geçersin. Ömürlük mukavele yapmıyorsun ya işyerinle

Evlenene kadar çalışın. Bir bakarsınız yarın öbür gün ayrılırsınız çok pişman olursunuz işi kabul etmediğinize

kariyer tabiiki. Yarın bu adamın dandik bir sebeple gitmeyeceğinin garantisi yok. Seni seviyorsa ilişkin devam eder zaten. Fırsat bulunca koşulları daha iyi bir işe geçersin. Ömürlük mukavele yapmıyorsun ya işyerinle
Aslında beklediğim gibi çıkarsa bu sektörde devam etmeyi düşünürüm ama tabi hayat bizim planlarımız doğrultusunda ilerlemiyor. Erkek arkadaşım diyor ki ileride evlenince bu işi sürdüremezsin o yüzden hiç başlama bile. Farklı sektörlere, daha bayana uygun işlere yönel, oralarda tecrübe edin.

Ne demek bayana uygun iş değil ? ne kadar seksist bir yaklaşım. Zaten bayana uygun iş olmasa aracı olan kişi sizi tavsiye etmez. İşe girmeye çalış yarının ne getireceği belli olmaz ayaklarının üstünde dur .

Ne demek bayana uygun degil? Seni ne ile itham ettigini farkindamisin? Ben olsam bu iş teklifini kabul edip üstüne bu ilişkiyi bitirirdim.

Bu arada iş çok güzel birşeye benziyor, sakin kaçirma.

Doğmamış bebeğe don biçmek gibi bir şey bu sorduğunuz. Daha gencim evlilik düşünmüyorum diyorsunuz, sonra iki günlük adam için aşk mı kariyer mi diye soruyorsunuz. Daha ilişkinin başında hayatınız hakkındaki kararlara bu denli karıştırmanız normal değil. Yemişim tutkulu aşkını, çok duyduk biz bunları. Aklın varsa kariyerine bakarsın.

Ayrıca çok saçma iş seyahatine çıkanlar ciddi ilişki yaşayamıyor mu ya. O zaman bütün pilotlar, hostesler, turnelere çıkan sanatçılar, işi yoğun olup sürekli nöbet tutanlar ilişki yaşamasın, devamlı dip dibe olmak şart çünkü(!) Yapma bunu kendine lütfen

Ne demek bayana uygun iş değil ? ne kadar seksist bir yaklaşım. Zaten bayana uygun iş olmasa aracı olan kişi sizi tavsiye etmez. İşe girmeye çalış yarının ne getireceği belli olmaz ayaklarının üstünde dur .
Ne demek bayana uygun degil? Seni ne ile itham ettigini farkindamisin? Ben olsam bu iş teklifini kabul edip üstüne bu ilişkiyi bitirirdim.

Bu arada iş çok güzel birşeye benziyor, sakin kaçirma.
Ben de o lafına takıldım, bayana uygun değil ne demek diye sordum. Sen ileride evlenmek, anne olmak isteyeceksin fakat evine çocuğuna vakit ayıramayacaksın bu işe devam edersen o anlamda dedim diyor. Genel olarak evlilik hayatına uygun bir meslek değilmiş ona göre. Ben olmasam dahi hayatında evleneceksin ileride, o zaman bu işi yapamayacaksın, o yüzden şimdiden hiç başlama, farklı sektörlerde tecrübe edin diyor.

Ben de o lafına takıldım, bayana uygun değil ne demek diye sordum. Sen ileride evlenmek, anne olmak isteyeceksin fakat evine çocuğuna vakit ayıramayacaksın bu işe devam edersen o anlamda dedim diyor. Genel olarak evlilik hayatına uygun bir meslek değilmiş ona göre. Ben olmasam dahi hayatında evleneceksin ileride, o zaman bu işi yapamayacaksın, o yüzden şimdiden hiç başlama, farklı sektörlerde tecrübe edin diyor.
Neden? evli olupta iş seyahati yapan insanlar yok mu. erkek arkadaşınız bu kadar mı vizyonsuz

Tecrübe tecrübedir. Kariyer derim ben. Sevdiğim adamı da ikna ederim, daha evlenmeye var tecrübe edineceğim bu benim için fırsat, evlenmeye yakın başka bir işe kayabilirim dersin. Seviyorsa gerçekten seni destekler.

Başlığa göre cevabım kariyer, kariyer...
Bu konuda iyi bir kazık yemiş biri olara
Yaşının genç olması ve ilişkinine evlilik düşüncesi ile hemen atlamamak mantıklı olduğunu gösteriyor

Sevgilin işin ile ilgili engellemeleri
Çocuk olunca neolacak gibi evlilik kurumuna aitdüşüncelerini siz evlilik kararı aldığınızda söylesin

Şu aşamada geçerli olmasın

İşinizin Şuan ki koşulları sevgilinizi ne kadar ilgilendirir buna siz karar vereceksiniz, sizin tavrınız belirleyecek

Neden? evli olupta iş seyahati yapan insanlar yok mu. erkek arkadaşınız bu kadar mı vizyonsuz
Ben de anlamadım işte. Ona göre evli çocuklu bir bayanın belli bir düzeninin olmaması, kocasını çocuğunu bırakıp ayda bir seyahata çıkması zor olurmuş.

Merhaba Hanımlar, ben bir süredir bir kişiyle görüşüyorum. Kendisi benden hoşlandığını söylemişti, bir süre mesafeli olarak görüştük ve en sonunda ben bu kişiden etkilendiğimi, hoşlandığımı hissettim. Kalbim pır pır atmaya başladı diyebilirim :) Daha ilişkimiz yeni fakat tutkulu bir aşk yolunda ilerliyoruz diyebilirim. Yeni tanışmadık, uzun zamandır tanıdığım, güvendiğim biri. Isındım kendisine oldukça. Annem de tanıyor bu kişiyi ve çok onaylıyor. Fakat en son bir pürüz çıktı bizim ilişkimizde :KK43: Bu kişi benden 7 yaş büyük, maddi durumu iyi, iyi bir işi olan biri. Bense üniversiteden daha yeni mezun olacağım. Şu an güzel bir iş imkanı buldum gibi bir tanıdık vasıtasıyla bir teklif aldım. Genç, dinamik, benimki gibi bir eğitimi olan birinin çok uygun olacağını söyledi bu kişi, eğer ben de istersem üstlerine önerecekmiş ve olabilitesi çok yüksekmiş. Fakat bu iş öyle memurlar gibi 8-5 belli bir mesaisi olan bir iş değil. Bir gün bomboş olabilirken diğer gün çok yoğun olabilir. Ayrıca iş yoğunluğuna göre kimi zaman ayda bir, kimi zaman 3-4 ayda bir yatılı seyahatler mevcut. Beni oldukça heyecanlandıran bir teklif oldu, hayatımdaki kişiye de açtım bu durumu. Kendisi ilk başta çok sevindi, çok gururlandı benle fakat işin şartlarını duyunca suratı düştü :KK43: Ben daha genç olduğum için hemen evlilik düşünmüyoruz ama kendisi ciddi bir ilişki yaşamak istediğini her fırsatta dile getiriyor. Bana dedi ki "bu iş çok bayana uygun bir iş değil, benim sende aklım kalır, yarın öbür gün evlensek daha da sıkıntı, çocuk mevzusuna hiç girmiyorum bile." dedi. Sizce ne yapmalıyım?
tabiki kariyer , bana bu kadar büyük bir aşkla bağlanan eşim sırf çocuğu olmadı ve annesi ısınmadı diye bizi bitirdi .
Hicbir şeyin garantisi yok , eğer ki benim bugun işim olmasaydı ben asla kalkamazdım bu boşanma fikrinin altından , işim bana güç veriyor çünkü kimseye muhtaç olmayacağım ,

tabiki kariyer , bana bu kadar büyük bir aşkla bağlanan eşim sırf çocuğu olmadı ve annesi ısınmadı diye bizi bitirdi .
Hicbir şeyin garantisi yok , eğer ki benim bugun işim olmasaydı ben asla kalkamazdım bu boşanma fikrinin altından , işim bana güç veriyor çünkü kimseye muhtaç olmayacağım ,
Çok haklısınız ben de kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ve sizin gibi güçlü kadınları örnek alıyorum. Zaten "çalışsam mı çalışmasam mı" diye bir konu açmam bile. Fakat erkek arkadaşım diyor ki "çalış, ben sana çalışma demiyorum, aksine her kadın çalışmalı diye düşünüyorum ama farklı bir sektörde, evlilik hayatına uygun bir sektörde çalış diyorum" diyor.

Benzer bir konuyu 1 sene önce ben açtım. İşi seçtim evlenmedim hala bekarım.:KK45:
Sizin durumunuz ikisi arasında tercih yapmayı gerektirecek bir durum değil bence. Daha bir resmiyet yok aranızda. Sanki hiç evlenmeyecekmiş gibi işe başlayın. O zamana kadar neler değişir neler.

Benzer bir konuyu 1 sene önce ben açtım. İşi seçtim evlenmedim hala bekarım.:KK45:
Sizin durumunuz ikisi arasında tercih yapmayı gerektirecek bir durum değil bence. Daha bir resmiyet yok aranızda. Sanki hiç evlenmeyecekmiş gibi işe başlayın. O zamana kadar neler değişir neler.
Sizin konunuzu da okuyayım :)

Back
X