• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı mantık mı

bence herşeyin farkındasın.. bi mühlet ver kendine 1 hafta iyice düşün ve kararını bildir. ama herşeyi gözden geçirerek karar ver.
Aynen zaten suanda düsünüyorum bana karsı tavırlarını her yönden iste yokluk zor bir sey ask biterse bir gün bunun geri dönusude yok benim icin annem istemiyor tamam sen istersen olsun diyo ama gönlü yok ailenin istemedigi kisilerdede en yakinimda bile ablamda ayni mutlu olmuyor

"En azından bir ev" konusuna takildim bende.

Bu herkesin istedigi bir sey oldugunu zannetmiyorum.

Esimle nisanlandigimizda universite ogrencisiydik ikimizde.

Ailem hic bir zaman ev araba demedi.

Esim azimli caliskan biriydi ben guveniyordum ailemde guvendi.

Sonra ikimzde is guc sahibi olduk evlendik aldik evimizi.

Eltimin ailesi kaynima zamaninda asiri baski yapmislar ev de ev ev olmadan kizi vermeyiz demisler. Eltim zor ikna etmis ailesini. Evlendikten sonra eltim calismamis ama kaynim ev almis. Simdi hic sevmiyor karisinin ailesini durmadan ailesi yuzunden tartisiyorlar eltimle.

Ama benim esimle ailem arasinda hicbir sorun yok. Abisinin yasadiklarini bildigi icin esim senin ailen abimin yasadiklarini bana yasatmadi Allah onlardan razi olsun diyor.

Ayrica kayinvalidemler de eltimin ailesiyle mesafeli. Cunku dugun zamani durmadan maddiyat yuzunden problem cikarmislar. Ama benim ailemi cok seviyorlar beraber piknikler caylar Allah bozmasin.

Benimde bir oglum var. Allah onu kendi ayaklari uzerinde durabilen bir birey olarak yetistirmemi nasip etsin. Karsisina da ev olacak diye tutturan biri cikarmasin insallah. Dursunlar kendi ayaklari uzerinde kursunlar hayatlarini. Ben elimden geldigince yardim ederim tabi ama gelin hanim daha dugun olmadan ev olmazsa olmaz bu is tavrina girerse asiri sogurum.

"En azından bir ev" demişsiniz ama bu zamanda ev almak kolay mı sanıyorsunuz. Karı-koca çalışanlar bile zorluk cekebiliyor, ev alırken.

Sevgilinizin çalışmanıza müdahale etmesi konusuna gelince orada durmak lazım. Evlenmeyecekseniz bu sebeple evlenmeyin derim.

Bu arada fakir sevgili ile evlenmeyince zengin taliplerin geliyor olmasi kesin bilgi mi arkadaşlar :KK53:

İşte çalışıp kazanıp kendin birşeyler için para harcamayinca "en azından bir ev' oluyor
Cidden ya ev almak nasıl da basit bir şey gibi görünüyor. Onun kredisi nasıl ödenecek? Bizim durumumuz gayet ortalamanın üzerinde eşimle ikimiz de uzman yardımcısı maaşına denk maaş alıyoruz ama evimiz yok. Genç yaşımda kredi ödemektense harcıyorum valla ben parayı. Çok da düşüncesiz davranmıyoruz kenarda biraz birikiyor ama kendiliğinden, arttığı için bir birikme oluyor bu, zorladığımız için değil. Onunla da büyük şehirde ev almak mümkün değil kısa vadede. Kira ödememiz de bize zorluk getirmiyor.

Senin bir mesleğin var mı ?çalışabilecek misin?Onun durumu çok iyi değilse sen de çalışacaksın.Maasi kaç.kira da verilecek.Ama çoğu kişinin evi yok ona takılma.Maasu azsa mecbur calisacaksin.Sevgi uyum saygi da varsa tamam.Efendi adam mi bu da onemli.Bundan sonrakinin maddi durumu iyi olacak diye birşey yok.

Şu çalışma diyenlere de ifrit oluyorum. Sana gelecek verebilcek mi istediğini alabilcek mi de çalışma diyo neyin özgüveni acaba ?
Konuşmalarına bakarsak genç yaşın çalış kimselere muhtaç etme kendini. Hayatınla ilgili kararları sen ver başkaları senin yerine konuşmasın.
Daha iyi şartlarda yaşamak varken neyin kafası bu aza tamah et. Sonuçta elinde olan bişey baştan ofsayt bence. HAYIRLISI

Meraba arkadaslar benim sevdiğim bir adam var ve durumu çokta iyi değil ailemde istese verir ama icten razı değiller ailem razi olmayınca bende kararsız kaldım seviyorum ama bi yandanda hayat şartları önemli gibi ask herseye yetermi sizce onunla evlensemmi yoksa bekleyip ailemin razı olucagı biriylemi evlensem (bunada gönlüm razı değil seviyorum: ( )
bana göre evlilik yolunda en büyük hata insanlar birini tanımaya baslamadan önce sadece duyguşarıyla hareket etmeleri .

ben hep biriyle tanısmadan önce belli kriterler koyuyordum yoksa eliyordum varsa gönlmü acıyordum

maddi durumu iyi olmayabilir ona sözüm yok ama şunu unutmayın eğer dürüst adam gibi adamsa sorumluluk bilinci yüksekse ve sevdiği kişiyi ele güne mahcup etmem düşüncesindeyse o zaman zaten çalışır para da kazanır

Aşkın geçmesini bekle , yine de o adamsa ışık görürsen öyle karar ver , aşığım diye biriyle bir ömrün sözleşmesi imzalanmaz...

E sen şimdi konu açmışsın adam evli 40 yaşında, bu konudaki sevdiğin adam da o mu. E ailen nasıl seni bu adama veriyor, ben hiçbirşey anlamadım, senin burda maddiyattan daha önemli sorunların var gibi

Back
X