• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ask mı mantıkmı?

Mutlu olmak icin ikisi de şart sadece mantik ya da ask yetmiyor
Mantik diye bir aşk, aşk diye bir yemek yok maalesef
İkisi de sart:ssz:

Son düzenleme:
Daha yaş 17. Ne sevdiğinle olacağın ne de bolluk içinde olacağın belli değil. Önce bi okulunu bitir, sonra da bunları hep beraber tartışırız..

Anlamadim ki sana futbolcu evlenme teklifi mi etti? Daha bulusmadan evliligi dusunmekte neyin nesi?

arkadaş aklını başına topla :1:daha ne senin evlenme yaşın nede karşındaki sana evlenme teklif etmiş kendi kendine gelin damat oluyosun derlerya seninkide o hesap

Aklıma- ismi lazım değil - bir kalecinin karısı geldi.Her gördüğümde neden bilmiyorum gülesim geliyor.Tek yaptığı spora gidip sosyetik etkinliklere katılmak.Ee ne işime yarayacak kendim bir şeyler elde etmedikten sonra? Daha çok küçüksün,kişisel gelişimine odaklan.Sorduğun soruya gelince bence ikisi de değil.Futbolcu için geleceği parlak diyorsun,bu durumda çocuk sürekli bir disiplin altında yaşayacak,sıkıcı.Sakatlık geçirebilir,futbol hayatı bitebilir vs.Futbolda inanılmaz paralar dönüyor,çocuğu rahat bırakmayacaklar,gerek antrenörler gerek diğer kızlar.Ben bu tempoyu kaldıramazdım.Diğer çocuk da düşmanının eski sevgilisiymiş,onunla nasıl gelecek düşündün anlamadım.Ben sevmediğim kişilerin yanındakilerden de hazzetmem.Sevgili gözüyle bakamazdım ona.Hayat da okuldan sonra gezmekle bitmiyor güzelim.

sen hele bi okulunu bitir üniye git daha neler neler çıkacak karşına o zaman kendiliğinden değişecek fikrin daha bu yaşta neyin acelesi bu ?

Aşk ve mantık ikisi olmadan asla olmaz... Şöyle bir şey var aşk gelip geçicidir sevgi ise baki mantığın hükmettiğini kalbinde sever :34:

aşk biter sevgi bitmez kalben gerçekten sevdiğinizi düşündüğünüz kişi aklınıza da yatıyorsa onunla birlikte olun. ama siz mantığı para sanıyorsunuz hayır mantık para demek değildir. evlilik düşünüyorsan parasına değil iyi bir eş olacak mı seni mutlu edecek mi evine bakacak mı yarın çocuğunuz olduğunda ona iyi bir baba olacak mı bunlara bakarsanız mantık evliliği yapmış olursunuz...
ne adamlar var parası olduğu halde evine bağlı olmayan eşini ihmal eden o nedenle her yönüyle düşünün sadece parası var geleceğim iyi olacak diye düşünmeyin...

17 yaşındasın henüz, ne mantığından bahsediyorsun!? :ssz:

Eğer mantıklı karar verebilecek bir kız olsaydın, okur işini eline alır ve kendi alın terinle,
kendi emeğinle sağlardın kendine o lüks hayatı!

Ayrıca birkaç yıl sonrası için, herzaman kalbinde yer edenden yana yap tercihini.
Sevmediğin birisiyle ömür geçmez!! :45:

Son düzenleme:
töbeeeeeeee daha yaşınız 17 imiş ohooo önce okulunu bitirmek için uğraş iyi bir üniversiteye gir ..

kendi hayatını kurtar mesleğin olsun ayaklarının üstünde dur yarının ne getireceği hiç belli olmaz

daha yasın cok ufak o yuzden dee toz pembe geliyordur şimdi hersey sanaa

ay ben 25 yasındayımmmm daha şimdi şimdiii evlenme fikri aklıma girmeye basladı

dolu dolu hayatı yasa cnm kampus havasını tat bunların tadı bambaskaaa sora cok pişman olursun ...

Daha 17 yaşındaymışsınız. Ben de büyüksünüz de son çare bunu düşünüyorsunuz sandım.

Bir de, daha önce çok acı çektim dememişmisiniz de, kaç yaşında aşk acısı çekmeye başladınız, 5 yaşında mı ?:53:
Durun daha yaşınız ne başınız ne ?
Futbolcuların parası iyi olduğu kadar ,özel hayat çevresi de geniştir yalnız dikkatinizi çekerim.:31:

Ayrıca siz mantık evliliğini çok yanlış anlamışsınız. Mantık evliliği , "çok parası var bolluk içinde yaşarım" düşüncesinden oluşmaz.
Adamın parası var diye evlenen kadınlar; benim gözümde, bakkala gidip parasıyla şeker almak gibi.Hiçbir farkı yok ve ben şahsen bunda mantıklı bir şey görmüyorum.:ssz:
Ha aynı zamanda, "seviyorum iyi biri ama aşık değilim fakat yine de evleneceğim" derseniz o başka tabi.
Bence siz iki yolu da seçmeyin. Derslerinize yoğunlaşın. :34:

Son düzenleme:
hem mantık hem ask aramak daha makuldur cnm. asksız olmaz mantıksızda olmaz. sadece ask yeterlı asla ama asla olamaz. mantık da öle. aklıma ve kalbıme hıtap eden biri olmalı

Bolluk=fulbolcu diyorsunuz da,adam maç sırasın da ciddi bir sakatlık yaşarsa,futbol hayatı biter..yani "bolluk" ta gider.

bana bunları hissettiğini biliyorum galatasarayın altyapısında oynuyor geleceği çok parlak 17 yasındayım. o da 21 ine girecek ekimde

Hey Allah'ım daha 17 yaşındaymışsın...
Yavrum evladım boşver sen şimdi bu aşk mı? mantık mı? olaylarını,derslerine odaklan.

Bence soru aşk mı maddiyat mı olacakmış. Çünkü siz burada sevdiğiniz adamla rahat bir yaşamı kıyaslıyorsunuz. Mantık çok farklı, yani adam çok karakterli olur, iyi bir ailesi olur, sizin kadir kıymetinizi bilir mantığınız bu adam seni mutlu eder der ama siz sevmezsiniz o zaman aşk mı mantık mı diye düşünürsünüz. Burada kıyas konusu henüz belirsiz olan iyi bir gelecek ya da sevdiğiniz adam. Büyük konuşmayayım ama her gün sevdiğim adamın yüzüne bakıp kendi yağımda kavrulmayı tercih ederim. Sevmediğin adamla ömür mü geçer ? Sevdiğim diye eşyalara mı sarılacağım ? Dünyanın bin türlü hali var, eşin hastalansa, başına bir iş gelse, bakıma muhtaç olsa sevmediğin birisine nasıl bakarsın, nasıl çekilir hayat ? Bence evlilikte en önemlisi fedakarlıktır ve insan ancak sevdiğine fedakarlık yapabilir...

Hem aşkımla hem mantığımla nişanlandım, hem aşkımla hem mantığımla da evleneceğim inşallah.. :9:

Yahu daha 17 yaşındasın. Bolluğu, sefa sürmeyi mi düşünüyorsun. Burada mantık evliliği yapanları okudum mutlular diyorsun. Buradaki bayanlar 17 yaşında yapmadı ki o mantık evliliğini....ve hiç sanmıyorum ki senin dediğin gibi bolluk içinde yaşamak için de yapmadılar evliliklerini...Kalbinden geçeni hoşlandığını seç canım, daha yaşın 17...Parayı değil, ufak heyecanları, kalbini attıranı seçeceksin tabi ki...

öncelikle şu anda 2 kişiyi birden idare ediyosun sanırım bu hiç hoş değil bir an önce tercihini yap..
diğer meseleye gelince futbolcu olanın ilerde sakatlanıp o işi yapamayacağını nerden bilebilirsin? bilemezsin...diğer çocuğunda ileride zengin olmayacağını nerden bilebilirsin? onu da bilemezsin..
zamanın kime ne göstereceği belli değil..hangisinden gerçekten hoşlanıyosan onunla devam et..ama evleneceğin kişi ikisi de olmayabilir bilemesin ki...

Back
X