aşk mı?sevgi mi?

Aşk insanın kendisini yönetememesidir
İnsanı eşşekten düşmüş karpuza çevirmesidir :delphin:

Sevgi ise hayatın ta kendisi..

uzakta muhteşem görünen bir çiçeği farkedersin.görürsün sahip olmak istersin koparırsın onu.koklarsın bağrına basarsın ona zarar veriyo olsanda artık senindir ve bu SEVGİdir..
ama o çiçeği görüp bakmaya dokunmaya koklamaya kıyamamak onu dalında sevmekse AŞKtır

bence aşk bahar gibi hayat veren insanı canlandıran,ama gelip geçici,veya pembe gözlüklerle bakmak gibi aldatıcı,sevgiyse katlanabilmektir. herşeye rağmen katlanabiliyorsanız seviyorsunuzdur...

aşk insana herşeyi yaptırır ama sevgiye gelince o sadece sadakattir anlayıştır benim için sevgi aşktan daha önemli ve kutsaldır.

Bence aşk geçici bir hormon dalgalanması...
Mantıklı düşünemezsin, düşünsen de işine gelmez...
Bulutların en pembesinin üzerinde gezersin...
Her şey mükemmeldir- mükemmel hiçbir şey olmadığını bile bile inanırsın buna...

Derken o mükemmellik, o pembe bulutlar seyrelmeye başlar...
Bakarsın ki karşındaki insan aslında o kusursuz kişi değilmiş...
Hayat pembe bulutlar ardındaki kadar güzel değilmiş...
Bulutlar dağılır...
Aşk gider, sevgi kalır...

Her şeye rağmen aşkın zerrelerini yaşamaya devam ediyorsan,
İşte sen o zaman seviyorsundur !

Benim için aşk geçici, sevgi sonsuz. Aşk geçer, azalır. Sevgi bir ömür devam eder.

Aşık değilim, seviyorum :asigim:

aşk bulunması çok zordur her zaman karşına çıkmaz, bilemessin bigün bi yerde ansızın aşık olursun gözün hiç bişey görmez ne onur kalır ne gurur sevgi farklıdır ve kalıcıdır çok kez sevebilirsin ama çok kez aşık olamassın vede aşkı kolay bulamassın seviyorum ama aşık deyilim bendeeeeeeee

aşk bir anlıktır onun kötü hareketini görünce bitebilir .
ama sevgi karşılıksızdır delice bağlanmaktır ne yaparsa yapsın atamazsın vazgeçemezsin annenden kardeşinden vzgeçebilirmisin işte bu sevgidir ...

aşk kavuşamamak
sevmek her türlü fedakarlığı göze almak şartsız karşılıksız sevmek

aşk mucizeleri bile gerçekleştirebilecek kadar imkanszılıklar diyarı yolculuğu......
sevgi ise: her zaman yaşanabilinecek bir duygu sınırsız ,zaman bekleyen,sabredilen,özlenen ....
bence aşkın tanımı tam sevginin tersi......
zaman dinlemeyen,özlemle beklenemeyen,sabırsızlıkla yaşanılan coşkulu duyguların yoğunluğudur........

aşkta sevgide yeri gelince acı demek çok fazla bağlanmak demek çok fazla beklenti demek karşındakinin sana tapmasını beklemek demek vs vs :D

ask geldiği gibi gider zaten kaptırırsın kendini ama sewgide düşünerek hareket edersina.s

aşk bir tutkudur.
kavuşamadığın bir şeydir buda tutku yaratır.
kavuştuğunda ise o tutku eskisi gibi olmaz ben buna inanıyorum.
sevgi ise sonsuz bişey benim için yıllar geçsede sevgin bitmez asla hep seversin ama aşk öle değil aşk zamanla tüketilebilen bir şey o yüzden sevgiyi seçiyorum:asigim:a.s.:nazar:

İkisi de olmalı bence aşk tutkudur heyecandır.Sevgi onun için herşeyi göze almaktır fedakarlıktır .Aşk duygumu şuan için 4 senedir tadığım 1 buçuk yıllık evli olduğum kocacıma karşı hala hissediyorum . ONA AŞIĞIM

Bence de ikisi de olmalı, ama sevgi daha önde gelir, bi insan aşık olmadan yaşayabilir ama hiç bir insan sevgisiz yaşayamaz

İkisi de gerekır.Hele bırde yanına bır adet SAYGI koydunmu!!!Tam super bı üçlü olur kı onun da tadına doyum olmaz.Ayrıca aşk da ılk gunku kadar olmasa da bı sekılde taze tutalabılecegını dusunenlerdenım.Hayatta surprızler var bunları da bunun ıcın kullanabılırız.

aşk, insanın dirayetini yitirmesidir.. gözünün kör olmasıdır.. bir anlamda tutkudur aşk..
aşk gelip geçicidir..
sevgi ise bambaşkadır.. hayat boyu ''ver elini'' deyip, sımsıkı sarılmaktır..
aşkda fizik önemlidir karşı cins için..
fakat sevgi, reeldir.. ne olursa olsun, nasıl olursa olsun, (şişman,zayıf,çirkin,güzel vs.) sımsıkı sarılmaktır ona..

Back
X