Aşk nedir?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
Aşk nedir? Birinin yanlış insan olduğunu görüp onun doğru insan olduğuna inanmak mıdır? Kendini tanımadığın bir insana aniden çok yakın bulmak mıdır, onun senin bir parçan olması mıdır? Kusurlarını görüpte o kusursuzmuş gibi hissetmek midir? Ya da o yokken heryerde ya da hiç biryerde olmak mıdır?Onun için herşeyi göze almak mıdır?

Aşkı yaşayan insanlara soruyorum. Nedir aşk? Aşkı ve aşk duygusunu nasıl tarif edersiniz?

Sevdiğim bir replik vardır buna uygun;
"- Peki ya aşk?
+ Fazla abartılıyor. Biyokimyasal olarak fazla miktarda çikolata yemekten farkı yok.."

aşk baştan aşağı saçmalıktır.

Biliyor musun dün bu mesajını okudum hatta dedim ki olur mu öyle şey yahu aşkın ne olduğunu bilen bir insan aşka nasıl saçmalık der dedim. Fakat şimdi sana katılıyorum bence aşk saçmalık değil de deliliktir.

Biliyor musun dün bu mesajını okudum hatta dedim ki olur mu öyle şey yahu aşkın ne olduğunu bilen bir insan aşka nasıl saçmalık der dedim. Fakat şimdi sana katılıyorum bence aşk saçmalık değil de deliliktir.
Asik olmadim mi oldum hem de deli gibi soyledigin gibi..
Ama bi sacmaligin ortasinda buldum kendmi belki biliyorsundur
O yuzden sacmalik dedim:)

Ask engel tanimamaktir..mantik sinirlarinin disina cikmaktir..yapmam dedigin seyin basrolunde bulunmaktir..onceligin hep o olmasidir.yanindayken etrafini hissedememektir.o varken aldigin nefes bile hucrelerini isledigini hissetmektir..gozun kor olmasidir...kisaca askk;deliliktir...mumkunse olmiycak kisiye olunmamasi tercih edilir..bikez yandi basim bi daha mi amann amannnnnn

Ask engel tanimamaktir..mantik sinirlarinin disina cikmaktir..yapmam dedigin seyin basrolunde bulunmaktir..onceligin hep o olmasidir.yanindayken etrafini hissedememektir.o varken aldigin nefes bile hucrelerini isledigini hissetmektir..gozun kor olmasidir...kisaca askk;deliliktir...mumkunse olmiycak kisiye olunmamasi tercih edilir..bikez yandi basim bi daha mi amann amannnnnn
Evet aşk çok acı verici birşey fakat hemde çok güzeldir. Aşksız hayat çok manasız olur.Şimdi aman aman diyorsun ama bence sen yine aşka düşünce yine aşka kaptırırsın kendini:KK8::KK8::KK8:ALLAH sana o duyguyu yaşattıysa bir daha yaşattırsa kiymetini bil sonuçta aşkı tatmak herkese nasip olmyor:KK68:

Aşk zordur. Aşk yüklüdür. Yoğundur.
En çok da "karmaşık" sıfatını hak eder.
Kalbinin ortasında bazen koca bir ağırlık oluşturur dayanamazsın, bazen de hiçbir şeyin veremediği bir huzur ve mutluluk halini yaşatır.
Uç duygulara sebep olur. Olmaz dediğin şeylerin içinde bulursun kendini.
Tek bir tanımı yok benim için yani. Çok yönlü bir oluşum.

Ask bilinmeyene duyulan merak ve hayranliktir. Suresi karsindakini elde edene kadardir. Elde ettigin seyi tanidikca seversen, asktan cok daha guclu yeni bir duyguyla karsilasirsin.. Tanidigindan memnun kalmazsan da yeniden bir bilinmezin pesine dusmenin ozlemini yasarsin

Bir fani için kendisine düşmekten korktuğum duygudur. Kendisi bana yaramıyor. Aşk biter, acısı kalır, izini bırakır.

Yanındayken kaybetme duygusu, yokken de özlem duygusunu tavan yaptırır.
Sevmeye eyvallah da Allah c.c. şahsen kimse için aşka düşürmesin diyorum.

Bir fani için kendisine düşmekten korktuğum duygudur. Kendisi bana yaramıyor. Aşk biter, acısı kalır, izini bırakır.

Yanındayken kaybetme duygusu, yokken de özlem duygusunu tavan yaptırır.
Sevmeye eyvallah da Allah c.c. şahsen kimse için aşka düşürmesin diyorum.

Yine söylüyorum evet aşk çok acı verici birşey fakat hemde çok güzel birşey. Aşık olmak herkese nasip olmuyor. Neden öyle söylüyorsun ya. Aşk mücizevi bir duygu. Hayat mana kazanıyor, hatta özlem duymak onun kokusunu özlemek bile bazen güzeldir, özlem sonrası kavuşmak onu görmek ona bakmak kokusunu duymak ayrı bir güzeldir. Aşk ne kadar acı verici birşey olsada ALLAH kimse için aşka düşürmesin demek bedduaya benziyor bence, ALLAH herkese aşkı yaşamayı nasip etsin kimseyi aşktan mahrum etmesin ve sevdiğine kavuştursun İNŞALLAH. AMİN.

kendi adıma, ilişkim adına yanıt vereyim... aşk hastalıktır.
uzunn zamandır beraber olmana rağmen hala onu gördüğünde ellerinin titremesi, onun kalbinin hızlı atmasıdır mesela.
en sert kavgayı ederken bile bi yerini çarptığında, ne bileyim canı yandığında her şeyi unutup "kıyamam" deyip onu öpmektir, acısını geçirmek istemektir. kavgayı, öfkeyi unutmaktır.
o varken hiç ölmem gibi hissetmektir. kimse sizi aşamazmış gibi sanki.
o yokken ölürüm gibi hissetmektir ama ölmek isteyince ölemediğini keşfetmektir.
o varken uyuşturucu alıyor gibi olmaktır, o yokken de tam tersi; kıvranmaktır. bağımlılıktır.
bir kez beni sevdiğini göreyim diye ağlamaktır, yerlerde yatmaktır.
onun için dünyayı yakabileceğini düşünmektir, belki yapabilirsin de sahiden; o gücü de veriyor aşk.
onun sana dünyadaki en güzel şey gibi gelmesidir. bana dünyanın en yakışıklı adamı gelir, diğer insanlara sorarım bazen; sıradan derler.
onun hiçbir şeyinden tiksinmemektir, yeri geldiğinde annesi yeri geldiğinde çocuğu olabilmektir.
ondan bahsederken gözlerinin parlamasıdır, ondan bahsederken bile kanının hızlı akmasıdır.
ondan bir mesaj geldiğinde bırak mesajı çağrı atsa, dumanla haber gönderse o an dünyanın durmasıdır.
o yokken de dünyanın durmasıdır.
reaksiyonlarının birbirine karışmasıdır.
ona en kızdığın anlarda bile ona sığınmak istemektir.
bunları anlatırken bile zihninin içinden "ama dudakları çok güzel ya, ama saçları çok tatlı ya" gibi alakasız ama alakalı düşünceler geçmesidir.
yazarken ara sıra durup onu düşünüp mutlu olmak ya da üzülmektir.
o yokken hayat kalitenin düşmesidir.
o varken genç, taze bir insan olmandır.
en elde ettiğini hissettiğin anda bile yanında melekler gibi uyuyorken ona bakıp "allahım bu adam beni çok sevsin" diye dua etmektir.
hayattaki tek dileğinin o olmasıdır.
hem yarabandıdır hem yara.
kısacası, hastalıktır.

beklentim büyük, daimi bir aşk istiyorum karşılıklı olsun istiyorum. karşılıklı ayakları yerden kesen bu duygunun daimi olduğunu da sanmıyorum ama istiyorum işte.

dizi/filmlerde gördüğümüz gibi olmadığı kesin. keşke arka fonda müzikle biz de sıkılmadan yaşayabilsek aşkı.

X