• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk olmadan evlilik olur mu ?

Merhabalar,
3 yıl önce boşandım ve 1 çocuğum var (5 yaş)
Arada konuştuğum ilişki kurduğum insanlar oldu tabii. Hatta bir ciddi ilişkim vardı ama yürümedi. Geçen sene biri ile tanıştık bir tanıdık vasıtasıyla. Eşini kaybetmiş 4 yaşında çocuğu olan birisi. Beğenmiştim ama ilişki düşünmedim ve konuşmayı kestik. Bu sene tekrar denk geldik ve yine konuşmaya başladık.
Çevresinde sevilen, çok düzgün, beyfendi ve kadın ruhundan anlayan biri. Çevresinden kime denk gelsim şanslı olduğumu söylüyor. Belli ki iş 1 sene içinde evliliğe dönüşecek.
Bana göre çok yakışıklı, ortak keyiflerimiz olan, gerçekten beni çok mutlu edecek birisi. Gel gelelim ki romantik anlamda bir şeyler hissedemedim.
Zamanla hisseder miyim, zamanını çalmamalı mıyım çok kararsızım.
Ya da artık huzurun önemli boş ver aşkı meşki yaşlarında mıyım ? Öyle olmayı diliyorum ya.
Bi tavsiye..
Yakışıklı oluşunu bir kenara bırakıp huyuna suyuna bak ciddi düşünüyorsa bir yere gidip huylarınızı kırmızı çizgilerinizi söyleyin
Öyle yakışıklı insanlar var hiç vicdanları yok
Sizi etkileyen tek şey önce karakter sonra maaş sonra yüzü olması lazım
Birde birçok genç sevgili ile evleniyor bazıları görücü usulü inanin çevremde daha mutlu olanların çoğu görücü usulü olanlar
Sevgili olanlarin çoğu boşandı
Ama siz yinede görmüşsünuz sjsjsj

Adamın dört çocuğu ve sizin bir çocuğunuz toplamda beş çocuk eder. Bu kadar kalabalık bir yerde çocuğunuzun ezilme riski var, bu ortamda anne olarak onunla nasıl ilgileneceksiniz veya sıra gelecek mi? Adama bir duyguda oluşmamış zaten mantığınız uygun birini bulun.

Adamın dört çocuğu ve sizin bir çocuğunuz toplamda beş çocuk eder. Bu kadar kalabalık bir yerde çocuğunuzun ezilme riski var, bu ortamda anne olarak onunla nasıl ilgileneceksiniz veya sıra gelecek mi? Adama bir duyguda oluşmamış zaten mantığınız uygun birini bulun.
adamın 4 çocuğu yok

4 yaşında bir çocuğu var

4 yaşında 1 çocuğu var yanlış okumuşsunuz :)

Bence olabilir. Ama erkek aşık olmalı diye düşünüyorum. Biz zamanla sevgiye ilgiye karşı duygu geliştirebiliyoruz ama erkekler bu konuda bizim gibi değiller.

Adam sizden hoslandiysa, aşık olduysa olacaksa ? Adamin nasil bir evlilik hayal ettigini, ne icin evlendigini iyi anlamaniz lazim.Aşka benzer bir heyecan hissetmiyorsaniz tahammul etmek kolay degil. Mantik evliligi yapacaksaniz mantikli olarak butun detaylari dusunmeniz ve konusmaniz lazim.
Eski esinizi tasiyabilecek mi? Ev ekonomisinde sorumluluklariniz ne olacak? Masraflar nasil paylasilacak? Nerede oturacaksiniz? Ana babasiyla iliskisi nasil? Aile sizi ve cocugunuzu hos goruyle kabul edecek mi? Sorunlari cozme sekli nedir? Refleksinde el kaldirma var mi? gibi gibi..Aceleniz yoksa epey bir sure zaman gecirip cocuklari birbirine alistirip daha sonra evlenin. Evlenip bunlari yapmaya calismayin. Bence :) Ha bir de eski esinizin pozisyonu onemli. Rizasi varmi, basiniza dert acarmi, siz olurda evlenirseniz gereksiz kiskancliklar yapar mi, kendisi ve ailesi cocuk uzerinden sizi rahatsiz eder mi gibi.

Evlilik deneyiminiz var. Siz de bilirsiniz evlilik zor,aşıkken.

Aşık olmadan daha da zor.
+1
Aşk, sevgi evlilik için gerekli fakat yeterli değil. Mantık ve duygu dengesinde olursa güzel gidiyor.
Hiçbir his olmadan olmaz, biraz zaman verin kendinize, olmuyorsa bence uzamamalı. Evlilik iş ortaklığı değil.

Merhabalar,
Arada konuştuğum ilişki kurduğum insanlar oldu tabii. Hatta bir ciddi ilişkim vardı ama yürümedi. Geçen sene biri ile tanıştık bir tanıdık vasıtasıyla. Eşini kaybetmiş 4 yaşında çocuğu olan birisi. Beğenmiştim ama ilişki düşünmedim ve konuşmayı kestik. Bu sene tekrar denk geldik ve yine konuşmaya başladık.
Çevresinde sevilen, çok düzgün, beyfendi ve kadın ruhundan anlayan biri. Çevresinden kime denk gelsim şanslı olduğumu söylüyor. Belli ki iş 1 sene içinde evliliğe dönüşecek.
Bana göre çok yakışıklı, ortak keyiflerimiz olan, gerçekten beni çok mutlu edecek birisi. Gel gelelim ki romantik anlamda bir şeyler hissedemedim.
Ya da artık huzurun önemli boş ver aşkı meşki yaşlarında mıyım ? Öyle olmayı diliyorum ya.
Bi tavsiye..
Bence olur bu adamla zamanla seversiniz aşık bile olursunuz. Biz kadınlar duygusal varlıklarız sevgi için sevmek için dünyaya gelmişiz. Bizlere taş bile verilse onuda severiz. Hele ki böylesine düzgün bir adamsa bahçeniz çiçek açacaktır yüzünüz gülecektir.
Güzellikler diliyorum size...

Benim fikrimi sorarsan.. Ben asik olmadan yapamam. Gicik olurum her hareketine. Bir adam benim basimi döndürmesi gerekiyor. Hep onu dusunmem onu arzu etmem gerekiyor. Bende zamanla olmuyor yaaa bastan beni delirtmiyorsa dahada gözume batiyor. Ama senin karakteri bilmiyorum bilemedim simdi.

Aşk dediğiniz şeyin bir ömrü var zaten . Zaman içinde hiçbir sebebe bağlı olmadan zayıflar. Kendiliğinden biter ve sevgiye dönüşür. Böylece evlilik devam eder. Yani evliliği yürüten şey aşk değildir zaten.

Yani şu an aşık olsanız bile maksimum 2 sene içinde aşk bitecek zaten. Önemli olan sevmek. Bunu yakalamak da aşkı yakalamak kadar zor değil bence.

Bir insanın beyefendiligi sevilir, kararlı ve merhametli olması sevilir. Iyi ve temiz kalbi sevilir. Halden anlaması, sizi maddi manevi sahiplenmesi sevilir. Size olan sevgisi bile sevdirir ve sizi severse evladınızı da sever. Bunlar varsa bence tamamdır.

Benim fikrimi sorarsan.. Ben asik olmadan yapamam. Gicik olurum her hareketine. Bir adam benim basimi döndürmesi gerekiyor. Hep onu dusunmem onu arzu etmem gerekiyor. Bende zamanla olmuyor yaaa bastan beni delirtmiyorsa dahada gözume batiyor. Ama senin karakteri bilmiyorum bilemedim simdi.
Siz bekarsınız galiba. Bu söylediğiniz şeyler zaman içinde yok olur. Aşkın sınırlı bir ömrü vardır çünkü. Er ya da gec biter. Bunlar bitince ne olacaktır mesela boşanmamı?

Merhabalar,
Bi tavsiye..
Bence bu biraz da yapınıza bağlı. Duygusal/romantik biriyseniz aşk olmadan bence çok zor. Hep bir eksiklik hissedermişsiniz gibi geliyo bana.
Ama genel olarak mantığıyla hareket ediyor eden biriyseniz ve adamın kriterleri mantığınıza uyuyorsa sorun yaşamazsınız.

Ama siz yine de bana çok güvenmeyin. 😂 Duygulara çok önem verdiğim için, bugüne kadar evlenmedim. Evlenmiş insanlar daha iyi yardımcı olabilirler belki. ☺️

Merhabalar,
Bi tavsiye..
Ben olsam evlenirim.duzgun bir insan.zamanla insanlar birbirini seviyorlar,sahipleniyorlar, hatta sevmeden evlenenler bile ama bu sevgi aşk heyecan tarzi bisi olmuyor.ama bence sevgi asktan daha degerli.

Bence bu kafa da biraz fantazi urunu...

Evli olsa erkegin başını döndürmesini değil mümkünse başından gitmesini tercih ederdi diye düşünmedim değil 😅😅😅
Yani sonsuz aşkla devam eden peri masallarının tesiri bunlar. Görür görmez aşık olup sonra mide kelebeği baş dönmedi falan bekliyorlar evlilikten.
Rahmetli haydar dümen aşk sonsuza kadar sürse aşıklar kalp krizinden erkenden ölürdü demişti 😂😂

Back
X