• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk olmadan evlilik olur mu ?

Yani sonsuz aşkla devam eden peri masallarının tesiri bunlar. Görür görmez aşık olup sonra mide kelebeği baş dönmedi falan bekliyorlar evlilikten.
Rahmetli haydar dümen aşk sonsuza kadar sürse aşıklar kalp krizinden erkenden ölürdü demişti 😂😂

Bence yaz dizilerinin etkisi...Neyse ki artik yaz dizisi yok:)

O konuda en ufak endişem yok. Zaten kendimi bildim bileli bir yuvadan çocuk sahiplenmek istemiştim. Anne olduğum için hangi yanı eksik çok iyi biliyorum ve o yanını doldurmak için her şeyi yaparım.
Sizi takdir ediyorum elbette kimsenin takdiri için yapmıyorsunuz ama gerçekten saygı duyulacak takdir edilecek bı düşünce onca yamyamin yamyamligin arası

Yani sonsuz aşkla devam eden peri masallarının tesiri bunlar. Görür görmez aşık olup sonra mide kelebeği baş dönmedi falan bekliyorlar evlilikten.
Rahmetli haydar dümen aşk sonsuza kadar sürse aşıklar kalp krizinden erkenden ölürdü demişti 😂😂
Ya şaka bir yana çok doğru değil mi ama. O adrenalinle ömür mü geçer? Sakinlik, huzur lazım bir süre sonra.

Eğer soru sahibi hiç hoşlanmıyor olsan o şekilde olmaz derdim ama boş değilsin, kafam uyuyor diyorsun daha ne. Gayet yeterli bence. Kendi adıma aşk evliliği yaptım ama hoşlanma+iyi anlaşmaya da gayet okey olabilirdim alternatif senaryolarda.

Merhabalar,
3 yıl önce boşandım ve 1 çocuğum var (5 yaş)
Arada konuştuğum ilişki kurduğum insanlar oldu tabii. Hatta bir ciddi ilişkim vardı ama yürümedi. Geçen sene biri ile tanıştık bir tanıdık vasıtasıyla. Eşini kaybetmiş 4 yaşında çocuğu olan birisi. Beğenmiştim ama ilişki düşünmedim ve konuşmayı kestik. Bu sene tekrar denk geldik ve yine konuşmaya başladık.
Çevresinde sevilen, çok düzgün, beyfendi ve kadın ruhundan anlayan biri. Çevresinden kime denk gelsim şanslı olduğumu söylüyor. Belli ki iş 1 sene içinde evliliğe dönüşecek.
Bana göre çok yakışıklı, ortak keyiflerimiz olan, gerçekten beni çok mutlu edecek birisi. Gel gelelim ki romantik anlamda bir şeyler hissedemedim.
Zamanla hisseder miyim, zamanını çalmamalı mıyım çok kararsızım.
Ya da artık huzurun önemli boş ver aşkı meşki yaşlarında mıyım ? Öyle olmayı diliyorum ya.
Bi tavsiye..
Boşver aşkı tabi ki.. Aşk evliliği yaptın da ne oldu boşanma oldu,Artık biraz mantık lazım, mantığına yatıyorsa ee bana göre yakışıklı da diyorsun, Eşi de vefat etmiş boşanma olmamış bu da artı bence,şans ver

Merhabalar,
Arada konuştuğum ilişki kurduğum insanlar oldu tabii. Hatta bir ciddi ilişkim vardı ama yürümedi. Geçen sene biri ile tanıştık bir tanıdık vasıtasıyla. Eşini kaybetmiş 4 yaşında çocuğu olan birisi. Beğenmiştim ama ilişki düşünmedim ve konuşmayı kestik. Bu sene tekrar denk geldik ve yine konuşmaya başladık.
Çevresinde sevilen, çok düzgün, beyfendi ve kadın ruhundan anlayan biri. Çevresinden kime denk gelsim şanslı olduğumu söylüyor. Belli ki iş 1 sene içinde evliliğe dönüşecek.
Bana göre çok yakışıklı, ortak keyiflerimiz olan, gerçekten beni çok mutlu edecek birisi. Gel gelelim ki romantik anlamda bir şeyler hissedemedim.
Ya da artık huzurun önemli boş ver aşkı meşki yaşlarında mıyım ? Öyle olmayı diliyorum ya.
Bi tavsiye..
Mantığınıza uygun geldiyse zamanla kalbinizide gelir diye düşünüyorum. En önemlisi zevklerin aynı olması. İnsanlar aşık oluyor biri eve girmek istemiyor diğeri evden çıkmak istemiyor mesela. Hayat tahammülle geçiyor yıllarca.

Eşimle ilk tanıştığımda aşık değildim ama zaman geçtikçe aşkına aşık oldum. Beni sevmesi değer vermesi incitmemesi beni derin bir bağ ile bağladı.
İlk evliliğimde de aşk yoktu sadece bende değil onda da yoktu doğal olarak kötü tecrübelerle bitirdik.
Aşık olduğum insanla evlenemedim nasıl olurdu bilmiyorum. Tahminim olmayacağı yönünde ama hiç romantik olamıcam. Hayat bana bunuda öğretti.
Ben şunu anladım yaşadıklarımdan yani zamanla oluşan adım adım kurulan bağ daha güçlü oluyor.

Normalde çocuk sahibi olan kadınların tekrar evlenmelerini onaylamıyorum ( Ortalık çok karışıyor ) . Hele karşı tarafın çocuğu varsa hiç onaylamıyorum ama o eşini kaybetmiş olduğu için sizde görüşüm farklı. Birbirinize merhem olabilirsiniz ve çocuklarınızı beraber bir takım halinde tamamlayabilirsiniz. Tabi iki tarafında merhamet duygusu en öncelik aşk,sevgi,hoşlantı, vs değil sizin ilişkinizde önemli olan duygu merhamet olacaktır.

Merhabalar,
Bi tavsiye..
Şu an ki aklım olsa asla aşık olduğum birisi ile evlenmezdim.Karakterim ,kafa yapım , hayat görüşüm uyuyor mu ? Bana karşı saygılı mı ? Düşünceli mi ? Bunlara bakardım

Merhabalar,
Bi tavsiye..
Evliliği tutan tek şey aşk sevgi kiyamama vs bence. Ama şu da var gençken aşık olmasam şimdi aşık olur muydum onu da sanmıyorum. Çinli otuzdan sonra çok mantik giriyor işin içine. O yüzden mantık evliliği olabilir sizin için diye düşünüyorum.

Siz bekarsınız galiba. Bu söylediğiniz şeyler zaman içinde yok olur. Aşkın sınırlı bir ömrü vardır çünkü. Er ya da gec biter. Bunlar bitince ne olacaktır mesela boşanmamı?
Evlendim ayrildim.
Evet ask bittiginde ayrinilmali bence ki cok zor asik olan biriyim. Sevmedigim adamla evlenmek veya evli kalmak bana gore degil. Askin siniri var diye asik olmadigim adamla da evlenmem. Kimse kusura bakmasin. Ha bu dogrumu degilmi tartisilir. Mantik evliligi Yapanada saygi duyarim, o onun hayati. Ama eger bir ekege kör kütük asik degilsem yol veririm, ben evlenmem 🤷‍♀️

Evlendim ayrildim.
Evet ask bittiginde ayrinilmali bence ki cok zor asik olan biriyim. Sevmedigim adamla evlenmek veya evli kalmak bana gore degil. Askin siniri var diye asik olmadigim adamla da evlenmem. Kimse kusura bakmasin. Ha bu dogrumu degilmi tartisilir. Mantik evliligi Yapanada saygi duyarim, o onun hayati. Ama eger bir ekege kör kütük asik degilsem yol veririm, ben evlenmem 🤷‍♀️
Ömür boyu kör kütük aşık olmak değil zaten amaç. Amaç sevdiğin, sevildiğin, sana değer verdiğin bir insanla yuva kurmak. Yoldaşlık, hayat arkadaşlığı.
Çok çocuksu bir pencereden bakıyorsunuz. Sürekli aşk aramak ne kadar sağlıklı? Bir insan hayatında yüz kere aşık olamaz netice. Aşık olursun güven sadakat varsa zamanla yerini zaten derin bir sevgiye de bırakır

Merhabalar,
Bi tavsiye..
Aşık olup beyin error vereceğine bırak aklın hareket etsin. Zaman tanıyın birbirinize aradaki saygı sevgi bağları güçlü ise bu iş olur.

Selvi boylum al yazmalımda da Asya'nın doğru yaptığını düşünmüşümdür hep. Burda geçirdiğim kısa zamanda nice çok severek evlendim ama eşim kumar, şiddet, eve gelmeme vs diye devam eden konular okudum. Hiç bir duygu hissetmeden, insanın içi pır pır etmediği biriyle evlenmek doğru olmaz tabi ki ama o pır pır geçtikten sonra kurulan bağlılık, güven, huzur, aidiyet daha önemli. Ben de eşime aşık olarak evlendim ama evlilik kararını alırken o güçlü duygunun biraz dinmesini bekledim. Hiç begenmiyor, hoşlanmıyor değilsiniz bence de biraz zaman verin sıcaklığınız artacak mı diye bir bakın anlattıklarınız güzel şeyler çünkü.

Back
X