Asker eşi olmak,avantaj dezavantajları

35mavi_siyah35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
324
62
98
Arkadaşlar bi önerinize ihtiyacım var.Erkek arkadaşım şu an askerde.Subaylık için sınavlar olacak gireyim mi bu sınavlara dedi.Benim düşünceme göre karar verecek.Havacılık için başvuru yapacağım zaten havacılar her yere gitmiyor çok gezmeyiz hem de rahat yaşarız dedi.Lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var.Mantıklı mı değil mi bu düşünce?

Dezavantajlarını bilmem de, halamın eşi subay.. En güzel yerlerde yemek yiyorlar, orduevlerinde falan, kuaförler, ucuz ucuz tatiller yapıyorlar tertemiz yerlerde falan. Hep bu hayat cazip gelmiştir bana. :) Elbetteki olumsuz yanları vardır her işte olduğu gibi.

Eşim havacı astsubay tayin olayları çok yok. rahatız sıkıntı yok şimdilik :)

O zaman mantıklı.Çünkü askerden geldiğinde iş aramak zorunda kalacak istifa edip gitti ve bilmiyorum nasıl olacak kara kara düşünüyoruz ülkenin durumundan dolayı

Anladım,peki hayatınız çok resmiyete bindi mi yani eşinizin ruh halinde bi değişme oldu mu askerlik mesleği olumsuz yönde etkiliyormuş denilir ama gerçekten nasıl bilmiyorum siz daha iyi bilirsiniz :)
Tanıdığımda da askerdi :) bence olduğu duruma ve kişiliğine göre değişir bu.

Tanıdığımda da askerdi :) bence olduğu duruma ve kişiliğine göre değişir bu.
Aslında kendisi hiç istemiyor babasından dolayı o da asker.Sırf güzel bir hayatımız olur özel sektörde sürünmeyiz diye böyle bir karar almak istedi.Evet bu birazda kişilik meselesi :)

Aslında kendisi hiç istemiyor babasından dolayı o da asker.Sırf güzel bir hayatımız olur özel sektörde sürünmeyiz diye böyle bir karar almak istedi.Evet bu birazda kişilik meselesi :)
İnsan istemediği bi işi zor yapar ama. dışardan ne kadar kolay gözüksede stresi var elbette. eşim hiç bişey anlatmaz bana işle ilgili.

Benim eşimde asker rütbesini veremiycem (ıp falan ne bilim tedirgin oluyorum) kara kuvvetlerinde ve çok zor asker eşi olmak dogudayken özellikle

Subaylık biraz riskli şu dönemlerde çok tayin olayı yoksa düşünülebilir.Benim eşim de Deniz subayı yılda en fazla 3 ay evde olmuyor.Ama sizin durumunuz böyle olmaz.Ve işyerlerinde sert görünen eşler ailelerine karşı daha bağlıdır.Kıymet bilir.O açıdan olabilir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…