• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asker yolu beklemek sizce nedir ?

bugune kadar 'gitti', 'gidecek', 'e hadi gitsene' durumunda olan cilek.yagmurunun dün, ben askere gdiyorum ağustosta, cümlesini duyduğunda yaşadığı travmanın 15 ay boyunca sürmesidir sanırım.
düşünüyorum, işin içinden çıkamıyorum.
seviyorum ama beklemeye söz verecek cesareti kendimde bulamıyorum.mafoldumben

asker yolu beklemek hergün derinden bir özlem çekmektir. kokusunu gülüşünü sıcaklıgını deli gibi özlemektir. sırf o kokuyor diye onun parfümünü kullanmaktır. gece yatağa girerken bileklerine o parfümü sıkıp burnuma dayayıp uyumaktır. asker yolu beklemek o giderken giydigi hırkayı ondan alıp ilk bir ay gece gündüz yatarken bile üstünden çıkarmamaktır. asker yolu beklemek en güzel bağlılıktır. zordur cok acıtır insanın canını ama onun sadece senin oldugunu bilmek sonunda seninle olacagını bilmek mutluluktur. ömrüm 15 ayımız ayrı olacak dediğinde canımın içi sonraa koskoca bir ömürde sadece 15 ay ayrı kaldık diyeceksın lafını duymaktır. çok şükür sadece 49 günümüz kaldı. allah herkesi sevdigine kavustursun. o benım ömrümün varı o benım herşeyim...:opuyorumnanaktan

asker yolu beklemek bilg.450 kareden oluşan bir küp yapmak ve güne başladığın anda o güne bir çarpı koymak :1: tabi bitmiyo günler o ayrı.

Sabretmek, onun sana karşı hal ve tavırlarını alttan almaktır ..!

Yaptığın şeylerden zevk almamak
Özlem duygusunu iliklerine kadar hissetmek
Her asker konvoyu geçerken hatta asker kelimesinin geçtiği her an gözlerinin dolu dulu olması
Sevdiğini daha çok sevdiğini anlamak...
Askre yolu beklemek 460 gün eksik yaşamak demek...

Son düzenleme:
460 günü bitmeden tükenmeden saymaktır.

Her geçen gün içinin daha fazla sızlamasıdır

Sevdiğinin askerlik yaptığı yerin nüfus yoğunluğuna kadar bilmektir.

Tüm askeri terimleri askerinle birlikte öğrenmektir.
Sabretmeyi bilmektir.

Hergün tüm mehmetçikler için dua etmektir.

Ondan gelecek bir telefon için tüm gün elinde telefon beklemektir.

Geleceği günün hayalini kurup kendini avutmaktır

Herhangi bir müzik dinlediğinde slow olsun hareketli olsun oturup ağlayabilmektir.

Şarkının Her sözünde onu bulmaktır

Gazeteyi her açtığınızda şehit haberi görmemek için Allah'a yalvarmaktır

"Aman canım herkes mutlaka yapıyor, üzülme" diye avutmaya çalışanların ağzını kırma isteği uyandırır

'bugün 53. günü ,onu görmeye gitmeme 34 gün var' demektir.

onsuz bişey yapmak içinizden gelmez. Ev kuşu olmaktır

ona anlatmak istediğiniz şeyleri paylaşmak istediklerinizi her gün mail olarak ona yazmaktır
her şeyi maillerde anlatınca gerçek mektupta yazacak bişeyler kalmaz.
ama herkes de size gerçek mektup yaz onu defalarca okur der

kafa karışır bir kere daha ne gereksiz şey şu askerlik sevdiğimi benden ayırdı diye profesyonel ordu sistemine geçmeyi istemeyenlere kızmaktır

uzaaar gider
heyt be ne güzel yazmışım okuyunca kendimi birdaha tebrik ettim :sinifsinif:

Sabretmek, onun sana karşı hal ve tavırlarını alttan almaktır ..!

aynen öyleymiş.. şafak 243.. geçen 217 günde kaç kere duyduklarımı anında yok ettim, her şart ve koşulda gülümseyerek, yapabildigim en tatlı sohbeti yaptım, yaşadıklarımız çok zor ama onların daha da zor..
asker yolu bekelemek; herşeyi ona yolunda gidiyor göstermek, onu üzeceğini düşündüğün haberleri saklamak, tvdeki haberleri her izlediginde ağlamak, sokakta asker görünce gidip sarılmak istemek,onu her düşündüğünde yüzünde bir gülümseme oluşması, çevrendeki arkadaşlarının gerçek dost olup olmadıgını anlamak,bütün gün bişey yemesende acıktıgını hissetmemek,uyuyp ta ki onun gelecegi güne kdr uyanmak istememek...

Hayatta yaptığın yapabileceğin ve asla hakkı ödenmeyecek en büyük fedakarlık....
Bütün kızlarımızı alnında öpüyorum bu fedakarlıkları için,turkbayragi

Hayatta yaptığın yapabileceğin ve asla hakkı ödenmeyecek en büyük fedakarlık....
Bütün kızlarımızı alnında öpüyorum bu fedakarlıkları için,turkbayragi

çok duygusal bir zamandan geçiyoruz, bu yazdığın karşısında duramadım.. allah hepimizi sevdiğine kavuştırsın, bu sıkıntılı zor dönem sonrası hayat bize armağanlar versin inşallah, mutsuzluk yaşamayalım hiç birimiz... :Saruboceq:

Rüyanda askerin olduğundan sabahın olmamasını isterken günlerin çabuk geçmesi için biran evvel sabah olması istemektir...

çok duygusal bir zamandan geçiyoruz, bu yazdığın karşısında duramadım.. allah hepimizi sevdiğine kavuştırsın, bu sıkıntılı zor dönem sonrası hayat bize armağanlar versin inşallah, mutsuzluk yaşamayalım hiç birimiz... :Saruboceq:

Amin inşallah cumlemiz, ne güzel bir dua kaydirigubbakcemile5 opuyorumnanaktan

sabretmek ve her geçen saniye daha da özlemektir..

Önceden hiç dikkatini çekmeyen asker haberlerini dikkatle izlemek, sürekli gece olsa şafak atsa diye beklemek, önceden uzuun uzun boş boş konuşulan telefon konuşmalarının değerini anlamak, telefon çalsa diye beklemek arayan o değilse küfretmek kaydirigubbakcemile3 durgunlaşmak, sabretmeyi öğrenmek, eskisinden daha çok O'nu düşünmek..

sabretmektir..ama sabrinizin anlasilmamasini zerre kiymet verilmemesini bile sabirla izlemektir..

Back
X