• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki sevgiliye nasıl davranılmalı?

perin

Peri Masalı 17.10.09 - 00
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
83
0
36
İzmir
Merhaba kızlar, erkek arkadaşım 341. dönem olarak askere gitti.17 ocak gibi bitecek askerliği ama sanırım bende tükeneceğim..

Askere gitmeden önce kalbimi çok kırdı, bir sürü hakaret etti,yine istanbula onu uğurlamaya gittim, ''gelme seni istemiyorum'' demesine rağmen...
Sonra askerde acemilikte birkaç dakika konuşuyorduk gül gibi geçiniyorduk, sevgilim gereksiz kıskançlık yapmaya başladı,yine kavga yine hakaret,küfür,iğrençleştikçe iğrençleşti ve hep bahanesi BEN ASKERDEYİM oldu..
En son telefonda çok şiddetli kavga ettik beni bir daha aramadı. çook üzülüyorum elim kolum bağlı, o kadar kırıyor ki, sonra hiç birşey olmamış gibi davranmamı bekliyor yapamıyorum..ağlamaktan başka bir şey yapamıyorumm

Siz olsanız ne yapardınız kızlar?

Aynısını birebir yaşadım 15 ay yolunu bekliyorsun her izine geldiğinde ailemleyim dışarı çıkamam diyor ama başka kızlarla sokaklarda geziyor.
Askerliği bitince evlenicez sanıyorsun bir bakmışsın askerden afedersiniz bir öküz dönmüş sizi kaale bile almıyor.
Aldatıyor dilediğince ve savunması asker psikolojisi aynısını yaşamamanı dilerim. Bırak ne hali varsa arama sorma zamanla unutursun inan değmez

her erkek bir olmaz ve askerlikte kolay bir psikoloji değil tabi nerede askerlik yapıyor erkek arkadaşın?
şimdi belki askerlik psikolojisinden bunu yapıyor ama ne olursa olsun şimdi bunu yapanın ileride ne yapacağından korkarım ben.uzaktayken sana hasret iken daha fazla özlem duyacakken askerliği bahane etmesi ve askere gitmeden önce bile sana olmadık hakaretlerde bulunması normal değil bence.yani onuda askerlik psikolojisine bağlayamayacağım enazından ben.oyüzden ileride yapacaklarına hazırlıklı ol derim.umarım yanılırım ama şahsen ben öyle bir insandan geleceğe dair bir hayır bekleyemem.

Hakaret etmesi igrenclesmesi askerlik bahanesi olamaz kisa donem felan asker askerdir ama 15 ay yapanlar ne yapsin:37:
Bende bekledim 15 ay asker. yeri geldi kustuk konusmadik yeri geldi zor zamanlar gecirdi aramadi ilgilenmedi ama hic cirkinlesmedi.:19:
asker pskilojisi cok zor gercekten elleri kollari bagli kiskanmasi normal bana gore.:51:
akillari burda oluyo sevdiklerini birakiyorlar istediklerinde cikamiyorlar emir altindalar bunlar kolay seyler degil.:50:
Ama genede onu taniyan sensin sen daha iyi anlarsin.
yani o pskilojiden mi oyle yoksa ozunde kabalik mi var:37:

Merhaba kızlar, erkek arkadaşım 341. dönem olarak askere gitti.17 ocak gibi bitecek askerliği ama sanırım bende tükeneceğim..

Askere gitmeden önce kalbimi çok kırdı, bir sürü hakaret etti,yine istanbula onu uğurlamaya gittim, ''gelme seni istemiyorum'' demesine rağmen...
Sonra askerde acemilikte birkaç dakika konuşuyorduk gül gibi geçiniyorduk, sevgilim gereksiz kıskançlık yapmaya başladı,yine kavga yine hakaret,küfür,iğrençleştikçe iğrençleşti ve hep bahanesi BEN ASKERDEYİM oldu..
En son telefonda çok şiddetli kavga ettik beni bir daha aramadı. çook üzülüyorum elim kolum bağlı, o kadar kırıyor ki, sonra hiç birşey olmamış gibi davranmamı bekliyor yapamıyorum..ağlamaktan başka bir şey yapamıyorumm

Bana Hakaret Eden Adamdan Soğurdum..
Kaldıramam O Kadar Şeyi..
Bende İnsan Evladıyım..
Beni Doğurup Büyüten de Taş Değil ki Taş Olayım..

Ne Uğurlamaya Giderdim, Ne de Elim Kolum Bağlı Oturur Ağlardım..

Silkelen, Sen de İnsansın..:38:

benim nişanlım da bu sende askere gitti.Evet askerlik insanların orada huyunu suyunu değiştiriiyor daha çok agresifleşiyorlar gereksiz tartışmalar çıkabiliyor ama küfürler hakaretler vs... bunları yapıp da askerim ben diyen erkeğe hiçbir şey yapmazdım.Onunla birlikte sen de bir nevi askerlik yapıyorsun asker yolu beklemek çok çok zor...bence kendini daha çok sev kendine daha çok değer ver...İlişkinizin gidişatını ve normal seyrini bilemiyorum ama ne olursa olsun kimsenin kimseye küfretmeye hakkı yoktur ki bu senin sevgilin değer verdiğin adam...Bunlara göz yumma ve alttan alma bu sefer askerden çıkınca da devam eder ve bu sefer de askerlik psikolojimi bozdu cümlesinin arkasına sığınırken senin de psikolojini bozar...

2 yıl önce bende asker yolu bekledim 5 ay bir süreydi ama olsun...daha fazla sabırlı oldum onun psikolojisinide düşünürek daha fazla sevdiğimi söyledim normal hayatta ona nasıl dvranıyosam askere gidince 2 katı davrandım ve asker dönüşü inanılmaz değişmişti olumlu yönde ve sonu 3 ay önce evlilikle sonuclandı rabbim herkesi iyilerle karsılastırsın

Ben olsam ayrılırdım tabi ki de. Askerlik psikolojisiymiş de bilmem ne... Kimse kandırmasın kendini. Bunlar palavra. Seven adam böyle davranmaz. Hadi biraz stresli olur, alıngan olur anlarım da... Hakaret ve küfür asla askerlik meselesine dayandırılamaz. Değer vermediği ortada işte. Hiç değmez böyle biri için üzülmeye. Hem o sizi böyle üstüne düşer vaziyette gördükçe daha çok haddini aşar. Geri çekmelisiniz kendinizi.

Bence sorunuz ''askere giden insana nasıl davranmalı'' değil, ''bana böyle davranan insana nasıl davranmalıyım olmalı''..

Hala iyi niyetli davranıyorsunuz.Çözüm yolları arıyorsunuz. Ama ne olursa olsun , kişi haddini bilmeli.Bu şekilde alışırsa hayatınızı birleştirmeye karar verdiğinizde ve sonrasındada hep devam edecektir. Bu arada öncesinde nasıl bir insandı bu da çok önemli değerlendirmek açısından.

.............

Onunla konuştuğunuzda; tartışmayın, ses tonunuzu yükseltmeyin, kararlı bir tonla, onu tüm sevgi ve sadakatinizle beklediğinizi, dua ettiğinizi , bu

yaptığının haksızlık olduğunu ve asla kabul etmeyeceğinizi, tekrarlandığı anda durumu değerlendireceğinizi belirtin..

HAYAT ÇOK KISA..

bende kıskançlığından bezdim perincim.zaten buralarda dolaşıpta konunu görünce yazayım dedim.bana güvenmiyor bana güvenmiyor diye kafamın içinde dolaşıp duruyorum.ben bu lafı hakedecek ne yaptım şimdi diyorum bazen.yani hakaret falan etmiyor da kötü bişey yapmışım gibi sanki nerdeydin ne giydin şu bu..bide ilişkimizin başında baya esnekti bu konuda gitgide çoğalmaya başladı.hiç bi zamanda bu kadar olmadı.askerlik psikolojisi deyip kulağımın üstüne yatıyorum bende.3 gündür aramız mükemmel iyi mesela ama 3 gündür evden hiç çıkmadım.ona sorarsan çıkmalıymışım ama bi arkadaşım var sadece onunla.başkası gelince bozuluyor yine.napıcam bilmiyorum:26:

Canım öncelikle nişanlım asker.... ayrıca uzun dönem. Biten 362 Kalan 93 gün çok şükür... Askerin kendini fazlasıyla kasmış askerim nasılsa gb şeylerin altına giriyor olabılır . Tabiki ister istemez psikolojinde yıpranma olur ufak tefek pürüzler meydana gelebilir ama eger cok büyük haksızlıklar yapıyorsa ve sorun artık çileye dönüşüyorsa sakin sakin konuşmayı deneyebilirsin. Ağır şartlardamı askerlik yapıyor? Eminimki seni en kısa zamanda arıycaktır

her erkek bir olmaz ve askerlikte kolay bir psikoloji değil tabi nerede askerlik yapıyor erkek arkadaşın?
şimdi belki askerlik psikolojisinden bunu yapıyor ama ne olursa olsun şimdi bunu yapanın ileride ne yapacağından korkarım ben.uzaktayken sana hasret iken daha fazla özlem duyacakken askerliği bahane etmesi ve askere gitmeden önce bile sana olmadık hakaretlerde bulunması normal değil bence.yani onuda askerlik psikolojisine bağlayamayacağım enazından ben.oyüzden ileride yapacaklarına hazırlıklı ol derim.umarım yanılırım ama şahsen ben öyle bir insandan geleceğe dair bir hayır bekleyemem.

ustalığı Ağrı Doğubeyazıt canım.

kızlar yazdığınız cevapları okudum teşekkürler, yaklaşık iki yıldır sevgiliyiz 17ekimde 2. yılımız olacak. çok zor bi ilişki yaşadık.Farklı şehirlerde bi ilişki yürütmek çok zor oldu,ikimizde çok çabaladık. ama zaman ilerledikçe saygı konusunda sorunlar yaşamaya başladık.
Önce hakaret sonra küfür gittikçe arttı.. Eskisi gibi değildi değişmeye başladı..

Askere gitmeden önce bana BEN ASKERE GİDİCEM üstüme gelme,Askerde ise BEN ASKERDEYİM üstüme gelme.. küfürleri hakaretlerin hep bahanesi oldu..
Ve en çok canımı acıtan da bana askerde telefonda konuşurken, ''Hakanın nişanlısı, hakan ona askerde neler yapmasına rağmen hep susmuş, işte o delikanlı kız, sende kız mısın bee'' demesiydi ve yetmedi '' arkadaşlarımın sevgilisi telefonda ağlıyor hüngür hüngür sen ne duygusuz bi kızsın bi kere bile ağlamadın telefonda'' dedi
Ki ben içim kan ağlasa da onun moralini yüksek tutayım üzmeyeyim diye neşeli konuşuyordum, bende bilirim ağlamasını zaten elim telefonda her gün arasın diye bekliyorum, 1. gün 2. gün 17. gün diye mektuplar yazıyordumm..

Ta ki beni bu denli kırıp parçalayana kadar, artık ondan soğuduğumu bu ilişkinin eskisi gibi olamayacağını düşünüyorum.
En son 3 gün önce telefonda bana küfür edip kapatmasına rağmen onu çok özlüyorum merak ediyorum, amaa bu şekilde yürümeyecek o kadar yıl emeğimii silip evlenme aşamasında bir başkasını bulacak, cefayı ben sefayı başka birisi çekecekk biliyorumm:59:

Kızlarr çok mutsuzumm, gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum....

Saygının askerlikle ne alakası var,hakaret vs igrenc sözler sarfediyor diyorsun. Bence bu kişi seni haketmiyor. Ne olursa olsun saygı olmadan bir ilişki ciddi boyutlarda yürümez..

Saygının askerlikle ne alakası var,hakaret vs igrenc sözler sarfediyor diyorsun. Bence bu kişi seni haketmiyor. Ne olursa olsun saygı olmadan bir ilişki ciddi boyutlarda yürümez..

Ben de saygının sevgi kadar bir ilişkide önemli olduğunu düşünüyorum.. bilmiyorumm gerçekten beynim allak bullak, karar veremiyorum. ki okulda son senem kpss ye çalışmam gerek atamalar için. ama yapamıyorum konsantre olamıyorum
resmen o değilde ben askerlik yapıyorum!:43:

valla askerlik zor mor ona bişey diyemem.ben benimkine açık açık söyledim oraya dondurma yemeye gitmedin ne var yani orayı silmişsin yerde sürünmüşsün?doğuda olsa canı tehlikede bi nebze anlarım.ben onun morali bozulmasın diye ağlamamazlık da yapmadım.normalinde ne yapsam söylüyorum onu da söylüyorum.çünkü müneccim mi ki nerden bilecek?ilk haftalarda bizde 1-2 tartıştık ama sonradan düzene girdi o konuda.sen eğer yapıcı olmak istiyorsan, ki çok haklısın hatrı sayılır bi geçmişiniz var,o zaman direk ne hissettiğini söyle.beni kırdın de,böyle yaptın çok korktum de,çünkü anladığım kadarıyla askerlik ortamı sevgilini düşünme konusunda hoyrat yapmış.yani o adama ben bu lafı hakettimmi şimdi desen evet hakettin der pişkin pişkin.telefonda ağlayan kızları da geçsin bi allahaşkına,bekleyeni var ona şükretsin(burdan dua ediyorum bu konuda tabi;)bizimkilerin 50 kişi birlikte 2 kişinin bekleyeni var.onların durumu daha kötü.

Askerdeki sevgiliye özenli davranılır.
Gülücükler eksik edilmez, ama adam gibi olana...
Sen cidden o adamı boşver.
Yok uzaklıktan ilişki yütürmekmiş bilmem neymiş...
O adamın mayası bozuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende asker yolu bekliyorum

Sadece sivilden farklı biraz daha özveri gösteriyorum.

Kötü olayları yansıtmamaya çalışıyorum o kadar

Ama senin durumun çok farklı

Hakaret,iğrençlik vs..

Hiç beklememeni öneririm saygı olmayan yerde sevgiyi aramak boşa.

Bende 15 ay bekleyenlerdenim tatlım..Sakın ama Sakın taviz verme..Gelince kadir kıymet biliyor ahhh benim sevgilim beni bekledi dicek mi sanıyorsun..BEN ASKERDEYİM cümlsi sadece bir BAHANE..ianna bundan fazlası değil..dahası askerde onun her dediğine tamam dersen alttan alırsan geldikten sonrada bunu isticek daha çok gelicek üstüne..
Yaşadım biliyorum.. Bu yüzden ne olursa olsun tavrını koy.. Taviz verme :kkk:

Bende 15 ay bekleyenlerdenim tatlım..Sakın ama Sakın taviz verme..Gelince kadir kıymet biliyor ahhh benim sevgilim beni bekledi dicek mi sanıyorsun..BEN ASKERDEYİM cümlsi sadece bir BAHANE..ianna bundan fazlası değil..dahası askerde onun her dediğine tamam dersen alttan alırsan geldikten sonrada bunu isticek daha çok gelicek üstüne..
Yaşadım biliyorum.. Bu yüzden ne olursa olsun tavrını koy.. Taviz verme :kkk:

off taviz vermiyorum. ama bu seferde sen bana askerde bunu bunu yaptın oluyor. az şey yaşamadık. bir çırpıda ilişkiyi bitirmek istemiyorum. ama sanırım o çoktan bitirdi aramadığına göre.. ahh aptal kafam taa en başında anlamalıydım!

Back
X