Askere gidecek çok gergin ne yapmalıyım neredeyse ayrılacağız :( (YARDIMMM )

Ss_esperanza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
183
1
26
Kayseri
Arkadaşlar bi önceki konudan açtığım üzere sevgilim şubat 4-8 arası vatani görevi için teslim olacak :5:
Fakat aşırı gergin hiç konusamıyoruz iletişim kuramıyorum onunla.
Sürekli içmek istiyor.:26:
Sanki bir tek o askere gidecek,sinirden çıldıracağım lütfen yardımcı olun nasıl davranmalıyım neredeyse ayrılacağız o derece:47: .
Yardımlarınızı bekliyorum sevgilerimle...

Son düzenleme:
ben etrafımdaki insanlardan biliyorum onun durumunla senın durumun bır degıl tamam sen ozleyeceksın ama gıdecek olanda o sonucta cok zor bır sure alttan alman gerekecek..asıl ıs askere gıttıkten sonra sureklı arayacak merak edecek bıde askerlık yerıne bağlı sen terkedecekmısın gıbı hıssetmeler vs cok zor ısın Allah yardımcın olsun alttan almaya calıs sevdıgını dıle getır deger verdıgını gosteren cumleler kur..

benim nişasnlım da su anda askerde subatta geliyor askerlik psikolojisi dedikleri sey cidden var yani hassas oluyorlar tabi bir süre sonra alısıyorlar ortama normale dönüyorlar yani tatlım bir süre alttan almalı bence:34:

Arkadaşlar bi önceki konudan açtığım üzere sevgilim şubat 4-8 arası vatani görevi için teslim olacak :5:
Sanki bir tek o askere gidecek,sinirden çıldıracağım lütfen yardımcı olun nasıl davranmalıyım neredeyse ayrılacağız o derece:47: .

bilmediği ve herkesin zor dediği bi ortama girecek öyle olması normal destek ol gidip görunce alısır

Dediğiniz gibi alttan alıyorum bakalım :44:
Aradım söyledim neden böyle yapıyosun falan ben napıcam annemin yemeğini özlerim dedi taaa oraları düşünmüş nasıl bir psikoloji anlamadım gitti :ssz:
Asker eşlerine sevgililerine bakıyorumda hepsi ağlıyor üzülüyor suanda ben nedense heralde hala gideceğine inanamadığımdan mı bilinmez ama ağlamıyorum kendimi odalara kapatmıyorum heralde son güne patlıcak acısı :21::21:

destek falan olmaya çalışma daha çok sinir edersin :) kendi haline bırak gidene kadar, hatta tüm askerlik boyunca.. istediği zaman konuşsun, istemiyorsa konuşmasın gitmeyin üstüne.. bu bir dönem ve inan hiç kolay geçmiyor.. artık tecrübeyle sabitlendi bende :D

Yahu benim küçük sevgi kelebeğim gitti yerine gergin sinirli bi herif geldi :21:
Üstüne düştüğüm zaman dahada çocuklasıyo yarın yüz yüze konusma kararı aldık .
Normalde çok sık görüşen görüşmediğimiz zamanlarda telefonla haberleşen bi çifttik şimdi neden böyle oldugunu tecrübelerinizden faydalanarak öğrenmeye çalışıyorum bakalım :23:
Benimle hiç görüşmüyor hep arkadaşlarıyla sanki arkadaşları asker yolu beklicek :41::41:

benimde eşim gidecek yakında, hemde uzun dönem...ve bir oğlumuz var...
seni çok iyi anlıyorum..bizde sürekli kırılıyoruz birbirimize bazen tartışmakalr oluyor..hepsi bu askerlik yüzünden...o zor olacağından yakınırken ben hasretlik çekip sabredecek olmama yakınıyorum...
daha askere gitmeden şafak sayar gibiyim..nasıl dayanıcam bilmiyorum...15 ay boyunca elimde çocukla napıcam bilmiyorum, gecelerim uykusuz geçiyor...o fazla takmıyor erkek işte, bayanlar daha duygusal...ama allah bi sabır verecektir inanıyorum...belki bedelli yaşını düşürürler diye dua ediyorum....
çok insan bunu yaşıyor elbet bizde zar zor da olsa atlatıcaz inşallah...

seni çok iyi anlıyorum..bizde sürekli kırılıyoruz birbirimize bazen tartışmakalr oluyor..hepsi bu askerlik yüzünden...o zor olacağından yakınırken ben hasretlik çekip sabredecek olmama yakınıyorum...
daha askere gitmeden şafak sayar gibiyim..nasıl dayanıcam bilmiyorum...15 ay boyunca elimde çocukla napıcam bilmiyorum, gecelerim uykusuz geçiyor...o fazla takmıyor erkek işte, bayanlar daha duygusal...ama allah bi sabır verecektir inanıyorum...belki bedelli yaşını düşürürler diye dua ediyorum....

Senin adına çok üzüldüm canım bide çocuğunuz varmıs sizin için daha zor olacak :14: İnşallah hepimiz beklediklerimize sağsalim kavusuruz Allah sabır versin

benim sevgilimde agustos ta gidecek askere, ve ben simdiden cok kafama takiyorum :( aklima geldikce üzülüyorum, cünkü bizimkisi daha zor. ben yurt disinda oldugum icin, zaten birbirimizi cok özlüyoruz. bide araya askerlik girince nasil dayanicaz bilemiyorum.. sevgilimde cok üzülüyorum, yalniz basima hic bilmedigim biyere gidicem, aklim hep sizde olcak diyo. nasil atlaticaz bilmiyorum ve cok korkuyorum ona bisey olacak diye :((( ALLAH hepimize sabir versin..

benim sevgilimde agustos ta gidecek askere, ve ben simdiden cok kafama takiyorum :( aklima geldikce üzülüyorum, cünkü bizimkisi daha zor. ben yurt disinda oldugum icin, zaten birbirimizi cok özlüyoruz. bide araya askerlik girince nasil dayanicaz bilemiyorum.. sevgilimde cok üzülüyorum, yalniz basima hic bilmedigim biyere gidicem, aklim hep sizde olcak diyo. nasil atlaticaz bilmiyorum ve cok korkuyorum ona bisey olacak diye :((( ALLAH hepimize sabir versin..

Canım seninki dahada zormus :( Ben kendim nolucam diye düşünüyodum meğer daha kötü olanlarda varmış.İnşallah herşey güzel olur hayırlısıyla gidip gelirler :nazar:

Surekli alttan al usteleme,o donemde ben ne kadar alttan aldiysamda o sakin adam gidip yerine bi canavar geldiginden butun kabak benim basima patliyodu.seni de uzmek istemem ama buyuk ihtimalle o askerdeyken isler daha da zorlasacak,senin uzerine dusen sessiz sakin kalmak.cunku sen sadece kalip ozlyceksin ama senin hayatin devam edecek,onunsa hayati adeta duraklatilacak hic alisik olmadigi sartlar altinda.kisa donem olmasina ragmen biz askerlik surecini cok zor atlattik cunku bana takmisti orda dusunebildigi tek sey ailesi ve sevgilisi oldugundan.ve hayirlisiyla kavustugunuzda o sana uzuun uzun butun askerlik anilarini anlattiginda cok cok iyi anlycaksin onu ozaman.allah hayirlisiyla kavusmanizi nasip etsin

Benim de tek dileğim bedelli yaşını düşürmelerı eşim 23 yaşında bir de kızımız var ve uzun dönem askerlik eşim hiç konusunu bile açmıyo 1 ay ayrı kaldık çok yıprandı ama bana yeniden aşık oldu hasretinden:) :) bakalım bu ne olacak

Ne yazıkki bu kaçınılmaz hepimizin sorunu
Aynısını bende yaşıyorum
Oysaki daha önümüzde 4 ay var
O psikolojiyi atamaz
Ne yaparsanız yapın...

canım sakın üstüne gitme bende 4 ay önce gönderdim tedirginlik yüzünden hepsi
alttan almaya çalış kavga ettiğinizde bile ben öle yapmıştım bu konuda sen yardımcı ol emin ol gittiği gün sakinleşir allah kolaylık versin

çok zor bir süreç ama bu içmesini gerektirmez. böyle her bunalıma girdiğinde içicekse zaten bu insanla birlikte olmanda yanlıŞ olur.

evet gergin olması çok normal neticede askerlikte okadar çok şey yasanıyor ki yerine göre düştüğ yerde çok önemli ve özlem çok büyük oluyor sen sadece onu özlüyorsun ama o seni ailesini arkdaslarını özlüyor. üzerine gitme zaten askere gittiğinde emin ol senden önce o seni arayıp konuşmak ister:)

Konuyu okuyunca bırden agustosun basına geri döndüm.
Sevgılımde askere gıtmeden 1-2 hafta önce böyleydi.
Normal bir durum.
Ama ben pek alttan alamadıgım için baya tartışmıştık hatta bızde o noktaya gelmiştik.
Sonradan toparladık.
Gıttıgınde askere cok farklı olucak olumlu yonde hele ilk zamanlar.
Bunu dusun rahatlat kendını ve sevdıgını.
Bırak sımdılık kendı halıne bişey deme.
Varsın içsin,az ılgılensın seninle.Orada aklı sende olacak zaten.
Biraz sabır.

Hepinize çok teşekkür ederim dediğiniz gibi biraz alttan aldım .Bugun erkek arkadasımı çaya davet ettim annem kız kardeşimde sağolsunlar konustular korkacak tedirgin olacak bişe olmadığını söylediler biraz daha düzeldik. :8:
Mesajlaşırkende alttan alıyorum fazla üstüne gitmiyorum dediğiniz gibi tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için sonsuz teşekkür ederim hepinize :21:

Askere gidene de zor bekleyene de zor :26:
Ben evlendim.2Ay sonra eşim askere gitti :26:
Çok zor çook...Kısa dönem olmasına rağmen benim için çok zor geçti :43:
Rabbim tüm askerlerimizin hayırlı gidip dönmelerini nasip etsin inşallah.
Konu sahibi onu da anlamaya çalış.
Ailesinden akadaşlarından senden ayrı kalacak .
Kimbilir neler düşünüyor o şimdi.
2ay olmadan alışır oradaki ortama.

Back
X