Askeriyede çalışmak

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
Askeriyede çalışan varsa veya çalışan tandığınız varsa yardımcı olun. Askeri hastanede hemşire olarak çalışmak sizce nasıl devlet memuru oluyorsun. Ben 4b'li çalışıyorum maaş döner 2000 ytl civarı alıyorum ama Askeriye doktoruna bile döner vermiyormuş öyle duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Askeriyenin de imkanları iyi diye biliyorum servisi falan varmış. Bilen varsa yardımcı olsun. Bir de askeriye çok disiplinli olur kaprisleri çekilmez diyorlar.

Sağlık boyutu değil ama disiplin yönünü babamdan dolayı az çok bilirim.Benim babam da askeriyeden emekli sivil memur.Ama kendisi de disiplinli biri olduğu için yıllarca sert mizaçlı,sinirli bi yapısı vardır.
Hatta yıllar önce bizi de oraya memur olarak aldırmak istemişti ama biz biraz duygusal yapıda bayanlar olduğumuz için vazgeçmişti,hatta"siz orda yapamazsınız komutanlar gelir bişey söyler ağlayıp sızlamanıza da bakmaz azarlar çıkar gider "demişti..

Babam da aynı şeyi söylüyor. Doktorlar bile aynı rütbede olduğu komutanlar karşısında susuyorlarmış doktorlar böyleyse hemşireler nasıldır diye düşünüyorum. Nasıl biri hiyerarşileri var anlayamadım.

Kızlar bir şey yazmadığınıza göre anlaşılan askeriyede çalışan veya tanıdığınız falan yok. Benimde çevremde kimse yok belki sizlerden bir fikir alırım diye yazdım.

Canım benim babam albay doktor Gatada.

Kesinlikle uzak dur.Aile hayatını her şeyini etkiler. Bir bayan olarak çok zor...

Canım benim babam albay doktor Gatada.

Kesinlikle uzak dur.Aile hayatını her şeyini etkiler. Bir bayan olarak çok zor...

Biraz daha açık yazabilir misin?
Döner sermaye ödemiyorlarmış diye duydum bir de babam orada ezilirsin diyor. Sadece kadrolu olmak cazip geldi ama sanırım askeriye pek iyi bir yer değil.

Evet döner sermaye yok. Çünkü askeri hastanelerde katkı payı diye bir şey yok.

Babanı dinle bence. Ben de istemiştim askeri hemşire olmayı ama babam asla izin vermedi. ''Ezilmek ne kelime hayatında duymadıgın küfürleri edecekler yüzüne karşı sen de komutanım diye ses çıkaramayacaksın.'' demişti babam...

Bayan için çok kötü bir ortam.

Yine de karar senin.

İyi ki de izin vermemiş babam :)

Anladım canım sanırım macera arıyorum. Rahatlık bana battı heralde. En iyisi hiç bulaşmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…