askerlik tecili, sorular, kafa karışıklığı.. bir türlü kuramadigimiz gelecegimiz..

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaslar kadin olmak ne zor dimi askerlikte dahil her konuya vakif olmamiz gerekiyor?:)
Arkadaslar nisanlimin tecil süresi bu ay icerisinde bitecekmis. Yani agustosta cagirilacakmis öyle olursa..
ancak is görüşmesi var özel bir kurumda. %95 olumlu olacak. Bizden cevap bekliyorlar hafta icinde..
Askerlik durumunu ertelemek mümkün değil mi bu sartlarda..
akademisyenlik düşünüyor o yüzden dil sinavina hazirlaniyor. Yüksek lisans basvurusu yapacak ancak o vakte kadar sonuclanmayabilir. Universite sinavina girdi ayni zamanda.. en kötü ihtimalle askerligi erteleriz diye düşünerek. yine onun sonuclari da yetişip yetişmeyecegini bilmiyoruz.
Su an icin sıkıntımız su ki.. yds sonucu gelip üniversitede kadro bekleyinceye kadar da özel kurumda calisarak bir miktar para biriktirmis oluruz diye düşündük. Tabi ise baslarsa 8 ay kadar calismasi gerekecek kurumda..
tabi bunlar icin askerlik engel teskil edecek gibi görünüyor yine de emin olamadik nasil oluyor bu isler.
Düşündük taşındık bi ogrenelim arastiralim dedik. En cok kim bilir deyince bizim hatunlara sorayim dedim :)

akademik kariyer düşündüğüne göre 4 yıllık mezun yerinizde olsam 5 ay nasılsa git gel aradan çıksın diye yüreklendirirm zira bir ömür o askerlik önünüzde engel olacak..

bildiğim kadarıyla kendi kararıyla zaten 2 yıl daha öteyebilir askerliği ama bu işin sonu yok.. askere er geç gidecek ve kurulu bir düzeni olmadan işi oturmadan gidip gelmesi daha iyi sizin için.

iş değişikliği yapmak istediğinde bile bakacakları ilk şey askerlik olacak..

tabi karar sizin.

akademik kariyer düşündüğüne göre 4 yıllık mezun yerinizde olsam 5 ay nasılsa git gel aradan çıksın diye yüreklendirirm zira bir ömür o askerlik önünüzde engel olacak..

bildiğim kadarıyla kendi kararıyla zaten 2 yıl daha öteyebilir askerliği ama bu işin sonu yok.. askere er geç gidecek ve kurulu bir düzeni olmadan işi oturmadan gidip gelmesi daha iyi sizin için.

iş değişikliği yapmak istediğinde bile bakacakları ilk şey askerlik olacak..

tabi karar sizin.

Ben bedelli yapmasi taraftariyim aslina bakarsak.. ama belli olmuyor o isler..suban askere gitse gelse baya bi sey eksik kalacak gibi hissediyoruz. Hayirlisi olsun ama bilmiyorum.
umarim su istege bagli erteleme durumu vardir..

29Yasina kadar lisans icin tecil ediliyo diye biliyorum,yoklama kacagi mi ,bakaya ya kaldi mi cok ayrintisi var askerlik mevzusunun.

Askerlik subesini arayip durumunu anlatsin,ikinci universite okumak icin sinava giriyorum diye anlatirsa yardimci oluyolar bi yakinim cok ugrasti sonunda tecil ettirdi ama belli tarihleri kacirmamak gerekiyo dikkatli olun.

Bence yapsın gelsin zaten kısa dönem yapıcak. Sonra istediği gibi kurarsınız hayatınızı.

okumasa bile yüksek lisansa herhangi bir üniversiteye ders kaydı yaptığı zaman 3 yıl erteleniyor diye biliyorum.
bazı üniversitelerin yüksek lisans kontenjanları açıklanmış eğer sadece askerlik tecili için yüksek lisans yaparsa herhangi bi okula kayıt yaptırsın bence.
ağustosa bir şey kalmadı çünkü.
Alesten kaç aldı?

biraz meraklı çıktım :KK53:

5 ay mı 1 yıl mı belli değil ki kısa yapmak ister uzun çıkar uzun ister kısa çıkar.

Şuan bi birikimi olmadığını göz önüne alırsak uzun yapıp maaş alması daha mantıklı .
Evlilik için birikim olur döndüğünde de işe girdr evlenirsiniz.

Arkadaslar kadin olmak ne zor dimi askerlikte dahil her konuya vakif olmamiz gerekiyor?:)
Arkadaslar nisanlimin tecil süresi bu ay icerisinde bitecekmis. Yani agustosta cagirilacakmis öyle olursa..
ancak is görüşmesi var özel bir kurumda. %95 olumlu olacak. Bizden cevap bekliyorlar hafta icinde..
Askerlik durumunu ertelemek mümkün değil mi bu sartlarda..
akademisyenlik düşünüyor o yüzden dil sinavina hazirlaniyor. Yüksek lisans basvurusu yapacak ancak o vakte kadar sonuclanmayabilir. Universite sinavina girdi ayni zamanda.. en kötü ihtimalle askerligi erteleriz diye düşünerek. yine onun sonuclari da yetişip yetişmeyecegini bilmiyoruz.
Su an icin sıkıntımız su ki.. yds sonucu gelip üniversitede kadro bekleyinceye kadar da özel kurumda calisarak bir miktar para biriktirmis oluruz diye düşündük. Tabi ise baslarsa 8 ay kadar calismasi gerekecek kurumda..
tabi bunlar icin askerlik engel teskil edecek gibi görünüyor yine de emin olamadik nasil oluyor bu isler.
Düşündük taşındık bi ogrenelim arastiralim dedik. En cok kim bilir deyince bizim hatunlara sorayim dedim :)

Cevap su ya bir sekilde erteleyebildigi kadar erteleyecek ve bedelli yapacak, yada en kisa zamanda gidip yapip kurtulacak, bu sekilde belli bir plan yokken ertelemesi is hayatini ve sizin hayatinizida etkiler. Bu arada saglam torpiliniz yoksa oyle akademik kadroda pat diye cikmaz , diyelim ki cikti doktora bitene kadar ertelersiniz askerligi bu seferde adam gelir 35 yasina o saaten sonrada zor gelebilir askerlik ozellikle onun sorumluluguna bir grup er verirlerse cok cok zorlanir. Diyecegim su ya bedellinin sartlarini ogrenip ona gore hareket edin yada simdi gitsin guzelce yapsin kurtulsun gelsin, sonrada diger planlariniza bakin.

En güzeli bir an önce yapıp kurtulmak. Ben olsam lisans biter bitmez direkt askerliğe DALARDIM aradan çıksın diye. Askerlik her şeye engel çünkü.

okumasa bile yüksek lisansa herhangi bir üniversiteye ders kaydı yaptığı zaman 3 yıl erteleniyor diye biliyorum.
bazı üniversitelerin yüksek lisans kontenjanları açıklanmış eğer sadece askerlik tecili için yüksek lisans yaparsa herhangi bi okula kayıt yaptırsın bence.
ağustosa bir şey kalmadı çünkü.
Alesten kaç aldı?

biraz meraklı çıktım :KK53:

Ales 85. Zaten yüksek lisans yapacak. Sadece askerlik tecili degil. Basvuru yapti bakalim su an aciklanan üniversitelere.. temmuzda falan da aciklanirsa onlara da basvurur.

Cevap su ya bir sekilde erteleyebildigi kadar erteleyecek ve bedelli yapacak, yada en kisa zamanda gidip yapip kurtulacak, bu sekilde belli bir plan yokken ertelemesi is hayatini ve sizin hayatinizida etkiler. Bu arada saglam torpiliniz yoksa oyle akademik kadroda pat diye cikmaz , diyelim ki cikti doktora bitene kadar ertelersiniz askerligi bu seferde adam gelir 35 yasina o saaten sonrada zor gelebilir askerlik ozellikle onun sorumluluguna bir grup er verirlerse cok cok zorlanir. Diyecegim su ya bedellinin sartlarini ogrenip ona gore hareket edin yada simdi gitsin guzelce yapsin kurtulsun gelsin, sonrada diger planlariniza bakin.

Kadro ihtimali yüksek dil puani alirsa Doğu da olsa bir kac yer var düşündüğümuz.
Erteleyebildigimiz kadar erteleyip bedelli yapmak dusuncemiz.

5 ay mı 1 yıl mı belli değil ki kısa yapmak ister uzun çıkar uzun ister kısa çıkar.

Şuan bi birikimi olmadığını göz önüne alırsak uzun yapıp maaş alması daha mantıklı .
Evlilik için birikim olur döndüğünde de işe girdr evlenirsiniz.

Bununla ilgili daha ayrintili bilgilendirebikir misiniz? Mesela ogretmen.. Kendi meslegini yapıp hem maas alabiliyor mi

Yüksek lisans kaydını yaptırsin bir yere.
3 sene direkt ertelenecek.

Belki bedelli çıkar.

Su koşullarda askere gitmek pek akıllıca değil.
Burada çalışıp kazandığı parayla bedelliyi ödeyebilir.

Bence gitmesin.
Bir yolunu bulun.

Bununla ilgili daha ayrintili bilgilendirebikir misiniz? Mesela ogretmen.. Kendi meslegini yapıp hem maas alabiliyor mi

Acemilikte para almıyor ama.
8 ay maaş alacak yani.

Onun da sınavı var. Yükselmek için.

Ayrıca alacağı maaş aşağı yukarı en fazla 3000-3500

Benim makine mühendisi arkadaşım 3000 almıştı 2 sene önce.

Normalde ne kadar alacak.

Askerde neyle görevlendirileceği belli olmaz ki .

Masa başıda çalışabilir eğitimde verebilir düştüğü yerde ihtiyaç neyse o olur.
Kısa dönem yaparsa para yok ama uzun dönem yaparsa heray maaş alır.

Back
X