askerlik :(

setenay143

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2013
411
205
83
Kızlar askerlik konusunda bilgisi olanlar beni aydınlatsın lütfen.Nişanlım şubatta askere gitmeyi düşünüyor kendisi lisans mezunu şimdi her isteyen kısa dönem yapabiliyor mu uzun dönem istemese bile çıkabiliyor mu? Bir de kısa dönemlere genelde doğu çıkmıyor diyorlar kısa dönem olupda etrafında doğuda askerlik yapanınız var mı? Son sorumda malum ortalık karışık bu dönemde askere gitmek ne kadar mantıklı acaba zaten 4 yıl tecilli askerliği.

valla o eşinin istegine bağlı bir durum değil
form doldururken kısa dönem diye belirtiyor ama isterse uzun dönem için sınava giriyor diye biliyorum
öle her isteyen uzun dönem asteklik yapamıyor.
bu arada evet kısa dönemler genelde batı ve kuzeyde yapıyo
bu iyi bişey yni
neden dogu istedin anlamadım

uzun dönem de çıkabilir,
maalesef herkese kısa çıkmıyor
kısa dönem yapan tanıdıklarımın bir çoğu söylediğiniz gibi batı ya da batı sayılabilecek bazı yerlerde yaptı
antalya, ankara, kıbrıs, ısparta.... gibi
ancak kesinliği yok...
hayırlısı olsun hakkınızda..

Yok canım yanlış anlattım sanırım doğu istemedim tabi ki batı istiyorum teşekkürler bilgi için

inşallah öyle olur teşekkür ederim :)

Uzun dönem sanırım yedek subaylık diye geçiyor.
Sevgilim işaretlemişti formda ama bize kısa dönem çıktı.
Ağustos'ta gitti ,acemiliği Burdur'da yaptı.
Şu an usta birliği Edirne Süloğlu'nda...
Arkadaşları içinde de Doğu çıkan olmadı.
Suriye'ye tank falan gitmiş,gönüllü gitmek isteyenleri alıyorlarmış ayrıca.
Bildiklerim böyle.

ayy çok teşekkür ederim gerçekten bilgilendim ne güzel sizin batı çıkmış inşallah hayırlısıyla bitirip döner :)

İstemese de uzun dönem çıkabilir ancak bu ihtiyaç doğrultusunda oluyor. Örneğin doktor, avukat, elektrik elektronik mühendisi, beden eğitimi öğretmeni gibi askerlikte çalıştırılabilecek tipteki meslekleri daha çok alıyorlar. Benim kardeşim hakimlik stajına başlamadan askere gitti ve uzun dönem aldılar hemen. Çünkü işlerine yaradı avukat gibi çalıştırmışlar güya evrak kayıttaydı. Nişanlın ne mezunu?

Nişanlım bilgisayar öğretmeni canım

Uzun donem ya da kisa donem tamamen sans isi. Ikisi de olabilir. Kisa donemler de doguya gider. Oyle bir sinirlandirma yok. Uzun donem olursa subay statusuyle astegmen olarak yapar ve cumartesi pazari ve hafta ici aksam 5ten sonra bos olur. Maas alir.

Genelde aranan meslek olduğunu duymuş idim ama şanş işi, hem uzun dönem çıkarsa üzülme devlet memuru gibi oluyorlar, güzel maaş alıyorlar, akşam 5ten sonra boşlar. Haftasonları tatil (nöbet dışında). Dağ, bayır gezme çatışmalara girme yok.

Evet oda güzel ama insan yine de kısa dönem yapsın istiyor aslında uzun bizim için daha iyi düğün paramız çıkar ama korkuyorum ben elimde değil askere gitmeye karar verdiğinden beri ağlamaktan gözlerim şişti

Hadi ya inşallah canım teşekkür ederim

Ben de asker bekliyorum canim.. kisaydi bizimki Allahtan.. daha cok varmis gitmesine.uzulme simdiden. Sadece ilk hafta cok zor. sonra alisiliyor. Bunu soyleyecegim hic aklima gelmezdi ama zaman geciyor merak etme

Ben de asker bekliyorum canim.. kisaydi bizimki Allahtan.. daha cok varmis gitmesine.uzulme simdiden. Sadece ilk hafta cok zor. sonra alisiliyor. Bunu soyleyecegim hic aklima gelmezdi ama zaman geciyor merak etme
İnşallah canım sağ sağlim dönsünlerde önemli değil sen de tez zamanda kavuşursun inşallah askerine

isteyip istememesine bağlı değil ihtiyaç varsa alıyolar her türlü, sınava da tüm lisans mezunları mecburen giriyor diye biliyorum, eşim de girmişti, kısa dönem çıksın diye dua etmiştim, kısa dönem çıktı ama acemiliği hatay'da, geri kalanı da van'da yaptı garibim...

Artik sinavi kaldirdilar.. o 12 gunu de askerlik suresine eklediler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…