ASKİM

Ben Aşkım demem canım daha hoşuma gidiyor.
:-)

Babam o kelimelerden hoşlanmaz, laubalilik olarak görür. Demeyiz biz de..
İsmiyle de hitap edemem, çünkü normalde hiç kullanmadığım için tuhaf gelir, direkt söylerim söylicemi.

Ama başkalarının yanında hayatım vs derim. Aşkım değil..

Cok guzel soylemissinizde,bizim toplumumuz kaldirmiyor malesef bazi kesimler haric,kp kv nin yaninda oturmasinin ayip oldugu,ayni sofraya oturamayan gelinler var hala,malesef ayip diye,kisisel gorusumu soyledim ben,siz soylersiniz sizin aileleriniz kaldirir,ama bizimkiler tuhaf karsiliyor,bu sebepten bende merak ettim sordum.
Yooo bizim toplum gayet kaldırıyor vallaha. Sizinki de kaldırıyormuş ki yapıyorlar. Kaldı ki sizi ilgilendiren bir durum da yok ortada. Neden bu kadar dert ettiyseniz.
Siz hoşlanmıyorsanız demezsiniz insan içinde olur biter. Onlar seviyorlarmış öyle hitap etmeyi, ediyorlar.
Sizi ilgilendiren bir mesele değil. Dedikodu malzemesi edilecek şey hiç değil. Siz şu an sizin müdahil olmamanız gereken bir konuda görümcenizi çekiştiriyorsunuz.

İsimle hitap ederiz babaların yanında ama çoğu zaman kaçıyor alışkanlık:-)

Diyorum zaten,ama toplum arasinda demiyorum gerek de yok,hatta askim askim surekli soyleyenleride cok gereksiz buluyorum,ayip birde babalarin annelerin yaninda,tuhafima gidiyor,soyleyenlerede saygi duyuyorum...

Haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum. Büyüklerin yanında konuşmalara ve hareketlere dikkat edilmeli.

Cok guzel soylemissinizde,bizim toplumumuz kaldirmiyor malesef bazi kesimler haric,kp kv nin yaninda oturmasinin ayip oldugu,ayni sofraya oturamayan gelinler var hala,malesef ayip diye,kisisel gorusumu soyledim ben,siz soylersiniz sizin aileleriniz kaldirir,ama bizimkiler tuhaf karsiliyor,bu sebepten bende merak ettim sordum.

Alintilasaydiniz verdiğiniz cevabı görme ihtimalim daha yüksek olurdu.

E sizinkiler de kaldırıyormuş ki görümceniz söylüyor. Ya da kalıpları umursamıyor, dayatılan kalıplardan çıkmak istiyor. Şimdi aynı sofraya oturmayan gelinleri mi örnek alalım yoksa kocasına aşkım diyenleri mi? Bence ayıp olan bişey varsa o da gelinini sofraya oturtmayan kayınvalide ve kayınpederle onlara delimisiniz siz demeyen kocanın ayıbıdır.

Annem ve babam 50 yıllık evli. Doğunun küçük bir şehrinde evlenmişler anne babayla aynı evde yaşamışlar. Dedem her sofrada karılarınızın yanına oturun dermiş oğullarına, çocuklarınızı eşlerinizi sevin öpün, utanmayın dermiş. O yüzden elli senedir babam anneme adıyla hitap etmez, hep sevgi sözcükleri söyler. Sizinkiler elli yıldanda eski zamanlarda yaşıyorsa bilemeyeceğim tabi. Günümüze dönmenizde fayda var.

Ben hala sevgilim diye hitap ediyorum.
Askima bile gecemedim.
Bazen derler "cocuum evlisiniz siz ne sevgilisi"
Esim de bana taktigi lakapla seslenir.

aşkım canım hayatım boncuğum artık o an ne demek istersek onu diyoruz

bu arada biz pek bir terbiyesiz saygısız oluyoruz bu durumda...

canım derim bitaneciğim derim aşkım demem.
babamın yanında da derim.
o da bana karıcığım der.

Aklıma bununla ilgli okuduğum bi yazı geldi sizinle paylaşayım. Belki bilenler vardır.
Adam eşine sürekli gülüm diye hitap eder miş. Bi de üç yaşında erkek çocukları var mış. Bi gün misafirliğe gitmişler ve çocuk ev sahibi kadına gidip bu evin de gülü sen misin diye sormuş. Kadını evin gülü olarak öğrenen bir erkek çocuğu ileride kendi gülüne zarar verir mi?
Velhasıl bence bu tip hitaplar önemlidir bende kullanırım eşim de kim olduğu fark etmez.

Aşkım, bana çok samimiyetsiz ve laçka geliyor ne başbaşayken ne de büyüklerin yanında o kelimeyi kullanmıyorum

Ben diyorum valla kv ve kp de derler birbirlerine adamlar birde 50 senelik evli maşallah valla :-) arada abilerim bozulur sadece babamda bırakın içinden nasıl geliyorsa öyle hitap etsin der :-)

Ben biras utanıyorum bilmiom hala bu konuyu aşmış değilim kayinpederim den cekinirim biras çokta severim bitanedir...geçen kahvaltıya geldi eşimle kahvaltı yaparken eşim yumurta olmamış dedi bende asssskimm olmuş o olmuş dedim s.s..s snra çekindim ne dedim filan die derim ama çekiniyorum hala

Canım hayatım vs diyorum ama babamın varken ismi diyelimki ali "aliciğim" diyorum yoksa ters ters bakıyor babam, sanırım kıskanıyor :)))
Sevdiceğimin ailesinin yanında derim ama kendi babamın yanında çekiniyorm biraz...

Bu sorun aklıma minik bir anımı getirdi..
O zamanlar nişanlıyız eşimle sürekli telefon ellerimizde
mesajlaşıyoduk.. Bir gün yine böyle mesajlaşırken,
eşim bana göndereceği mesajı BABASINA göndermiş! :D
Aşkım filan yazıyo mesajda tabiii.. Babası şok aramış eşimi,
gülüşmüşler...

Biz hiccc bir zaman birbirimize isimle hitap etmedik. Aşkım deriz hayatım deriz bu ayıp yada cıvık bi durum değil ki.

Back
X