aşksız evlilik olur mu?

ahso

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
362
65
68
Kocaeli
hanımlar şimdi benim bi sorunum var..

şöyle kii ben kimseye aşık olamıyorum yakınlık dahi duyamıyorum.

benim bi ilişkim oldu ilk aşkımdı her şeyin ilkiydi ilk öpüştüğüm kişi vs.

ama o beni terk etti. aylar geçti hala unutamadım ben onu ömrüm boyunca da unutacağımı sanmıyorum neyse bu ayrı konu.

şimdiyse erkeklerden soğudum. dünya üzerindeki hiç bi erkek çekici gelmiyo.

en yakışıklısı bile ilgimi çekmiyo.hepsi iğrenç bana göre.

ee eninde sonunda evlenicem ben napıyım artık mantık evliliği yapmayı düşünüyorum. kim aklıma en yatkınsa onunla hayatımı birleştirim artık.

kızlar yanlış anlamayın mesela birisi bana yaklaşsa teklif etse falan ona dokunduğumu öpüştüğümü falan düşünüyorum. inanın midem bulanıyo.

o yüzden yeni bi ilişkiye başlamıyorum kimsenin vebalini almamak için.

bana dünya üzerinde çekici gelen ,arzulayabildiğim tek erkek eski sevgilim. onun dışındaki tüm erkekler tu kaka bana göre.

1 yıla yakın bi süredir bu durum böyle. eskisiyle evlenme şansım olmadığına göre ben mantık evliliği yapıcam galiba.

ne düşünüyosunuz kızlar çok üzülüyorum bu durumuma.

Öncelikle kaç yaşındasınız ve eski sevgilinizle ne kadar beraberdiniz öğrenebilir miyim??

Son düzenleme:
Canım, sen psikolojik olarak bir etki içindesin. Bunun için bir doktordan yardım alsan çok güzel olur. Yanlış anlama beni sakın, yazılarını okuyunca böyle düşündüm. Aşksız evlilik olmazmı demişsin, seninki aşık olmakla ilgili bir sorun değil. Bu düşünceni yenemezsen evliliğin iyi olmaz. Evlendiğin kişiden hep tiksinirsin ve eski sevdiğin insanı düşünerek sürdüremezsin.

Son düzenleme:
Anladım bende 21 yaşındayım 1992 doğumluyum
Eski sevgilini unutamamışsın anladığım kadarıyla
Bana göre kesinlikle aşksız evlilik olmaz ve mantık
evliliğindense bekar kal daha iyi. Hemde zaten daha
gençsin evlilik için geç kalmadın o yüzden mantık evliliği
düşünme he 35-40 yaşında olsan hala birini sevemessen
o zaman tamam mantık evliliği bir nevi olur ama şimdi çok
saçma bunu düşünmen kendine zaman ver sevebileceğin
birini bulmaya çalış çıkacaktır karşına..

Son düzenleme:
Bence aşksız evlilik yapma sakın bir ömür nasıl geçireceksin sevmediğin kişiyle 1 yıl bile olmamış daha ayrılalı bi süre toparlan, kendinle baş başa kal yaşın küçük daha elbet sevebileceğin birisi çıkacaktır karşına

Merhaba canim,

benzer bir durumdayim seninle o yüzden seni anliyabiliyorum. Tek fark ben eski sevgilimi tamamen unutum benim icin hicbirsey ifade etmiyor :). Ki üstelik bu insan beni öyle bir sirtimdan vurduki bir baskasina hikayeyi anlatigimda hayretler icerisinde kaliyorlar ama ben yasadim bu olayi neyse.

Demek istedigim su suan böyle düsünmen aslinda normal cünkü güven eksikligi olusuyor insanda. Ama soruna cevap verecek olursam: Asksiz evlilik olmaz bana göre. Sevgi, ask olacak yoksa bilmiyorum bir hayati paylasmak zor olsa gerek özelikle biz duygusal kadinlar icin.

Sana tavsiyem öncelikle lütfen kafandan bu düsüncelerini at. Sen böyle düsündükce etrafinda duvarlar ördükce, gözünü etrafina bu kadar kapatdikca kendine zarar verirsin manevi olarak. Hayata tek erkek eski sevgilin degil, nasip degilmis olmamis ve üstelik o seni terk etmis. Birak, artik eski defterini kapatma vakti gelmis.

Lütfen, lütfen hayata baska bir erkege sans vermeden kendine sans ver ve güven. Sen kendine sans vermedikce, güvenmedikce bbir baskasina sans veremezsin. Umarim anlatabilmisimdir.

canım bak arkadaş cok güzel yazmış bunun uzerıne bırsey demek gereklı degıl ama sen su anda mantık evlılıgı yada ask evlılıgı arasında kalmamışsın kı senın sorunun başka bır yıl gecıpte o kısıyı unutamadıysan bence bır uzman destegı almalısın sen ıerde bu sorunu atlatamayıp mantık evlılıgı bıle yapsan aklında bır başkası varken kesınlıkle mutlu olamazsın hayat böyle devam etmez o kısıyı çıkar at hayatından ve mutlaka bır uzman destegı all :18:

bu söylediklerinin hepsini ben de biliyorum canım ya. ama napıyım kalbime aklıma söz geçiremiyorum. pek umudum olmasa da dediğin gibi yardım almam iyi olabilir henüz karar vermedim buna.

Siz evlilik yapma zorunluluğu hissediyorsunuz diye neden ileride evleneceğiniz kişiye haksızlık ediyorsunuz...Madem kimseye ilgi duymuyorsunuz o zaman evlenmeyin.Evlenme zorunluluğu yok sonuçta...Bir de hayat bu belli olmaz.Karşınıza tekrar birisi çıkar,belki ilk etapta etkilenmezsiniz ama sonradan alışırsınız...Ayrıca çok severek evlenen insanların bile bir sürü sorunları olurken mantık evliliği yapmak bence çok büyük risk...Umarım sorunları atlatır severek güzel bir evlilik yaparsınız....

erkeklerden soğudun ama mantık evliliği yapacaksın
adam zengin olunca mantığına göre yada evi arabası iyi işi olunca soğumamış mı oluyorsun
erkeklerden soğuduysan feminist olman lazı m değilmi arkadaşım ne diyorsun anlamadım valla saçmalamışsın
erkeklerden soğudun fakat mantık evliliği yapacan sana dokununca yada bunu düşününce miden bulanmayacak ama biri sana yaklaşmaya çalışınca miden bulanacak
garip
tuhaf
çok tuhaf

Daha 21 yaşındasın acelen ne.. Unutursun zamanla.. İlla birini bulup evlenmek zorundamısın. Takılıp kalma eski sevgiline atı alan üsküdarı çoktan geçmiş nasılsa

daha çok gençsin 21 yaş nedir ki, mantık evliliğini bırak normal evlilik için bile küçük bi yaş bence. karşına daha kimler çıkacak , kimbilir belki de ilkinden çok daha fazla seveceksin başkasını. hayat 21 yaşında bitmiyor, daha yeni başlıyo emin ol :)

24 yaşındayım 6 yıllık bir ilişkim vardı. Yeri geldi dostum oldu yeri geldi kardeşim kısaca herşeyim.
Ve bu 6 yıl boyunca aramızda mesafe de yoktu evlilik hayatı gibi bir yaşamdı sürdürdüğümüz 7-24 beraberdik.
Sonuca gelirsek ailem kabul etmedi ve ayrıldık.
Ağladım zırladım gözüm kimseyi görmedi ama bitti işte. Acısı dindi. Yerini yeni biri aldı.
Aklımdan tümüyle çıktı mı çıkmadı çıkmaz. Ama artık ikimizin de farklı hayatları olduğu bilincindeyim.
Sende unutacaksın ne kadar çeksen de. O yüzden hiç umutsuzluğa kapılma. Geleceğin neler getireceğini hiç bilemezsin.

Bazen insan sevdiğini bile çekemiyor, değil ki sevmediği bir adamla evlenip, hayatı paylaşsın.
Sakın öyle bir hataya düşme, elbet seveceğin bir insan olur.
Daha bu yaşta evlenmek için acele de etmemelisin.

evlenmek zorunda değilsiniz ki daha gençsiniz, mantık evliliği yapmayın derim.. yıllar var daha karşınıza beklemediğiniz anda biri çıkabilir. bende yaşadım benzer bi süreç, uzun zaman soğuktum erkeklere, midem bulanıyordu, güvenimi kaybetmiştim. ama zamanla oturuyor bir şeyler, hatta daha sağlam düşünüyorsunuz hem kolayca olmamalı zaten böyle şeyler. siz Allah'tan hayırlısını isteyin ve bekleyin derim. ve kimse vazgeçilmez değildir.. o kişiyi aklınızdan çıkarmalısınız öncelikle, bunu istemiyor gibisiniz sanırım.. ama bu sizin yararınıza, böyle geçmez hayat kendinizi üzersiniz ve değmez..

Son düzenleme:
Yaşın çok küçükmüş.
Evlilik ve erkeklerle ilgili bu duygu ve düşüncelerdeyken niye acele ediyorsun evlenmek için.
Mantık evliliğini de bi rafa kaldır bakalım:))
Eski sevgilini unutacağından eminim sadece biraz daha zaman geçmeli.
Tiksindiğin bir adamla evlilik sürdüremezsin.
Kısacası kalkışma...

21 yaşındayım canım 9 ay sürdü ilişkimiz.

evliliğe küsmek için çok küçük bir yaş
bi gün gelir öyle bi aşık olursunuz ki şuan asla yapmam dediğiniz şeyleri bayıla bayıla yaparsınız
böyle karamsarlığa düşmeyin.. çok gençsiniz daha.. mantık evliliğini düşüncek yaş mı 21 canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…