Aşkta gurur olur mu?? Ilk adımı bayan atmalı mı??

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.026
697
323
Kızlar başlıkta belirttim açıkça yorumlarınızı bekliyorum...

İnsanın gururu ve onuru herşeyden önemlidir, konu onur ve gurura dokunacak bir vaziyet aldıysa aşkta gurur olur...Ufak tefek ve çocukça kaprislerde gurur olmaz, tam tersi bazen hatalı karşımızdaki bile olsa bunu bile bile karşımızdakinin gönlünü almaya çalıştığımızda karşımızdaki insanın gözünde büyürüz, küçülmeyiz...

Aşkta gurur bence olmamalı...Çünkü ortada aşk varsa gurur yapamıyosun elden gidiyo yani..
Ben kendimi çok gururlu bilirdim ama aşık olunca öyle olmadığını,olamadığını anladım
Çok gururlu olursan sonunda sevdiğin insanı kaybedersin..

İnsanın gururu ve onuru herşeyden önemlidir, konu onur ve gurura dokunacak bir vaziyet aldıysa aşkta gurur olur...Ufak tefek ve çocukça kaprislerde gurur olmaz, tam tersi bazen hatalı karşımızdaki bile olsa bunu bile bile karşımızdakinin gönlünü almaya çalıştığımızda karşımızdaki insanın gözünde büyürüz, küçülmeyiz...

kesinlikle doğru bir yorum...
insan gururu ve onuru için yaşar..
seni istemeyen birine kalkıpta aşkta gurur olmaz diyerek yapışamazsın..

Gururdan kasıt tam olarak ne bunu anlamak lazım.
Ufacık kavgalarda,hatta kendin haksızsan bile ben gururluyum,aramam,adım atmam dersen bu yanlış bi tutum olur.
Ufak hataları tartışmaları sorunları alttan almak gurursuzluk değildir.
Kimse kimsenin tam dengi,aynısı değildir sonuçta.
İlla ki anlaşmazlıklar tartışmalar olacaktır bunları görmezden gelmek ya da dediğim gibi alttan almak gurursuzlukla nitelendirilemez.
Ama direkt olarak onurunu gururunu kırmaya yönelik davranışlarda aşkta gurur vardır.
Zaten ortada aşk yoktur ki o zaman,yani karşılıklı aşk yoktur,senin gururunu kıran insan zaten seni sevmio demektir,burada platonik bi aşk vardır.
Aşkta gurur olmaz diyip seni yerin dibine sokan bi insanla birlikte olamazsın,olmamalısın.
Aşksız yaşanır ama gurursuz yaşanmaz bence.
Aşk bi gün seni terkedebilir ama gururun hep yanındadır gururdan vazgeçilmez.
Çünkü aşk başkasına karşı olan bi histir,gurur kendine karşı olan bi his....

ben kendi yorumumu şöyle anlatayım...
şu anki nişanlımı 2005 ile 2006 arasında abartmıyorum aşağı yukarı 20 kez terketmişimdir..
ama tekrar birleşme yine benim tarafımdan talep edilmiştir :9:

ayrılma nedenimiz kuzenimin tehditleri idi..
ayrılmalıyız sebep şu derdim tamam derdi..
seni seviyorum ayrı kalamıyorum derdim ben de derdi birleşirdik..
yani aldatılma falan olsa elbet gurur olur ve gitmemeli insan..

ama bir taraf adım atamlı ki ilişki devam etsin :69:

İlk adımı ben atmıştım...
sonra çok kötü bir olay oldu ve beni görmek bile istemedi...
bi çok kez kapısına gittim karşısına çıktım affetmedi...
bi bayan olarak kendimi affettirmemin doğal olması dışında artık peşinden koşmamım gururumu incittiğini farkettim...
yani tamam hatalar insanlar için ve hatamı hiç de savunmuyorum...
affetmiyorsa peşinden daha ne kadar koşabilirim...:14:

İlk adımı ben atmıştım...
sonra çok kötü bir olay oldu ve beni görmek bile istemedi...
bi çok kez kapısına gittim karşısına çıktım affetmedi...
bi bayan olarak kendimi affettirmemin doğal olması dışında artık peşinden koşmamım gururumu incittiğini farkettim...
yani tamam hatalar insanlar için ve hatamı hiç de savunmuyorum...
affetmiyorsa peşinden daha ne kadar koşabilirim...:14:

Affetmiyorsa onun bileceği şey canım, sen özür dilemişsin düzeltmeye uğraşmısşın...Bırak hayatı boyunca affetmemenin ağırlığını taşısın...Elinden geleini yapmışsın, için rahat olsun...

Affetmiyorsa onun bileceği şey canım, sen özür dilemişsin düzeltmeye uğraşmısşın...Bırak hayatı boyunca affetmemenin ağırlığını taşısın...Elinden geleini yapmışsın, için rahat olsun...

teşekkür ederim. o beni hiç düşünmeyecek bile.. çoktan unutmustur..:14:

aşkta gurur olur olmalı da bence
insan gurursuz nasıl bir canlı olurdu

ilk adımı bayan atmalı mı bence atmamalı
kolay elde edilen değersiz olur oldu da ...

bence atmalı dersem sizi etkilemiş olurum.
demeyeyim.

ben atarım. öyle ki sevgilimle 10 kez küstüysek 8inde ben adım atmışımdır.

ben sabırsızım, ben daha narinim; o inatçıdır.

ben adım atarım ve barışırız.

eğer gurur yapmamanın sonu mutluluksa atın ilk adımı gitsin.

ileride gülerek hatırlarsınız...
ama dönmeyeceğini düşünüyorsanız zorlamayın. canınız yanmasın fazladan.

duygularını ifade etmek, şeffaf ve net olmak gurursuzluk mudur ki =) bana göre gurur çok farklı birşeydir.. şimdi ben kalkıp aşık olduğum bir adama "aşiğim sana" derim ama gurursuz olmam.. ama o adamın aşkıma karşılık vermediğini bile bile adama yapişirsam gurursuz olurum.. veya ilişkimde sevdiğim adama her zaman aşkımı bağlılığımı gösterirsem gurursuz olmam, ama beni incitmesine üzmesine izin verirsem gurursuz olurum.. yani gururun duyguları ifade etmeyle alakası yoktur.. bunlar ayaktır =)) gurur insanın özüne duyduğu saygıdır...

duygularını ifade etmek, şeffaf ve net olmak gurursuzluk mudur ki =) bana göre gurur çok farklı birşeydir.. şimdi ben kalkıp aşık olduğum bir adama "aşiğim sana" derim ama gurursuz olmam.. ama o adamın aşkıma karşılık vermediğini bile bile adama yapişirsam gurursuz olurum.. veya ilişkimde sevdiğim adama her zaman aşkımı bağlılığımı gösterirsem gurursuz olmam, ama beni incitmesine üzmesine izin verirsem gurursuz olurum.. yani gururun duyguları ifade etmeyle alakası yoktur.. bunlar ayaktır =)) gurur insanın özüne duyduğu saygıdır...

aynen katılıyorum

Her insanın kendine göre onuru var. Ama aşk söz konusu olunca bazı şeylerden ödün vermek zorundasın ilişkinin sağlıklı yürümesi için.

Back
X