Asla maddiyat konuşmayan sevgili

Tercih tamamen size ait gibi gelmedi bana
Tercih tabiiki bana ait . sadece yuva sevgi ve saygı çerçevesinde kuruluyorsa eşimin fikirlerine saygı duyup yine kendi isteğime göre onu ikna etmek de benim görevim.çalışmamı istemiyor oluşu benim kafa yapımda çok korkunç bir hareket değil olabilir var kendine göre sebepleri , önemli olan ortak bir noktada buluşabliyor muyuz. Bana bunu dayatıyor mu yoksa birlikte mi karar veriyoruz.

Konu maddiyat konuşmamasından başka yerlere geldi ,sanırım sevgilim maddi konuşmayarak güven vermediği için kesinlikle çalışmamı öneriyorsunuz birçoğunuz anlıyorum teşekkür ediyorum hepinize fikirleriniz için. Ben yine de bu konuyu bir konuşup açıklık getireyim diyorum en azından bu yükü tek başına omuzlamaya çalışmasın paylaşsın dertleşsin yanında olacağımı bilsin . Ya da en kötü senaryoyla bazı hanımların dediği gibi kazandığını da harcadğını da bilmeyeyim diye yapıyorsa önüne geçmek lazım :duduk::-)

Evlenince evimiz bile kira olacakmis derken?
Hayat bazilarina ne kadar bonkor dimi:işsiz:
Herseyleri tam bir tek ilk evlendiklerinde oturacaklari sahsi mulkleri eksik.
Sizin hic banka kredilerinden haberiniz yok mu?
Marketlerde herseyin %50 ye yakin zamlandigindan, bi pogacanin 3 liraya firladigindan filan.
Bazen oyle konular aciliyor ki resmen kufur gibi.
Meslek sahibi sirf emegimin karsiligini alamiyorum diye calismiyor ve evlendigimizde ev bile alamiyormusuz diyor.
Erkeklere bu kadar sirt dayamayin.
Kimseye bu kadar sirt dayamayin.

"Bile" sizin yorumunuz olmuş ben öyle birşey demedim:) herşeyi hallederiz gözüyle baktığı için ,ikimiz de kirada oturan insanlar olmadığımız için ilk defa kira mevzusu geçince bunu yeni öğrenmem tuhafıma gitti size de bir ipucu olabilir diye yazdım. Hayat tabiiki bazılarına daha bonkör tıpkı size de olduğu gibi sizin yaşam strandartlarınızdan altında da yaşayan insanlar var.bunda tepki göstericek bir durum göremedim dünyadan haberin var mı senin falan tarzında bir konuşmayı da gerekli görmedim herşeyden hBerim var sizin olduğu gibi. Hatta haberim olduğy için Ücretli öğretmenlik özellikle söz konusu anaokuluysa saati çaışma şartları itibariyle pek mantıklı bir durum değil. Herhangi bir yerde kasiyer olarak çalışmak daha fazla maaş getiriyor.bu yüzden ücretliye devam etmiyorum. Şımarıklık değil akılcılık :KK200:

Paragöz mü :) ben şuanda parayı istesem 2 yıl yüksek lisans yapıp üniversitede öğretim görevlisi olarak çok iyi bir maaşla başlayabilirim, parayla ilgili bir sorunum olmadığı için hiç bir zaman düşünmedim sevgilimi bırakıp başka şehirde yüksek yapmayı çünkü gitmemi istemiyor. Yaşımız evlencek olgınluğa gelince ben de diplomalı bir öğretmen olduğum için elimi taşın altına koymak zorundayım bir sıkıntı varsa. Bollukta bu konuyu açmadığı gibi sıkıntıda da açmaz bu sefer hem çalışma diyip hem zorluk çeker .derdim bunu çözmek siz çok yanlış gelmişsiniz
Her yüksek lisans yapan öğretim üyesi olabiliyor mu? Çok ütopik geldi bu yorumunuz...

Çabalayan bu hayatta herşeyi başarabilir ben de kafama koyduğumu yaparım 7 bölge 81 il var artık neredeyse hepsnde üniversitemiz de var nasipte varsa bir üniversiteye girilir benim için zor değil
Çok genç bir arkadaşımızsınız sizi kırıp üzmek istemem.
Bununla birlikte fikrimi de belirtmek isterim,belki dikkate alırsınız.
Akademik kariyer yapmak sadece çok istemekle olmuyor.
Akademik kariyer yapanlar çoğunlukla bu işe tutkuyla bağlı olanlardan çıkıyor,çünkü fiziksel olarak da mental olarak da çok yorucu bir süreç.
Hocalarla olan ilişki ve iletişim de nerdeyse bu kapıyı açan anahtar.
Lisansım okul öncesi yüksek lisansım PDR.
Okul öncesinden önce başka bir lisans programından terkim.
Meslekte oğlum için ara verdiğim 3 yılı çıkarırsam 18.yılım.
Çok şey görüp tecrübe ettim.
Not ortalaması 3,90 olup öğretim üyeliğine kabul edilmeyen meslektaşlarımı da gördüm.

Üstelik siz bırakın akademik kariyer yapmayı mezun olduğunuz mesleği bile 'eş adayınız istemiyor' diye yapmakta kararsızsınız.
Şu zamanlar sizin eş adayınızın maddi durumu ve kirada oturma-ev alma vb konular yerine;
Kendimi nasıl daha fazla geliştirebilirim?
Mesleğimle ilgili farklı yaklaşımları, dünyanın farklı ülkelerinde inceleyebilir miyim?
Hangi ek sertifika programına başvursam?
Atanmak bana uygun değilse çalışmam için hangi özel okul daha uygun?
Diye düşüneceğiniz zamanlar...
Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

Eş adayınız çalışmanızı istemiyor/siz çalışmayı düşünmüyorsunuz ve eve giren parayı bilemeyecekseniz gerçekten büyük sıkıntı.

Örneğin eş adayınız asgari ücret alıyorsa geçinmeniz imkansızdır, 3-4 bin alıyorsa normaldir, 7-8 bin alıyorsa güzeldir, 15-20bin üstü alıyorsa başkadır yani. Bunu bilmek ne kazandırır? Kuaföre ne sıklıkla gideceğim? Tatile gidecek miyiz? Hadi gittik nerelere gidebileceğiz? Kıyafetimi nerelerden alabilirim? Eve yardımcı alabilecek miyim? Haftada kaç gün dışardan söyleyebiliriz ya da dışarda yemek yeriz? Araba alabilecek miyiz ya da modelini yükseltebilir miyiz? Ev/yazlık vs sahibi olmak için birikim yapmalı hayatımdan kısmalı mıyım? Bunlar en basit sorular.

Eş adayınız çok iyi bir iş yerine sahipse hani az buçuk tahmin edilebilirdir ve yahu 10-15bin geliyor akıyor görüyorsun parayı dert etme diyor olabilir. Ya da paramı bilmene gerek yok. Paramdan anneme de veririm, senden gizli birikim de yaparım, sen sana verdiğim harçlıkla evi döndür gerisine karışma diyordur.

Cevap sende.

Su esimin maasini bilmem ama.her istedigimi alir gul gibi bakar diyenleri anlamiyorum, nerden biliyrsunuz belki maasi daha yuksek ama size sus payi olarak aliyor belki maasini bilseniz ona gore daha cok ihtiyacinjzi karsilayacaksiniz ayrica sizin ihtiyacinizi esiniz nerden bilebilir ki? Muhtemelen esinizin getirdiklerinize tamah ediyorsunuz ve ihtiyacinizi o kadar saniyorsunuz...ne bileyim bence kadin esinin maasini bilmeli kendi maasi olmali ne kadar harcadigini gelecek planalrinj bilmeli sonra kadin bir gozunu aciyor dunya kadar borc ya da baska kadina da yapilmis harcamalar

Eşimin maaşını bilmem diyenler bana da garip geliyor.
Karı koca birbirimizin aldığı parayı biliriz.
Eşimin verdiği özel dersin saat ücretini bile bilirim.
Ama o ay kaç saat verdi,toplamda ne aldı inceden inceye takip etmem.
Sorsam söyler ama o kadar detaya girmem.
Ortak bütçemizi birlikte yönetiriz.
Herkesin maaş kartı kendindedir ama harcama ve birikim ortaktır.
Evinize giren parayı bilmeden neye,ne kadar harcayacağınızı nasıl biliyorsunuz?

Uzun yıllardır sevgilim var yakında nişanlanmayı düşünüyoruz. Kendilerinin aile şirketi var ticaret üzerine,işleri amcasıyla ortak. Gelirleri iyiydi iki aile güzel geçiniyordu bu ara piyasa malumunuz çok durgun borç meseleleri var her ticarette olduğu gibi.Yani maddi durumları benim ailemle paralel gibi belki şu sıralar biraz altta olabilir. Anlamadığım bir şey senelerdir benimle asla maddiyat konuşmaz. Önceleri ben de pek önemsemezdim açıkçası aklıma bile gelmeyen konulardır ama evlilik olgunluğuna gelince insan nasıl geçineceğinin derdine düşüyor öğrenmek bilmek istiyor. Kendi işleri ama maaş usulü oluyr adaletsizlik olmasın diye.Aldığı maaşı bile bilmem . Sorunca hiç knuşmak istemez maddi knuları ,benimle para knuşma der. Yanlış anlamasın diye de üstelemedim bunca zaman ama ben aile gibi olmak istiyorum ne var bunda diyorum belki yeri gelicek parasız kalıcaksın bu hayatı beraber yaşıycaz. Yok diyor ben ailemden böyle gördüm. Bir de inanılmaz gururlu ömründe benden para almış birşey ödetmiş biri değil çok zorladığım halde.Bu arada mesleğim var öğretmenim bir süre çalıştım ama şuanda boşum. Kpssye girmedim atanma durumu olduğundan batıda yaşıyorum doğu görevi vs zorlayacaktı uzun yıllar gerekiyor. Ücretli çalıştım hep yani asgeri ücret bile değil.Evlenince de gerekmedikçe çalışmayı düşünmüyorum bu sebeple. Kendisi de gerekmedkçe çalışmazsın diyor.Şimdi sizce sevgilimin bu durumu normal mi? Evlenince bu durum sorun oluşturmaz mı? Bonkör ve eli açık biri yıllardır gördüğüm kadarıyla bana hep çok para harcadı ama para konusunda rahat olamaması beni üzüyor ve korkutuyor. Geçen gün öğrendim mesela evlenince kirada oturacağımızı ev alamayacağımızı? Hiç birşey paylaşmadığı için buna göre bir hazırlık plan da kuramıyorum. Bir kompleks ya da özgüvensizlik mi var yoksa eşi sevgilisi böyle olan brileri var mı. Nasıl aşabiliriz napabilirim yardıma ihtiyacım var. Bunun nişanı var ev düzmesi var böyle olmaz ki
Nasil aşarsınız bilemicem de atanmak istemiyorum doguya gitmem zihniyeti garip kaldi ki sanki atama kollarini acmis sizi mi bekliyor..Ogretmenim meslegim var diyorsaniz ve kpss de zorlanacaksaniz ozel okulda baslayin tecrube kazaninca maas artar zaten..Anladigim kadariyla durumu iyi bonkör bana bakar calismam kafasindasiniz ama hicbir konuda net olmayan adamdan koca olmaz gibi duruyor burdan.

"Bile" sizin yorumunuz olmuş ben öyle birşey demedim:) herşeyi hallederiz gözüyle baktığı için ,ikimiz de kirada oturan insanlar olmadığımız için ilk defa kira mevzusu geçince bunu yeni öğrenmem tuhafıma gitti size de bir ipucu olabilir diye yazdım. Hayat tabiiki bazılarına daha bonkör tıpkı size de olduğu gibi sizin yaşam strandartlarınızdan altında da yaşayan insanlar var.bunda tepki göstericek bir durum göremedim dünyadan haberin var mı senin falan tarzında bir konuşmayı da gerekli görmedim herşeyden hBerim var sizin olduğu gibi. Hatta haberim olduğy için Ücretli öğretmenlik özellikle söz konusu anaokuluysa saati çaışma şartları itibariyle pek mantıklı bir durum değil. Herhangi bir yerde kasiyer olarak çalışmak daha fazla maaş getiriyor.bu yüzden ücretliye devam etmiyorum. Şımarıklık değil akılcılık :KK200:
Meslek aşkıyla ogretmen olmazsaniz tabi ki ucretli calismak yerine kasiyerlik yaparim.dersiniz ozel.sektorde kimse emeginin karsiligini tam alamaz ama isini ogrencileri seviyorsa ruhen doyar ..
Keske ogretmenlik okumasaymissiniz bosa gitmis o seneler..

“Eşimin işinin ayrıntısını, maaşını bilmem, karışmam. İhtiyaçlarımı karşılıyor nasılsa.” düşüncesi de, çalışmak için eşi ikna etmeyi “görev” olarak görmek de bana göre şeyler değil. Hatta bunları kendime saygısızlık sayarım. Eşim uzmanlık alanım olmayan konularda bile fikrimi alır, danışır. Bu -bence- bana olan saygısından ve fikirlerime olan güveninden kaynaklanıyor.

Maddiyatı önemsemediğinizi söylemişsiniz ama bence önemsiyorsunuz. Evlenince koşullarınızın ne olacağını bilmek de hakkınız. Ama eş adayınızın çalışmanıza ve maddi konulara ilişkin bu tutumunu kabul ettiğiniz müddetçe pek söz hakkınız olabilecek gibi görünmüyor.

Bir de her eğitimli insan çalışacak diye bir kural yok ama ben o kadar okuyup sonra da eşleri/sevgilileri istemediği için çalışmayanları görünce çok üzülüyorum. Yanlış anlaşılmasın, bu seçimi yapan kadınlara değil, okuma imkanı bulamayıp okuyamayan, belki az puan farkıyla kontenjanlara giremeyen kadınlara üzülüyorum.

Şimdi ablacım nasılsa zengin kocaya kapağı attım çalışmam demişsin ama kirada oturmayı duyunca zonk olmuşsun.
Adamın ailesinin size ev alma zorunluluğu yok, kaldı ki senin ailen katkıda bulunmayacaksa bu insanlar keriz mi? Zaten yediğinin içtiğinin parasını hayatboyu ödeteceksin, gencecik insansın anladığım kadarıyla 20lerinin başlarındasın yani önümüzdeki 60yıl boyunca kendini adamın sütüne yıkmışsın gibi duruyor burdan bakınca.

Konuya geleyim adam madem parayı ben getiriyorum idaresini de ben yapıcam sen karışma kafasında. Sen ille de ben de bütceye karışcam dersen, katkın var mı ki konuşuyorsun derler adama. Sizin evliliğiniz adam ne getircekse pişirip yiceksin , azsa az çoksa çok gönlünden ne koparsa artık öyle olacak gibi duruyor. Kabulleneceksen evlen.

Bır baska mesele de calısmaya "izin" veren/vermeyen erkekler, kendilerini ne saniyorlarsa artik sen yarim akilli bir eksik eteksin, onun icin erkeginden izin alicaksin...bu kadar saygisiz hanzolarla evlenen kadinlarin hic kendilerine saygisi yok kusura bakmayin. En gerici ulke olan Suudi Arabistan'da bile kadinlarin araba kullanma izni var, ama sizin anayasal bir hakkinizi kullanma icin ben bilmem beyim bilir takilmaniz gerekiyor ya cok zavallica. Siz calismayin bence de sizin gibi tipler cocuk degil, cicek bile yetistirmesin.

Bana kalırsa sen önce kendi hayatını kur, kendi paranı bir kazan sonra git kiminle istersen onunla evlen daha iyi. Tercıhen bu herıfle de evlenme.

Meslek aşkıyla ogretmen olmazsaniz tabi ki ucretli calismak yerine kasiyerlik yaparim.dersiniz ozel.sektorde kimse emeginin karsiligini tam alamaz ama isini ogrencileri seviyorsa ruhen doyar ..
Keske ogretmenlik okumasaymissiniz bosa gitmis o seneler..

Benimle ilgili ithamlarınız çok haksız ama kendimi size açıklamak zorunda hissetmiyorum. Tek haklı yanınız kesinlikle öğretmenliğin maddiyatla ölçülmeyecek bir meslek oluşu. Sizin mesleğinizi bilmiyorum ama takdir edersiniz ki öğretmen olan benim bunun zorluğunu kutsallığını deneyimlemiş biriyim öğrencilerim ilkokula başladı hala görüşürüz hala beni unutamadılar ben de onları. Her haftasonu arar anneleri ne minnet mesajları aldım ne övgüler öğretmenliğimle ilgili yeri geldi mutluluktan ağladım. Bunlardan haberiniz olmadığı için rastgele öğretmen olmasaymışsınız demek kolay. Şuanda bu konu başlığı tamamen maddiyat üzerine açıldı, kaldı ki ne eğitimim ne mesleğimle ilgili kimseye birşey danışmadım ve sormadım. İleri gittiniz oldukça, benim danıştığım konu belli. Maddiyat sıkıntısında da maddi konuşacağız tabiki öğretmenliğin kutsallığını değil.

Bu arada yazmayi unuttum ablacim, sizin stil ev hanimi + ticaretle ugrasan abi evlilikler gordum sayilir. Hepsinde durum asagi yukari ayni, kadin caresiz adamin eline bakiyor. Sen saniyorsun ki adam kredi kartini eline vericek sen de geziceksin, o oyle olmuyor adam daha ne kazandigini soylemiyor seni insan yerine koymuyor, sen saniyor musun ki buyur kart diyip eline tutusturcak? Isten gelirken sana telefon edecek, markete ugrayacak bu kadar. Sen de cebinde 50tl ile geziceksin. Bu adam sana para koklatmaz buraya yaziyorum.

Simdi gencken yok bu adam yapmaz dersin ama adam pinti cikabilir, 10 yil sonra ortayas bunaliminda aldatabilir o zaman kucaginda 2 cocuk, is deneyimsiz, 0 sigorta primi sekilde ben ne yapicam diye ortada kalirsin. gencken herkes seker ama ortayas bunaliminda erkeklerin icine seytan giriyor, hele ki zenginse mutlaka metres tutuyor. Sen de caresizce oturup adamin metresini birakmasini beklersin cunku gidecek yerin ve paran yok. Adam da caresiz ve parasiz oldugunu bildigi icin istedigi gibi fink atar. Ne zaman ki yaslanir ya da parasi biter o zaman durulur. Dayim isadami, aynen boyle oldu. Baska kadina asik oldu, onun pesinden kostu yengem bosanmak istedi ne parasi ne meslegi var, lise mezunu 2 cocugu var. Dayim hiiiic sallamadan metresle takildi biliyor ki yengeme bosanamaz bosanamadi da zaten. yengem dayimi dedemlere sikayet etti, sonuc yok, gidemedi de bekledi de bekledi ne zaman dayimin parasi bitti bu is de o zaman bitti. Kissadan hisse: Sen burdaki insanlara kulak ver. Baska birine bagimli olma. Gencken, gucluyken calisma deneyimi edin. Bu kadar.

Şimdi ablacım nasılsa zengin kocaya kapağı attım çalışmam demişsin ama kirada oturmayı duyunca zonk olmuşsun.
Adamın ailesinin size ev alma zorunluluğu yok, kaldı ki senin ailen katkıda bulunmayacaksa bu insanlar keriz mi? Zaten yediğinin içtiğinin parasını hayatboyu ödeteceksin, gencecik insansın anladığım kadarıyla 20lerinin başlarındasın yani önümüzdeki 60yıl boyunca kendini adamın sütüne yıkmışsın gibi duruyor burdan bakınca.

Konuya geleyim adam madem parayı ben getiriyorum idaresini de ben yapıcam sen karışma kafasında. Sen ille de ben de bütceye karışcam dersen, katkın var mı ki konuşuyorsun derler adama. Sizin evliliğiniz adam ne getircekse pişirip yiceksin , azsa az çoksa çok gönlünden ne koparsa artık öyle olacak gibi duruyor. Kabulleneceksen evlen.

Bır baska mesele de calısmaya "izin" veren/vermeyen erkekler, kendilerini ne saniyorlarsa artik sen yarim akilli bir eksik eteksin, onun icin erkeginden izin alicaksin...bu kadar saygisiz hanzolarla evlenen kadinlarin hic kendilerine saygisi yok kusura bakmayin. En gerici ulke olan Suudi Arabistan'da bile kadinlarin araba kullanma izni var, ama sizin anayasal bir hakkinizi kullanma icin ben bilmem beyim bilir takilmaniz gerekiyor ya cok zavallica. Siz calismayin bence de sizin gibi tipler cocuk degil, cicek bile yetistirmesin.

Bana kalırsa sen önce kendi hayatını kur, kendi paranı bir kazan sonra git kiminle istersen onunla evlen daha iyi. Tercıhen bu herıfle de evlenme.

Hangi birine cevap vereyim bilemedim valla öyle çelişmşsiniz ki:) eşimin ailesinin durumunun ailemin durumundan aşağıda olduğunu yazmıştm konuya atladınız heralde. Zengin kocaya kapak atmadım tam tersi bu konuya her zaman karşı çıktım. Çevremde kendi standartlarımdan çok daha yüksekte yaşayan insanlar var hiç bi zaman özenmedim iç geçirmedim beni tanıyanlar bunu bilir. Özenseydim de zor olmazdı bunu bir kabul edin önce. Kimsenin üstüne yıkmayız ben ve ailem hiçbirşeyi . Bir yerde sevgilimin çalışmamı istemeyişini eleştirmişsiniz bir yerde beni suçlamışsınız herşeyi üstüne yıkmamla alakalı :)?? İlkine cevap vrrryim Bu ilişki 6 7 yıllık bir ilişki. Öncesinde de çok samimi arkadaştık çocukluk aşkı diyebiliriz hatta.Her ilişkinin dinamiği, her insanın da ilişkide kendine görev ve hakaret bildiği konular farklı tabii saygı duyuyorum. İzin vermeme gibi bi tabir kullandığımı hatırlamıyorum öncelikle sizin yorumunuz mu acaba bu? Hayatımla ilgli hiç bir konuda kimseden izin almam, sadece istekler farklı olabilr ve sevgi varsa orta yol bulunur. Sevgilimin çalışmamı istememesi ve benim onu sevdiğim için orta yol bulmaya çalışıp onu ikna etmem neden dokunuyor acaba? Burda herkes en ufak şeye fütursuzca ayrıl boşan yorumları yapıyor siz de onlardan biri misiniz yoksa? Bu işler öyle kolay değil maalesef . Konum da bambaşka bir niyetle açıldı. Maddiyat konuşmama sebebi belki çalışmamı istememesi mi ama ben ona her zaman yardımcı olmaya hazırım bu yüzden nasıl bir yol izlemeyelim di asıl soru. 2.si de Ailem ve ailesi her zaman bize katkıda bulunacak iki aile , kültürlere geleneklere göre kız ve erkek tarafı üstüne düşeni yapar. Ben eğer çalışmazsam kendi tercihimle kendimi aileme adamak istediğim için, diplomalı bir ev hanımı olmak istediğim için paşa gönlüm ve keyfim için çalışmam. Bir başkası "izin" vermiyor diye değil. Öğrencilerimi çocuklarımı özlerim mesleğimi devam ettirmek isterim o zaman da eşimin de gönlünü yapar ortak karar alarak mesleğimi icraa ederim.. sizi üzmek istemem ama benim gibi eğitimciler olucak maalesf , olucak ki sizin gibi her konuda herkesi yargılayan, tartışmadan fikir alış verişi yapamayan,haddi olmadan olur olmadık suçlamalarla önyargıyla ileri giden insanlar yetişmeyecek ...

Bu arada yazmayi unuttum ablacim, sizin stil ev hanimi + ticaretle ugrasan abi evlilikler gordum sayilir. Hepsinde durum asagi yukari ayni, kadin caresiz adamin eline bakiyor. Sen saniyorsun ki adam kredi kartini eline vericek sen de geziceksin, o oyle olmuyor adam daha ne kazandigini soylemiyor seni insan yerine koymuyor, sen saniyor musun ki buyur kart diyip eline tutusturcak? Isten gelirken sana telefon edecek, markete ugrayacak bu kadar. Sen de cebinde 50tl ile geziceksin. Bu adam sana para koklatmaz buraya yaziyorum.

Simdi gencken yok bu adam yapmaz dersin ama adam pinti cikabilir, 10 yil sonra ortayas bunaliminda aldatabilir o zaman kucaginda 2 cocuk, is deneyimsiz, 0 sigorta primi sekilde ben ne yapicam diye ortada kalirsin. gencken herkes seker ama ortayas bunaliminda erkeklerin icine seytan giriyor, hele ki zenginse mutlaka metres tutuyor. Sen de caresizce oturup adamin metresini birakmasini beklersin cunku gidecek yerin ve paran yok. Adam da caresiz ve parasiz oldugunu bildigi icin istedigi gibi fink atar. Ne zaman ki yaslanir ya da parasi biter o zaman durulur. Dayim isadami, aynen boyle oldu. Baska kadina asik oldu, onun pesinden kostu yengem bosanmak istedi ne parasi ne meslegi var, lise mezunu 2 cocugu var. Dayim hiiiic sallamadan metresle takildi biliyor ki yengeme bosanamaz bosanamadi da zaten. yengem dayimi dedemlere sikayet etti, sonuc yok, gidemedi de bekledi de bekledi ne zaman dayimin parasi bitti bu is de o zaman bitti. Kissadan hisse: Sen burdaki insanlara kulak ver. Baska birine bagimli olma. Gencken, gucluyken calisma deneyimi edin. Bu kadar.
Kimseye birşey yapmaz diyemeyiz hayat bu binbir çeşit hali var, herşey olabilir söylediğiniz gibi.teşekkür ederim örneğiniz için, deneyimledim çok güzel br duygu kendi ayakları üstünde durmak çalışmak özellikle benim mesleğimde. Evlenince belki ara veririm belki çocuk sahibi olurum çocuklarımı byütür öyle dönerim belki anlattığınz örneklerdeki gibi eşim aldatır "elime para vermez" öyle dönerim belki hiç dönmem nasip ne diyeyim:)

Hangi birine cevap vereyim bilemedim valla öyle çelişmşsiniz ki:) eşimin ailesinin durumunun ailemin durumundan aşağıda olduğunu yazmıştm konuya atladınız heralde. Zengin kocaya kapak atmadım tam tersi bu konuya her zaman karşı çıktım. Çevremde kendi standartlarımdan çok daha yüksekte yaşayan insanlar var hiç bi zaman özenmedim iç geçirmedim beni tanıyanlar bunu bilir. Özenseydim de zor olmazdı bunu bir kabul edin önce. Kimsenin üstüne yıkmayız ben ve ailem hiçbirşeyi . Bir yerde sevgilimin çalışmamı istemeyişini eleştirmişsiniz bir yerde beni suçlamışsınız herşeyi üstüne yıkmamla alakalı :)?? İlkine cevap vrrryim Bu ilişki 6 7 yıllık bir ilişki. Öncesinde de çok samimi arkadaştık çocukluk aşkı diyebiliriz hatta.Her ilişkinin dinamiği, her insanın da ilişkide kendine görev ve hakaret bildiği konular farklı tabii saygı duyuyorum. İzin vermeme gibi bi tabir kullandığımı hatırlamıyorum öncelikle sizin yorumunuz mu acaba bu? Hayatımla ilgli hiç bir konuda kimseden izin almam, sadece istekler farklı olabilr ve sevgi varsa orta yol bulunur. Sevgilimin çalışmamı istememesi ve benim onu sevdiğim için orta yol bulmaya çalışıp onu ikna etmem neden dokunuyor acaba? Burda herkes en ufak şeye fütursuzca ayrıl boşan yorumları yapıyor siz de onlardan biri misiniz yoksa? Bu işler öyle kolay değil maalesef . Konum da bambaşka bir niyetle açıldı. Maddiyat konuşmama sebebi belki çalışmamı istememesi mi ama ben ona her zaman yardımcı olmaya hazırım bu yüzden nasıl bir yol izlemeyelim di asıl soru. 2.si de Ailem ve ailesi her zaman bize katkıda bulunacak iki aile , kültürlere geleneklere göre kız ve erkek tarafı üstüne düşeni yapar. Ben eğer çalışmazsam kendi tercihimle kendimi aileme adamak istediğim için, diplomalı bir ev hanımı olmak istediğim için paşa gönlüm ve keyfim için çalışmam. Bir başkası "izin" vermiyor diye değil. Öğrencilerimi çocuklarımı özlerim mesleğimi devam ettirmek isterim o zaman da eşimin de gönlünü yapar ortak karar alarak mesleğimi icraa ederim.. sizi üzmek istemem ama benim gibi eğitimciler olucak maalesf , olucak ki sizin gibi her konuda herkesi yargılayan, tartışmadan fikir alış verişi yapamayan,haddi olmadan olur olmadık suçlamalarla önyargıyla ileri giden insanlar yetişmeyecek ...

Ben yazicagimi yazdim, son mesajimi oku ablacim. Kendin bilirsin. Git evlen, cebinde 50tlden fazla parayla gezersen gel yuzume tukur. Bu adam sana para koklatmaz, etrafimdaki sizin tip evliliklerden biliyorum. Ister begen, ister begenme durum bu.

Son paragraf biraz yanlis olmus sanki, madem calismicaksin senin gibi egitimciler zaten dogal seleksiyonla elenmis olmuyor mu?

Bende celisen bir sey goremiyorum, afedersin bu adam ortalama geliri olan bir eleman olsaydi onun icin mesleginden feragat eder miydin? Adam calistirmam diyor, adam maddi konularda adam yerine koyup tenezzul etmiyor bile ama sen yazmissin ki kirada oturcakmisiz. Burdan bakinca adamin seni adam yerine koymamasi derdin degil ama para derdin gibi duruyor acikcasi. Ba tekrar yaziyorum, bu adam kadinlari insan gormuyor. Sen boyle bir hakareti kabuledeceksen, omurboyu bu kronun eline bakayim zengin olsun yeter diyeceksen git evlen. Ama evlenince daha da zonk olacaksin, kiralik ev ne ki yani, dedigim gibi kredi kartini alayim AVMde gezeyimm stili hayallarin varsa olmasin. Yok yani, etrafimdan biliyorum. Pesinen yazdim ister begen, ister begenme. Umarim tez zamanda aklini basina alirsin.

2003 yılında anneme ben aşık oldum anne dedim.
“Hayırlısı yavrum dedi”
2004 de evlenme teklif etti dedim
“Hayırlısı yavrum dedi”
2004 yılı Temmuz ayı tanışmaya gelmek istiyorlar dedim
“Hele gel şöyle dedi”
Hıııı dedim sonunda beni ciddiye aldı
Sordu araştırdı onlar tanışmaya geldi. Eski eşimin annesi demişki el işinde çalışmasın (bankacıydım) şirketimizde çalışır hırpalanmasın. (Bunu söyleme nedeni annem demiş ki okudu sonrada çalışmaya başladı hafta sonları ne öğrettiysem O, iş yada yemek bilgisi çok değil)
Annem tabi onlara hiç birşey dememiş yine hayırlısı demiş (bu arada eski eşim O zaman bana çalışma deseydi çalışmazdım O derece kör aşıktım) sonrasında dedi O ayrı.
Neyse misafir gitti mutfağı toparlıyoruz.
Abilerimin eşi de bizde mutfakta haaa hiiii yapıyoruz.
Herkes evine dağıldı. Annem dedi hele bir kahve yapta içelim.
“Sen ne şartlarda okudun kızım haberin var mı yok, ne zaman arayıp anne para dedin göndermedim o da yok ben senin için kaç akşam mesaiye kaldım bundanda haberin yok, ister evlen ister bir ömür kal bu evde bu senin kararın ama bana ben evlenince çalışmam dersen hakkım helal değildir sana. Ben seni el oğlunun eline bakma diye zor şartlarda okuttum. Evleneceğin adam sabancı torunu olsa bana işlemez kocanın şirketinde çalışamazsın çalışırsan da kendine edersin dedi”
Sonrasımı şöyle 1,5 sene evlilik kucağımda 9 aylık bebe aldatılma
Şimdi sana soruyorum sence ben çalışmasaydım 1,5 sene de bu adamı boşayabilirmiydim
Hayır eline mahkum olduğum için çekerdim
Son raddeye kadar dayanırdım ve kim bilir benden neler giderdi neler. Yaşantımdan uzun uzadıya örnek verdim ama her satırı halen aklımda çünkü iyi ki anacım o konuşmayı yapmışta ilk aldatılmamda gururumu da alıp çıkabildim O evden.

Çok afilli yazmışsın kendince haklısın ama atladığın şeyler var ve göremiyorsun.
Gelecek için sigortalı bir işte çalışman çok önemli. Boşanma olsun olmasın bu bir gerçek. Annelerimiz dizlerini dövüyor keşke ben de emekli olsaydım diye.
Yaşam tarzını belirlemek ve harcamalarını planlamak için maaşını bilmelisin eş adayının.
Yerinde olsam ücretli öğretmenliğe sızlanmadan devam eder, eşimin ailesine ve eşime kendi ayaklarımın üzerinde durduğumu gösterirdim. Bu sırada gelir gider dengesini de görmüş olurdum. Yaşam biçimimiz ve sosyal hayata yaklaşımımız aynı ise; maddi olarak çok iyiysek çocuk sahibi olduğumda çalışma hayatıma ara verirdim. En başta hayatınızı kimseye teslim etmeyin.

Back
X