- 21 Ekim 2016
- 400
- 206
- 33
- Konu Sahibi Siyahgiyenkiz
Altin bilezik ne ya? Durup durup altin bilezik altin bilezik ? Okadar celiskili ki ogretmenlik meslegine dair bakisiniz..
Kaldi ki bu meslek bir acil durum kiti olarak gorulecek bir meslek degil ! Hani kendinize methiyeler duzmussunuz ya soyle ogretmenim,boyle ogretmenim diye.Heh iste ogretmenlik tutkusu gerekirse calisirim,bu benim altin bilezigim denilecek bir meslek degil.Siz cok yanlis anlamissiniz ogretmenligi.10 yil sonra calismaniz gerektiginde siz ayni yerde kalmayacaksiniz..Hele ki bransinizdan dolayi tercih sebebi olma ihtimaliniz daha da dusecek..Bunlari es geciyorsunuz cunku dedigim gibi bu meslege bakis aciniz celiskili ve yanlis.Etrafiniz en garanti meslek,istedigin zaman calisirsin,gerekmedikce calisma demistir ama oyle bir meslek degil bu.Ileride isler ters giderse ozele yapacaginiz basvuruda cv'nizde ne yazacak? 10 kusur yil onceki diploma notunuz sizi kurtarmacayak.Her ogretmenlik diplomasi olana kapilar acilmiyor artik.Herseyi ayrintili dusunmelisiniz.Sirtinizi kendiniz kendinize yaslamalisiniz.
Ben hem sinirleniyorum hem de uzuluyorum ya boyle olunca.Tazecik beyinler kendi calisip kendi parasini kazanma hazzini yasamasi gerektigi yerde el acip kocasi ise giderken para bekleyecek.Tercih iste..Cok uzucu...Bari emekliliginizi disardan odesin.Bunda israrci olun.Ev konusu da gerci aile sirketi buyuklerinden habersiz bir cöp alamayacak,size maasini soylememe sebeplerinden biri de bu.Buyukler onay verdikten sonra onlarin yardimiyla,sartlar olusunca alalim diyecekler.Siz kafaniza gore hadi ev alalim durumu olamayacak.Evlenecegin insan buyukler isten elini,etegini cekene kadar onlarin boyundurugu altinda.Genellikle aile sirketleri boyle..Dedigim gibi ileride bu disardan emeklilik primini dusunun siz.Simdi cook uzakmis gibi gorunuyor ama ilerisi icin bir maddi garantiniz olsun.Bu bir tavsiyedir.Sizin iyiliginiz icin.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim bunu sizlerden önce düşünmüştük sigorta ödeme meselesini :) gerisine yorum yapmıyorum öğretmen olan benim 4 yıl okuyan benim, mesleğimi icraa eden benim bunun duygusu sorumluluğu bana ait . Öğretmenliği şu kişiler yapabilir bu kişiler yapamaz diye yazılı olmayan kurallar koymuşsunuz. Ve kafanızdaki öğretmene uymadığım için beni kötü bir öğretmen olarak nitelendiriyorsunuz. Ben çalışmadan önce de aynı bu dşüncelere sahiptim ve çalışırken de, belki- eğer çocuğunuz varsa- onun öğretmeni olsaydım benden çok memnun kalıp herkese tavsiye edicektiniz :) tanımadığım ve beni tanımayan bir insanın mesleğime bakış açım hakkındaki görüş ve önerileri kendi kurallarıyla beni yargılayıp durması beni ne üzer ne sevindirir ne de bana yol gösterir .yalnızca boşuna yorulursunuz