Asosyal olmak

Dilaraj

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
52
14
3
32
Herkese merhaba! Son zamanlarda özellikle fark ettiğim bişi var, çoğu kişi birbirine strateji ile yaklaşıyor , şuna şunu yapsam şundan şöyle edinirim gibi, birde bir başkasının mutsuzluğuna sevinen insan çok var, ben asosyal olmaya başladım. Ama bu seferde kendimi ot gibi hissediyorum. Neler önerirsiniz insan ilişkilerinde kendimi geliştirmem için? Yaş 24.

Kendini suistimal etmemek şartıyla insanlara daima iyi niyetle yaklaş. Bir tane kötüyü, çıkarcıyı bile doğru yola soksan kardır.

Kendini suistimal etmemek şartıyla insanlara daima iyi niyetle yaklaş. Bir tane kötüyü, çıkarcıyı bile doğru yola soksan kardır.
İşte de onu nasıl yapacağım? Var mı önerileriniz ?

İşte de onu nasıl yapacağım? Var mı önerileriniz ?
Bilmem.. Yardıma ihtiyacı olana el uzat daima. İçin elveriyorsa gönüllü derneklerde çalış. Karşılık beklemeden iyilik yapmanın tadını çıkar.

Herkes hayatında kazık yer ve kabuğu sertleşir. Ben bunu kolaya kaçmak gibi görüyorum. Zor olan tüm yaşanmışlığa rağmen çocuk gibi bir kalbe sahip olabilmek bence.

Ha bu dediklerimi ben hiç uygulayamıyorum ama :) Yine de samimiyetle yazdım.

Kendini erdirmeden iyi niyetli olmanın yollarını ara yoksa çok yanlız kalırsın

Çok haklısınız da en küçücük bir şeyde insanlar birbirini kıskanıyor hani bunu söyleyince de siz suçlu oluyorsunuz, o yip durumlarda napmalı ?

Fazla iyi niyetli olma. Ben şahsen sadece yardima gercekden ihtiyac duyan insanlara yardim ediyorum. Cevremden beni kiran, cikarci insanliri cikardim. Aile dahil. Ben kendime cok güzel yetiyorum.
Uğraşamam milletin komplexlerinle

Ketumluk
Güven
Ve sırada Asosyallik
Yardım almayı düşündün mü hiç?

Sorun cevrendekilerde değil, sende olabilir mi?

Ketumluk
Güven
Ve sırada Asosyallik

Eki Görüntüle 2072786

Psikoloğa gittim de sorun sende değil dedi toplumsal bir bozukluk var zaten. Hani ben yardım alsam ne olacak? Düzgün insanlar kötü adlediliyor toplumda farkındaysanız :)

Ketumluk
Güven
Ve sırada Asosyallik

Eki Görüntüle 2072786

Hatta sizin gibi tipler yordu beni diyeyim :) iş yerinde var, okulda var, fitne olup milleti nasıl bozarım diye düşünen :) onlar yordu beni, direkt sizden yorum alsam daha iyi olur hatta. Anlatabildim mi Daha mı açık yazayım?

Psikoloğa gittim de sorun sende değil dedi toplumsal bir bozukluk var zaten. Hani ben yardım alsam ne olacak? Düzgün insanlar kötü adlediliyor toplumda farkındaysanız :)

Psikoloğunuzu değiştirin.
Toplumsal bozukluk var, haklısınız da buradan ne umuyorsunuz?
Ha bire durum tespiti yapıp toplumsal bozuklukları dile getirerek buradan düzeltmeye başlamaya falan mı karar verdiniz?
Eğer etrafınızda aileniz harici güvenecek kimseniz yoksa,
Sevincinizi paylaşacağınız arkadaşınız yoksa,
Sürekli çıkar ilişkilerinin ortasında buluyorsanız kendinizi, kusura bakmayın ama sorun sizde.

Düzgün insanlar kötü falan addedilmiyor.
Siz kendinizi düzgün sanıyorsunuz, yalnızlığınızdan ötürü,
herkes kötü ben iyiyim o yüzden dışlanıyorum kılıfı bulmuşsunuz gibi.

Mesela insanlarin sizi kiskanmasini gerektirecek ne gibi ozelliklere sahipsiniz?
Ben kendim için değil, çevrede insanlar birbirini kıskanıyor dedim :) mesela bir arkadaşımın babası genel müdür, çevrenin kıza yapmadığı fitnelik yok, zaten belli oluyor kıskanç insanlar hemen dediklerinden, millet onların şerrinden korktuğu için ağzını açamıyor . Ya da iyi okulların iyi bölümlerinden mezun olanları insanlar harbi harbi çok kıskanıyor, klavyeden yazanlardan tutunda yüz yüze konuşanlara kadar belli oluyor .

Ablacım sen konudan çıkardan sevinirim, iki gündür yazdıklarına bakıyorum aradaki manipülatörler gibisin, başka işin gücün yok herhalde? Sonra ekşi sözlükte bu site yerden yere vuruluyor.

Beni kimleri benzetiyorsunuz bilemem.
Ama hayatın gerçeği, herkes kötü ben iyiyim diyen insan dönüp kendine bakacak.

Karakterli bir insan olsanız her şekilde kendinizden ödün vermeden çevrenizde saygı duyulan ve insanları idare edip, mükemmeli aramadan herkesin iyi yönünü değerlendiren biri olurdunuz.
Sürekli bik bik bik şikayet edip mükemmel ararken yalnız kalan insan değil.

Ablacım sen konudan çıkardan sevinirim, iki gündür yazdıklarına bakıyorum aradaki manipülatörler gibisin, başka işin gücün yok herhalde? Sonra ekşi sözlükte bu site yerden yere vuruluyor.

Sen sitenin ekşi sözlükteki itibarını arttırmak için mi yazıyorsun canım :)))
Yaz sen yaz, ben gittim.

Psikolog değil de Meriç mübarek. Ben anlamıyorum nereden buluyorlar böyle canım sorun sende değil insanlar kötü diyen psikologları. Ya da hangi sözünden böyle dediğini çıkartıyorlar. Benimki anca 'hımm neden böyle hissettin?' 'Sence bu davranışın başka bir açıklaması olabilir mi?' 'Şöyle bir açıklaması olduğunu düşünsen nasıl hissederdin?' filan desin.

Çok didiklerseniz insanları sürekli olumsuz yanlarını görürseniz çok yalnız kalırsınız. Konularınız sürekli başkalarıyla ilgili ya güven sorunu yaşıyorsunuz ya çok ketum yani böyle olmaz. İnsanları olduğu gibi kabul etmelisiniz ve en önemlisi siz izin verdiğiniz sürece hayatınıza dahil olabilirler mutsuzluğunuzdan besleniyorlarsa kıskançlarsa herşeyinizi anlatmayın da herkes mi böyle yani onu da anlamadım belki size öyle geliyor misal mutsuzluğunuzla mutlu olduklarını, kıskandıklarını nasıl anladınız? asosyal olmakla işler çözülmez her insanın arkadaşa dosta ihtiyacı vardır.

Gecenki konunuzda da sizi kiskandiklarini iddia etmistiniz. O yuzden bu genellemeye kendinizi de kattiginizi düşündüm.
Acaba bakis acinizi mi degistirseniz? Surekli herkese potansiyel kiskanc muamelesi yaparak mutlu olma ihtimaliniz pek yok çünkü.

ben çevremdeki çıkarcı, ikiyüzlü ve samimi olmayan insanları hayatımdan çıkardım. hatta aynı odada çalıştığım arkadaşımı bu sebeplerden ötürü görmezden gelip, o yokmuş gibi işime devam ediyorum... kimsenin tribiyle uğraşamam. böyle gayet mutluyum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…