Asperger sendromu

limonbanyosu

Sabır,bilgeliğin yoldaşıdır
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
2.059
631
123
Psikiyatrim asperger sendromundan suphelendi nedir bu asperger sendromu

Ücret falan ödüyor musunuz psikiyatrinize? Yani ödüyorsanız eğer sorular sormaya gayret edin ki verdiğiniz ücrete değsin. Cevapsız bırakmasın sorularınızı açıklasın.

Bu durumu kendisine sorun ve sizin üzerinizden seviyeleriyle açıklayarak daha sağlıklı olacaktır.

Kısa bir dönem asperger sendromlu bir öğrencim olmuştu. Zeki bir çocuktu. O kadar ilgilenilmişti ki, annesi söyleyene kadar ilk bir kaç gün anlayamamıştım. Sıkmayın canınızı, burda sormayın böyle şeyler. İlk sefer şüphelendiği şeyi fazla açıklamak istememiştir. O zaman niye şüphelendiği şeyi söyledi dersiniz de, vardır bir bildiği derim. Balki bu süreci böyle yönetiyorlar. Sizin de belki soracak takatiniz olmadı o an, anlıyorum. En doğru cevabı doktorunuza alırsınız. Asperger sendromu ile ilgili biraz fikrim var ama bilgi verecek kadar değil. Yanlış şeyler söylemek istemem. Ama çok çok kötü bir farklılık da değil başka psikolojik farklılıklara göre.velisi tarafından Daha normal olduğu iddia edilen bazı çocuklardan daha normaldi.

Ben ilk önce çocuğunuz hakkında şüohelenmiş sandım. Ama tekrar okuyunca öyle bir anlamı kesin çıkaramayacağıımı gördüm.. Kim için dedi bunu sahiden. Sizin için mi anlamadım

Otizmin bir türü diye biliyorum. Ama duyduğum yani, kesin bilgi sahibi değilim.

Bu yaşınızdan kadar asperger olduğunuz anlaşılmadı mı çok şaşırdım. YOksa siz mi gitmediniz doktora? @aren__

Asperger sendromu otizmin bi türüdür.. bu yaşınıza kadar teşhis edilmemesi ilginç. Çünkü çocukluk döneminde ciddi iletişim bozuklukları olabilir. Endişe edilecek bi durum yok.. doktorunuzla iletişim halinde olun.

Eskiden otizm speaktrum bozukluğu yelpazesi altında değerlendirilirdi şimdilerde değerlendirmede kendine ait kriterleri ile ayrı bir şekilde değerlendiriliyor.
Tanı konması zordur zaten aspergerde.
Genelde güzel konuşurlar ama sosyal iletişimde sorun yaşarlar.
Göz temasında sorunları olabilir insan mimiklerini anlamakta göz göze gelindiğinde gerçekleşen sözsüz iletişimi anlamada sorun yaşarlar.
Genelde zekaları normal veya normal üstüdür.
Empati yapmada sorunları olabilir.
Duygusal iniş çıkışları anlayamayabilirler.
Soyut kavram bilgileri zayıftır..

Yok artık ya bence sen bizimle dalga geçiyorsun!!!! Ne oldu nerde duydun fimlerde mi gördün okyanustaki balık mıydı neydi senin eski nickin bakayım

Şimdi yazılanlara ve arenin mesajlarına da baktım da , gerçekten çok üzücü bir durum. Otizm farkındalık gününde hepiniz sosyal medyada birşeyler paylaşırsınız ama. Belli ki sıkıntıları var ve işleri yoluna koyamıyor, doktorun dediği gibi aspergerden de kaynaklanabilir hiperaktif olduğu için de olabilir. Asperger zaten en çok sosyal alandaki iletişim bozukluğu ile kendini gösteriyor. Belki de arenin bu kadar sorun yaşaması da bu yüzden , kendini ifade edemediği için. Diğer mesajlarda da denk geldim aşırı eleştirenler var kırıcı olanlar var ne yapmaya çalışıyorsunuz cidden anlamak güç. Kalbi soğuk olanlara merhamet diliyorum umarım bir an önce sahip olurlar .

Aren sana gelince daha önce de yazmıştım başlığa , belki hiperaktif özelliklerin en çok görüldüğü için bu güne kadar asperger üzerinde durulmadı. Yüz ifadelerini okumakta güçlük çekiyor musun? İnsanlar sana tavır koyduğunda neden olduğunu anlayabiliyor musun? Arkadaşın var mı, varsa kaç tane? Onlarla iletişimin nasıl? Seni birilerinin anladığını düşünüyor musun? Asperger bir hastalık değil o yüzden herhangi bir tedavisi yok. Ama insanları anlayabilmek sosyal mesajları doğru okuyabilmek için terapiye gidebilirsin. Sevdiğin birşeyler varsa mutlaka kurslarına git anlamıyorum anlaşamıyorum diye insanlardan uzak durma. Belki tanıdığın 10 kişiden 2si senin yanında olsa o bile sana yeter. Biraz oğlumu gördüm sende ve buruldu içim. Oğlum da sınırda asperger ve hipetaktivite var. Aspergeri sınırda olmasına rağmen sosyal iletişimle ilgili birçok sorunu var. Sanırım kolay bir hayatı da olmayacak oğlumun. Anneni de anlamaya çalış seni mutlu görmek istiyor hep aynı şeylerle uğraşmaktan sabrı kalmamış yorulmuş olabilir. Babanla aranız nasıl bu arada babandan hiç bahsetmemişsin . Asperger için testler var oğluma da uygulanmıştı . Daha kötü durumda olanlar için özel eğitim de veriliyor ama bazı mesajlarda 16 yaşında olduğunu okudum bu yaştaki birine de özel eğitim uygulanıyor mu bilmiyorum. Okulunun rehberlik servisinden de yardım alabilirsin. Biliyor musun oğlum da okula gitmeyi hiç sevmiyor şu an için akademik başarısı çok iyi ama ileride nasıl olur ne gibi sorunlarla karşılaşırız bilmiyorum. Rabbim doğru insanlarla karşılaştırsın inşallah .

Güzel kalpli insanların hala var olduğunu bilmek içime huzur veriyor...Umarım oğlunuz hayatı boyunca hep sağlıklı, başarılı, şanslı olur

O kadar tesekkur ederim ki babamla aram kotu bir suru arkadasim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…