- 23 Haziran 2018
- 2.059
- 631
- 123
- Konu Sahibi limonbanyosu
-
Ne alakaGoogle.
Sordum zatenOna sorsaydınız?
yüksek fonksiyonlu otizim demek
Psikiyatrim asperger sendromundan suphelendi nedir bu asperger sendromu
Güzel kalpli insanların hala var olduğunu bilmek içime huzur veriyor...Umarım oğlunuz hayatı boyunca hep sağlıklı, başarılı, şanslı olurŞimdi yazılanlara ve arenin mesajlarına da baktım da , gerçekten çok üzücü bir durum. Otizm farkındalık gününde hepiniz sosyal medyada birşeyler paylaşırsınız ama. Belli ki sıkıntıları var ve işleri yoluna koyamıyor, doktorun dediği gibi aspergerden de kaynaklanabilir hiperaktif olduğu için de olabilir. Asperger zaten en çok sosyal alandaki iletişim bozukluğu ile kendini gösteriyor. Belki de arenin bu kadar sorun yaşaması da bu yüzden , kendini ifade edemediği için. Diğer mesajlarda da denk geldim aşırı eleştirenler var kırıcı olanlar var ne yapmaya çalışıyorsunuz cidden anlamak güç. Kalbi soğuk olanlara merhamet diliyorum umarım bir an önce sahip olurlar .
Aren sana gelince daha önce de yazmıştım başlığa , belki hiperaktif özelliklerin en çok görüldüğü için bu güne kadar asperger üzerinde durulmadı. Yüz ifadelerini okumakta güçlük çekiyor musun? İnsanlar sana tavır koyduğunda neden olduğunu anlayabiliyor musun? Arkadaşın var mı, varsa kaç tane? Onlarla iletişimin nasıl? Seni birilerinin anladığını düşünüyor musun? Asperger bir hastalık değil o yüzden herhangi bir tedavisi yok. Ama insanları anlayabilmek sosyal mesajları doğru okuyabilmek için terapiye gidebilirsin. Sevdiğin birşeyler varsa mutlaka kurslarına git anlamıyorum anlaşamıyorum diye insanlardan uzak durma. Belki tanıdığın 10 kişiden 2si senin yanında olsa o bile sana yeter. Biraz oğlumu gördüm sende ve buruldu içim. Oğlum da sınırda asperger ve hipetaktivite var. Aspergeri sınırda olmasına rağmen sosyal iletişimle ilgili birçok sorunu var. Sanırım kolay bir hayatı da olmayacak oğlumun. Anneni de anlamaya çalış seni mutlu görmek istiyor hep aynı şeylerle uğraşmaktan sabrı kalmamış yorulmuş olabilir. Babanla aranız nasıl bu arada babandan hiç bahsetmemişsin . Asperger için testler var oğluma da uygulanmıştı . Daha kötü durumda olanlar için özel eğitim de veriliyor ama bazı mesajlarda 16 yaşında olduğunu okudum bu yaştaki birine de özel eğitim uygulanıyor mu bilmiyorum. Okulunun rehberlik servisinden de yardım alabilirsin. Biliyor musun oğlum da okula gitmeyi hiç sevmiyor şu an için akademik başarısı çok iyi ama ileride nasıl olur ne gibi sorunlarla karşılaşırız bilmiyorum. Rabbim doğru insanlarla karşılaştırsın inşallah .
O kadar tesekkur ederim ki babamla aram kotu bir suru arkadasim varŞimdi yazılanlara ve arenin mesajlarına da baktım da , gerçekten çok üzücü bir durum. Otizm farkındalık gününde hepiniz sosyal medyada birşeyler paylaşırsınız ama. Belli ki sıkıntıları var ve işleri yoluna koyamıyor, doktorun dediği gibi aspergerden de kaynaklanabilir hiperaktif olduğu için de olabilir. Asperger zaten en çok sosyal alandaki iletişim bozukluğu ile kendini gösteriyor. Belki de arenin bu kadar sorun yaşaması da bu yüzden , kendini ifade edemediği için. Diğer mesajlarda da denk geldim aşırı eleştirenler var kırıcı olanlar var ne yapmaya çalışıyorsunuz cidden anlamak güç. Kalbi soğuk olanlara merhamet diliyorum umarım bir an önce sahip olurlar .
Aren sana gelince daha önce de yazmıştım başlığa , belki hiperaktif özelliklerin en çok görüldüğü için bu güne kadar asperger üzerinde durulmadı. Yüz ifadelerini okumakta güçlük çekiyor musun? İnsanlar sana tavır koyduğunda neden olduğunu anlayabiliyor musun? Arkadaşın var mı, varsa kaç tane? Onlarla iletişimin nasıl? Seni birilerinin anladığını düşünüyor musun? Asperger bir hastalık değil o yüzden herhangi bir tedavisi yok. Ama insanları anlayabilmek sosyal mesajları doğru okuyabilmek için terapiye gidebilirsin. Sevdiğin birşeyler varsa mutlaka kurslarına git anlamıyorum anlaşamıyorum diye insanlardan uzak durma. Belki tanıdığın 10 kişiden 2si senin yanında olsa o bile sana yeter. Biraz oğlumu gördüm sende ve buruldu içim. Oğlum da sınırda asperger ve hipetaktivite var. Aspergeri sınırda olmasına rağmen sosyal iletişimle ilgili birçok sorunu var. Sanırım kolay bir hayatı da olmayacak oğlumun. Anneni de anlamaya çalış seni mutlu görmek istiyor hep aynı şeylerle uğraşmaktan sabrı kalmamış yorulmuş olabilir. Babanla aranız nasıl bu arada babandan hiç bahsetmemişsin . Asperger için testler var oğluma da uygulanmıştı . Daha kötü durumda olanlar için özel eğitim de veriliyor ama bazı mesajlarda 16 yaşında olduğunu okudum bu yaştaki birine de özel eğitim uygulanıyor mu bilmiyorum. Okulunun rehberlik servisinden de yardım alabilirsin. Biliyor musun oğlum da okula gitmeyi hiç sevmiyor şu an için akademik başarısı çok iyi ama ileride nasıl olur ne gibi sorunlarla karşılaşırız bilmiyorum. Rabbim doğru insanlarla karşılaştırsın inşallah .
He isim gucum yok ben otizmjn bir cesidiyim diyecemYok artık ya bence sen bizimle dalga geçiyorsun!!!! Ne oldu nerde duydun fimlerde mi gördün okyanustaki balık mıydı neydi senin eski nickin bakayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?