• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşşşırı uysal kedimin başka hayvana terörist kesilmesi

Muhendoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
5.551
7.505
198
Parkta köpek ısırmıştı onu eve aldım sahiplendim 1 yıl oluyor ve kendisi benim canım oldu. Beyaz bir kedi ama kulak ve kuyruğu sarı 😍 Ben böyle uysal bir kedi hayatımda görmedim. Tırnak kestim ya da bir ara yağmurlu günde dışarı kaçtı yıkadım ya da oğlum bazen onu sinir ediyor bir kere tırmık atmadı o kadar duygusal ki hep yanımda hep seviyor sariliyor beni ailemizi. Kucağa alınca asla kaçmaz. Ilaclarinj içirirken zorluk çıkarmaz. İçine insan kaçmış diyor eşim.
Amaaaa
Gelin görün ki hayvan hiç sevmiyor.
Hatta onu sahiplendiğimizde evde başka kedimiz de vardı. O da sokağa terk edilmiş cins bir kediydi. 1 ay olmamıştı eve alalı onu da. İkisi uzun zaman anlaşamayınca uykular bize haram oldu ve evden giden cins kedi oldu. Çünkü bilirsiniz cins kedi sahiplendirmek daha kolay oluyor. İlan koydugum gün yeni evine gitti.
Bir kere de eve misafir bir köpek geldi 3 gün kaldı. Yazık kopegi bakislari ile bile korkutuyordu.
Hadi kopekle travması var ama kedileri de hiç sevmiyor.
Evimiz zemin katta olduğu için bir ara onu salıyordum( artık salmıyorum kulak uyuzu kaptı balkona file yaptım sadece balkona izin var artık )
Sürekli evin etrafında kedi kavga sesi bi bakıyorum benimki bir kediyi dövüyor. Kedilerin bolgesi olmaz derler ama bizimki evin etrafında kedi görmek istemiyor.

Eve yavru bir kedi getirsem alışır mı acaba ? Hani yetişkin ve yavru daha iyi anlaşır derler ya.
Yoksa bizim sevgimizi mi paylaşmak istemiyor ki. Bizim 2 kedimiz olamayacak mı hiç ya.

Parkta köpek ısırmıştı onu eve aldım sahiplendim 1 yıl oluyor ve kendisi benim canım oldu. Beyaz bir kedi ama kulak ve kuyruğu sarı 😍 Ben böyle uysal bir kedi hayatımda görmedim. Tırnak kestim ya da bir ara yağmurlu günde dışarı kaçtı yıkadım ya da oğlum bazen onu sinir ediyor bir kere tırmık atmadı o kadar duygusal ki hep yanımda hep seviyor sariliyor beni ailemizi. Kucağa alınca asla kaçmaz. Ilaclarinj içirirken zorluk çıkarmaz. İçine insan kaçmış diyor eşim.
Amaaaa
Hatta onu sahiplendiğimizde evde başka kedimiz de vardı. O da sokağa terk edilmiş cins bir kediydi. 1 ay olmamıştı eve alalı onu da. İkisi uzun zaman anlaşamayınca uykular bize haram oldu ve evden giden cins kedi oldu. Çünkü bilirsiniz cins kedi sahiplendirmek daha kolay oluyor. İlan koydugum gün yeni evine gitti.
Bir kere de eve misafir bir köpek geldi 3 gün kaldı. Yazık kopegi bakislari ile bile korkutuyordu.
Evimiz zemin katta olduğu için bir ara onu salıyordum( artık salmıyorum kulak uyuzu kaptı balkona file yaptım sadece balkona izin var artık )
Sürekli evin etrafında kedi kavga sesi bi bakıyorum benimki bir kediyi dövüyor. Kedilerin bolgesi olmaz derler ama bizimki evin etrafında kedi görmek istemiyor.

Eve yavru bir kedi getirsem alışır mı acaba ? Hani yetişkin ve yavru daha iyi anlaşır derler ya.
Yoksa bizim sevgimizi mi paylaşmak istemiyor ki. Bizim 2 kedimiz olamayacak mı hiç ya.
2 kediyle denemis birini yuvasindan göndermişsiniz, ikinci kez ayni seyi zorlamak dogru gelmedi bana, kedilerden hic anlamam hic beslemedim ama sevmiyorsa sevmiyordur yani zorlamak dogru olmaz gibi geldi bana.

2 kediyle denemis birini yuvasindan göndermişsiniz, ikinci kez ayni seyi zorlamak dogru geçmedi bana, kedilerden hic anlamam hic beslemedim ama sevmiyorsa sevmiyordur yani zorlamak dogru olmaz gibi geldi bana.
Onların ikisi de yetişkindi ikisi de erkekti acaba anlaşamamış olmalarında bunun etkisi var mı emin olamadım

Amaaaa

Niye zorluyorsunuz ki hayvanı? İstemiyorsa istemiyordur. Benimki de istemiyor.

Yetişkin erkek kedinin yavru kediyi öldürmesi çok yüksek ihtimal.

Amaaaa

Neden sırf iki hayvanı sen aynı evde istiyorsun diye ağzı dili olmayan derdini anlatamayan hayvanı strese sokuyorsun evet senin hiç 2 kedin olmicak çünkü kedin strese giriyor istemiyor

Niye zorluyorsunuz ki hayvanı? İstemiyorsa istemiyordur. Benimki de istemiyor.

Yetişkin erkek kedinin yavru kediyi öldürmesi çok yüksek ihtimal.
Buna katılıyorum biz ne kadar evcilleştirmiş olursak olalım ya da şekli bir şekilde nesilden nesle değişmiş olursa olsun ataları vahşi hayvanlar içgüdüsel bir şey yapma ihtimali binde bir de olsa var

Bahçe evimizde kedimiz var, diğer tüm kedileri kovalıyor. Bizi sahiplendi resmen🙃. Tekrar denemeye gerek yok bence.

Anne ogul iki kedim bile zaman zaman tuy yolmali kavga ediyor. Dişi olan evde tek kediyken disaridan gelen yavruyu asla kabul etmedi, kendi yavrusuna da sadece tahammul ediyor.

Sokaktan aldigimiz ucuncu kedimizle de asla anlasamiyorlar. Ucuncu dunya savasi cikmasin diye anne ogul beraber, digeri ayri duruyor. Bir araya getirmiyorum cunku telin arasindan bile tislayip kabariyorlar.

Anlaşamıyorsa zorlamayin. Bazi kediler baska kedi kabul etmiyor.

Konu sahibine niye yüklenilmiş anlamadım bence niyeti iyi. Şartları değiştirerek yeniden denemeyi düşünüyor.

Uzmanların önerilerine göre karşı cins ve daha küçük bir kedi geldiğinde evdeki ilk kedinin uyum sağlama ihtimali daha yüksekmiş. Benim de tek kedim var ve algıda seçicilik mi bilmiyorum ama karşıma hep "bir kediniz varsa yanına kesinlikle bir arkadaş alın" diyen videolar çıkıyor. evde olmadığımda aklım hep onda oluyor sıkılıyor mu üzülüyor mu vs... kendisi daha 8 aylık ve önümüzdeki günlerde kısırlaştırıp iyileşmesini bekleyeceğim sonrasında da yanına sokaktan bir kedi kaçıracağım :)

İskandinav ülkelerinde gine pigleri yalnız yaşatmak yasak çünkü hayvanlar kendileri istemese bile yanlarında kendi türü olması gerekiyor.

Bence bu konuda tecrübeli kişilerin yönlendirmeleriyle tüm canlıların yalnızlıkları profesyonelce giderilebilir.

Farkında değiliz ama aynı cinsten bir canlının kendiyle aynı şeyleri yapması zamanı yavaşlıktan ve sıkıcılıktan izole ediyor.
1000013440.webp

Konu sahibine niye yüklenilmiş anlamadım bence niyeti iyi. Şartları değiştirerek yeniden denemeyi düşünüyor.

Uzmanların önerilerine göre karşı cins ve daha küçük bir kedi geldiğinde evdeki ilk kedinin uyum sağlama ihtimali daha yüksekmiş. Benim de tek kedim var ve algıda seçicilik mi bilmiyorum ama karşıma hep "bir kediniz varsa yanına kesinlikle bir arkadaş alın" diyen videolar çıkıyor. evde olmadığımda aklım hep onda oluyor sıkılıyor mu üzülüyor mu vs... kendisi daha 8 aylık ve önümüzdeki günlerde kısırlaştırıp iyileşmesini bekleyeceğim sonrasında da yanına sokaktan bir kedi kaçıracağım :)
Valla gelsin benimkini gorsunler. Evdeki diger kediyle asla ilgilenmez, asla beraber takilmaz, arada dovusurler itisip kakisirlar ki kendi yavrusu :D eminim o olmasa da hayatindan hicbir sey eksilmezdi :D

Bazi kediler kedi sevmiyor gercekten.
Konu sahibi yeni bir yavruyla deneyebilir ama anlasamazlarsa yavruyu sahiplendirmek için b planinin olmasi gerekiyor bence.
Evdekini de strese sokmamak lazim zorlayip.

İskandinav ülkelerinde gine pigleri yalnız yaşatmak yasak çünkü hayvanlar kendileri istemese bile yanlarında kendi türü olması gerekiyor.

Bence bu konuda tecrübeli kişilerin yönlendirmeleriyle tüm canlıların yalnızlıkları profesyonelce giderilebilir.

Farkında değiliz ama aynı cinsten bir canlının kendiyle aynı şeyleri yapması zamanı yavaşlıktan ve sıkıcılıktan izole ediyor.Eki Görüntüle 3668370
Ay bu ne ya çok tatlı bir şey😍😍😍

Alışmaları çok zor çok zaman alıyor. Benim bir evcilim varken sokakta baktığım hamile kediyi ara ara eve alıyordum çünkü hamileliği kışa geldiği için hava çok soğuktu. (5 sene öncesi bu bahsettiğim) İlk kedim Köpük anne kedim portiyi hemen kabullendi. İlk günden çok yakın arkadaşlar... sonra yavrular doğdu bi 1 ay köpük uzaktan seyretti sonra yavaş yavaş alıştı. Anne yokken onlara annelik yaptı. Porti ve 2 yavrusuyla hiç sıkıntımız olmadı ta ki eve geçici olarak yavru ya da hasta kediler gelmeye başlayıncaya kadar... şimdi portakal dışında kedi istemiyor. Yavrularla bile anlaşamıyorlar. Ki yavrularda 4 yaşında artık... Ben artık fıtratını kabullendim geçici yuva bile olmuyorum. Hayvanı hırçanlaştırmanın anlamı yok...

Keşke önceki kedinizi sahiplendirmeseydiniz çünkü zamanla birbirlerine alışmayan kedi görmedim. Başta hırlaşmalar olur normaldir sonra birbiriyle arkadaş olmasalar bile birbirlerinin varlığını kabul edip aralarında bir hiyerarşı oluşturup adapte oluyorlar. Tabi bazı kediler daha kolay adapte oluyor daha hızlı kabulleniyorlar bazıları daha zor. Sizin kediniz zor kabul eden bir kediyse ve tek olmak istiyorsa o zaman zorlamanın da anlamı yok.

Back
X