Erkek İnfertilitesi Asteno teratospermi ? hakkında bilgiiiii lütfeeen

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

demet_eylul

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
138
6
316
arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı?eşim 30 yaşında 1 yıldır bebek deniyoruz spermiogram yaptırdık teşhis bu.sorun olan yerleri doktor çizmiş şöyle ki; İLERİ DOĞRU HAREKETLİ: 6
MORFOLOJİ NORMAL: <1 BAŞ ANOMALİSİ : 63 Diğer değerler normal sayı vs... sizce tüp bebek yada aşılama gerekir mi?

Merhaba, bildiğim kadarıyla söyleyim canım, ileri hızın %30 hatta %50 üzeri olması lazım. Morfolojide %4 ve üzeri.
Benim eşimin ileri hızı %10 vede morfolojiside %2. ürolog olur dedi, yıl oldu olmadı. Geçen sefer başka doktora gösterdik, ileri hızın %30 ve üzeri olması lazım, bu hızla normal yoldan olması imkansız gibi bir şey dedi. Biz hıza bakarız, sayıya bakmayız dedi. Anlayacağın boşuna beklemiş olduk, onca zaman. Önemli olan hız canım, eğerki bu yola yeni başladıysanız eşin, ilaç kullansın, beraberinde sigara içiyorsa bıraksın, keçiboynuzu felan içir. Bir 6 ay kadar bekle bence. Olmazsa tekrardan bir gidersiniz doktora. Benim nacizane fikrim böyle..

çok teşekkür ederim tam da içimden geçirdiklerimi yazmışsınız..bazı doktorlar olur deyip oyalıyor yok şu kadar bekle bu kadar bekle bence 1 yıldan fazla beklenmemeli..

çok teşekkür ederim tam da içimden geçirdiklerimi yazmışsınız..bazı doktorlar olur deyip oyalıyor yok şu kadar bekle bu kadar bekle bence 1 yıldan fazla beklenmemeli..

Kesinlikle, bazı doktor daha pembe gözlükle yaklaşıyorlar olaya, bazılarıda daha karamsar. Kendiliğinden de olabilir, ama olmayabilirde. İhtimaller var. Bazı doktorlara göre sperm devamlı değişkenlik gösterebiliyor, kimisine görede, ne kullanırsan kullan bir şey değişmez deniliyor. Söylediğin gibi 1 yıl, ilaçtır, bitkisel şeylerdir kullanıp, elde var sıfır ise, normal yolla olma ihtimali çok zor oluyor demektir. Eğerki eşin ılımlı bir insansa, bu süreçte sana zorluk çıkartmayacaksa, azcık bekleyip, sonra harekete geçmek gerekir.
Bize olur denilmişti, başka doktorda bu hızla imkansız normal yolla olması dedi. Şimdi başka doktora görüneceğiz, bakalım o nediyecek?

Son düzenleme:
test sonucunuz iyi değil sanırım
biz ilk doktora gittiğimizde doktor demiştiki erkek infertilitesi en kolay tedavi edilebilen infertilite türü ben onu duyunca sevinmiştim ama aradan zaman gecince anladıkki hiçte öyle değilmiş
6yıldan dah uzun bi zaman geçti ama hala hiç bi değişme olmadı yanlız kimilerinin 3 ayda değişebiliyomuş sayıları
benim eşimin sayısı ne yaptısakta değişmedi demek istediğm çook beklemeden tedavi yoluna gidin eğer tedavi sonuç vermezse aşılama ve tüpbebekten başka çareniz yok sanırım

Son düzenleme:
teşekkür ederim biz bir yılı doldurduk sayılır şimdi bişeyler deniycez hızı arttırmak için 3-4 ay kadar beklemeyi düşünüyorum tedavi işe yarar mı diye sonra harekete geçmek lazım öncesinde aşılama olmazsa tüp artık..

bize tüpten başka çareniz yok demişlerdi allahım kimseye yaşatmasın o an yıkıldık daha hiç aklımdan çıkamdı doktorun o sözleri..
yaşadıklarımı anlatıyorum sakın moralini bozma da tabi herkesi durumu aynı olacak değil inş sizin ki hemen düzelir
bize tüpte çare olmadı maalesef 4 kez denedik ama hepsi negatif

Allahtan ümit kesilmez olur inşallah sizinde bebişiniz neler duyuyoruz ne mucize bebekler var..vardır bir zamanı vardır bunda da bi hayır en yakın zamanda alırsın inşallah müjdeli haberi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…