İnternetten ya da forumlar da hastalık araştırmayın bu dengenizi bozar. Doktorunuz Ms olmadığınızı söylemiş, güvenmiyorsanız başka bir yerde yeniden tetkik yaptırın. Her hastalık internette yazdığı gibi belirtiler vermiyor, doktorlara güvenin. Astım da dermansız bir şey değil, uygun tedavi ve dikkatle kaliteli bir yaşam sürmek mümkün. Gerçekten psikolojiniz bozulmuş, bir yardım alın vakit kaybetmeden
doktor birşeyin yok demiş. kendini zorla hasta mı edeceksin? sağlığına şükret. otur yerine..
ya bak anlatayim.dr yok.diyo tamam diyorum.sonta gene acabalarla forumda ordabburda danisiyorum.bi lisi olabilir benziyodese.drun soledigini unutuyorum.direk olumsuz soyleyene inanip gene fenalasiyorum.arastirma diyosunonada engel olamiyorum.esim bibara interneti kaldirdi dusunun.cift gorme oldukca dahada inaniyorum felan
İnternet bazen gerçekten korkutuyor insanı ama şöyle bir örnek vereyim, rahmetli annemin parkinsonu vardı ama biz bunu ancak kemoterapi ilaçları hastalığı tetiklediğinde anladık. Nöroloji doktoru bu hastalığın annenizde en az 25 yıl geçmişi var dedi yani 25-30 yaşları arasında başlamış hastalık ama hiç fark edilmeden yıllarca onunla yaşamış annem, öyle internette yazdığı gibi küçük parmağının titremesi falan gibi belirtiler hiç görmedik. Doktor annemin eski resimlerini istedi götürdük bakın burada var dedi ne gördüğünü anlamadım hafif sağa yatık duruyor dikkatli bakın dedi. Yani o kadar korkulan bir hastalık annemin yaşam kalitesini hiç değiştirmemiş, ondan beri hiç bakmam internetteki bilgilere, sende bakmamaya çalış, sadece doktorunu dinle, gönlünü ferah tut
Psikolojinin cift gorme yapabilecegine nanamiyorum nedense.bu sbeble giymiyorum.yani pssikolog dese inanmicam.cunku bariz cift goruyorum
Oncelikle merhaba.burda yazacaklarim size sacma gelebilir.ama ben bunlari yasiyorum maalesef.bundan 1,5 yil evvel hamileyken yagmura maruz kaldim ve usuttum.kesilmeyen oksurukler 1 ay surunce gogus hastaliklarina gittim.astim dedi.once hii.taam.felan dedim.verem diye gitmistim ben.sonra malum internetten astimi arastirdim ve oyle kotu seyler okudumki psikolojim resmen coktu.bide soguga maruz kaldim diye kendimi suclad.iyice kafayi yedim.etraftakiler vah vah yaptikca beter oldum.tam astima alisicam simdide norolojik nir takim belirtiler yasiyorum.ve msten korkuyorum.dr yok.dedi ama onterneti arastirdikca beni korkutan biseyler buluyorum.sakat kalcam,astim ilerlicek gibi bi.suru korkuu.delirmek uzereyim.kisa sureli cift gorme yasiyorum bu arada.ms suphem bu gibi sebeblerden!varmi tavsiyeleriniz.
Hastalık hastasısınız siz. Öncelikle gitmeniz gereken bölüm psikiyatri.
Elbet düşündüğünüz gibi durumlar da olmayacak şeyler değil, ama ifadeleriniz bana bunu düşündürdü.
Sapasağlamken hasta etmeyin kendinizi.
Geçen sene babam 2. kalp aemliyatını oldu. O süreçte psikolojik astım olmuşum. Hiç bir şeye alerjim yok(bildiğim)..Ne nefes darlığı çekerim ne bişey. ama ameliyat sürecinde resmen astım atakları geçirdim. 2 ay kadar sürdü, kaç doktora gittim astım başlangıcı dediler. Birisi psikolojik astım dedi, ne demek oluyorsa. Şükür babam iyileşti, benim de o olay geçti :)
Yani diyeceğim odur ki, yaşanan olaylar, üzüntüler, stresler psikolojik bazı durumlara neden olabiliyor. O da patolojiye dönebiliyor.
Ön amacelikle bir psikiyatriye görünün.
Oncelikle merhaba.burda yazacaklarim size sacma gelebilir.ama ben bunlari yasiyorum maalesef.bundan 1,5 yil evvel hamileyken yagmura maruz kaldim ve usuttum.kesilmeyen oksurukler 1 ay surunce gogus hastaliklarina gittim.astim dedi.once hii.taam.felan dedim.verem diye gitmistim ben.sonra malum internetten astimi arastirdim ve oyle kotu seyler okudumki psikolojim resmen coktu.bide soguga maruz kaldim diye kendimi suclad.iyice kafayi yedim.etraftakiler vah vah yaptikca beter oldum.tam astima alisicam simdide norolojik nir takim belirtiler yasiyorum.ve msten korkuyorum.dr yok.dedi ama onterneti arastirdikca beni korkutan biseyler buluyorum.sakat kalcam,astim ilerlicek gibi bi.suru korkuu.delirmek uzereyim.kisa sureli cift gorme yasiyorum bu arada.ms suphem bu gibi sebeblerden!varmi tavsiyeleriniz.
Geçmişte yaşananların acısı o zaman çıkmaz zaten belirli bir süre sonra kendini belli eder.haklsin ama ben gecmiste cok.agir seyler yasadim.o zaman olmadida simdimi oldu diyorum kendime .belkide birikim bilemicem
Ben 6 yıldır kronik astım hastasıyım ve astımımın tanısı üniversitede okurken kaldığım yurt çok soğuktu çok üşürdüm orda hasta olup doktora gidince koyuldu. Astım zaten çocukluktan beri varmış ama bazı şeylerle tediklenip ortaya çıkarmış. O yüzden boşuna kendimi üşüttüm oldu diye üzülme. Benim kocam - 10 derece kış soğuğunda banyo yapıp ıslak saçlarıyla işe gidiyor hergün, adam bi kere öhö demedi. Bense hemen öksürmeye başlarım. Öncelikle şunu bilmelisin ki atım psikolojiyle artan bi rahatsızlık. İlk zamanlar sürekli bayılırdım astım krizine girerdim. Sonra kabullendim ve dünyada 25 kişiden 1 inde olduğunu öğrenince çok da sıradan olduğunu anladım. Doktora gittiğimde bana ilk sorduğunda anne tarafında astım hastası var mı demişti ben de anneannem astım deyince tamam bu genetik bi hastalık ve genelde anne tarafından geçer dedi. İlaçlarımı kullanıyorum, havalarım var. Sigara hiç kullanmadım, kullananlarla arkadaşlık etmedim. Sigara içmeyen bi eş seçtim evimde de kimseye tek bir nefes bile içirtmem. İlaçlarını kullan. Ms filan diye kendine kuruntu etme. Ben astımın ilk süreçlerinde sürekli bayıldığım için ne testler ne filmler yapıldı hatta epilepsi bile olabilir dendi. Sonra öğrendim ki kendi kendimi strese soktuğum için ve ilaçlarımı da düzenli almadığım için beyne oksijen gitmeyip bayılıyormuşum. Son 3 yıldır hiç bayılmadım çok şükür, çünkü hiç takmıyorum bu durumu. İnsanları da boşver kimseye bişey anlatma herkes başına doktor kesilir. Naneli şekerler yeme, diş macunun naneli vs olmasın, parfüm kolonya kullanma, toz dumandan uzak dur yeter. Astımla yaşamak çok da zor değil. Aklına takılan bişey olursa seve seve yardımcı olurum.
Arkadasim ne guzel anlatmissin.eveg kendimi cok sucladim arkadasim.soguktan dolayi.bide millet aaa nasil usuuttu bak astim oldu dedikcce ben bunu kendime nasil yaptim desim.hic sigara icmedim.astimim viral enf gecirince basligo.8 ay ilac kullanmiyorum hic viral enf gecirince hirilti oksuuk oluyo seredite 500 basliyorum 3 gunde kesigo.ama 500 biririp 250 sine geciyor ve tamamen kesiyo drum.sizce nasil senede bir veyeea iki oluyo bu sekil
Arkadasim ne guzel anlatmissin.eveg kendimi cok sucladim arkadasim.soguktan dolayi.bide millet aaa nasil usuuttu bak astim oldu dedikcce ben bunu kendime nasil yaptim desim.hic sigara icmedim.astimim viral enf gecirince basligo.8 ay ilac kullanmiyorum hic viral enf gecirince hirilti oksuuk oluyo seredite 500 basliyorum 3 gunde kesigo.ama 500 biririp 250 sine geciyor ve tamamen kesiyo drum.sizce nasil senede bir veyeea iki oluyo bu sekil
Birde.siz aleji testi yaptirdinizmi benim ev akarina cikti.geniz akintim ara ara ust uste hapsiiklarim var
evet arkadaşın dediği gibi alerji testi de yaptır benim ki kronik mesela. Tozlar filan tetikliyor ama asıl sorun ciğerlerde. Bi alerjik astım var bi de kronik astım var. kronik geçmiyo maalesef, alerjik astımda da yılda bikez iğne oluyorsun rahat oluyorsun o sene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?