• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

astımım var :((

sevgi28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
854
98
73
Giresun
Arkadaslar 2 yıla yakindir astim var bende.öksürukle gittim..sonra ilac verildi fısfıs gbi.duzenli kullanmadim ama oksurugum falan gitti..daha sonra raporum bitti yenilerken 2 tane degisik fisfis verdi..biraz ilerlemis diye.yine gunde 1 veya 2 kez kafama gore kullaniyorum.daralmam oksurugum yok...kalici bisi degil sanirim.kullanmasam da sorunum yok.asıl sorunum şu: hamam dokunur mu acaba? İlk kez 2 yil once teshis konulmadan gitmistim sorun yasamadim.simdi astim var ve korkuyorrumm tikanirmiyim diye? Yardimci olursaniz sevinirimm

Arkadaslar 2 yıla yakindir astim var bende.öksürukle gittim..sonra ilac verildi fısfıs gbi.duzenli kullanmadim ama oksurugum falan gitti..daha sonra raporum bitti yenilerken 2 tane degisik fisfis verdi..biraz ilerlemis diye.yine gunde 1 veya 2 kez kafama gore kullaniyorum.daralmam oksurugum yok...kalici bisi degil sanirim.kullanmasam da sorunum yok.asıl sorunum şu: hamam dokunur mu acaba? İlk kez 2 yil once teshis konulmadan gitmistim sorun yasamadim.simdi astim var ve korkuyorrumm tikanirmiyim diye? Yardimci olursaniz sevinirimm

öncelikle çok geçmiş olsun.. benimde çevremde birden çok astım hastası var.. asıl sorunuza cevap veremeyeceğim ama şunu belirtmek istedim bence kendi kendinize ilacınızı bırakmamalısınız.. öksürüğüm , daralmam yok diyip kullanmayıp astımınız iyice ilerler ve Allah korusun ciddi boyutlara gelebilir.. annemde sizin gibi astımının ilk zamanı ilaçları kullandı ve öksürüğü kesildiği için bırakmıştı ve sonra doktor ilaçları aslaa bırakmaması gerektiğini söyledi..bu gerçekten önemli bir durum :31:

öncelikle çok geçmiş olsun.. benimde çevremde birden çok astım hastası var.. asıl sorunuza cevap veremeyeceğim ama şunu belirtmek istedim bence kendi kendinize ilacınızı bırakmamalısınız.. öksürüğüm , daralmam yok diyip kullanmayıp astımınız iyice ilerler ve Allah korusun ciddi boyutlara gelebilir.. annemde sizin gibi astımının ilk zamanı ilaçları kullandı ve öksürüğü kesildiği için bırakmıştı ve sonra doktor ilaçları aslaa bırakmaması gerektiğini söyledi..bu gerçekten önemli bir durum :31:

Cok haklisiniz annm duzenli kullanip atlatmisti aslinda.kalitsal degil..ilacimi duzenli kullansam atlatirm her gun 3 defa fisfis yapmayi unutuyorum bazen rahatsizligim yok diye takmiyorum.dikkat etmeye caliscam sagolun

arkadaslar 2 yıla yakindir astim var bende.öksürukle gittim..sonra ilac verildi fısfıs gbi.duzenli kullanmadim ama oksurugum falan gitti..daha sonra raporum bitti yenilerken 2 tane degisik fisfis verdi..biraz ilerlemis diye.yine gunde 1 veya 2 kez kafama gore kullaniyorum.daralmam oksurugum yok...kalici bisi degil sanirim.kullanmasam da sorunum yok.asıl sorunum şu: Hamam dokunur mu acaba? Ilk kez 2 yil once teshis konulmadan gitmistim sorun yasamadim.simdi astim var ve korkuyorrumm tikanirmiyim diye? Yardimci olursaniz sevinirimm

oncelıkle gecmıs olsun cnm
benım oglumda astım hastası hergun ıkı doz buharı var ve aynı zmanda kullandıgı bır tozu bunları hergun kullanıcaz yaza kadar sızınde sanırım aynı sekılde
hasta olsanızda olmasanızda kullanmnız gereken ılaclar bunlar yenı bır atagın gelısmesını engellıuyor kafanıza gore bence tedavınızı aksatmayın helekı bahar mevsımı geldı polencıkler acıga cıkmaya baslamısken
hamama gelınce buhar ve nem astım hastaları ıcın uygun degıl

ben de sızın gbı raporlu bır yıl kullandım bır yıl sonra baska doktora gıttım doktor alerjınız var sureklı oksurmenısın sebebı bu deı fıs fısı kestı

ayrıca her aksam bır tane turp sıyah olcak kabugunu soyup ,ortasını oyuyorum bır seker kasıgı bal dokuyorm aksamdan sabah ıcı su oluyor turpun suyyu cıkıyor

hamam gıttıgımde bunalma olasılıgın cok yuksek bu yuzden bol soguk su dokun cok gıtmek ıstıyosan masaj yaptır fılan :)

Tam tersi buhar iyi gelir

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

tersi buhar iyi gelir

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE]

Arkadasim lutfeb yanlis bilgi vermeyelim.hamam sauna tam aksine atak gecirmesine sebep olabilir

Çok geçmiş olsun.. Ben iyi bilirim o hastalıgın ne demek oldugunu. Hele benim gibi ileri safhada yaşanmışsa.. 10 yaşında buldu beni. Çocuklugumun en güzel zamanları günde 2'şer doz 4 kere o kortizonlu fısfıslardan alarak ve evde geçti. Lisede de öyle. Oyun,hareket 0. Solunum testi sonuçlarım normal bir insanda 100 ve üstü çıkarken bende 15-20 çıkardı. Duba gibi de olmuştum haliyle. 10 yıl astım hastası olarak geçirdikten sonra dogal karışımlar vs ile sonunda 2 sene öncesi kurtuldm hastalıktan. o geçirdiğim krizleri unutamıyorum. Nefes almak ne güzel şeymiş Allah'ım! Hala verdiği rahatsızlıklar olur zaman zaman ama çok az. Sanırım sızde benım kadar ılerı degıl. Benim ailemin bana yaptıgı gıbı hayatınızı kısıtlamayın,sporunuzu bile yapabilirsiniz belli kurallara uymak kaydıyla. Hamam'a gelince ben kesinlikle 5 dk dahi duramazdım,şimdi bile tamamen atmama ragmen bunalırım alışkanlık olmuş sanırım. Ama hastadan hastaya değişir. Rabbim bir an önce şifalar versin, çok şükür ki beterin beteri var astım aşılamayacak bir hastalık değil..

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun.. Ben iyi bilirim o hastalıgın ne demek oldugunu. Hele benim gibi ileri safhada yaşanmışsa.. 10 yaşında buldu beni. Çocuklugumun en güzel zamanları günde 2'şer doz 4 kere o kortizonlu fısfıslardan alarak ve evde geçti. Lisede de öyle. Oyun,hareket 0. Solunum testi sonuçlarım normal bir insanda 100 ve üstü çıkarken bende 15-20 çıkardı. Duba gibi de olmuştum haliyle. 10 yıl astım hastası olarak geçirdikten sonra dogal karışımlar vs ile sonunda 2 sene öncesi kurtuldm hastalıktan. o geçirdiğim krizleri unutamıyorum. Nefes almak ne güzel şeymiş Allah'ım! Hala verdiği rahatsızlıklar olur zaman zaman ama çok az. Sanırım sızde benım kadar ılerı degıl. Benim ailemin bana yaptıgı gıbı hayatınızı kısıtlamayın,sporunuzu bile yapabilirsiniz belli kurallara uymak kaydıyla. Hamam'a gelince ben kesinlikle 5 dk dahi duramazdım,şimdi bile tamamen atmama ragmen bunalırım alışkanlık olmuş sanırım. Ama hastadan hastaya değişir. Rabbim bir an önce şifalar versin, çok şükür ki beterin beteri var astım aşılamayacak bir hastalık değil..

Cok gecmis olsun.beni etkilemiyo tikanmiyorum sukur.yok gbi zaten sadece bogazda gicik nadir fisfisla gecio..sigara kullanmama ragmen..

Cok gecmis olsun.beni etkilemiyo tikanmiyorum sukur.yok gbi zaten sadece bogazda gicik nadir fisfisla gecio..sigara kullanmama ragmen..

çok geçmiş olsun..bende 3 hafta önce astım olduğumu öğrendim maalesef..
bende üst solunum yolu enfeksiyonu sonrası başladı kuru öksürük vardı tekrar doktorra gittim sfk ve röntgenb sonucu astım olduğumus söyledi kan testinde alerji çıkmadı ama.
o mor fısıfısı ve gece içilen bi tane hapım var sanırım sürekli kullanıcam..siz sigaramı içiyosunuz? bende içiyordum ama bıraktım zor oldu psikoljik olarak berbat durumdayım birdenbire astım olduğumu öğrendim ve sigarayı bıraktım sanırım çok fazla kafaya taktım Allah beterinden korusun bunada işükür diyelim..
tam olarak astım teşhisi koymak için bana yapılanlar yeterlimi onuda bilmiyorum çünki şimdiye kadar hiçbirşeye alerjim olmadı ve hiç tıkanmam olmadı astim birdenbire ortaya çıkarmı sizce? yani bronşitte çıktı benim rontgende tek bronşit olduysam eger sfk testim genede düşük çıkarmıydı bilen varmı arkadaşlar?
sonraki kontrolümde durumun çok iyi dedi doktor sfk dsa normal çıktı ama ilaçlara devam et dedi..:37:

Doktoruna danış tabi ki ama ben olsam sanırım hastalığın üstüne giderdim ondan korkmak yerine. Hamama giderdim, astım hayatımızda olan çok normal bir hastalık artık. Sadece dikkat et çok fazla kalma içeride. 10 dk bir falan bir nefes al gel.
Ayrıca şimdi bir çok hamam eskisi kadar bunaltıcı değil.

Solunum yollarıyla ılgılı bır cok hastalıktan muzdarıp bırı olarak; Konuyu doktorla gorusmenızı onerırım.. Ilacların dozunu sızın ayarlayacağınız olculer zararlı veya hastalığınızın ılerlemesıne sebep oluyor olabılır.. Kendımce bende artık KBB Uzmanı olduğumu dusunurdum en son cok darlandım Alerjı teshısı kondu.. ve artık cok ılerlemıstı.. Yani benım gıbı eyvah demeden doktora gıdınız..

Hamamdaki sıcak ve nemli hava çocuk ve erişkinlerde astım alevlenmesine neden olabilir ! Goz onunde bulundurun..

bende üst solunum yolu enfeksiyonu sonrası başladı kuru öksürük vardı tekrar doktorra gittim sfk ve röntgenb sonucu astım olduğumus söyledi kan testinde alerji çıkmadı ama.
o mor fısıfısı ve gece içilen bi tane hapım var sanırım sürekli kullanıcam..siz sigaramı içiyosunuz? bende içiyordum ama bıraktım zor oldu psikoljik olarak berbat durumdayım birdenbire astım olduğumu öğrendim ve sigarayı bıraktım sanırım çok fazla kafaya taktım Allah beterinden korusun bunada işükür diyelim..
tam olarak astım teşhisi koymak için bana yapılanlar yeterlimi onuda bilmiyorum çünki şimdiye kadar hiçbirşeye alerjim olmadı ve hiç tıkanmam olmadı astim birdenbire ortaya çıkarmı sizce? yani bronşitte çıktı benim rontgende tek bronşit olduysam eger sfk testim genede düşük çıkarmıydı bilen varmı arkadaşlar?
sonraki kontrolümde durumun çok iyi dedi doktor sfk dsa normal çıktı ama ilaçlara devam et dedi..:37:

Alerji hapi aerus mu bisi sanirim gece icilen maviydi galiba.alerji icin o devmli kullanmicaksin.gripten sonra kuru öksuruk kalmisti bendede.doktor ilacsiz nefes testine soktu sonra o ilactan cektirp sokmustu.aninda ilac kesti öksurugu o an anladik astim oldugumu.mordan bendede var gunde 3 sefer duzenli kullanirsan 1 yilda atlatirsin gecer.alerjin yok cunku bendede alerji yok.duzenli kullanmadigim icin hala astimim.

Canim cocuk ve yetiskinde farklimi bilmiyium ama
bixim cocuk dr umuz ve cocuk alerji prof 4 kez bronsut tekrarlamadan astim teshisi konulamaz dedi
ben yerinde olsam baska hekime basvirurum

Back
X