Tatlı Tarifi Aşure (resimli )

TuRuNCu

Guru
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
7.839
4.930
448
Ben 500 gr aşurelik buğdaydan yaptım.Tahminen 50 kişilik çıktı.İsteyenler ölçüleri azaltarak yapabilir.

Akşamdan buğdayı büyük bir tencereye koyun.Üzerine suyu doldurun ve bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın sabaha kadar beklesin.
Nohutu ve fasülyeyi sabahtan suya ıslayın,akşam buğdayı hazırlarken onuda ister düdüklüde ister tencerede yumuşayana kadar haşlayın.(ben ayrı ayrı haşladım düdüklüde)
Sarı üzümü bir tencereye koyup su ekleyin.Biraz şişene kadar haşlayıp altını kapatın,sabaha kadar beklesin suyu ile.
Kayısıyı ve inciri yıkayıp küp küp doğrayın.
Kuş üzümünün çöplerini temizleyip suya ıslayın.

500 gr aşurelik buğday
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
1.5 su bardağı haşlanmış fasulye
2 su bardağı sarı çekirdeksiz üzüm
2 su bardağı sarı malatya kayısı
1 su bardağı incir
1 su bardağı fındık
1 su bardağı süt
1 küçük paket çam fıstığı
1 küçük paket kuş üzümü
1 kilo şeker
1 fiske susam
1 fiske tuz
Aldığı kadar su
Üzeri için arzuya göre ceviz,h.cevizi,tarçın,nar vs...

Akşamdan ıslanmış buğdayı ocağa alıp iyice yumuşayana kadar kaynatın.Kaynadıkca suyunu çekecektir.Suyunu çektikce kaynamış su ilave edin.Sürekli karıştırın yoksa dibine yapışır.Bu işlem yaklaşık 2 saat sürüyor.(Buğdaydan buğdaya pişme süresi değişebilir)
Buğdayın İyice yumuşadığına kanaat getirdiğiniz vakit (yani yenecek duruma geldiği zaman)haşlanmış nohutu ve fasülyeyi ilave edin.Yarım saat kadar bu şekilde pişsin.Unutmayın suyunu çektikce kaynamış su ilave edebilirsiniz.(karıştırmayıda unutmayın).
Daha sonra doğranmış kayısıyı,ıslanmış üzümü,tuzu,susamı ve sütü ilave edin.Yine 15 dakika pişirin.Sonra fındığı,fıstığı,inciri ve kuş üzümünü ilave edin.Bi 10 dakika daha kaynadıktan sonra şekerini ilave edin.Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Afiyet olsun

Eklentiler

• $SP_A0468.webp
    $SP_A0468.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 130
Ellerinize sağlık!
Çok hoş görünüyor.Rengi de süper:)
Allah kabul etsin..

bende cuma akşamı iş dönüşü yaptım .ilk yapmama rağmem annemler beğendi aşurede en önemli olan berraklığıymış onuda başardım tabi tadıda yerindeydi.resmini koymak isterdim ama malesef bitti.kalmadı:1::nazar:

bu seneye kadar ağzıma sürmezdim artım bayılıyorum aşureye öyleki aşure ayında anneme 3 kere yaptırdım kocaman tencerede:66::66:

ellerinize sağlık...Bende ilk kez yapıcam yanı yapmak istiyorum tarifinizi aldım deniyeceğim ama sütün neden konulduğunu anlamadım :44::44:

Ellerine sağlık Bağzıları aşureyi pek yapamıyor pek katı oluyor ben biraz sulu seviyorum :)

Back
X