Atalay Filiz’den ‘akıl oyunları’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.828
Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova’nın ölümüne ilişkin yargılandığı davadan da tutuklanan Atalay Filiz’in savunması ‘Akıl Oyunları’ ve ‘6. His’ filmlerinin senaryolarını hatırlattı
Sitene Ekle

Türker Karapınar - Ankara

İstanbul’da öğretmen Fatma Kayıkçı’yı öldürüp uzun süre kaçtıktan sonra yakalanan Atalay Filiz, Ankara’da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova’yı 16 Eylül 2013’te tasarlayarak öldürdüğü iddiasıyla iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandığı davadan da tutuklandı. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu bulunan Filiz, sesli ve görüntülü sistem uyarınca katıldı. Filiz ifadesinde şunları söyledi:

“Kesinlikle tasarlamadım. Göktuğ ve Elana’nın Rusya için casusluk yaptıklarına dair uzun zamandır zaten ben çeşitli mesajlar alıyordum. Onları takip edip, bundan emin olmam ve gereğini yapmam söylendi. Uzun zaman takip ettiğim doğrudur. Olay tarihi olan 16 Eylül 2013’ten önce Göktuğ’a ortadan kaybolması, kendisine gereken desteği sağlayıp para vereceğimi, kendisinin de ölmüş gibi yapması için teklifte bulundum. O beni tersledi. Hakaret sayılabilecek ifadeler kullanmıştı. Bana başka seçenek bırakmamıştı. Mecburdum. En son yapabileceğim teklifi kabul etmedi.

ODASINDA ÇOK İLGİNÇ GÖRÜNTÜ







Silah olayına gelirsek. Evet bir silahım var, doğrudur. Ben 11 yaşından beri çeşitli görevler alıyorum. Ufak ufak görevler. İlk defa böyle bir görev verilmişti. Ben de kendi savunmamın sağlanmasını istedim. Bu silahı alırken, bazı evraklar alınması gerekiyordu. Ben de fiziksel ve zihninsel dengelerim yerinde dediği için Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu raporu alınca sağlam olduğuma yüzde yüz emin oldum. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti de akıl hastasının eline silah vermez diye düşündüm. Ben de bu mesajların yüzde yüz doğru olduğuna emin oldum. Bunu bir yeşil ışık olarak değerlendirdim”

Filiz, Mahkeme Başkanı Şenel Altınay’ın, “bu mesajları nasıl farkettin” sorusuna, “Ben ilk 11 yaşında keşfettim. Gazeteler aracılığıyla ulaşıyordu. İlk olarak küçük mesajlar. Kantinden gofret, çikolata çalma gibi daha sonra büyük mesajlar ulaştı. Ziynet eşyası, elektronik aletler çalma gibi” yanıtını verdi. Filiz, “Gazeteden nasıl ulaşıyordu” sorusu üzerine ise, “Başkası bakınca göremiyor. Ancak benim tarafımdan görülebiliyor. 6. His diye bir film var. Oradaki küçük çocuk ölüleri görebiliyor. Benim de böyle bir yeteneğim var. Bunları okuyabiliyorum. Bu da gizli bir güçtür” dedi.


‘Akıl sağlığı raporu aldım’

Filiz’in yanında hazır bulunan avukatı Fatma Vildan Yirmibeşoğlu, müvekkilinin eylemi kendisinin yapmadığını, başkası tarafından yaptırıldığına dair beyanda bulunduğunu hatırlatarak, cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılmasını istedi. Mahkeme Başkanı Altınay, sanık Filiz’e “Senin böyle bir talebin var mı?” diye sordu. Filiz, “Ben bu tür bir sorunum olduğunu düşünmüyorum. Benim akli melekelerim yerindedir. Silah almadan önce de akıl ve fiziki sağlığımın yerinde olduğuna dair rapor aldım. Ben daha önce ruhi açıdan herhangi bir tedavi görmedim” dedi. Filiz, hâkimin, “seni sevk edersek gider misin” sorusuna da, “kanunlar ne derse onu yaparım” yanıtını verdi.

Duruşma 4 Ağustos’ta

Mahkeme heyeti, Filiz’in, Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova’yı öldürmek suçundan tutuklanmasına karar verdi. Filiz’in, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi’ne sevk edilerek, TCK’nın 32. maddesi uyarınca akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasına karar veren mahkeme, sanığın bu aşamada Ankara’ya naklinin reddine hükmetti. Duruşma, 4 Ağustos’a ertelendi.

Katille selfie çeken amir açığa alındı

Atalay Filiz’in yakalanmasının ardından birlikte çekilmiş fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması sonrası İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından hakkında soruşturma açılan Başkomiser Vedat Yaylalı’nın açığa alındığı belirtildi. Fotoğrafın az sayıda müdür ve amirin bulunduğu anlık mesajlaşma grubundan paylaşıldığı tespit edildi. Fotoğrafın, sosyal medyaya nasıl sızdırılığına yönelik soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (AA)
http://www.milliyet.com.tr/atalay-filiz-den-akil-oyunlari--gundem-2263840/
 
Bu adam normal degil.


O degilde en son instadan bi haber okudum.
Aynen bu adama benzeyen bi vatandas varmis, her goren sikayet ediyomus polisi arayip. Zavalli adam " biktim artik" diyormus:deli:
 
Ayrica haberin bende cagristirdigi sey; 6.hic filmine bakmaliyimm:KK49:
Birazdan bakicam bos gunumdeyim.
 
Çok fazla haber yapılıyor bu adam öyle ki ünlüler bile benzerlerini bulup selfie çekiyor. Aklı sürekli beğenilmekte, popülerlikte olanlar özenebilir, kimse mi düşünemiyor acaba. Uzun zaman önce bi haber okumuştum tam hatırlamıyorum ama sırf anılmak gazetelere çıkmak için suç işlemişti biri, savunmasında da ünlü olmak için yaptım demişti. Şimdi bunun film de çekilir tam olur yabancı ülkelerdeki gibi
 
Filme baktim bugun. Cok sacma bisey diycem ama, bu filmi izleyen filize hak veresi geliyor. Cok azda olsa.. tabi öldur kes bic noktasinda degil, sadece kafasindaki oynayan hikayelere onunda engel olamadigi gibi. Farkli bi cocukluk gecirmis, cok farkli. Ve " silahi verirken ruh sagligim yerinde olduguna dair belge aldim, demkki normal bi insanim ve duydugum gordugum hersey gercek" demesi dikkatimi cekti.

Filmi izlememis olanlara tavsiye ederim ayrica, ben sonunda saskinlgimi saklayamadim, sonu cok guzel.
 
X