atama arefesinde yardım edin lütfen

vay arkadaş derdin güzelliğine bak, aynısından bize de nasip et biran önce yarabbbbiiiiiiiii :52:

tebrik ederim sıralaman çok güzelmiş:)
bence de doğu olmayan ama doğu görevi kapsamına giren bölgeleri yazman ilerisi için çok daha iyi olacaktır
en azından ilerde düşünmezsin ne olacak ne yapacağım diye.

bir de bişey sormak istiyorum evli olanlar için zorunlu hizmet bölgeleri nasıl oluyor?
zorunlu hizmet bölgesine gitmezsek ilerde eşimizden ayrı kalıp gitmek zorunda kalıyormuyuz?
ya da mesela zorunlu hizmet bölgsine gittik ve süresi 4 yıl diyelim evli olduğumuz için 1 yıl sonra stajyerliğimizi
kaldırıp eşimizin bulunduğu şehre (eş de kamuda memur) dönebiliyormuyuz yoksa o 4 yılı kesin tamamlamak zorundamıyız?

bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim..
iyi günler.....

Kısa vadede kardesinin yani, uzun vadede sevgilinin yani...
Zorunlu hizmeti hesaba katarsak kesinlikle samsun derim.
26. Tercihi şimdilik açma bence... Zaten dogu yeterince karışık bir de kiz basına oralarda yasaman cok zor olur.
Allah yardımcın olsun Melekcim :3:

geçen senede açmamıştım evde oturakalmıştım ama bu sene sıralamam çok iyi geldi tercih hatası yapmaktan korkuyorum çok teşekkür ederim :) Allah atanamamış her arkadaşıma bu günleri göstersin inşallah

bence antalyayı zaten sil kafandaki listeden, çok mantıksız görünüyo
samsun derim, samsunda kaç yer boşmuş

evet samsunda 17 yer boş antalyada da toplamda 20 yer boş ama 2 si hariç hiç biri zorunlu hizmet değil o iki yerde Kaş ve merkeze 3 saat uzak bi anlamı yok gitmemin...

sevgilinin olduğu yer hem ilişkiniz hem de zorunlu yer olması açısından daha uygun..zorunlu yerde görev tamamlanmadığı müddetçe sizin açınızdan sorun teşkil edecek..hem samsun orta karadeniz de önemli bir yere sahip şehir olarak..gerek sosyallik gerek ulaşımı açısından..hayırlı olsun şimdiden..:16:

işte oraya gidersem 7 yıl kalmam gerekecek beni o korkuttu sanki bi daha eve dönemeyecekmişim gibi bir his halbuki artık benim bir evim olacağını kabullenmem gerek...

doğu görevini bir an önce halledip sonra istediğin şehirde yerleşik hayata geçmek daha mantıklı.

Biraz da sonrasını düşünün bu arada.
Branşa göre değişir ama yer değiştirmek kolay değil, hele birkaç yıllık öğretmenseniz.
Size göre yaşanabilir olmalı.

Uzun vadeli planların işe yaradığını pek görmedim, ama her şeyi düşünmek gerek.

yaşanabiirlik açısından ege daha uygun ama mesafe ilişki zaten 1 sene zorlandık bu mesafeler ne zormuş Allahım...

çok teşekkür ederim hepinize kafam öyle karışıktı ki anlatamam.

valla bence en güzeli zorunlu hizmeti kısa yapacağın bi yere gitmek ama... sanırım bu seçeneklerinden hiçbiri anlamına geliyor:1:

tebrik ederim sıralaman çok güzelmiş:)
bence de doğu olmayan ama doğu görevi kapsamına giren bölgeleri yazman ilerisi için çok daha iyi olacaktır
en azından ilerde düşünmezsin ne olacak ne yapacağım diye.

bir de bişey sormak istiyorum evli olanlar için zorunlu hizmet bölgeleri nasıl oluyor?
zorunlu hizmet bölgesine gitmezsek ilerde eşimizden ayrı kalıp gitmek zorunda kalıyormuyuz?
ya da mesela zorunlu hizmet bölgsine gittik ve süresi 4 yıl diyelim evli olduğumuz için 1 yıl sonra stajyerliğimizi
kaldırıp eşimizin bulunduğu şehre (eş de kamuda memur) dönebiliyormuyuz yoksa o 4 yılı kesin tamamlamak zorundamıyız?

bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim..
iyi günler.....

Görev yeri zorunlu hizmet bölgesi değilse, eşlerden ikisi de zorunlu hizmetini yapmamış devlet memuruysa beraber gönderiliyorlar.
Biri yaptıysa veya zorunlu hizmetin olmadığı bir alandaysa diğer eş de muaf sayılır.

Eşler ayrıysa, stajyerlik durumu yoksa ilk özür grubu tayininde yer değiştirebilir eşlerden biri.
Yıl doldurmak zorunda değil, zorunlu hizmetini de tamamlamak zorunda değil.
Ama tabii diğer eş muaf olmalı, 3 yıl sonra önlerine zorunlu hizmet sorunu çıkar yoksa yine.

Bir de bu özür grubu tayininde (eş durumu) eskisi gibi kolay olmuyor işler.
O ilde ihtiyaç varsa eşinin yanına gidebiliyor, yoksa yerinde kalıyor.

Ben bu kadar biliyorum.
Her şeyin bir ayrıntısı, karışık tarafı var.

Görev yeri zorunlu hizmet bölgesi değilse, eşlerden ikisi de zorunlu hizmetini yapmamış devlet memuruysa beraber gönderiliyorlar.
Biri yaptıysa veya zorunlu hizmetin olmadığı bir alandaysa diğer eş de muaf sayılır.

Eşler ayrıysa, stajyerlik durumu yoksa ilk özür grubu tayininde yer değiştirebilir eşlerden biri.
Yıl doldurmak zorunda değil, zorunlu hizmetini de tamamlamak zorunda değil.
Ama tabii diğer eş muaf olmalı, 3 yıl sonra önlerine zorunlu hizmet sorunu çıkar yoksa yine.

Bir de bu özür grubu tayininde (eş durumu) eskisi gibi kolay olmuyor işler.
O ilde ihtiyaç varsa eşinin yanına gidebiliyor, yoksa yerinde kalıyor.

Ben bu kadar biliyorum.
Her şeyin bir ayrıntısı, karışık tarafı var.

çok teşekkür ederim ayrıntılı bir şekilde anlatmışsınız..
baya bir aydınlatıcı oldu benim için tekrar teşekkürler...

Kızlar aranızda aydınlı olan var mı nasıl bir yer kiraları nasıl ulaşım nasıl özellikle şu ilçeler hakkında bana bilgi verir misiniz?

koçarlı

kuyucak

söke

nazilli

germencik

karacasu

çine

incirliova ve köşk

bizim okula da bu yıl yeni öğretmenler gelecek ve hemen her gün birkaç kişi arayıp bilgi alıyor.
Okuldaki ders saatlerini(branşlarındakini) , ilçedeki ev kiralarını, kaloriferli ev olup olmadığını, merkeze kaç saat mesafede olduğunu vs.
Geçen gün bir bayan öğretmen aradı ders saatini sordu, çok az olduğunu duyunca başka okuldan ders alabilir miyim diye ayrıntı bile istedi.
Bence çok da mantıklı davranıyorlar.
Zamanında keşke ben de böyle yapsaydım dedim =)

Kızlar aranızda aydınlı olan var mı nasıl bir yer kiraları nasıl ulaşım nasıl özellikle şu ilçeler hakkında bana bilgi verir misiniz?

koçarlı

kuyucak

söke

nazilli

germencik

karacasu

çine

incirliova ve köşk

aydınlı değilim arkadaşım ama aydını bilyrmm küçük rahat bi şehir...ulaşımm çokk rahat vee özellikle söke ve nazillide yaşam çok kolay ( diğer ilçeleri bilmyrm.. aydın merkez ,söke ve nazilli..)

öğretmen olmadığığım için tercihler konusunda pek bişey söyleyemeyeceğim ama bi öğretmen arkadaşım geçen yıl doğu batı heryeri yazdı doğudan daha çok yazıd sonra 26. dediğiniz heryer olabilri tercihiydi sanırım onuda tıkladığı için o tercihten giresuna gitti yani doğu olmasından iidrr bence ;)

kısmet ve şans faktörüde çok etkili..

başarılar diliyorumm hocammm:1:

koçarlı

kuyucak

söke

nazilli

germencik

karacasu

çine

incirliova ve köşk

incirliova ,köşk, germencik, Aydın a en yakın yerler buralar. merkeze gidiş geliş çok rahat olur. Nazilli büyük ve güzel,temiz bir ilçedir. şehir havası var.

Söke nin halkı biraz karışıktır, her milletten adam var.

yazacağın yerler merkez mi köy mü?

incirliova ,köşk, germencik, Aydın a en yakın yerler buralar. merkeze gidiş geliş çok rahat olur. Nazilli büyük ve güzel,temiz bir ilçedir. şehir havası var.

Söke nin halkı biraz karışıktır, her milletten adam var.

yazacağın yerler merkez mi köy mü?

İncirliova germencik köşk merkez

diğer yerler köy.

tercihler hakkında bilgim yok, ben sadece hayırlı olsun demek için girdim :34:

Atama süreçleri konusunda çevremdeki çömezlere çok rehberlik yapmışlığım olmuştur sana da hemen fikrimi beyan edeyim :1:

Bana sorarsan kardeşinin olduğu yere gitme kesinlikle..Zaten kardeşinin bir düzeni vardır arkadaş çevresi falan..2 sene sonra da bitirip gidecek sen orada kalacaksın bir başına..Ailenin yanında olmanın sana vereceği artıları ve eksileri göz önünde bulundur.. Ben ilk atama yerim olan doğuda okadar mutluydum ki, aileme 1 saat uzaklıkta bir yere gelince resmen depresyona girdim.. Arkadaş ortamım yoktu, herkes evli barklı çocuklu insanlardı ve cok yalnızlık duydum..
Sevgilinin bulunduğu yerdeki okulları değerlendirebilirsin..Ama çok ileriye dönük plan yapma..Zorunlu hizmet konusuna çok fazla takılma mesela..Sevgilinle ciddi düşünüyorsan mesleği ne? Bazı mesleklerde biz öğretmenler doğu görevimizi yapmış olsak da eşimiz yapmamışsa onlara tabii olabiliyoruz.. Zaten zaman zaman zorunlu hizmet muafiyeti geliyor belli olmuyor yani 6-7 sene sonrası..
Nerede mutlu olacaksın sosyal yönden neresi daha uygun onları düşünerek yap tercihlerini...26'yı da açmanı öneririm..Çünkü evde de oturdum doğuda da çalıştımve doğuyu eve tercih ederim :31:Atama sonuçlarını da bekliyorumm meraklaaa

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun canım inşallah istegin yere atanırsın tüm atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımız atanır inşallah:34:

kızlar bu hafta çok yoğun geçtiği için okuyup okuyp çıkmak zorunda kaldım

bilgisayara bakmaktan ve telefonla konuşmaktan helak oldum kafam döndü resmen

hepinize çok çok teşekkür ediyorum :16:

Allah bütün öğretmen arkadaşların atanmasını nasip etsin inşallah

atanmayan kimse kalmasın

sevgilime yakın yerler seçtim hala 5 tane boşum varr onları ne yapsam diye düşünüyorum

ve inanılmaz korkuyorum evde oturmak ne kolaymış...

atamalar bitti ve ben ne samsuna ne de antalyaya gitmek zorunda kaldım

Ankaraya atandım zaten Ankaralıyım evimden gidip gelicem çok mutluyum çünkü neresi olursa olsun başka şehir fikrinden çok korkuyordum

atandığım yer bir köy okulu zorunlu hizmet bölgesinde ve evime 50 km uzak ama olsun ben her gün geliş gidiş yapıp yine de evimde kalıcam

Allah isteyen herkese atanmayı nasip etsin inşallah :nazar:

hepinize çok teşekkür ediyorum:16:

Hayırlı olsun.

Ben de her gün 60 km gidiyorum, geliyorum.
En az 3 saatim yolda geçiyor, bazen 4.
Bazen bezdirici gelse de düşünüyorum sonra, başka şehre de gidebilirdim.

Böylesi çok daha iyi. Akşam olunca ailenin yanındasın, üstelik zorunlu hizmetini yaparken, değerini bilmeliyiz bunun (:

hayırlı uğurlu olsun okulun :)

teşekkür ederim Allah herkese nasip etsin herkes sevinsin :)
Hayırlı olsun.

Ben de her gün 60 km gidiyorum, geliyorum.
En az 3 saatim yolda geçiyor, bazen 4.
Bazen bezdirici gelse de düşünüyorum sonra, başka şehre de gidebilirdim.

Böylesi çok daha iyi. Akşam olunca ailenin yanındasın, üstelik zorunlu hizmetini yaparken, değerini bilmeliyiz bunun (:

bence de çok büyük nimet benim için aile yanında olmak süper bir şey :)

Günaydın arkadaşım hayırlı olsun görevin ne ögretmenisin bu arada

Back
X