Atamam yapıldı,eşyalarımı taşımakta kararsız kaldım..

Öncelikle hayırlı olsun. Evlendiğimin 6.ayında ev değiştirdim aynı il içerisinde başka semte taşındım ve yeni mobilyalarım çizildi yıprandı.
İzmir'den Şırnak'a mobilyalarının dayanacağını sanmıyorum.Hemde nakliye ücreti oldukça yüksek bence götürme.
Ama 4 sene boyunca nerede tutacaksın o da ayrı bir sorun. 4 sene mobilyaların bekleyecek ve kullanılmamış olsa da
muhafaza edeceğin ortam da çok önemli nem vs.Beklerken de çürüyebilirler. Bir kısmını değerinin çok altına düşmeden satmayı
deneyebilirsin belki.

Öncelikle hayırlı olsun. Evlendiğimin 6.ayında ev değiştirdim aynı il içerisinde başka semte taşındım ve yeni mobilyalarım çizildi yıprandı.
İzmir'den Şırnak'a mobilyalarının dayanacağını sanmıyorum.Hemde nakliye ücreti oldukça yüksek bence götürme.
Ama 4 sene boyunca nerede tutacaksın o da ayrı bir sorun. 4 sene mobilyaların bekleyecek ve kullanılmamış olsa da
muhafaza edeceğin ortam da çok önemli nem vs.Beklerken de çürüyebilirler. Bir kısmını değerinin çok altına düşmeden satmayı
deneyebilirsin belki.

evet bunu da düşünüyorum açıkçası.beyaz eşyaları ,mobilyalrı satabilirim de...beklerken zarar görürler özellikle de beyaz eşyalr.

atamanız hayırlı olsun sağlıkla gidin gelin. Daha yeni evliymişsin; evliliğin ilk zamanları çok önemlidir ve evdeki diyaloglar da. Ben senin yerinde olsam eşyalarımı götürürdüm. işten yorgun argın geleceksin; evinde rahatça dinlenmek isteyeceksin. Sonra orada sosyal hayat hep kısıtlı olacak daha çok evde vakit geçireceksiniz. Buraya bıraksan da eşyaların depoda havasız kalacak; belki de bir şey olmayacak ama sen 4 yıl kullanamayacaksın; ve bu senin içinde dert olacak. 4 yıl az bir süre değil; belki bu dönemde bebeğiniz olacak... Belki eşyalarının modeli modası sen geldiğinde geçmiş olacağı için kullanamadığından içinde heves kalacak. Gurbette ikinci el eşyalar ya da kendi eşyların olmadan idareten bir şeyler kullanmak senin psikolojini kötü yönde etkileyebilir. Senin yerine kendimi koydum da benim düşüncelerim bunlar.

canım benim seni o kadar iyi anlıyorumki...
bende 1 yıllık evliyim, eşimin tayini diyarbakıra çıktı ve gelmek zorunda kaldık, çok düşündüm getirsemmi getirmesemmi diye? hatta bir ara taşımayacaktım, kıyamam o güzelim eşyalarıma dedim.
sonrada düşündüm ve dedim ki kendi kendime, ben 4 yıl kalacağım orda. eşyalarım dura dura eskiyeceğine yanımda ben taşırken eskisin dedim. gençken eşyalarımı gözüm görür, yaşım ilerledikçe çoluk çocuk sahibi oldukça eşya meşya bi kenara:)
Rabbim sağlık versin dedim, dahada iyisini alırım dedim ve 2,400tl ye Bursa'dan Diyarbakır'a eşyalarımı taşıdım ve iyikide taşımışım diyorum şimdi ;)

ben olsam tasırdım..bosuna depoda cürüyecegine kullanırken eskıtırıdım..

hayırlısı olsun öncelikle...darısı başıma inşallah ..(atamanın) :)
ben sizin yerinizde olsam eşimin veya kendi ailemin yakın çevresinden bir kamyon sahibi arkadaş bulup ona 2000-3000 tl nakit verip..2-3 dişide eşya taşıyan hamal bulup eşyalarımı yükletir bende uçakla giderdim yeni şehrime yeni evime..
yani 3000 tl azımsanacak bir rakam değil şu zamanda..eminim ihtiyacı olan bi çok kamyon şöförüde buna hayır demeyecektir..1000-1500 tl sini benzine harcasa 1500 tl cebine kalacak..kısa günün karı diye düşünüyorum..
hamallarada toplamda 500 tl verseniz...bence karda olursunuz..böylelikle ne beyaz eşyalarınız nede mobilyalarınız için gözünüz arkada kalmaz..

öncellikle hayırlı olsun mutluluklar eşyalarını götür eğer paranız varsa götürün çünkü depoda mahfolur eşyların bide yeni evliymişsiniz yeni eşyların mahfolur aklın kalır en iyisi götür

Bence götür. Evliliğinizin ilk yıllarında kullanmazsanız sonra pek bir heves kalmaz içinizde. Hem yarına çıkıp çıkamayacağımızı kim garanti edebilir. Kullanamadıktan sonra depoda olmasının önemi yok. Onun için Allah sağlıklı ömür versin de siz 4 yıl sonra yeni güzel ciciler alırsınız.

öncelikle ataman hayırlı olsun :)

ben ilk okuyunca nakliye parasını çok buldum, eşyalarda yolda zarar görür diye bırakmanı düşündüm
ama biraz düşününce sen 4 yıl orda kalıcaksın, eğer 1 yıl falan gibi süre olsaydı götürme kesinlikle derdim
ama 4 yıl uzun bi süre. eşyaların o sürede depoda bile çürüyebilir, eskiyebilir
hiç değilse yolda eskisin, 4 sene kullanırsın idare edersin sonra başka ataman olunca yeni eşyalar alırsın onları da orda bırakırsın, satarsın
hem kendini kendi eşyalarınla daha iyi hissedersin

hayırlı olsun cnm
ben olsam götürürdüm 4 yıl hem uzun bir süre hemde zaten 5-6 yılda eşya değiştirmiyomuyuz sıkılıyoruz yok çocuk sünnet olacak diyoruz yani bir bahaneyle değiştiriyoruz götür derim cnm zaten o bölgeye uyum süreci falan derken ee tabi izmirden sonra ordaki sosyal hayat sıfır gibi olacak hiç değilse evinde ohh dersin :16: çok kıymetli olan el emeği göz nuru çehizlerini falan götürmeye bilirsin arkadaşların dediği gigi depoda modası geçeceğine yıpranacağına ne hevesle aldın onları kullanda eskisin bide ordada bir ortamın olacak evine gelen giden olacak sen gittiğin evlerle kendi evini kıyaslamıcakmısın öğrenci evi gibi olmaz mı :34:

Canım ataman hayırlı olsun,darısı tüm atama bekleyenlerin başına olsun:71:
Ben olsam eşyalarımı götürürdüm..
Oraya gidince illa ki buzdolabı,çamaşır makinesi,kanepe-koltuk,yatak falan alacaksın..
Onlar da neredeyse nakliye masrafına yakın bir miktar tutar..
Zaten gittiğin yerde en az dört yıl kalacakmışsın,eşyalarını eskitmiş olursun..
Depoda eskiyeceklerine senin elinde eskisin..
Sonra geri döndüğün zaman yepyeni eşyalarla yepyeni bir hayata başlarsınız..
Zaten 4 yıl sonra döndüğünde o eşyaları da bugünkü hevesle kullanmak istemeyeceksin.
O ilk eşyaların hep içinde ukte olarak kalır sonra..
İnşallah taşınırken ve yerleşirken çok kolaylık yaşarsın..
Tekrar hayırlı olsun canım..:70::70:

ben kesinlikle götürürdüm
orda zaten tüm sevdiklerinizden alıştığınız ortamdan uzakta olacaksanız
bari özene bezene aldığınız eşyalarınız yanınızda olsun
4 sene az değil cidden bekledikleri yerde de muhtemelen zarar görürler nemdi vs idi
ben olsam götürür olmadı orda 4 sene eskitten sonra orda satar yeni kuracağım evime 4 sene sonra yenilerini alırdım
ya da şimdi satar orda gene kendime güzel mobilyalar alırdım.
bir daha mı yeni evli olacaksanız bir daha mı genc olacaksanız eger su an nakliye parasını ödemek sizi cok rahatsız etmeyecekse bence goturun ki
zaten 2. el esya bile alsanız orda gene en az 4000 tl harcarsınız

canım sen evden eve taşıma firmalarıyla değil de küçük nakliye firmalarıyla görüş. hatta merkezi doğuda olanlarla görüşürsen daha iyi olur. çünkü doğudan izmir'e mal getiren araçlar var. onlardan birini bulabilirsen çok uygun fiyata götürürsün eşyalarını. (arkadaşım 1500 ytl gibi bir ücrete götürmüştü). eşyaların oraya ulaşmadan siz orada bulunursanız ya da eşin , oradan bir kaç kişi ayarlayıp taşıtırsınız eşyalarınızı.

canım sen evden eve taşıma firmalarıyla değil de küçük nakliye firmalarıyla görüş. hatta merkezi doğuda olanlarla görüşürsen daha iyi olur. çünkü doğudan izmir'e mal getiren araçlar var. onlardan birini bulabilirsen çok uygun fiyata götürürsün eşyalarını. (arkadaşım 1500 ytl gibi bir ücrete götürmüştü). eşyaların oraya ulaşmadan siz orada bulunursanız ya da eşin , oradan bir kaç kişi ayarlayıp taşıtırsınız eşyalarınızı.

önce hayırlı olsun
sonra da arkadaşa katılıyorum. ayrıca öğretmenim ve urfada çalışıyorum 4 yılımı doldurdum ama maalesef hedeflediğim şehirlere gitmem imkansız yani nereden baksan 2 yıl daha buradayım. çalışmaya başlayınca neden böyle söylediğimi, puan, kontenjan gibi zırvaların insana nasıl engel olduğunu anlayacaksın. eşin sayesinde çıkabilirsen harika ama özellikle sınıf öğretmeniysen 4 yıldan umudun olmasın. (moralini şimdiden bozduğum için üzgünüm ama geldiğinde ne demeye çalıştığımı anlayacaksın)
her ne olursa olsun 4 yıl çok uzun bir zaman bütün eşyaları yeniden alsan hem ucuzunu alacaksın çabuk bozulacak hem içine sinerek kullanamayacaksın hem de nereden baksan 3-5 milyar gene vereceksin 4 yıl çekyatta yatılmaz gardolapsız (hele ki öğretmensen) hiç olmaz, buzdolabı, çamaşır makinesi, en az iki çekyat ... vs vs halıları kargoya verdin diyelim ucuza mı götürevekler dersin maalesef kargolar da el yakıyor. elden çıkaracaksan en fazla yemek odanı çıkar geri kalanı topla götür, depoda çürüyeceğine varsın yolda kırılsın(kristallerini falan dahil etmiyorum bu listeye onları bırak kalsın annende benimkiler hala annemde duruyor). ayrıca izmirden doğuya tayini çıkan birileri mutlaka çıkacaktır araştır soruştur. buranın hemşerim memleket nere başlığına ilan bırak. eylüle çok var daha, git göreve başla evini tut ya da tutma eşyanı eylülde götür zaman uzun belki bir asker aile falan denk gelir oraya giden beraber taşırsınız eşyayı.

tüm yanıtları okumadım kusura bakmayın.Size kendi çeyzilerimi taşırken yaptığım şeyi önereceğim.Nakliyeciler birliğini bir internet sitesi var.Oraya girip bakın .Taşımacılar hangi tarihlerde nerelere gideceklerini yazıyor ya da nakliyeci arayanlar yük miktar ve çeşidini belirtip fiyat istiyor.Bana 2 yıl önce 18 parça koli için 1500 demişti normal firmalar.Bu sitede bulunduğum şehre eşya getiren ve boş dönmek istemeyen bir firmaya 500 ya da 600 lira gibi bir şeye taşıttık.Ama anlaşırken şirketi ve aracı sorgulatmayı unutmayın derim.Hayırlı olsun.

2 yıl önce bende evlenirken bir ev dolusu eşyam vardı hiçbirine kıyamadım.nakliyede pahalıydı dediğin gibi...Araştırdık İstanbul a yük almaya gelen boş bi araç bulduk çok da uyguna hallettik..tavsiye ederim..

tabiki goturme koyacak musait bir yerin olduktan sonra gerek yok, hem mutlu ve huzurlu olduktan sonra esyanin pekte bi onemi yok:61:

canım hayırlı olsun ataman :) ben kendimi senin yerine koydum tatlım kesin götürürdüm 4 sene az zaman değil ki, 4 sene boyunca kullanamayacağım eşyaları ben 4 sene sonra ne yapayım ki. bazı arkadaşlara katılıyorum depoda da kullanılmaya kullanılmaya o kadar sene de zaten eski gibi olur emin ol. hem evlisiniz allah mutlu etsin öğrenci evi gibi 4 sene ikinci el eşyalarla neden hayatınızı geçireceksiniz düzen yok bişey yok, eşyalar içinize sinmeyecek. böyle bir dört sene geçirmek istemem şahsen. sen götür arkadaşım boş ver. zaten çift maaşlı olacaksınız e oralarda para biriktirmek de kolay. döndüğünüz zaman eşyalarınızı yenilemeniz de sıkıntı olmaz eğer çok kötü durumda olurlarsa. bir de o 4 sene 5 -6 seneye de çıkabilir arkadaşım bakalım tayin isterken açık olacak mı istediğiniz yerler olacak mı. tüm bunlar da olası. ben de öğretmenim ve çevremde çok var öyle bekleyen bir türlü gidemiyorlar açık yok çünkü. işin özü ben götürmen taraftarıyım eşyalarını kullan keyfine bak.

Bence eşyalarını götür o dahi piskolojini etkiler, maddi ve manevi değeri vardır eşyalarım gönlün ve morelin hoş olsun kendini iyi hissetmen gerek herşey para değil başka uyduruk ve kokmuş kullanılmış eşya beni üzerdi , gurbettesin kendini evde iyi hissetmen gerek

Aynen katılıyorum bence de götürmelisin eşyalarını...

Back
X