• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atamamız diyarbakır a cıktı kızlar :( napcaz oraları bileniniz var mı

Esinizin Gardiyan ataması Diyarbakıra cıksak gider misiniz

• Gideriz

• Gitmeyiz

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Benim esimde jandarma tayini diyarbakir cezaevine cikti.Daha once yuksekovada calistik bende öğretmenim.Dogu sartlari zordu.Alismak zor oluyor.Diyarbskir icin metropol diyorlar.Kararsizim istifa etti çoğu arkadaşı esimin.Bizim istiga etme durumu yok.Hskkimizda hayırlısı olsun canım

Benim esimde jandarma tayini diyarbakir cezaevine cikti.Daha once yuksekovada calistik bende öğretmenim.Dogu sartlari zordu.Alismak zor oluyor.Diyarbskir icin metropol diyorlar.Kararsizim istifa etti çoğu arkadaşı esimin.Bizim istiga etme durumu yok.Hskkimizda hayırlısı olsun canım
Aman canım ins sizinde gönlünüze göre olsun Rabbim dogru olana yönlendırsın bizleri Ins. Sözleşmeli olması düsündürüyor benı ordan nasıl gerı geliriz tekrar düzen kurmak etmek hıc o taraflara gitmedim esim gttı ama cezaevinde calısma durumu farklı olur zor bı karar sizinde bska is secenegınız var mı esin istifa etse. Galiba biz burda isimi oldugu ıcın böyleyiz skntı da olsak hc dusunmeden giderdik herhalde bilemiyorum ki

Kardesim icin yazmayi dusunuyorduk memurluk icin yazmiyalimmi simdi hakkariyi
Hakkari merkez biraz basık ici sıkılıyor insanin fakat kafeleri alisveris yerleri yüksekovaya gore bi tik daha fazla. Yüksekova daha ferah burdada kafeler faln var kötünun iyisi yani ama Van'i muhakkak yazsin kardesiniz orasi cok güzel asla pisman olmaz .(bide hakkari merkezdense yüksekovada havaalani var ulasim acisindan daha guzel)

Aman canım ins sizinde gönlünüze göre olsun Rabbim dogru olana yönlendırsın bizleri Ins. Sözleşmeli olması düsündürüyor benı ordan nasıl gerı geliriz tekrar düzen kurmak etmek hıc o taraflara gitmedim esim gttı ama cezaevinde calısma durumu farklı olur zor bı karar sizinde bska is secenegınız var mı esin istifa etse. Galiba biz burda isimi oldugu ıcın böyleyiz skntı da olsak hc dusunmeden giderdik herhalde bilemiyorum ki
Amin canim.Bizim baska iş ayarlama şansı yok malesef.Ankarada evimiz var.eve 50metre bir okulda calisiyorum.Oglumuda burda anaokuluna vermek istiyorum.Yeni bir şehir yeni cevre.Benim tayinim nereye çıkacak cocugu hangi okula vericem bunlar beni düşündürüyor.Eksileri ve artilari diye bir kağıda yazip ona göre karar vericem bende.Insallah en hayirlisi olur hepimiz icin

Hakkari merkez biraz basık ici sıkılıyor insanin fakat kafeleri alisveris yerleri yüksekovaya gore bi tik daha fazla. Yüksekova daha ferah burdada kafeler faln var kötünun iyisi yani ama Van'i muhakkak yazsin kardesiniz orasi cok güzel asla pisman olmaz .(bide hakkari merkezdense yüksekovada havaalani var ulasim acisindan daha guzel)
Cok tesekkur ederim canim cevabin icin ne bileyim oranin insani sen batidan geldin diye kotu davranir mi aklima geliyor iste boyle sorular.

+1 Van harika bi yer

Cok tesekkur ederim canim cevabin icin ne bileyim oranin insani sen batidan geldin diye kotu davranir mi aklima geliyor iste boyle sorular.
Ben acikcasi kötü davranan görmedim.ornegin burda market var bi tane orda tarti yapan abi ye her gittigimde nasilsin abi nasil gidiyor isler diye muhannet ediyoruz bi süre gitmeyip daha sonra giittigimizde nerdesin sen ya yoktun bayadir diyo mesela ne kadar ilimli davranirsak oyle karsilik gordum ben bunun gibi daha bi cok örnek var bende gelmeden once cok korkuyordum ilk geldigim 9 ay falan cok sikintiliydi surekli catismalar vardi sonrasi operasyon oldu ve suan hersey cok guzel 1.5 senedir silah sesi bile yok :KK39:

Ben acikcasi kötü davranan görmedim.ornegin burda market var bi tane orda tarti yapan abi ye her gittigimde nasilsin abi nasil gidiyor isler diye muhannet ediyoruz bi süre gitmeyip daha sonra giittigimizde nerdesin sen ya yoktun bayadir diyo mesela ne kadar ilimli davranirsak oyle karsilik gordum ben bunun gibi daha bi cok örnek var bende gelmeden once cok korkuyordum ilk geldigim 9 ay falan cok sikintiliydi surekli catismalar vardi sonrasi operasyon oldu ve suan hersey cok guzel 1.5 senedir silah sesi bile yok :KK39:
Ayy cok sevindim hep oyle de olur insallah..

İstanbulda yasıyoruz. Terör olayları oranın insanları kültürü bunlar bizi dusunduruyır

insanın başına gelecek bir şey varsa her türlü geliyor.
bir kızcağız vardı "eşim Cizre görevdeyken her gün ağlaya ağlaya beklerdim diyor, ankara tayinimiz geldi diye şükrettim" diyor. sonra eşi 15 temmuzda patlamada şehit oluyor. nefesimiz yere değil zamana bakıyor.
gardiyanlık çok zor bir iş.
ancak Diyarbakır güzel bir şehir. yemekleri güzel, insanları sıcak, genel olarak da çok pahalı değil.
sur içi zaten tahribat gördü şu an ne durumda bilmiyorum. ama diclekent diye bir yer varmış evler güzelmiş genel olarak..
evet değişik olaylarla karşılaşacaksınız ama İstanbul'da da neler oluyor...
benim yakınlarımdan birisi orada okudu o yüzden az çok biliyorum durumları oradaki...
en çokta insanların bir çoğunun sıcaklığından bahsederdi.
dolmuşta bir adam siz öğrencisiniz gelin yemek yedireyim diye indirmiş zorla yedirip yol paralarını cebine koyup derse göndermiş :)

Amin canim.Bizim baska iş ayarlama şansı yok malesef.Ankarada evimiz var.eve 50metre bir okulda calisiyorum.Oglumuda burda anaokuluna vermek istiyorum.Yeni bir şehir yeni cevre.Benim tayinim nereye çıkacak cocugu hangi okula vericem bunlar beni düşündürüyor.Eksileri ve artilari diye bir kağıda yazip ona göre karar vericem bende.Insallah en hayirlisi olur hepimiz icin
Amin canm Ins senın icinde zor karar cocuk olunca işler dha cok degisiyor

insanın başına gelecek bir şey varsa her türlü geliyor.
bir kızcağız vardı "eşim Cizre görevdeyken her gün ağlaya ağlaya beklerdim diyor, ankara tayinimiz geldi diye şükrettim" diyor. sonra eşi 15 temmuzda patlamada şehit oluyor. nefesimiz yere değil zamana bakıyor.
gardiyanlık çok zor bir iş.
ancak Diyarbakır güzel bir şehir. yemekleri güzel, insanları sıcak, genel olarak da çok pahalı değil.
sur içi zaten tahribat gördü şu an ne durumda bilmiyorum. ama diclekent diye bir yer varmış evler güzelmiş genel olarak..
evet değişik olaylarla karşılaşacaksınız ama İstanbul'da da neler oluyor...
benim yakınlarımdan birisi orada okudu o yüzden az çok biliyorum durumları oradaki...
en çokta insanların bir çoğunun sıcaklığından bahsederdi.
dolmuşta bir adam siz öğrencisiniz gelin yemek yedireyim diye indirmiş zorla yedirip yol paralarını cebine koyup derse göndermiş :)
Orası Dgru ölüm heryerde ama insanoğlu herseyı dusunuyor elimizde olmayanları bıle ewet gardıyanlık zor bi meslek yenı duzene alısmak zor ki bn buraya bıle cok zor alıstım hayırlısı olsun artk

Ben konu sahibinin endişelerini haksız görmüyorum.
Tabiki yaşamayan bilemez.
Ama yazım şekli çok irrite etti beni.

Dese ki gezecek görecek yer var mı, kira şu maaş şu, gitmek mantıklı mı. Yaşamı nasıl, neler yapıyosunuz, yok ben hiç istanbul dışında yaşamadım, alışabilir miyim. Ailem uzak kalır dayanır mıyım?

Bunları demek yerine galiba merkez yazmış. Kira yazmış. Sonra da yok ihtiyacımız yok, kazancımız iyi. Eşim gitmek istemiyor. Millet diyo oraya gidilir mi.

Sonuçta kimse kimseyi zorla buraya atamamış. Tercih yapmış ki gelmiş.

İlk mesajımın arkasındayım. Bu kadar önyargılılarsa mümkünse gelmesinler. Bari çok sevinecek birinin hakkını yemesinler.
Çoğu insan önyargıyla geliyor sonrada "aaaa insanları da çok iyiymiş ne misafirperver ayyy evleri nasıl güzel " daha buna benzer cümlelerle şaşkınlıklarını dile getiriyorlar.çok güzel bir şehir diyarbakır.gayet modern bir şehir.sokaklarında genç kızlar kadınlar.cafeleri avmleri tarihi yerleri ile evleri ile harika bir yer.halam ankaradan geldi ziyarete evlerini görünce şok oldu.yabancı gelinim sonuçta.kültürlerine ait değildim ama el üstünde tutuluyorum.eşimden ve ailesinden gördüğüm değer yetiyor.kültür derseniz bi rizeliyle manisalıyla da farklı değilmiyiz.aslında önyargılı olanlar gidecek ki yargıları yıkılsın.terör derseniz geçen yıl terör yüzünden istanbuldaki kuzenimi daha çok ben aradım iyimisin diye.hiç bi yer güvenli değil artık orta doğuda

Senelerce kaldım orda. Öyle televizyonlardan medyadan göründüğü gibi gerçekten değil. Ben olsam giderdim. Doğudaki birçok ilden kat ve kat iyi. Metropol oldu nerdeyse şimdi çok gelişti. Ablamin da tayini oraya çıktı çok memnun elimde olsa hiç gelmem diyo.

Ve cezaevi bildigim kadariyla kotu biyerde degil birisi merkezi biyerde biriside dbakir giriste giristeki olursa zaten butun sehir otarafa kaydi cok guzel siteler var genelde memurlar otarafta oturuyor dogumhastanesi cocuk hastanesi ozel hastaneler yakin otogar yakin. baska varmi bilmiyorum ikiside guvenli bolgede olaylarla alakasi olan yerler degil.dbakiri ikiye ayir bir bolgesi istanbulun en kotu semtini dusun bi tarafida en luks temiz semtini dusun ikisi birbirine cok uzak ve alakasiz korkulacak bitarafi yok.
Ben kayapınar ilçesi diclekent tarafındayım oldukça lüks evlerin cafelerin kahve diyarlarının lokantaların olduğu bir yer.evimin önü park ve spor kompleksi var.yürüyüş alanı var.insanlar gece geç vakte kadar yürüyüş yapar spor yapar.hele iftarda gece ikiye kadar eşimle yürür cafede kahve içerdik

Hayırlı olsun öncelikle. Diyarbakır van falan büyük şehirler batıdaki çoğu şehirden daha gelişmiş. Anlıyorum sizi insan tedirgin oluyor ama oralara gittiğinizde göreceksiniz ki normal bi hayat var şehirde siz de o hayata karışacaksınız. İş için ne zaman gitsem hiç sorunla karşılaşmadım korkmadım da iyi insanlarla karşılaştım hep. Bol bol et yiyin orada :)

Back
X