• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ataması yapılmamış öğretmenler

RagnarLodbrok

Ölürken gülüyorum
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
3.666
5.473
158
Merhabalar, benim için her zaman dert olan ve içimde büyük bir kara delik oluşturan şey mesleğimi icra etmeme engel olmaları.

Özel sektör vs. benim yapabileceğim bir iş değil özellikle branşım dolayısıyla. Onu da denedim ama hayal kırıklığıydı.

Bu yüzden başta mesleğini hakkıyla yapabilen meslektaşlarım daha sonra ataması yapılmamış meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun.

Bugün atanmış öğretmenler için mutlu bir gün benim gibiler için ise ağlama günü...

Çok iyi anlıyorum sizi içimde bir burukluk var benim 😟 ne hayallerle okuyoruz ne buluyoruz 😔
En zoruma giden adaletsiz atamalar. Karşımda 65 almış atanmış kişilerin mutluluk pozlarını görüyorum. 85le atanamadım oysa... Çevremde 30 atanmış öğretmen varsa bunun 10 tanesi benden yüksek puanla atanmıştır.

Birkaç kez KPSS'ye girmiş, branşım ile alakalı olmayan soruları yapamadığım için (!) Devlet okuluna atanamamış bir özel sektör öğretmeniyim. Çok şükür ki Türkiye'nin en kurumsal okullarından birinde çalışıyorum ki atanamamış olmanın eksikliğini hiç hissetmedim 15 yıldır. Hepimizin günü kutlu olsun. Atatürk ve cumhuriyet ışığında aydın, bilinçli, demokrat gençler yetiştirmek umuduyla

En zoruma giden adaletsiz atamalar. Karşımda 65 almış atanmış kişilerin mutluluk pozlarını görüyorum. 85le atanamadım oysa... Çevremde 30 atanmış öğretmen varsa bunun 10 tanesi benden yüksek puanla atanmıştır.
Katılıyorum bazı branşlar gereğinden fazla atanırken bazı branşlarda ihtiyaç olsa bile atama yapılmadığı oluyor

Merhaba. Ben de atanamamış ve dahası neredeyse hiç umudu kalmamış bir öğretmenim.

Kpss çalışmış, donanımlı birçok meslektaşım gibi mesleğime alakası bile olmayan işlerle uğraşıyorum. Maksat para kazanmak.

Ne yapalım arkadaşlar? Yüz senedir gelişmekte olan ve fakat asla gelişemeyen, parası 3.dünya ülkelerinin parasıyla bile kıyas edilemeyecek kadar kıymetsiz, iğrenç arap kültürünü dünyanın en hoşgörülü dini olan islamiyet zannedip bir de bunu yaşamayı herkese dayatan, dünyanın en güvensiz ve yobaz coğrafyası olan ortadoğuda bir ülkede doğmanın faturasını ödemek zorundayız.

Sadece biz değil ama. Herkes hepimiz ve özellikle kadınlar.

Üzülmeyin. Coğrafya sadece sizin kaderiniz değil.

Hepimizin kaderi.

Evet bazen isyan edecek gibi oluyorum. Kiriliyorum. Kime kırıldıgim hakkinda da çok fikrim yok.

Ama yine de sağlığımıza ve elimizde tuttuğumuz her şeye şükretmek zorundayız.

Olanda bir hayır, olmayanda bin hayır vardır derler.

Doktor olup da uzun nöbetten dönerken kaza yapıp ölen rümeyse için hekim olmak hayırlı değilmiş demek ki.

Sizin hayir bildiklerinizde şer ve şer bildiklerinizde hayır vardır diyor efendimiz.

Eğer inanıyorsanız bu cümle bizlere çok şey anlatıyor.

Duamız, atanmak hakkımızda hayırlı olan olsun ve hakkımızda hayırlı olan bize nasip olsun.

Ve hakkımızda hayırlı olmayana Allah bize nasip etmesin.

Allah hepimizin yanında olsun kızlar 💜

Kalbinizdeki sızıyı çok ama çok iyi anlıyorum. Mezun olduktan 4 sene sonra özelde çalışmaya başladım. Atanmamak eşimin işi sebebiyle çocuklarım sebebiyle benim tercihimdi. Seneler önce bana geldiğinde konuşamayan meleklerim bugün beni arayarak konuşarak öğretmenler günümü kutladılar. Paha biçilemez bir duyguydu benim için. Koronadan mıdır nedir oldukça hassasım zaten tüm gün ağlak ağlak dolandım evde.. geçtiğimiz günlerde 83 puanla atanamayıp inşaatta çalıştığı esnada elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden meslektaşım gözümün önünden gitmedi. Hakkımızda hayırlısı olsun.. günümüz kutlu olsun kıymetli öğretmenlerim ❤️

Ataması yapılmamıs öğretmenler..iş bulamayan öuhendısler.bır tane bıle kadro acılmayan arkeologlar? Ben arkeologum ınsanların neden ataması yapılmıyor kı yaae dşye hıc sormadıgı bır meslegım var. nıye okudum keske okumasaydım o da ayrı konu kac yıla yazık.. simdilerde yağlı boya tabll yapip satiyorum ..şaka gibi.

Bölümünüz nedir?Yanlış anlamayın ama üniversiteye girerken bir öğrenci atanıp atanamayacagini az buçuk zaten bilir.Atamasi az.olan ya da zor olan bir bölümü bilerek okuyup sonra hayiflanmak bana değişik geliyor.Universite sınavında bölümler atama kolaylığına göre planlanır.Belki sizin durumunuz farklıdır istisnadır ama bugün bu mesajlardan cok okudum.Isin icinde bir insan olarak yazmak istedim.Fen edebiyat okuyan hayiflaniyor, atanmayacagini bilerek o bölümü okuyan hayiflaniyor. Gönül ister herkes atansın ama bir de ülke gerçekleri var.Universitede bir bölümü okurken ,seçerken bunlari düşünmek lazim

Bölümünüz nedir?Yanlış anlamayın ama üniversiteye girerken bir öğrenci atanıp atanamayacagini az buçuk zaten bilir.Atamasi az.olan ya da zor olan bir bölümü bilerek okuyup sonra hayiflanmak bana değişik geliyor.Universite sınavında bölümler atama kolaylığına göre planlanır.Belki sizin durumunuz farklıdır istisnadır ama bugün bu mesajlardan cok okudum.Isin icinde bir insan olarak yazmak istedim.Fen edebiyat okuyan hayiflaniyor, atanmayacagini bilerek o bölümü okuyan hayiflaniyor. Gönül ister herkes atansın ama bir de ülke gerçekleri var.Universitede bir bölümü okurken ,seçerken bunlari düşünmek lazim
Benim bi akrabam ataması kaç senede bir ihtimal yapılan bir yabancı dil öğrt. 3 çocuğu oldu hala ücretli öğretmenlik yapıp atama bekliyor kpss ye giriyor
Ücretliyi de kendi alanında değil ingilizce dersinden yapıyor.

Merhabalar, benim için her zaman dert olan ve içimde büyük bir kara delik oluşturan şey mesleğimi icra etmeme engel olmaları.

Özel sektör vs. benim yapabileceğim bir iş değil özellikle branşım dolayısıyla. Onu da denedim ama hayal kırıklığıydı.

Bu yüzden başta mesleğini hakkıyla yapabilen meslektaşlarım daha sonra ataması yapılmamış meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun.

Bugün atanmış öğretmenler için mutlu bir gün benim gibiler için ise ağlama günü...
Aynı duyguları paylaşıyoruz sizi çok iyi anlıyorum umarım bir an önce atanırız öğretmenler gününüz kutlu olsun

benim okuduğum bölüm ben başlarken düşük puanlarla atanıyordu 4 yıl sonra yükseldi bu ülkede bir gün bir günü tutmuyor ki

benim okuduğum bölüm ben başlarken düşük puanlarla atanıyordu 4 yıl sonra yükseldi bu ülkede bir gün bir günü tutmuyor ki
Bu şekilde yükselme olabilir tabi hangi bolumdesiniz bilmiyorum ama birden bire cok yukselme olmuyor ,bir miktar daha zorlaşıyor ama yeteri kadar çalışıp atama olmaması zor.Bu arada ben ataması cok zor olan bir bölümden mezunum ,tuzum kuru konuşmuyorum

Bu şekilde yükselme olabilir tabi hangi bolumdesiniz bilmiyorum ama birden bire cok yukselme olmuyor ,bir miktar daha zorlaşıyor ama yeteri kadar çalışıp atama olmaması zor.Bu arada ben ataması cok zor olan bir bölümden mezunum ,tuzum kuru konuşmuyorum
puan bazında yükselme çok olmuyor olabilir ama yıllara göre yapılan netlere az puan gelebiliyor. geçen sene benim yaptığım netleri yapan biri atanırken ben bu sene atanamadım neredeyse tüm dersleri fule yakın yapmam gereken bir bölümdeyim

Türkiyenin en iyi 5 üniversitesinden birinde eğitim fakültesinde bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği okudum. Anlatsam 5 sayfa sürer ama atama yapılırken 18-20 bölümü de formasyonla dahil edip BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ adı altında en son 35 kontenjan verdiler. Ve 89 ile atandı 35. Kişi. Teknoloji çağında patlaması gereken bir branş olması gerekirken yıldan yıla alım sayısı düştü. Ben sırasıyla 79, 85, 81 puan aldım. En son 2018 sınavına girdim. O yüzden dediğiniz gibi bi branş değildi ben kazandığımda.

Ki 2016daki mülakat mağduruyum. Sıralamada arkamda olanların mülakatlarını yüksek tutup benim sıramı geriye kaydırıp benden düşük puanlıların atanmalarına sebep oldular.

Back
X