Atamayı bekleyiş süreci, bir de çalışma fikri.

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.732
133
Merhabalar herkese,

Öğretmen atamaları için mülakatları beklemekteyim. Geçen hafta bir tanıdığım aracılığıyla bir ithalat firmasıyla görüşmeye gittim. Uzakdoğu ülkeleriyle bağlantıları kurabilecek bir satış danışmanı arıyorlarmış. Maaş+yemek karşılanıyor, sigortası da mevcut. Ama sorun şu ki, günde 11 saat çalışacağım ve 5.5 gün gideceğim (tabii, pandemiden sonra haftasonu nasıl ayarlanır, bilemem). 8 saati uykuya harcasam, bana kalan sadece 5 saat. İki üç ay süreceğini bilsem bile, verimli kullanabileceğim saatlerin çoğunu ofiste harcama gerçeğinden korkuyorum. Öte yandan, babam çalıştığı restorana emeklilik dilekçesi verdiği için, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamıyor. Haliyle maddi durumumuz oldukça kısıtlandı. Evde çalışabilecek durumda olan tek insan benim şu an. Çok kararsız kaldım o işe başlama konusunda. Sizce ne yapmalıyım?

Güncelleme: O firmada başlayacağım, tahminimce gelecek hafta içinde işe girişim halledilmiş olur. Sonraki yorumlarda da belirtmiştim bu durumu, ancak görmeyip fikir verenler için burada güncelleme yapmış olayım. ☺️

Son düzenleme:
Siz saatlerinizi söyleyin biz iş bakalım 😐

Ne bekliyordunuz ki ?
Çoğu iş 10-12 saat sürüyor özel sektörde, bunun farkındayım. Ancak fikir aldığım insanlar ikiye ayrılmış durumda. Bir grup "sen 11 saat içinde hangi ara kendi resmi ve gayriresmi işlerini halledeceksin, atamaları bekle" diyor, diğer grup biraz daha gerçekçi yaklaşıp çalışmaya başlamamdan yana fikir beyan ediyor. İkisi de kendi içinde haklı, o yüzden ikilemdeyim.

Evde çalışabilecek durumda olan tek kişi sizken iş seçme lüksünüz olmadığını düşünüyorum. Ayrıca çalışma şartları ne yazık ki hemen hemen her yerde yazdığınız gibi. İsterseniz size kalan 5 saati de verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam işi kaçırmazdım

Çoğu iş 10-12 saat sürüyor özel sektörde, bunun farkındayım. Ancak fikir aldığım insanlar ikiye ayrılmış durumda. Bir grup "sen 11 saat içinde hangi ara kendi resmi ve gayriresmi işlerini halledeceksin, atamaları bekle" diyor, diğer grup biraz daha gerçekçi yaklaşıp çalışmaya başlamamdan yana fikir beyan ediyor. İkisi de kendi içinde haklı, o yüzden ikilemdeyim.

Şimdi anladım. Maddi duruma göre karar vermelisin. Atanana kadar ben de altı ay özel sektörde çalıştım, muazzam bi tecrübe oldu, resmi işlerim için de izin aldım.

malesef pek cok insan soylediginiz kosullarda calisiyor. bence herkesin is aradigi bu donemde bulmusken kacirmayin derim. deneyin olmazsa birakirsiniz ama heryer asagi yukari ayni memur olmadiginiz surece. mesela ozel okulda ogretmen olarak da baslasaniz bundan cok daha iyi olmayacak kosullar.

halletmeniz gereken resmi ve gayriresmi isleriniz eve para getirmekten daha onrmli mi? ne var ki bu kadar sizin bireysel yapmaniz gereken? atamalar icin siralamaniz yuksek mi? atanabilme ihtimaliniz fazla mi?

malesef pek cok insan soylediginiz kosullarda calisiyor. bence herkesin is aradigi bu donemde bulmusken kacirmayin derim. deneyin olmazsa birakirsiniz ama heryer asagi yukari ayni memur olmadiginiz surece. mesela ozel okulda ogretmen olarak da baslasaniz bundan cok daha iyi olmayacak kosullar.

halletmeniz gereken resmi ve gayriresmi isleriniz eve para getirmekten daha onrmli mi? atamalar icin siralamaniz yuksek mi? atanabilme ihtimaliniz fazla mi?
İngilizce öğretmenliğinden sıralamam 666, puanım 78. Sözlü sınavda bir sorun çıkmazsa atanma ihtimalim var.
Yani, en azından bankaya gitme, fatura ödeme, rahatsızlanırsam bir sağlık kuruluşuna gitme gibi işleri kast etmiştim.
Özel okulda da çalışmıştım, orada koşullar daha kötüydü tabii.

İngilizce öğretmenliğinden sıralamam 666, puanım 78. Yani, sözlü sınavda bir sorun çıkmazsa atanma ihtimalim var.
Yani, en azından bankaya gitme, fatura ödeme, rahatsızlanırsam bir sağlık kuruluşuna gitme gibi işleri kast etmiştim.
umarim atanirsiniz.

yazdiginiz isleri calisan pek cok insan hallediyor. calismalarina engel olmuyor.

eger sadece saatler yuzunden kararsizsaniz bence ise baslayin derim.

Evde çalışabilecek durumda olan tek kişi sizken iş seçme lüksünüz olmadığını düşünüyorum. Ayrıca çalışma şartları ne yazık ki hemen hemen her yerde yazdığınız gibi. İsterseniz size kalan 5 saati de verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam işi kaçırmazdım
Benim mantığım da aynı şeyi söylüyor. Zaten evde biraz daha kalırsam bunalıma gireceğimi hissediyorum. Son vakte kadar babamın iş durumunu öğreneyim demiştim. Belli olunca sizlere de sormak istedim. Yarın da görüşmeye çağırıyorlar, onlarla anlaşacağım artık.

umarim atanirsiniz.

yazdiginiz isleri calisan pek cok insan hallediyor. calismalarina engel olmuyor.

eger sadece saatler yuzunden kararsizsaniz bence ise baslayin derim.
Evet sadece saatler yüzünden çekinmiştim. Yoksa seyahat şartları biraz daha iyiye gittiğinde iş gereği yurtdışına çıkabileceğim bile söylendi. Uluslararası bağlantı fikri beni çekti bu noktada. Sadece muhasebe işlerini baştan öğrenmem gerekecek. Neyse ki temel matematiğim iyi. İdare ederim diye düşünüyorum.

Şimdi evde para kazanan yok maddi durum kötüyken biz bence çalışma şartlar kötü desek oturacak mısınız? Yani saçma bir soru, ihtiyaç varsa çalışılır yoksa atanana kadar köprüden önce son çıkış tadında evde yatılır.

Şimdi evde para kazanan yok maddi durum kötüyken biz bence çalışma şartlar kötü desek oturacak mısınız? Yani saçma bir soru, ihtiyaç varsa çalışılır yoksa atanana kadar köprüden önce son çıkış tadında evde yatılır.
Oturmam, çünkü aylardır iş arayışındayım. Marketlere ve mağazalara başvuru yaptığım halde dönüş alamadım. Satış danışmanlığı da yapmadım daha önce, haliyle çalışma koşullarını duyunca ufak çaplı bir ayak uyduramama durumum söz konusu oldu. Çünkü bir otelde bile günde 8-9 saat çalışmışlığım var. 11 saat sadece atıyorum, sadece tekstil sektöründe normal karşılanabilir bir mesai gibi gelmişti bana. Şaşırmam o yüzden.

İngilizce öğretmenliğinden sıralamam 666, puanım 78. Sözlü sınavda bir sorun çıkmazsa atanma ihtimalim var.
Faturalar odeniyor zaten bankalarda online cogu islem yapiliyor.
Saglikla ilgili bir sey olursa izin alirsiniz bir kac saat.
Mulakat icinde izin alacaksiniz hepsi bu.
Ben memurum 8-5 ogle arasi da is yerindeyim 9 saat ordayim yani bende ozel islerim icin izin aliyorum.

Pazartesi günü ikinci görüşmeye çağrıldım. İşi kabul edeceğim. Kafamdaki soru işaretlerine sayenizde cevap buldum. Buna geçici bir süreç olarak bakıyorum, olmasa bile dediğim gibi, ilerleme imkanım olabilir. Umarım vereceğim çabalara değer bu süreç. Teşekkür ederim herkese.

Ne kadar veriyorlar acaba? Asgari mi? Bence de çalışın. Bakarsınız atama ertelenir. Kovid varken iş bulmuşsunuz ne güzel.

atama olursa atanırsınız muhtemelen

şimdiiden hayırlı olsun

lakin ne zaman atama olur ne zaman mülakat yapılır ne zaman kararname gelir bilen yok

iş teklifi var ki dil alanında alt yapınız ile gireceksiniz bu işe sadece bir deneyim vs de

bene iyi bri iş gibi duruyor

maaş asgari ücret mi üzeri mi yazmamışsınız

lakin bankaya gitme, fatura ödeme vs gibi nedenlerle iş saati çok denmez denemez

zira 9-5 çalışsanız da bu dediklerinizi yapamazsınız

hasta olursanız izin alırsınız doktora gidersiniz milyonlarca çalışan gibi

yeni işe başlayan birinin her gün bankada işi olmaz herhalde

ona da bir kerecik izin verir işverenler

fatura ödeme mesela online yapılır da babanız anneniz vs de var yalnız yaşamıyorsunuz neden siz ödeyesiniz faturayı

11 saat olağan çalışma saati çevrenizde hep öğretmenler varsa bilemem ama çoğu çalışan bu saat aralığında çalışıyor

hem deneyimizin hem de sigortanız olacak

ne zaman olacağını bilmediğiniz atamayı evde maddi sıkıntılar ile beklemek yerine bence başlayın

ben atanalı bayağı olduğu için gündemden çok uzak kaldım. atama dönemi ne zaman? mülakat tarihi filan hiçbir şey belli değil mi?

Back
X