Atamayı bekleyiş süreci, bir de çalışma fikri.

herkesin aylarca tatili veya gün içinde sadece birkaç saat mesaisi olmuyor. biz buna normal çalışma koşulları diyoruz tabi bilmeyen anlamıyor. hemen atanın yoksa dışarıdaki gerçek hayat sizi ham yapar :kk77:

Valla paraya ihtiyacınız varsa milyonlarca insan gibi bu saatlere evet deyip çalışacaksınız. Özel sektör böyle en kısa sürede atanıp kurtulursunuz umarım 💁🏻‍♀️

Merhabalar herkese,

Öğretmen atamaları için mülakatları beklemekteyim. Geçen hafta bir tanıdığım aracılığıyla bir ithalat firmasıyla görüşmeye gittim. Uzakdoğu ülkeleriyle bağlantıları kurabilecek bir satış danışmanı arıyorlarmış. Maaş+yemek karşılanıyor, sigortası da mevcut. Ama sorun şu ki, günde 11 saat çalışacağım ve 5.5 gün gideceğim (tabii, pandemiden sonra haftasonu nasıl ayarlanır, bilemem). 8 saati uykuya harcasam, bana kalan sadece 5 saat. İki üç ay süreceğini bilsem bile, verimli kullanabileceğim saatlerin çoğunu ofiste harcama gerçeğinden korkuyorum. Öte yandan, babam çalıştığı restorana emeklilik dilekçesi verdiği için, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamıyor. Haliyle maddi durumumuz oldukça kısıtlandı. Evde çalışabilecek durumda olan tek insan benim şu an. Çok kararsız kaldım o işe başlama konusunda. Sizce ne yapmalıyım?
Eğer ortam çok kötü değilse verilen maaş iyiyse ben çalışmayı düşünürdüm.
Bende atamadan evvel çalışmıştım çok faydasını gördüm biriktirdiğim paranın

ben atanalı bayağı olduğu için gündemden çok uzak kaldım. atama dönemi ne zaman? mülakat tarihi filan hiçbir şey belli değil mi?
Mülakat tarihi açıklanmadı hâlâ. Aralık ya da ocakta yapılır diyorlar. Hiçbir şey belli değil.

atama olursa atanırsınız muhtemelen

şimdiiden hayırlı olsun

lakin ne zaman atama olur ne zaman mülakat yapılır ne zaman kararname gelir bilen yok

iş teklifi var ki dil alanında alt yapınız ile gireceksiniz bu işe sadece bir deneyim vs de

bene iyi bri iş gibi duruyor

maaş asgari ücret mi üzeri mi yazmamışsınız

lakin bankaya gitme, fatura ödeme vs gibi nedenlerle iş saati çok denmez denemez

zira 9-5 çalışsanız da bu dediklerinizi yapamazsınız

hasta olursanız izin alırsınız doktora gidersiniz milyonlarca çalışan gibi

yeni işe başlayan birinin her gün bankada işi olmaz herhalde

ona da bir kerecik izin verir işverenler

fatura ödeme mesela online yapılır da babanız anneniz vs de var yalnız yaşamıyorsunuz neden siz ödeyesiniz faturayı

11 saat olağan çalışma saati çevrenizde hep öğretmenler varsa bilemem ama çoğu çalışan bu saat aralığında çalışıyor

hem deneyimizin hem de sigortanız olacak

ne zaman olacağını bilmediğiniz atamayı evde maddi sıkıntılar ile beklemek yerine bence başlayın
Asgarî ücretin üzerinde maaş alacağım, sorunuza gelirsem. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Oturmam, çünkü aylardır iş arayışındayım. Marketlere ve mağazalara başvuru yaptığım halde dönüş alamadım. Satış danışmanlığı da yapmadım daha önce, haliyle çalışma koşullarını duyunca ufak çaplı bir ayak uyduramama durumum söz konusu oldu. Çünkü bir otelde bile günde 8-9 saat çalışmışlığım var. 11 saat sadece atıyorum, sadece tekstil sektöründe normal karşılanabilir bir mesai gibi gelmişti bana. Şaşırmam o yüzden.
Atanmanz garanti mi? Değilse bir kurumdan öğretmenliğe başlatıyn en azından kensi işiniz neden böyle işleri seçiyorsunuz?

Kaç yaşına gelip hala atınamayan insan tanıyorum senelerce öğretmen olacağım diye hayal kurup en sonunda pes edip ev hanımı olmuş. Bence bekleme süresinde çalışmamızlık yapmak iyi bir şey değil

Kaç yaşına gelip hala atınamayan insan tanıyorum senelerce öğretmen olacağım diye hayal kurup en sonunda pes edip ev hanımı olmuş. Bence bekleme süresinde çalışmamızlık yapmak iyi bir şey değil
Çok daha kötüymüş anlattığınız. Zaten yıllarca öğretmen olmak için bekleyenleri anlamam. Ben de hazır iş ayarlanmışken değerlendireyim dedim, sadece saatleri gözümü korkutmuştu. Ama boş beklemek en başta psikolojimi bozuyor, o yüzden orada başlayacağım artık.

Ben yine de yorum yapmak adına yazacağım. Şuan zorlu bir süreçten geçiyoruz. Babanızın durumu aşikar. Bu sebeple çalışmanız size, ailenize fayda saglayacaktır. İş bulabilen şükredecek durumda şu anda. Atanana kadar çalışmanız iyi olabilir.

Ekstra halletmemiz gereken işler için izin zaten alırsınız. Haftalık 45 saati aştığı için fazla çalışma ücreti de eklenerek bir hayli maaşınız da yüksek olur.

Ben yine de yorum yapmak adına yazacağım. Şuan zorlu bir süreçten geçiyoruz. Babanızın durumu aşikar. Bu sebeple çalışmanız size, ailenize fayda saglayacaktır. İş bulabilen şükredecek durumda şu anda. Atanana kadar çalışmanız iyi olabilir.

Ekstra halletmemiz gereken işler için izin zaten alırsınız. Haftalık 45 saati aştığı için fazla çalışma ücreti de eklenerek bir hayli maaşınız da yüksek olur.
Çok teşekkür ederim düşünceniz için. Onlar da bana hakkımı zamanında ve eksiksiz teslim edeceklerini söylediler. Günlük ve haftalık çalışma saatlerini ve bunlar aşılırsa elde edebileceğim yasal hakları araştırmıştım. Hatta mesai saati aşılırsa suç mu işlerler diye bile düşünüyordum. İmzalayacağımız sözleşmeye bağlıymış, ama referansım olan kişi güvenilir, işyeriyle ilgili olumsuzluk duymadım. Sıkıntı olmaz.

Back
X