• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atanamamaktan daha büyük dert var mı: (

Dünyada binbir türlü dert var ben de kendimi böyle teselli ediyorum bu aralar. Mesele iş bulmak para kazanmak çalışmak ise eğer benim gibi sınavda derece yapıp en iyi yerlere girmeye hak kazanıp tercih ettiğiniz kurum sizin tertemiz güvenlik soruşturmanızı bahane edip sizin emeğinizi çöp de edebilirdi. Mesela ben şu an sınavı kazanmamayı tercih ederdim. Biraz kafanızı toplayıp hayatınıza bakmanız lazım. Değmiyor paralanmaya.

1 yıl dershaneye gidip, A grubundan sınava girip, 91 dışişleri bakanlığı puanıyla mülakata çağrılmamak var mesela. 89 gygk puanıyla hiç bir memurluğa atanmamak var mesela. Sen alevisin, büyüklerinden siyasi hapis yatanlar var hiç girme bu sınava diyenlerin haklı çıkması var mesela. Diplomat olma hayaliyle 5 yıl üniversite okuyup, yüksek puanlarla lanet bir torpil bulamadığı için 32 yaşında hala mutsuz olmak var mesela.
Bahsettiğim bu işte. En başta emeğimi çöp edenlere beddua ederdim ondan da vazgeçtim. ☹️

Lise sosyal bilgiler öğretmenliği diye bir bölüm mü var? Cidden soruyorum bunu kinaye peşinde değilim, lisede böyle bir ders yok benim bildiğim.

ben de buna takılmıştım da herhalde mezun olduğu bölümü bilir diye düşündüm

Atanamamaktan büyük dertler var evet.

Hasta insanlar var mesela..kanser olup öleceğini bildiği halde yaşama tutunmaya çalışan.

Konu başlığınızı abartılı buldum.
++++
Ek olarak atanamiyorsaniz sevdiğiniz başka alanlara yonelin geçici olarak.
Allah hayırlı kapılar açsın.

Ortaokulda var lisedeki tarih öğretmenliği
Konu sahibi branşı sorulduğunda lise sosyal bilgiler demiş. Ben de ortaokulda var sadece diye biliyorum, lisede tarih var coğrafya var felsefe var. Yani bunlardan biriyse branş insan niye sosyal der ki? Ben de ortaokulda Türkçe öğretmeniyim ama kimseye branşım edebiyat demedim mesela.
Konuyu çok garipsedim, özel okullara başvuru mu yapılıyor diye soran arkadaş bu sefer de branşını mı yanlış söylüyor :/

Konu sahibi branşı sorulduğunda lise sosyal bilgiler demiş. Ben de ortaokulda var sadece diye biliyorum, lisede tarih var coğrafya var felsefe var. Yani bunlardan biriyse branş insan niye sosyal der ki? Ben de ortaokulda Türkçe öğretmeniyim ama kimseye branşım edebiyat demedim mesela.
Konuyu çok garipsedim, özel okullara başvuru mu yapılıyor diye soran arkadaş bu sefer de branşını mı yanlış söylüyor :/
Büyük hata aslında kendi alanını yanlış yazması belki de fake konu

yok sosyoloji psikoloji felsefe tarih vs var onlarda da

onlardan da felsefe grubu öğretmeni olunuyor

ilköğretim sosyal bilgiler var yani ortaokul
Öyleyse umalım ki okul kısmını yanlış yazmış olsun, belki ortaokul diyecekti lise yazdı.
Bir de kreşlerde çalışmayı düşünüyordum demiş gerçi orası da ayrı bir muamma.
Benim için neresinden tutsam elimde kaldı bu konu, belki kendi gelip daha net bir açıklama yazar

Öyleyse umalım ki okul kısmını yanlış yazmış olsun, belki ortaokul diyecekti lise yazdı.
Benim için neresinden tutsam elimde kaldı bu konu, belki kendi gelip daha net bir açıklama yazar
Hocam konu gerçekten tuhaf.
Ben de neresinden tutacağımı bilemedim.
Konu sahibi, devlete atanma dışında, mezun olduğu mesleğin nasıl yapılacağından bihaber.
Lisede sosyal bilgiler diye bir ders yok.
Arkadaş aslında branş öğretmeni ama kreşte mi çalışsam? diye düşünüyor.
Şaşırdım kaldım sizin gibi.

Hocam konu gerçekten tuhaf.
Ben de neresinden tutacağımı bilemedim.
Konu sahibi, devlete atanma dışında, mezun olduğu mesleğin nasıl yapılacağından bihaber.
Lisede sosyal bilgiler diye bir ders yok.
Arkadaş aslında branş öğretmeni ama kreşte mi çalışsam? diye düşünüyor.
Şaşırdım kaldım sizin gibi.
Aslında söylenecek birkaç şey daha var ama burda bir öğretmen olarak meslektaşlarımın tepkisini toplamak istemiyorum.
Allah çocuklarımızı aklıselim öğretmenlerle karşılaştırsın inşallah.

Bıl
Atanamayan öğretmen ne is yapabilir.ucretli öğretmenliğe başvurdum dönüş yapılmadı başka ne is yapabilirim özel okul ya da dersanede öğretmenlik için başvuru yapmak mi gerekiyor nasıl oluyor bu işler hiç bilmiyor
Atanamayan öğretmen ne is yapabilir.ucretli öğretmenliğe başvurdum dönüş yapılmadı başka ne is yapabilirim özel okul ya da dersanede öğretmenlik için başvuru yapmak mi gerekiyor nasıl oluyor bu işler hiç bilmiyorum
Kaliteli bir cv hazırlayıp bol miktarda çıktı alın. Ulaşabildiğiniz tüm özel okul, dershanelere dağıtın ve ilk 1-2yıl maddi manevi beklentinizi çok yüksek tutmayın.. Ve evet ne dertler var ne dertler. Sizinkini nimet sayanlar var. Buna bin şükür

Lise coğrafya.

Sayin hocam, bende sizin meslektasinizim.
Atanmak dert degil daha ne onemli dertler var insallah en buyuk derdiniz bu olur.
Atanamadiniz diye her sey bitti degil. Guzel bir cv hazırlayın. Yasadiginiz yerdeki tum ozel kurumlara birebir basvuru yapin. Tecrubesizken az cok bakmayin. Mutlaka bir yer cikacaktir karşınıza.

Back
X