atanamamam ..evlenememem...ailemle yaşamaktan bunalmam

okyanustakibulut01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2017
4.009
5.385
73
biyoloğum 4yildir atanamadim ... özel sektörde iş bulamadim ...evin tüm sorumluluğu bana yıkıldı ..abim sorumluluk almiyor ... üstüne yardim da etmiyor bunaldim artik bu evden ...annem otoriter değil abim istedigini yapiyor ...27 yasindayim evlenmedim param yok kimseye de guvenim yok ...arkadaslarima anlatiyorum çok şükür bizim ailemiz oyle degil diyorlar biz şöyle iyiyiz abim şu kadar iyi diyorlar ...belli sure sonra anlattigin kişi sıkılıyor sağa sola bakiyor...

İş bulana kadar sabretmekten başka çaren yok. Ancak herkes kendi mesleğini yapmıyor, sekreterlik mağazacılık vs yapabilirsiniz.

ışkura bakiyorum ordada yok ... ış bulma sitelerine kayit oldum ordan da iş gelmiyor ..evet bunaldim formasyon alirken baktim ben 3 yil hayattan kopuk yaşamişım ...dişarı çıkinca psikolojim bozuluyor ..kimse beni dinlemek istemiyor anlatiyorum şarjim bitti diyip sonra yazinca gene şarjim bitti diyen var ..ailemde yardimci olmuyor ... kpss calışiyrm bir yandan ...

ışkura bakiyorum ordada yok ... ış bulma sitelerine kayit oldum ordan da iş gelmiyor ..evet bunaldim formasyon alirken baktim ben 3 yil hayattan kopuk yaşamişım ...dişarı çıkinca psikolojim bozuluyor ..kimse beni dinlemek istemiyor anlatiyorum şarjim bitti diyip sonra yazinca gene şarjim bitti diyen var ..ailemde yardimci olmuyor ... kpss calışiyrm bir yandan ...
Kimseye anlatma ozaman derdini dinlemeyene zorla anlatamazsın. Dua et bol bol Allah bir kapı açar buna inan. Başka işler dene. Kendine güven.

Kimseye anlatma ozaman derdini dinlemeyene zorla anlatamazsın. Dua et bol bol Allah bir kapı açar buna inan. Başka işler dene. Kendine güven.

zaten çevremdekiler ne kadar güçlüsün ben olsam dayanamazdim diyorlar ...bu sozler beni çok üzüyor derdimi hafifletmeye calistikca sanki düşündügümden daha kötüymüş halim diye düşünüyorum...kendime güvenim kalmadı olumsuzluk yayiyorum farkindayim...ben anlatmaya başliyorum karsimdaki kendi derdini anlatmaya başliyor ...ailemdeki bazi kişileri yilda birkac kere goruyorum bana gicik oluyorlar arkamdan konuşuyorlar ben birsey yapmiyorum onlara.. tanisaniz beni nasil temizsin diyorlar hic kötülük yok diyorlar

Ayni derdi 4yil anlatani bende dinlemem.
Nasil yani, hicmi iş yok?
AVM, cafe, özel ders?
Ben trde değilim ama 15 yaşında başladım çalışmaya, daha birgün bile işsiz kalmadim.kalamadim. heeee hep güzel işlerde çalışmadım. Merdiven bile temizledim ama buldum bir yani.

ayni derdi 4 yildir anlatmiyorum farkli farkli insanlarin tepkilerini soyluyorum ..ayrica bu kişiler ayni dertlerini bana defalarca anlatan insanlar ... kimse inanmiyor iş bulamadigima ...bir yere gittim gorusmeye adam yuzume bakmiyor baska yerime bakiyor...

Ayni derdi 4yil anlatani bende dinlemem.
Nasil yani, hicmi iş yok?
AVM, cafe, özel ders?
Ben trde değilim ama 15 yaşında başladım çalışmaya, daha birgün bile işsiz kalmadim.kalamadim. heeee hep güzel işlerde çalışmadım. Merdiven bile temizledim ama buldum bir yani.

ayrica liseden ciktiktan sonra bende gidip bir yerde satis temsilciligi yaptim...üniden sonra sekreterlik yaptim sanmayin iş seciyorum

ayni derdi 4 yildir anlatmiyorum farkli farkli insanlarin tepkilerini soyluyorum ..ayrica bu kişiler ayni dertlerini bana defalarca anlatan insanlar ... kimse inanmiyor iş bulamadigima ...bir yere gittim gorusmeye adam yuzume bakmiyor baska yerime bakiyor...

Canim bu devirde her insan derdinde boğuluyor. Kimse dinlemez. İnsanlarin çoğu eğlence dostu.
Bunu bence yavaş yavaş anla.
Sende milletin derdini dinleme. Başlayinca öffff içim şişdi de.
Cocuk bakmak istemezmisin?
Benim küçük çocuğum olsa bir öğretmeni bakici olarak cok isterdim. Bence kendini yermeyi birak ve harakete gec. Yoksa psikolojin bozulur

biyoloğum 4yildir atanamadim ... özel sektörde iş bulamadim ...evin tüm sorumluluğu bana yıkıldı ..abim sorumluluk almiyor ... üstüne yardim da etmiyor bunaldim artik bu evden ...annem otoriter değil abim istedigini yapiyor ...27 yasindayim evlenmedim param yok kimseye de guvenim yok ...arkadaslarima anlatiyorum çok şükür bizim ailemiz oyle degil diyorlar biz şöyle iyiyiz abim şu kadar iyi diyorlar ...belli sure sonra anlattigin kişi sıkılıyor sağa sola bakiyor...
iş illaki vardir siz şartlarını veya parasini begenmiyorsunuzdur diye düşünüyorum. yoksa marketler, kafeler devamli elemen aliyor. şartlarını begenmesenizde gecici olarak bu tarz bi işe girin inanin bazen çalışmak, yorulmak insana iyi geliyor. yorgunluktan başka şeylere canınızı sıkacak haliniz kalmaz ;) en kötü ihtimal katalogla satış işine girin avon, farmasi vs tarzi. ben de ona başladım bu aralar beni bayaga oyalıyor iyi oldu. çevreniz genişse kolay şekilde aylik 300-500 tl kazanirsiniz hem de kafanizi mesgul edecek bi uğraş bi ek iş gibi olur. basvurmadiysaniz ücretli öğretmenliğe de başvurun. bir de ilkokul öğrencilerine özel ders verilir, ödevleri yaptirilir gibi internete ilanlar koyun çalışan aileler bu tarz cocuklarina ödev yaptıracak birine cok ihtiyac duyuyor.

Benim bir arkadaşım var.Biyoloji mezunu,üstüne formasyon aldı 2 yıl.2 yıl da KPSS'ye girdi kaZanamadı şimdi ilaç mümessilliği kursuna gidiyor İstanbul'da..İyi bir meslek diyorlar ya öyle de olabilir belki senin için.

Ya açıkçası ben de sıkılıyorum sizin gibi "yapamıyorum, edemiyorumcuları" dinlerken. Ben de 3 yılda atandım istediğim yere. Ama inanın kimseye "yapamadım, bulamıyorum, olmuyor, bunaldım " demedim bir kere. Ücretli öğretmenlik yapıp, dershanelerde de ekstra çalıştım ki bölümüm istatistik, bize formasyon vermiyorlar. Ama matematiğim çok çok iyi. Özel ders filan götürdüm atanana kadar. Evlendim ben çalıştığım parayla, tek başıma çeyiz filan yaptım. Aylık kazancım 2500 oluyodu ama haftada 6 gün deli gibi çalıştım, hiç boş durmadım. Üniden ilk mezun olduğumda promotörlük yaptım marketlerde, stand görevlisi. 50 lira veriyolardı günlüğüne, harçlığım çıkıyodu en azından. İş seçmeyip işsiz olmak bana imkansız geliyor.

iş bulmanız da atanmanız da çok zor ki zaten.
neden bunca zaman atanamadığınız halde ısrar ediyorsunuz ki.
kariyerinizi başka yönde ilerletebilirsiniz.
herkes okuduğu mesleği yapacak diye birşey yok.
gönül ister ama siz çok kabul görmeyen bir meslek seçmişsiniz. bilim.
benim sınıf arkadaşım biz orda burda iki kuruşa çalışıp sürünürken satış danışmanlığı yaparak ayda 4-5 bin maaş alıyordu.
bazen hayat istediğimiz gibi yolunda gitmiyorsa belki yanlış yolda gidiyoruzdur.

iş illaki vardir siz şartlarını veya parasini begenmiyorsunuzdur diye düşünüyorum. yoksa marketler, kafeler devamli elemen aliyor. şartlarını begenmesenizde gecici olarak bu tarz bi işe girin inanin bazen çalışmak, yorulmak insana iyi geliyor. yorgunluktan başka şeylere canınızı sıkacak haliniz kalmaz :KK66: en kötü ihtimal katalogla satış işine girin avon, farmasi vs tarzi. ben de ona başladım bu aralar beni bayaga oyalıyor iyi oldu. çevreniz genişse kolay şekilde aylik 300-500 tl kazanirsiniz hem de kafanizi mesgul edecek bi uğraş bi ek iş gibi olur. basvurmadiysaniz ücretli öğretmenliğe de başvurun. bir de ilkokul öğrencilerine özel ders verilir, ödevleri yaptirilir gibi internete ilanlar koyun çalışan aileler bu tarz cocuklarina ödev yaptıracak birine cok ihtiyac duyuyor.

iş beğenmemekten ziyade bir yandan kpss çalisiyorum ozel sektorun sonu yok maalesef ...çevrem geniş değil ..etüt merkezi çağirdi o da olmadi...hastaneye gönullu staj yapayim diye basvrdum almadilar düşünün ücretsiz çalişayim dedim ...ücretli oğretmenliğe de başvurdum olmadi ...

Ya açıkçası ben de sıkılıyorum sizin gibi "yapamıyorum, edemiyorumcuları" dinlerken. Ben de 3 yılda atandım istediğim yere. Ama inanın kimseye "yapamadım, bulamıyorum, olmuyor, bunaldım " demedim bir kere. Ücretli öğretmenlik yapıp, dershanelerde de ekstra çalıştım ki bölümüm istatistik, bize formasyon vermiyorlar. Ama matematiğim çok çok iyi. Özel ders filan götürdüm atanana kadar. Evlendim ben çalıştığım parayla, tek başıma çeyiz filan yaptım. Aylık kazancım 2500 oluyodu ama haftada 6 gün deli gibi çalıştım, hiç boş durmadım. Üniden ilk mezun olduğumda promotörlük yaptım marketlerde, stand görevlisi. 50 lira veriyolardı günlüğüne, harçlığım çıkıyodu en azından. İş seçmeyip işsiz olmak bana imkansız geliyor.

inanmiyor kimse ...dershaneler 1 yil gelip staj yapin beğenirsek aliriz diyorlar ben biryandan kpssde calisiyorum... benim cevrem genis degil ozel ders vereck kimse yok ..akrabamin cocuguna ders verdim bir tesekkur bile etmedi ...stand gorevliside oldum bahar senliklerinde ...formasyona yatirdiğim altinlar çalistiklarimdan arttirdiklarim ...bahane bulmuyorum is bulamiyorum gerçekten ..yaşarsaniz birgu anlarsiniz

Back
X