Atanamayacak olmak

Nasil bi baskidir bu ya esine sinir oldum kusura bakma.bende 4 senedir atanamadim tabi son 2 yildir sinava bile girmedim hamilelikti bebekti derken....herhalde sana sevgiliyken okul biter atanir hoppp para cepte diye bakiyordu.
Sırf böyle yaptgı için harclık falan verse bile hep suçlu hissediyorum kendimi.hamile halimle hem dersaneye gidiyordum hem evde ders çalışıyordum hemde ücretli öğretmenlik yapıyordum sırf yuk olmamak için.puanım alan yüzünden baya duştu elimden geleni yaptım olmadı ama onun hic umrunda değil.ha bide her lafta para sıkıntısı cektigmizi soyluyo ama söz konusu onun ailesi olunca akan sular duruyor bana sorma gereği bile duymadan onlara veriyor.ben yine bişey demiyorum.zaten laf etsemde sen atansaydın diyo böyle bi psikolojik baskıyla nası olcaksa

Sırf böyle yaptgı için harclık falan verse bile hep suçlu hissediyorum kendimi.hamile halimle hem dersaneye gidiyordum hem evde ders çalışıyordum hemde ücretli öğretmenlik yapıyordum sırf yuk olmamak için.puanım alan yüzünden baya duştu elimden geleni yaptım olmadı ama onun hic umrunda değil.ha bide her lafta para sıkıntısı cektigmizi soyluyo ama söz konusu onun ailesi olunca akan sular duruyor bana sorma gereği bile duymadan onlara veriyor.ben yine bişey demiyorum.zaten laf etsemde sen atansaydın diyo böyle bi psikolojik baskıyla nası olcaksa

Kusura bakmayın da çok sinir oldum eşinize... Gerçekten madem öyle işi garanti biriyle evlenseymiş, hey Allah'ım...

Kusura bakmayın da çok sinir oldum eşinize... Gerçekten madem öyle işi garanti biriyle evlenseymiş, hey Allah'ım...
Bazen o kadar sinirleniyorum ki madem çalışan birini istiyosun git evlen dıyorum.neymiş o benim ev hanımı olmamı istemiyomus sanki ben çok istiyorum evde oturmayı

Bazen o kadar sinirleniyorum ki madem çalışan birini istiyosun git evlen dıyorum.neymiş o benim ev hanımı olmamı istemiyomus sanki ben çok istiyorum evde oturmayı

Bana dese ben soğurum sanırım ya, diğer sözlerinden dolayı bana daha çok para istiyormuş gibi geldi açıkçası.
Sen böyle yaptıkça psikolojik olarak işim daha da zorlaşıyor deyin.

sakın susma bundan sonra. siz ailesiniz artık. aileleriniz dış kapının mandalı. ailesine akan para sana gelince bitiyorsa, kocanın sevgisini sorgula bence.
maddi sıkıntılar varsa niye ailesine veriyor? onlar ailesi ise sen nesin?
demek ki hala onun ailesi olamamışsın. yazık.
ben olsam bu gazla kpss ile atandığım gün onu boşardım.

biz evlendiğimizde ben ünv yi bırakmıştım. eşim ilkokul mezunuydu. onu diploma için teşvik ettim. şimdi iki yıllık aöf okuyor ve hedefi atanmak. haftaya kpss ye girecek.
onun çalışma düzeni şöyle:
sabah işe giderken iett de konuları okuyor. eve dönerken o konu ile ilgili sorular çözüyor telefonda. akşam yemeğinden sonra bir süre daha ders çalışıyor. sonra ben çocukları ona bırakıp keyfime bakıyorum. sonuçta çocuklar baba ilgisi de istiyor. atanmasa da sıkıntı yok benim için. 80 milyon hep memur mu? kimse aç değil. çalışma hayatı zor ama memur olmak da mutlu olmanın tek yolu değil.

palavra bence.
maddi sıkıntı varken niye ailesine yardımcı oluyor? sen atanınca onlara daha çok para akıtacak emin ol.
böyle aileci tipler karısının maaşını da kendi ailesine yediriyor.

Canım yaaa üzüldüm ama ona anlat artık biz aileyi ben cabaliyorum ama olmuyo die. Herkes ister çift maaşlı olup gezmeyi ama olmuyorsa yapacak bişey yok ...
Olmadi söyle yap ezik durma karşısında o sana laf soylerse edirne kendini Susma çünkü sustukça üste çıkacak her seferinde daha çok canını acitacak bunu kendine yapma .. eşim bana bu yüzden laf etmez ama kaynanam bazen laf dolardı bi gün esimde vardı öyle bi cemkirdim ki cirkefe bağladım resmen bana senin alt yapın yok atanamssin dedi delirdim ben çalışmak zorunda değilim eşim bana bakmak zorunda dedim evde oturcam çatır çatır kocamin parasini yiycem ve o benim bütün isteklerimi karşılamak zorunda dedim Türk kültüründe erkek adam evine bakmak zorundadır dedim kadın isterse çalışır ben mecbur değilim calismaya die kavga ettim esimde beni onaylayinca daha sesini çıkaramadı. Bide görsen ben öyle sessiz biriyimdir ki baktım sustukça kendimi ezik hissettiriyorlar cirkefe bağladım şimdi kimse laf edemiyo sende edirne kendini

Ona buna eşe kaynanaya ezdirmeyin kızlar kendinizi elbette çalışmak icin okuyoruz ama çalışımiyorsak eşimiz bize bakmak zorunda erkek adam evine bakmak zorunda böyle diyin bizim isteklerinizi karşılamak zorunda valla çatır çatır harciyorum parasini çekinmeyin sizde üste çıkın bu konuda yoksa ozguveninizi kaybedersiniz ezik hissedersinz

Hayatın acı gerçeğini kabullenmek gerekiyor eline iş almadan evlenirsen sonrası tabi ki normal bekar hayattan daha zor oluyor, siz zaten bunu bile bile evlenmişsiniz ee çocuk da yapmışsınız şimdi güle oynaya evlenip barklandiktan sonra da ağlayıp sızlanmaya gerek yok kimse bedavadan atanmıyor kusura bakmayın, bakın kaç kişi ne zorluklarla atanmak için uğraşıyor neden siz de onlar gibi olmayasınız kv sigara çocuk bahanesi üçgeninde dönüp durmak yerine bence bir yerden başlayın.

Kardeşim dersane olayı inan o kadar boş ki .. evine internet alabiliyorsan yada varsa onunla YouTube üzerinden binlerce KPSS konusu takip edebilirsin. Çocukla oldukça zordur empati yapamıyorum ama sakın vazgeçme! Şartları zorla ve atan. Öyle hanımlar gördüm ki işten dersanaye gelen çocuğuna annesi bakan ve gece saat 10 a kadar 5 saat kendini dersane kütüphanesine kapatıp, çocuğunu 1 yıl göremeyen ve sonunda atanan.. Allah gönlüne göre versin. İmkansız deme inan ki yalnız sen değilsin.. inşallah olur.

Hepi topu 3 sene için ne bu mutsuzluk canim neden kendine bunu yapıyorsun bebisin varmış zaten küçük çalışmayacaksın şehirde bile olsan kendin büyüt kreşe ver dershaneye git sadece 3 sene sonra zaman su misali zaten
2012 Türk Dili ve Edebiyati bölümü mezunuyum. Okurken formasyonumu da almistim. Atanacagima inancim sonsuzdu.. Alan sinavi gelince kendime guvenemedim .. Yillar suren bir birlikteligim vardi.. Evlenmek istedik evlendik.. Esim ogretmen dogu görevi yapiyor su an bulundugumuz yerde.. İlk sene ders calistm olmadi .. Bebek istedk ve rabbim aratmadi.. Simdi ise evli mutsuz ve cocukluyum.. Sürekli evdeyim .. Calisacak bir yer yok burda küçücük bir kasaba düşünün. Herkes kendi icine çekilmiş, genc nufus cok az.. İcime kapandim iyice gorusebileecegim kimse yok desem dogru olur.. Ders calismayi cok istiyorum ama bebekle mümkün değil... Annem yanima gelemez kardesim okulda.. Kayinvalide ile bir problemmimiz yok gelmek ve cocuga bakmak istiyor .. Lakin ben o gelince yine dort duvar arasinda var olan duzenimi de bozacagim üstelik sigara icyrm gunde bir iki onu da bilmiyor.. Ona biraksam cevre ilcelere dersaneye falan yazilsam dedim.. Arastirdim cevre ilcelrde dersane yok oralar da cok geri kalmis sadece lys kurslari var... Kendmi kapana kisilmis hissediyorum. Ya da kafese kapatilmis bir kuş gibiyim.. Ucmayi cok seven ama sanki asla bir daha ucamayacak olan bir kuş.... Burada daha 3 yilimiz dolmak zorunda... 3 yilda daha ne kadar saçlarim dökülecek? Daha ne kadar yalnizligin dibine vuracagim.. Üstelik yemek yemeyen altini aldirmayan gece uyumayan gündüz sürekli ağlayan ve disari cikmak isteyen bir bucuk yasinda oglumla , günleri nasil dolduracagim ? Bunaldim.. Ben ben değilim...
Hepi topu 3 sene için ne bu mutsuzluk canim neden kendine bunu yapıyorsun bebisin varmış zaten küçük çalışmayacaksın şehirde bile olsan kendin büyüt kreşe ver dershaneye git sadece 3 sene sonra zaman su misali zaten

2012 mezunuyum 2015 yılında atandım edebiyattan
Cocuk bir sene istemedim atanamamış olsam isteyecektim ama 1 yıl sonra
Öncelikle dershane tamamen zaman kaybı
Uzaktan eğitim alın
Gurur yapmayın kayinvalideniz çocuğunuza baksın siz de dişinizi sıkıp çalışın
Ben de asiri küçük bir ilçede yasiyordum aslında bir noktada gezecek tozmak yer olmayınca vakit kaybı da az oluyor ama ben tamamen eve kapanmıştım

Back
X