Ateist yazar paramparça edilerek öldürüldü

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

Ateist yazar paramparça edilerek öldürüldü

Köktendinciliğe karşı verdiği mücadeleyle tanınan ateist Bangladeşli yazar, paramparça edilerek öldürüldü
page_ateist-yazar-paramparca-edilerek-olduruldu_029104719.jpg

ABD'de yaşayan ve Amerikan vatandaşı olan Avijit Roy, eşiyle birlikte bir kitap fuarına katılmak için gittiği Bangladeş'in başkenti Dakka'da saldırıya uğradı.

Satırlarla saldıran grup, Roy'un kendisi gibi blog yazarı olan eşi Rafida Ahmed'i de ağır yaraladı.

Polis henüz saldırganların kimliği ile ilgili vermedi ancak Roy'un laikliği savunan yazıları dolayısıyla tehdit edildiği bildiriliyor.

BBC Türkçe'de yayımlanan habere göre, yerel emniyet müdürü Sirajul İslam, "Saldırıya birkaç kişi katıldı ve aralarından en az ikisi Roy ile eşine doğrudan vurdu. Saldırı sonrasında iki kanlı satır bulduk." dedi.

Çoğu Müslüman, 160 milyon nüfuslu laik bir ülke olan Bangladeş'te daha önce de benzeri saldırılar olmuş, polis bu saldırıların ardında fanatik dincilerin olduğunu söylemişti.

Ülkede 2013 yılında da yine blog'unda aşırı dinciliğe karşı yazılar yazan Ahmed Rajib Haydar Dakka'daki evi yakınlarında suikaste uğradı.

2004'te ise yine aynı kitap fuarına katılan yazar Hümayun Azad, evine dönerken uğradığı saldırıda ağır yaralanmıştı.
http://t24.com.tr/haber/ateist-yazar-paramparca-edilerek-olduruldu,288755

umarım bu sitede her görüşten düşünceden insanlar bunu kınarlar. umuyorum

öyle olmalı zaten ve konu inanan inanmayana gelmemeli,ve hiç kimse ama hiç kimse bir başkasının elinden ölümü hak etmez böyle bir düşünce yok

olmamalı hele ki bunu din adına yapıyorum diyen o aklı olmayan kişilere gerçekten acıyorum.

hiçbir din bunu emretmez.ne düşünce de olursa olsun.

öyle olmalı zaten ve konu inanan inanmayana gelmemeli,ve hiç kimse ama hiç kimse bir başkasının elinden ölümü hak etmez böyle bir düşünce yok

olmamalı hele ki bunu din adına yapıyorum diyen o aklı olmayan kişilere gerçekten acıyorum.

hiçbir din bunu emretmez.ne düşünce de olursa olsun.
göreceğiz bakalım. kim gerçekten iyi niyetli veya benden farklı olana yaşama hakkı yok diyor

İçinden diyen cok olurda buraya yazacak kadar cesareti olacağını sanmıyorum:)

şöyle bir şey var ...kimse inancına laf edilsin istemez kitabına peygamberine yaradana laf söylensin istemez,ama inanmıyorsa o onun seçimi ordakı sınırı ayarlamak gerekiyor ...

bırakacaksın o kendi hayatını yaşasın inananda kendi hayatını...

^^dinde zorlama yoktur^^ diye koca bir ayet varken inanmayan yada başka bir şeye inanı zorluyamazsın ki.

kalkıp bir de öldüreceksin,bide bunu din için yapıcaksın o zaman öldüren insanlar da yeterli inançları yok

çünkü inançlı insan başkasına da saygı duyan insandır.

kendi inandığına zorluyan değil.

göreceğiz bakalım. kim gerçekten iyi niyetli veya benden farklı olana yaşama hakkı yok diyor

Forumda "ateistmiş zaten şimdi görsün bakalım allah varmıymış yokmuymuş oh iyi olmuş :KK51:" diyen elbette vardır sayıları da emin ol epey fazladır..

Ha bu arada forumda bu tipler kibleneceklerini bildiklerinden yazmazlar.

muslumalarida aralarainda sifatlara ayirmak gerekir .Bazıları kendi inancı madeviyatı icin yasarken ve baska dine mensup olanı ayırt etmeksizin kendi inancını yasarken , bazılarıda muslumanlıgı insanlar icin mecbur bir gorev bilip tehditle , goz boyama ile ve ibret olsun diye baska cana kıyarak muslumanlıgını yasıyorlar.

Bu düşüncede olanlar kendini günahsız sanıyor heralde.
Tövbe Rabbim.
Dünya yaşanmaz yer oldu. Ne denir ki Allah merhamet versin insanlara.

Bu arada imanlı olup da kendi düşüncesinde olmadığı için öldürülen insanlara bile oh olsun diyenlerin gelip göz boyamak için kınıyoruz demeleri zaten çok samimiyetsiz olur.

muslumalarida aralarainda sifatlara ayirmak .Bazıları kendi inancı madeviyatı icin yasarken ve baska dine mensup olanı ayırt etmeksizin kendi inancını yasarken , bazılarıda muslumanlıgı insanlar icin mecbur bir gorev bilip tehditle , goz boyama ile ve ibret olsun diye baska cana kıyarak muslumanlıgını yasıyorlar.

bu Müslümanlık mı işte asıl mesele bu...yazık hem ölen canlara yazık hem öldürenlere

X