Ateşi kontrol altına Alamamak

Burdan herkese yazmak istiyorum bir hemşirenin sadece 3 kez hakkı var ve bu siz izin verdiğiniz sürece 3 ündede açamazsa başak hemşire isteyebilirsiniz ya enstezi doktoru ya yenidoğan hemşiresi mutlaka her hastanede olur lütfen haklarınız kullanın ve bu şekilde şişmesi ilacın damara değil deri altına zerk ettiği anlamına gelir.. Lütfen dikkat morarması damarı patlatmaktanda kaynaklanabilir başka bi sebeptende. Hala şişlik varmı şişlik durumu nedir lütfen takip edin
Cok tesekkur ederım
Şişlık ındı bayagı
Bu durumu dıkkate alıcam
 
havaleden korkuyorsunuz sanırım, benim kızım da çok kısa süreli bir havale geçirdi 1 yaşındayken. Ateşe hassasiyeti varmış ve soğuk algınlığı ilaçları (ibuprofen) havaleyi tetiklermiş.
ateş bir kez yükselmişse havale gelmez havale ateşin birdenbire çıktığı durumlarda vücut uyum sağlayamadığı için olur yani mesela 37 den 41 e birden çıkarsa...
ama 39-40 civarı istikrarlı seyreden ateş havale getirmez
belli ki minik ciddi bir enfeksiyonla boğuşuyor vücut savaşıyor ondan ateş yüksek, siz rahatlatmak için düşürmeye çalışmaya devam edin ama antibiyotik etkisini gösterdikçe inşallah iyileşecek

bu arada havale araz bırakmaz, daha doğrusu arazı bırakan havale değil, ateşli hastalığın neden olduğu virüstür, ve size de teşhis konduğunda göre içiniz rahat olsun.

ben bu bilgileri çocuk doktoru Kadir Tuğcu'dan öğrendim. Amerika'da yaşıyor ve fikirleri ülkemizdeki çocuk doktorlarıyla pek uyuşmuyor hatta aykırı diyebiliriz ancak yaşı epey var ama meslek hayatı boyunca istisnalar dışında tedavilerinin çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Uzun zamandır takip ediyorum. Kendisinin bir de "erkek çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu olmaz" fikri var.
ilgilenirseniz internetten makalelerini okuyabilirsiniz. Benim içimi rahatlatıyor. 3,5 yaşında kızım var 2 yıldır antibiyotik kullanmadım. Bu sene kreşte sayısız hasta olduğu halde. Viral hastalıkları antibiyotiğin tedavi etmediğini bahsettiğim doktordan öğrendim. Ama sizinki bakteriyel ki bu kadar ateş çıkıyor.
Çok çok geçmiş olsun.
Bılgışendırme ıçın çoook tesekkur ederım
 
Back