Ateşi kontrol altına Alamamak

Bu arada hepınıZden Allah razı olsun

Bazi cocuklarin ates cevabi farkli oluyor. Benimki de bazen 40-41i goruyor. 39 derece ateste ne yapiyorsak 40ta da onu yapiyoruZ. Zaten cocuk doktorlari da ayni seyleri oneriyor.ilaclarini verin,serin tutun cocugu,asla sirkeli su kullanmayin.

Biz hastalığa dayanamıyoruz çocuklarımız nasil dayansin çok üzülüyorum anlatamiyolar dertlerini tez zamanda düzelsin iinşallah.(/bu arada konuyla alakalı değil ama maşallah kilolu bebeğiniz göze de geliyor olabilir bol dua okuyun üstüne muska takın kem gözden korusun rabbim :nazar:
Cok tesekkur ederım guzel dıleklerın ıcın
Oglumun boyuda uZun
Anne baba bız ırıyı ondan ırı bı bebek
4100 gr dogdu
92 cm boyu var suan
O konuya katılıyrm
Nazar alıyor olabılır
Amın inş Allahım korusun yavrularımızı

Benzer bir durumu kizimla yasadik.
Doktor el ve ayaklar usurse vucud kendini isitmaya calisir demisti elinede corap gecirmisti. Bende oyle ogrenmistim.
Inşallah kültür sonucu tertemiz cikar. Cok gecmisler olsun.

Ates, el ayak sicak tutma ile ilgili doktor bilgilendirmesi buldum isine yarar umarim.

http://m.milliyet.com.tr/pembenar/e...pacagim--pembenar-detay-cocuksagligi-1475994/
Cok tesekkur ederım
Faydalı oldu bnm ıcın
Arkadasımda asla kafasını yıkama ateslıyken demıstı
Onu bılıyrdum ama bunu ılk kez duydum
Dıkkate alacagım
GuZel dıleklerın ıcın tesekkur ederım

Cok tesekkur ederım guzel dıleklerın ıcın
Oglumun boyuda uZun
Anne baba bız ırıyı ondan ırı bı bebek
4100 gr dogdu
92 cm boyu var suan
O konuya katılıyrm
Nazar alıyor olabılır
Amın inş Allahım korusun yavrularımızı

En çok anne babanın nazarı degermiş çok sevdiklerinden:) amin cümlemizin.

Bugun iğne vuruldu antıbıyotık,
Uzerınde cıtcıtlı bodysı var
30 derece ılık suda 15 dk banyo yaptık
Pedifen vereli bi saat oldu
Şuan ateşi 39,4
Ilık bezle eklem yerlerıne uygulama yapıyrm cok ızın vermesede
Bende oğlumu sureklı duşa soktugum için bide bronşite çevirmiştim. Duştan ziyade pansuman daha iyi ama dediğin gibi zor onu yapmak aglarsa ateşi yukseltiyo aglamak. Allah acil şifalar versin böyle böyle buyuyolar ama işte hastalıklarda olmasa keşke..Allah beterinden saklasın yinede

ya az önce haberlerde seyrettim rota salgını varmış..
antibiyotik falan işe yaramıyormuş ateşte inatçı olurmuş.. bol bol sıvı takviyesi yapmak lazımmış..
geçmiş olsun bu arada.

Sürekli soğuk kompresör yap. Çok güzel düşürür. Sürekli kontrol et Ateş'ini. Yükselmesine izin verme. Antibiyotik yakında etkisini gösterir inşallah. Geçmiş olsun.

Merhaba arkadaslad
Ogluö dun aksam 39 lar cıvarında ateslendı dolven verdım
Gece atesı 40,3 e cıktı fıtıl verdım
Sabah yıne 40,3 tu fıtıl verdım
Dr gıttık
Tonsılıt dedı sanırım bıde ıdrar yolu enf var
Orda atesı yıne cıktıgı ıcın de surup verdı
Igne oldu antıbıyotık penısılınlı ıgne
Eve geldık yıne cıktı atesı
Fıtıl verdım dustu bıraZ sonra yine cıktı banyo yaptırdım
Antıbıyoık surubunu kustu
Napcam şaşırdım
Cıktı dedıgım ateşler 40,5 cıvarı
En yuksek ates 40,8
En dusuk 38,8
18 aylık
18 kılo
Erkek bebek
Öncelikle çok geçmiş olsun yorumların tamamını tamamen okumadım ama önerebileceğim bi kaç şey var öncelikle dolven calpol fitil parol şurubu 3 saatte bi dönüşümlü olarak verebilirsin tabi bunu 1 pediatrik 1 parasetamol olarak vereceksn fitilide s kullanırsan onuda aynı şekilde verebilirsin bebeğini kesinlikle sıcağa yakın ılık suyla ıslatacaksın bütün vücudunu soy koltuk altı kasık ve eklem yerlerine o ılık suyla ıslatılmış bezler koy ve o şekilde vücudunda dursun ısındıkça değiştir ve asla soğuk uygulama yapma bu ateşini dahada fazla yükseltir.. Ve sadece tonsilin demesine izin verme doktorların kan tahlili yaptır crp sine baktır çok önemli.. Umarım sağlığına kavuşur

Soğuk uygulama ateşi dahada fazla yükseltir bu doğru bilinen bi yanlıştır arkadaşlar buna sakın düşmeyin..

Hastanede serum taktılar kolı sıstı oglumun
Allaj kahretsın bunlafı

Çok geçmiş olsun. Ateşi olan bebek ve çocuk ılık suyun altına tutulur ve kurulama yapılmaz ıslak kalacak saç sürekli ıslak kalacak çünkü saniyesinde kuruyor. Tonsilit direk kafa ateşi yapar o da beyne zarar verir. Bezlenmez ateşi arttırır. Bacak araları ve koltuk altı sürekli Soğutulur bezle. 3.5 saat arayla dönüşümlü Dolven Calpol verilir ve özellikle gece yatarken paranox fitil verilir. Bu şekilde ateşi kontrol edebilirsiniz.kızım sürekli boğazdan dolayı yüksek ateş yaşattı. Umarım işe yarar

Evde düşmemesinın sebebı sabahkı dr un oglumun kılosuna uygun doz ayarlayamaması
Aldıgı ılaclardan fayda gormedık
Aksam 40,7 ates olunca getırdım kendı de nobetcıydı
O cok kızdı dıger dr a ancak serumla verdıgı antıbıyotık sagolsun hemsıreler damar yolunu becermedıler
Oglumun kolu şişti
Elı morardı
Her bebekte olur gecer ıkı gune dıolar
Coldırmak üzereyim

Merhaba arkadaslad
Ogluö dun aksam 39 lar cıvarında ateslendı dolven verdım
Gece atesı 40,3 e cıktı fıtıl verdım
Sabah yıne 40,3 tu fıtıl verdım
Dr gıttık
Tonsılıt dedı sanırım bıde ıdrar yolu enf var
Orda atesı yıne cıktıgı ıcın de surup verdı
Igne oldu antıbıyotık penısılınlı ıgne
Eve geldık yıne cıktı atesı
Fıtıl verdım dustu bıraZ sonra yine cıktı banyo yaptırdım
Antıbıyoık surubunu kustu
Napcam şaşırdım
Cıktı dedıgım ateşler 40,5 cıvarı
En yuksek ates 40,8
En dusuk 38,8
18 aylık
18 kılo
Erkek bebek
18 aylık ve 18 kilo mu :oha: maşallah. Biraz balkona çıkar ya en iyi açık hava düşürür ateşi. 34 aylık 14.3 kilo kızım var:KK45: bende işe yarar

18 aylık ve 18 kilo mu :oha: maşallah. Biraz balkona çıkar ya en iyi açık hava düşürür ateşi. 34 aylık 14.3 kilo kızım var:KK45: bende işe yarar
Bız karı koca buyuguz ondan oyle
Ben 180 boyundayım
Oglum 92 cm
Kıloluda durmuo oyle
Atesı dusmedı hastandeyı z
Serumdan kolu şişti
Cok sınırlıyım

Ben 180 boyundayım
Oglum 92 cm
Kıloluda durmuo oyle
Serumdan kolu şişti
Cok sınırlıyım
Canım kolunun şişmesine dikkat et yanlış yere takmasınlar serumu Allah korusun. Ah bu evlatlar hasta olunca annelerin canı gidiyor bilmez miyim. Ama sen yine de sinirlenme sakin olman lazım. İnşallaj bu serum iyi gelir

havaleden korkuyorsunuz sanırım, benim kızım da çok kısa süreli bir havale geçirdi 1 yaşındayken. Ateşe hassasiyeti varmış ve soğuk algınlığı ilaçları (ibuprofen) havaleyi tetiklermiş.
ateş bir kez yükselmişse havale gelmez havale ateşin birdenbire çıktığı durumlarda vücut uyum sağlayamadığı için olur yani mesela 37 den 41 e birden çıkarsa...
ama 39-40 civarı istikrarlı seyreden ateş havale getirmez
belli ki minik ciddi bir enfeksiyonla boğuşuyor vücut savaşıyor ondan ateş yüksek, siz rahatlatmak için düşürmeye çalışmaya devam edin ama antibiyotik etkisini gösterdikçe inşallah iyileşecek

bu arada havale araz bırakmaz, daha doğrusu arazı bırakan havale değil, ateşli hastalığın neden olduğu virüstür, ve size de teşhis konduğunda göre içiniz rahat olsun.

ben bu bilgileri çocuk doktoru Kadir Tuğcu'dan öğrendim. Amerika'da yaşıyor ve fikirleri ülkemizdeki çocuk doktorlarıyla pek uyuşmuyor hatta aykırı diyebiliriz ancak yaşı epey var ama meslek hayatı boyunca istisnalar dışında tedavilerinin çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Uzun zamandır takip ediyorum. Kendisinin bir de "erkek çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu olmaz" fikri var.
ilgilenirseniz internetten makalelerini okuyabilirsiniz. Benim içimi rahatlatıyor. 3,5 yaşında kızım var 2 yıldır antibiyotik kullanmadım. Bu sene kreşte sayısız hasta olduğu halde. Viral hastalıkları antibiyotiğin tedavi etmediğini bahsettiğim doktordan öğrendim. Ama sizinki bakteriyel ki bu kadar ateş çıkıyor.
Çok çok geçmiş olsun.

Ben 180 boyundayım
Oglum 92 cm
Kıloluda durmuo oyle
Serumdan kolu şişti
Cok sınırlıyım
Burdan herkese yazmak istiyorum bir hemşirenin sadece 3 kez hakkı var ve bu siz izin verdiğiniz sürece 3 ündede açamazsa başak hemşire isteyebilirsiniz ya enstezi doktoru ya yenidoğan hemşiresi mutlaka her hastanede olur lütfen haklarınız kullanın ve bu şekilde şişmesi ilacın damara değil deri altına zerk ettiği anlamına gelir.. Lütfen dikkat morarması damarı patlatmaktanda kaynaklanabilir başka bi sebeptende. Hala şişlik varmı şişlik durumu nedir lütfen takip edin

Back
X