Atipik otizimli

Eceemrem

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
87
10
8
44
Lutfen bana yardim edim anneler 28 aylikken otizim süpesiyle doktora gitttim hafif otizim dedi tv kapat egitime basla dedi tv kapattigimiz gunden 2 gum sonra ekolalisi basladi ama 6 ayda herseyi ogrendi renkler sayilar hayvanlar sekiller egitime 2 ay egitime gitti asil sorunum oglum tanidigi tanimadigi herkesi taklit ediyor davranislari hareketlerini birebir aynisi sadece sozde degil davranisda bu ne oluyor benim gibi anneler varmi yalvaririm yardim

Canım otizm ile ilgili başlık var istersen orada paylaş sana yardımcı olurlar

Eceemrem merhaba,ne yaptiniz gelisme degisme varmi cocugunuzda.benim oglumada atipik otizm suphesi var dedi dr.siz krese gonderdinizmi

Evet krese gonderdim ekolalisi bitti sayilir tv kapattim krese yolladik tuvalet egitimi verdim konusmasinda eksiklik var ama yinede bunuda sukur diyorum cok cabaladik hic evde durmadim surekli gezdirdik

Masallah.bende haftaya krese vericem umarim hic sikintilari kalmaz okula kadar toparlanir giderler.oyle zor ki,arastirmaktan canim cikti.cocugu goz hapsine aldim surekli inceliuorum.belki normal olan seyleri bile acaba mi diye suphe ediyorum.allah yardimcimiz olsun

Biraz bahsedermisin oglunu kac yasinda neyden süpelendin konusuyormu ekolali yapiyormu takintilari nelerdir

Eceemrem ben bitliste yasiyorum,tayinciyiz kimsemiz yok burda,burada dr.a goturdum atipik otizm olabilir krese goturun dedi.ben dr.a konusmuyor diye goturdum atipik olabilir deyince Şok oldum acikcasi.ondan sonra hareketleri baaya basladi bana.cok hareketli laftan sozden anlamiyo,istedigi olmayinca kendini yerlere atiyo.dikkat vermiyo biseye.aslinda gozkontagi var cok sevimli canayakin,sosyal bi cocuk.oyuncaklariyla gerektigi gibi oynar ama daha cok kosmaca gibi oyun istiyor.sokakta yasasa ev demez yani.ancak dr.un suphe ettigi sey konusmamasi,gulerek kosmasi gibi hareketleri oldu.inan 1 ay ne yedigimi ne ictigimi bildim.corluda bi dr.a daha goturdum.erkekleri pek sever o yizden bu doktorla iletisimi iyiydi.dr otizm falan yok sadece hiperaktif dedi.gelisimindede biraz gerilik oldugu icin krese verin dedi.krese bugun goturdum ama hiiic diger cocuklarla aktivite yapmadi sadece oyun alaninda ve diger odalarda gezindi.oradaki 3 yas grubu bicir bicir konusurken bizimki saf kaldi yanarinda.onlarda bizimkini aralrina kaadi.napicagimi sastim krese veriyimmi vermiyimmi.sİzinki gidiyormu krese

Ben uzman degilim tabiki, acikcasi oyle otizm ile ilgili bir egitimim filan da yok. Ama arastirdigim ve bildigim kadariyla otizm in en belirgin ozelligi goz kontagi kurmamalari, yani bildigim kadariyla goz kontagi kuran otizm li yok. O yuzden ilk doktor yanlis teshis koymus olabilir gibi geldi bana. Anlattiginiza gore dikkat eksikligi ya da hiperaktivite daha olasi.

Zaten dr.a gidene kadar otizm falan aklima hic gelmemisti.ama ikinci dr daha guven verdi bana,uzun uzun sordu gozlemledi cunku.umarim alisir krese,ve oteki cocuklari yakalar

Canim mutlaka krese ver etkinliklere belki anlamadigindan katilmiyordur inan algisi acildikca katilmak isteyecektir evde durma pazara markete gotur ve yolda ne gorurse anlat ogrenmez die dusunme inan bir bakmsisin kapmis oluyor ben 1 yildir hala cabaliyorum öfke nöbetlerinde hemen disari cikar sinirlendirmeye calus bol bol konus ne konusursan konus yeterki konus

Eceemrem sen ne kadardir krese veriyosun oglun kac yasinda.ben 3 gundur goturuyorum sadece oyun alaninda,siniflara girmiyo.oradakiler alisir diyo.kac gun yaninda durmaliyim sence.ekolali dedigin nedir tekrarli konusmami.bizimki bazen dediklerimizi tekrar ediyo bazende sorulara cevap veriyo.ekolalimi oluyo.senin cocuguna atipik teshisi kondumu.neden kondu.rehabilitasyona gidiyomusunuz.

Canim ben parkda oynamiyordu tv ayakda ekranin icine girecek saniyordum okadar yakin izlerdi ufak tefek takintilari vardi onun haricinde goz kontagi sorunumuz yoktu herkesi tanir tek tek cumleleri vardi dr. Tv kapat dedi kapattikdan sonra 3 icinde ekolali yapti yani su mu istiyorsum dedim oda aynisini derdi dr. Yapsin dedi 6 ay surdu konusma basladi kresr mart dan mayisa kadar gitti buyil da yeni basladi 28 aylikdi ekolali yaptiginda simdi 37 aylik rehabilatasyona dr tavsiye etti vakit kaybetme yasi kucuk gonde dedi ama ben 2 ay yolladim evde kendim calistirdim hala cok sosyol degil parkda bendrn baska kimseyle oynsmiyor sen kendinden bahsedermisin

Canim 10 gün yanida gittim 2 saat kaldim bak ben burdayim seni bekliyorum ben burda cay icecemmm kahve icecem sen oyna gel diyordum 10 gunun sonunda hefi sen git uzme ablalari dedim by by yaptim kactim biden gittim 2 hafta nin sonun da yarim gun gunderdim

Bende senin gibi yapayim o zaman,bi 10 gun gideyim yaninda.benim oglumda 35aylik,atipik otizmden suphelendiler konusmadigi icin ama bir doktorla kalmadim,iki dr.a daha gosterdim otizm yok dediler.yalniz gelisimde gerilik var,burada kimsemiz olmadigi icin cocuk konusmuyo,nerede ne yapmasi gerektigini bilemiyo galiba.hiperaktif ayrica.krese yollayin duzelir dediler.bismillah dedik basladik.3gun birlikte gittik,bu haftada birlikte gideyim en iyisi.allahim seninkinede benimkinede tum sabilere sifa versin :) bu arada oglun 37aylik konusmasi nasil

Canim benimki konusdu kresden sonra 37 aylik tv kapattikdan sonra konusdu tekrar yapti sonra konusma basladi amin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…