Atipik Otizm ve Yapılması Gerekenler

güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
özel çocuk annesi olduğunuz içinde ekstre allahtan kolaylık diliyorum sizin adınıza.
Siz çocuğunuzda farklılık olarak neler görünüz ne zaman farkettiniz?

güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
özel çocuk annesi olduğunuz içinde ekstre allahtan kolaylık diliyorum sizin adınıza.
Siz çocuğunuzda farklılık olarak neler görünüz ne zaman farkettiniz?
Çok teşekkürler, zaman zaman dibe vurduğum anlar olsa da Rabbim sabrını veriyor
Gelişimi normal ilerlerken alıcı dilde gerileme, isme tepkisizlik, parmak ucunda yürüme, kanat çırpma, çevre ve vücut farkındalığının azalması, oyun kurma ve sürdürme becerisinin olmayışı. 19-20 ay civarinda başladı, biraz kabullenme biraz da toparlar umuduyla bekledik, gelişme olmayınca birkaç ay sonra eğitimlere başladık

Tahliller yaptırınız, çocukta anormal birşey varsa deme ki vücudunda birşeyler fazla yada eksik. Mümkünse aşılar dan kaçının. Daha sonra büyünce yaparsınız. Aşılar otizm tetikleyebilir eğer bağışıklık sistemini zayıfsa. Devlet hastanesinde yapabilirsiniz, kodları bile var. Ağır metaller testi ayrı çapa da yapılıyor. Yaparsanız yorumlarım. Tahliller yaparsanız en azından doğru bileceksiniz, yoksa tahminle yürümez.

Eklentiler

• IMG-20250506-WA0043.webp
    51,2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG-20250506-WA0046.webp
    54,3 KB · Görüntüleme: 36
Ağır metaller testi yaptırmak lazım, genelde yan bakmalar, ağır metaller beyinde toplaması üzünden olur. Bu devlet laboratuvar, bu gün fiyatlar yaklaşık 3000₺. Bütün doktorlar buraya çocukların saçlar gönderiyorlar kargo ile. Arayınız bitin bilgi burda alırsınız, iki hafta sonra sonuçlar WhatsApp tan alırsınız.

Eklentiler

• IMG-20230416-WA0002.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 37
Merhaba kuzenimin çocuğunda da otizm şüphesi vardı ve itp tanısı aldı almıştı ilk başta lösemi mi acaba çok korktular ama değilmiş, şimdi okuyunca acaba otizm ve itp neden ve nasıl bağlantılı acaba bişey dedi mi doktorunuz yoksa tamamen tesadüf mü oluyo? Çok geçmiş olsun benimde özel gereksinimli bir kızım var süreçlerimiz benzer sağlıkla büyüsünler yeter ki biz lösemide atlattık o yüzden sancılı süreçleri iyi biliyorum

Merhabalar öncelikle size de çok geçmiş olsun çok zorlu yollardan geçmişsiniz, Rabbim güzel günlerini göstersin inşallah evlatlarımızın
Siz yazınca ben de şaşırdım bu kadar tesadüfün bir arada olmasına. Doktorumuz böyle bir bağlantıdan bahsetmedi, ama oğlumun genetik testi sonucu biz de test yaptırdık, ITP rahatsızlığı eşimden genetik aktarımmış.

Amin amin, Çok teşekkür ederim
Peki ilaç vs kullanıyor musunuz itp için biraz araştırdım da internette otizmle bağlantısı kesin değilmiş tam olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…