Atnalı böbrek

gamli baykuss

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2024
143
182
23
34
22+4te girdiğim ayrıntılı ultrasonda her sey normal cikti çok şükür sadece tek bir şey hariç. İlk defa duyduğum atnali bobrek görünümü farkedildi. Bazen sebepsiz olabilirken bazen kromozomal bozuklukların göstergesi de olabiliyormuş.Tabiki ayrıntılı ultrasonda teşhis konması mumkun değil. Aranızda hamileliginde bu durumdan bahsedilen varsa sonrasinda neler yaptınız bilmek isterim. Pazartesi günü kendi doktoruma soracağım ama sizlerin de deneyimlerinden faydalanmak isterim.

Evet dogurdum bu ay cocuk nefrologuna gidicez henuz bilmiyoruz. Yalniz bizimki atnali degil sonraki haftalarda tekrar bakildi pelvis bobrek dendi yani sag bobrek daha asagida. Sizden de mi suphelenildi

ay çok şükür kromozom hastalığı yok yani çok sevindim..
benim de her şey yolunda nipt testim temiz sadece atnalı böbrek gördü. amniyosentez verdim bakalım sonuç bekliyorum

Meowster Meowster Insallah hayirli haberler alirsiniz. Kiz bebegim oldu zaten atnali bobrek de pelvis bobrek de kiz bebeklerde daha cok goruluyomus her zaman bir hastaligin habercisi degil gonlunuzu ferah tutun. Hatta bu sekilde olup hic bilmeden yasayan bir suru insan vardir. Sadece bu kisiler idrar yolu enfeksiyonuna vs daha yatkin olurlarmis onun disinda yasam fonksiyonlarini etkilemezmis. Sizin de nipt temiz gelmis ne guzel.

Insallah hayirli haberler alirsiniz. Kiz bebegim oldu zaten atnali bobrek de pelvis bobrek de kiz bebeklerde daha cok goruluyomus her zaman bir hastaligin habercisi degil gonlunuzu ferah tutun. Hatta bu sekilde olup hic bilmeden yasayan bir suru insan vardir. Sadece bu kisiler idrar yolu enfeksiyonuna vs daha yatkin olurlarmis onun disinda yasam fonksiyonlarini etkilemezmis. Sizin de nipt temiz gelmis ne guzel.
İnşallah sağlıkla doğar bebeğim 💕 sizin bebisinize de sağlıklı bi ömür dilerim 🥹

AMİİN canım nefroloğa gidince haber verr
Sela. Biz cocu nefrolouna gitti kan ve idrar tahlilleri yapildi ultrasonla bakildi ve evet sag bobrek daha asagida ve daha kucuk. Fakat su an icin bir problem gozukmuyor. Idraryolu enfeksyonu olursa direkt efrologa gidin dedi doktor. 6 ay sonra tekrar ultrason var1yasa geince de sintigrafi cekilecek bobrekler ne kadar calisiyor bakilsin diye.
Insallah siz de guze sonucar alirsiniz

Sela. Biz cocu nefrolouna gitti kan ve idrar tahlilleri yapildi ultrasonla bakildi ve evet sag bobrek daha asagida ve daha kucuk. Fakat su an icin bir problem gozukmuyor. Idraryolu enfeksyonu olursa direkt efrologa gidin dedi doktor. 6 ay sonra tekrar ultrason var1yasa geince de sintigrafi cekilecek bobrekler ne kadar calisiyor bakilsin diye.
Insallah siz de guze sonucar alirsiniz

çok sevindim canım. umarım doğunca bakıcaz artık.. tek korkum doktor bu tür sorunlar ileride ergenlik döneminde bazı sıkıntılar yaşatabilir dedi. rahimle ilgili kız çocuk olduğu için o bi tık canımı sıktı

Back
X