Atom Karınca gibi olmak istiyorum Tabiri caizse..

Arkadasim yanlis anlama ama y'a usengecsin yada élin agir ve isleri Yetistiremedigin icin yapmak istemiosun...Allah yardimcin olsun biraz duzenli bi sekil de devam edersen alislanlik edinirsin..

pasakli erkekleride sevmem ama bu kadar uzerine vazife olmayacak kadar titiz erkeklerede sinir oluyorum. evin kadini bilir neyi ne kadar temizleyecegini..ayrica Allah esinede iki el iki ayak vermis kalksin kendisi yapsin begenmiyorsa :19:

hem daha yeni evliyseniz hele bi durun bakalim..temizlikten anlasan bile bir muddet insan kendi evine adapte olma sorunu yasiyor..neyi nasil yapacagini sasiriyor..kendimden ornek verecek olursam..

ilk evlendigimde her hafta halilari kaldirir koltuklari yerinden kaldirir altlarini silip supururduk esimle..temizlik dedigin zaman cok uzun bir yol gelirdi aklima...baktim boyle olacak gibi degil..hem ayni sekilde kirleniyor hemde cok yorucu ve zaman kaybi oluyor...sadece koltuklari oynatmaya basladim..halilarin alti zaten kirlenmiyor...bebegim oldu cok sukur, koltuklarda yerinde duruyor gunluk duzgunse ve ortaligi supurmussem sukrediyorum artik :9: cunku zaman yok, zaman olsada firsat yok...herseyi kaldirdigim oluyo gene tabii, ama artik esimle birlikte yapamiyoruz temizligi maalesef. o cocuga bakiyor bende temizlik yapiyorum :9: zamanla daha relax bir insan oldum...ama esime gore her gun supurge yaptigim icin hala fazlasiyla titizim onun gozunde... :1:

zamanla insan neyi nasil yapmasi gerektigini ogreniyor bana kalirsa..daha pratiklesiyorsun..gerek mutfakta olsun gerekse temizlik konusunda olsun... eskiden 2 gun oncesinden plan yaparak yaptigim seyleri simdi vakit bulsamda sip sak yapsam diye bakiyorum :9::9: farkinda olmadan fazlaca pratiklesmisim aslinda, zaten oldum olasi yavas is yapmayi sevmemisimdir.

kavga etmeyin esinle, gerekirse is bolumu yapin derim...herkes kendi uzerine duseni yapsin..buarada sen gene isten sonra yemek yapmak istiyormussun...benim isten sonra yemek yapmaya bile halim olmuyordu...

evet zamanla evlilikte pratikleşildiğini anladım çünkü eskiden gelldiğimde kaç saatte yapabiliyordum ymeği şimdi ise şipşak veya yarının yemeği hazır oluyor bazen apratif derken geçiyor.
saolsun eşim çok yardım eder temizlikte. ama onun bana kızdıgı nokta su ki benim gevesım yok temizliğe keske titiz olsam o sölemeden kalkıp yapsam ama dinlenmiş hissedemiyorum hiç kendimi :(((

Sarma ve dolmaları pişirmeden at dolaba. Dondurucuya değil ama dolaba.pişirince taptaze olur dene istersen.

dolma ve sarmaları öyle yapıyorum zaten cnm ama bol bol çeşit yapıp atıyorum diyorsun ya ne mesela.
bu ıspanak taze fasulye barbunya yapılır mıki kaç gün bekler dolapta beklemediği için en fazla bir çeşit veya iki çeşit yapıp atabiliyorum anca..

Kızlar Selam.
Bir sıkıntım var ne zamandır kendim aşmaya çalışıyorum olmuyor en son size danışayım dedim..

Ben Lise yıllarımdan beri hem okudum hem çalıştım ,
şimdi 21 yaşındayım evliyim ve hiçbirşey bilmiyorum.
Çünkü evlenmeden önce iş okul derken eve çok geç gelirdim ve canım hiç ev işi ve yemek yapmak istemezdi.
Annemin kulakları çınlasın çok zorlanıcaksın derdi inanmazdım.
Şimdi çok zordayım arkadaşlar eşim çok titiz.
Ben ise hem çalışıp hem ev kadını olmayı beceremiyorum.Temizliği hafta sonuna bırakmak istiyorum o günlerde tatil günleri diye içimden hiç yapmak gelmiyor dinlenmek istiyorum.
Mutfak hariç ama, mutfağa giriyim değişik yemekler deniyim sabahtan akşama kadar sıkılmam.
Ama temizlik.. olmuyor işte ufff :((
Kimi arkadaşlarım var hem iş hem işten sonra spora ordan eve gelip temizlik çamaşır ütü yemek hepsini yapıyorlar ve ertesi gün dinç geliyorlar işe.
Ben niye öyle olamıyorum?

Niye yorgunluğum var diye doktora gittim tiroidime baktırdım sorun çıkmadı, meğer burnumdaki kemik yamukmuş ve alerjiden burnum nefes almamı engelliyormuş gece yatarkende doğru nefes alamadığım için uykumu alamayıp sürekli yorgunluk çekiyormuşum..
Olabilir ama şuan için biraz maddi konularımdan bu ameliyatı ertelemem gerekiyor.

Düzelirmiyim bende hiperaktif tüm işlerimi yapıp hem de işe canlı gelebilir miyim acaba?

Daha 21 yaşındayım bu herşeyi yapan iş arkadaşlarım 28-30 yaşlarındalar.
Benim daha çılgın hızlı olmam çağda yorgunum halsizam bu durumda neyapim kiloluyum ve titiz değilim uff :((
Eşim bu konuda benden çok şikayetçi çok kavga ediyoruz.
Hareketli ol enerjili ol hızlı hızlı yap herşeyi diye ama olmuyor eve geliyim yemek hazırlayıp hemen tv karşısına yatasım geliyor yattığım gibide 1 saat içinde gözlerim kapanıyor.
O ise benden daha youn çalışıyor daha uzak yol gidiyor daha geç yatıp daha erken kalkıyor..

offfffffff yardımınızı istiyorumm :((

Ben senin yerinde olsam her gün zorunlu olarak yapmam gerekenleri, dinleneceğim günleri veya saatleri bir liste şeklinde hazırlayıp o programa uymaya çalışırım.
Böylelikle boş zamanlarını daha iyi değerlendirebilirsin.
Eşinden de ev işleri konusunda sana yardım etmesini iste ve buraya yazdığın gibi derdini anlat brnce.
Eğer eşini işlere yardım etmediği için suçlarsan yine kavga edeceğinizi unutma bu nedenle onu suçlamadan samimiyetle derdini anlat.
Eminim seni anlayacaktır :)

Bende aynı dertten muzdaribim..

iş yapmak konusunda hiç pratik değilim çok çabuk yoruluyorum. İşler o kadar birikmiş oluyor ki hafta sonu bile yetiştiremiyorum. Evi toplasam bile 1 saat sonra eski halinden beter oluyor. Yemek konusu ayrı dert. Evin genel düzenini bile sağlayamıyorum. Eşimde yardımcı olabilecek durumda değil. işten çok geç geliyor genellikle. Ben işten çıkınca oğlumu okuldan alıp eve geliyorum yemek yedirip uyutana kadar saat zaten 9-10 oluyor. O saatten sonra sırf oyuncakları ortadan kaldırmak 1 saat alıyor. benimde pilim bitiyor başka işe bakamıyorum. Hep bu hafta düzene sokucam diyorum ama yok olmuyor bir türlü..

Gelişi güzel yaşıyoruz evde. Es kaza biri misafir gelmeye kalksa vay halime..

dolma ve sarmaları öyle yapıyorum zaten cnm ama bol bol çeşit yapıp atıyorum diyorsun ya ne mesela.
bu ıspanak taze fasulye barbunya yapılır mıki kaç gün bekler dolapta beklemediği için en fazla bir çeşit veya iki çeşit yapıp atabiliyorum anca..

Tabi ıspanak çok fazla dayanmaz der annem en fazla 2 gün çok fazla bakteri üretiyormuş. ıspanağı pişiririm. ertesi gün yeneceği zaman ısıtırken pirinçleri atarım içine. o zaman çok şişmiyor pirinçler.

Bende aynı dertten muzdaribim..

iş yapmak konusunda hiç pratik değilim çok çabuk yoruluyorum. İşler o kadar birikmiş oluyor ki hafta sonu bile yetiştiremiyorum. Evi toplasam bile 1 saat sonra eski halinden beter oluyor. Yemek konusu ayrı dert. Evin genel düzenini bile sağlayamıyorum. Eşimde yardımcı olabilecek durumda değil. işten çok geç geliyor genellikle. Ben işten çıkınca oğlumu okuldan alıp eve geliyorum yemek yedirip uyutana kadar saat zaten 9-10 oluyor. O saatten sonra sırf oyuncakları ortadan kaldırmak 1 saat alıyor. benimde pilim bitiyor başka işe bakamıyorum. Hep bu hafta düzene sokucam diyorum ama yok olmuyor bir türlü..

Gelişi güzel yaşıyoruz evde. Es kaza biri misafir gelmeye kalksa vay halime..

çocuğum olsa ne hale geliirmmm bilmiyorumm :(((

Aman arkadasim ya dert ettigin konuya bakk :) bende ayni sen gibi 21 yasindayim ve calisiyorum haliyle yoruluyorum, ama temizligi falan hic kafama takmiyorumm :)
Zaten tum gun boyunca calisip yoruluyorumm bide eve gelip yoramam kendimi o konuda cok rahatimdir :) Herkes cok aktif olacak diye bisey yokki bende boyleyimm esimde kabullendii garibim :)
Temizlige gelince calismadigim gunlerde yapmaya calisiyorum, yemekte genellikle basit seyler yapiorumm calistigim zaman makarna corba salata gibi seyler bazen disardan yioruzz oyle idare ediorum iste :) Hicc oyle kendimi paralayamam yok is spor temizlik falann, benlik bisey deil hic :) Isten eve gelirimm bi uzanirim koltuga ooohhh varmi benden rahatii :)

Bu olay biraz bünye meselesi. Bi kişinin hızlı konuşması, bir diğerinin ise yavaş konuşması gibi.Yani siz kendinizi zorlasanız bile, zorla yaptığınız için hem bedenen hem de zihnen yorulmuş olacaksınız. Ben de şahsen çok aktif bi insan değilim. işten gelince ben dinlensem diye bakarım, eşim ne yapsak da yesek diye düşünür. ve ben gerçekten yorgunsam benden önce mutfağa girer.
işten gelince yorgun olma konusuna gelince, bu daha çok beden yorgunluğu değil zihin yorgunluğu şeklinde oluyorsa, hevessiz olmanızda bunun çok etkisi vardır. her şeyi aynı anda yapanlara gelince, onlara gerçekten ben de imreniyorum. ama herkesin iş yükü aynı olmayabiliyor. ya da aynı işi yapsanız bile o kişi rahat, her şeyi kafasına takmayan bi insansa, emin olun sizden çok daha az yorulur.

Ben sana ev isi konusunda degilde, burun ameliyati konusunda birsey söylemek istiyorum.Bir yakinim ayni senin sebeplerinden doktora gitti ve burun kemigindeki egrilik icin ameliyat oldu.Eger cok gerekli degilse ,ilerde de olsa bu ameliyati olma.Hem cok ama cok agrili ve zor,hem de yakinimin sorunlari hala devam ediyor,üstelik doktor ona da daha iyi nefes alirsin ve organlarina yeterli oksijen gider,eskisinden daha iyi olursun deyip garanti verdi.Cok cok agrili bir ameliyat,tavsiye etmem.

atom karınca olmak istemekten vazgeçin bence. herkesin metabolizması farklı, el becerisi, pratikliği farklı. eskiden ben de sizin gibi düşünüyordum, kendimi yıpratmamla kaldım. bahsettiğiniz alerji, iyi nefes alamama bende de var, üstüne sürekli tekrarlayan kansızlık ve hipotiroidim var. uyandığımda bile yorgunum her zaman... üstüne üstlük pek pratik biri değilim, elim hızlı değildir.
şimdi olmadığım biri gibi olmak için neden kendimi yıpratayım? Allah da beni böyle yaratmış... eşim de her işi benden bekler, ona iş yaptıramadığım için ben de tüm işleri kollamaktan bıktım.

yeni nesile bakıyorum, istisnalar mutlaka var ama çoğu sizin yaptıklarınızı da yapmıyor. eşiniz de biraz anlayışlı olsun.
herkesin yaptığı iş aynı özenle yapılmıyor. bazen bu da etken oluyor.

kendi elinizde olan şeylere gelince;
ağır yemekleri boş zamanlarınıza bırakın, günlük hep pratik yemeklere yönelin. pratik ve lezzetli tatları keşfetmeye bakın. çevrenizden öneriler isteyin. zamanla öğrenirsiniz.
banyo ve mutfak temizliğini hiçbiriktirmeden yapın. 2 dk' da hemen yıkarsınız lavaboları vs...
eşiniz de siz de evi düzenli tutmaya çalışın. aldığınız eşyayı hemen yerine bırakın. bu önemli bir alışkanlık (ben hala eşime kazandıramadım maalesef)
tüm çamaşırları hafta sonuna yığmayın, hafta içi taksit taksit yıkayın. askıdan alırken hemen katlayıp dolaba yerleştirin. aynı anda hepsini nerede kuruyorsunuz?

tüm ev temizliği için, pratik temizlik sağlayan ürünlerden edinin.
gerekirse 15 günde bir temizlik için yardım alın. rahatlığınız için biraz bütçeyi zorlayın.

Back
X