• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atopik egzama mı sivilce mi bakar mısınız lütfen 🙏🏻

HiMom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
656
1.124
63
Merhabalar benim bebeğimin yüzü 3 4 gündür şu şekilde kabardı bir anda yok oluyor sonra tekrar geliyor doktoru cildi hassas yünlü şeyler giymeyin ev ısısı düşürün dedi pek ilgisi yok gibi bu nasıl bir durum yaşayan var mı egzama görüntüsü gibi mi yoksa sivilce mi nasıl geçer çok üzülüyorum kaşıntı yok gibi

Eklentiler

• IMG_5312.webp
    IMG_5312.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 320
Alerjikte olabilir zaten egzama ise alerjiye bağlıdır. O dönem bebeklerin cildi çok hassas olur.Emziriyorsanız yoğurt hariç süt peynir vs ara vermeniz iyi olur. 🌹

Alerjikte olabilir zaten egzama ise alerjiye bağlıdır. O dönem bebeklerin cildi çok hassas olur.Emziriyorsanız yoğurt hariç süt peynir vs ara vermeniz iyi olur. 🌹
Emziriyorum ama mama da alıyor bir süre öyle yapacağım teşekkür ederim

Merhabalar benim bebeğimin yüzü 3 4 gündür şu şekilde kabardı bir anda yok oluyor sonra tekrar geliyor doktoru cildi hassas yünlü şeyler giymeyin ev ısısı düşürün dedi pek ilgisi yok gibi bu nasıl bir durum yaşayan var mı egzama görüntüsü gibi mi yoksa sivilce mi nasıl geçer çok üzülüyorum kaşıntı yok gibi
Kaç aylık bebeğiniz? Alerji testi yaptırdınız mı? Ek gıda alıyor mu? Kıyafetlerini neyle yıkıyorsunuz ? Oyuncaklarını düzenli dezenfekte ediyor musunuz? Peluş oyuncaklarla temas ediyor mu?
Bunların cevabına göre bazı bildiklerimi paylaşıyım sizinle . Yakın zamanda aynısını yaşamış bi anne olarak

Gıda alerjisi yoksa herhangi bir diyete girmenizi tavsiye etmem, böyle bir diyet bebeğin bağışıklığını düşürür.

Egzamaya benzetemedim. Egzama bir geldi mi kaybolmuyor kolay kolay. Sadece yanağında mı var? Emerken size yaslanıp terliyor olabilir mi?

Kaç aylık bebeğiniz? Alerji testi yaptırdınız mı? Ek gıda alıyor mu? Kıyafetlerini neyle yıkıyorsunuz ? Oyuncaklarını düzenli dezenfekte ediyor musunuz? Peluş oyuncaklarla temas ediyor mu?
Bunların cevabına göre bazı bildiklerimi paylaşıyım sizinle . Yakın zamanda aynısını yaşamış bi anne olarak
1.5 aylık 3 gün önce kontrole gittik test vs demedi her gün yıkayın nemlendirin dedi sadece ama geçmiyor hatta artıyor tüm her şeyini bebek deterjanıyla yıkıyorum acaba bizim kıyafetlerimizin mi bir zararı var diye bizimkileride öyle yapacağım

Egzamaya benzetemedim. Egzama bir geldi mi kaybolmuyor kolay kolay. Sadece yanağında mı var? Emerken size yaslanıp terliyor olabilir mi?
Bende öyle düşündüm kıyafetlerimizden mi acaba nedir belki deterjandan bu gece 4 saat uyudu neredeyse hiç kalmadı sonra uyandı beslendi gazını çıkardık yine aynı şekilde hem pütürlü sert hemde kıpkırmızı oluyor

Sadece yüzünde var değil mi

Bende öyle düşündüm kıyafetlerimizden mi acaba nedir belki deterjandan bu gece 4 saat uyudu neredeyse hiç kalmadı sonra uyandı beslendi gazını çıkardık yine aynı şekilde hem pütürlü sert hemde kıpkırmızı oluyorAtopik
Bende öyle düşündüm kıyafetlerimizden mi acaba nedir belki deterjandan bu gece 4 saat uyudu neredeyse hiç kalmadı sonra uyandı beslendi gazını çıkardık yine aynı şekilde hem pütürlü sert hemde kıpkırmızı oluyor
Benim tahminim Atopik Dermatit. Geceleri ve soğukta azalır, sıcakta ve yüze herhangi bir şey temas ettiğinde artar. Arttıkça kaşıntısı çoğalır. Korkulacak birşey değil rahat olun . Aynısını yaşadık test yaptırdık IGE değeri yüksek çıktı onun dışında herşey normaldi. 3 hafta sürdü ve sonra kendiliğinden geçti bizdede. Geçici olduğunu bilin. Genetik yatkınlığınız varsa bebekte de oluyor. Doktorumuz hipokort verdi , beraberinde linola kremle nemlendirdik ve kaşıntı olduğunda bepanthol sürdük. Cildi rahatlatıyor bu dediklerim. Kaşıntısı çoğalırsa zaditen verebilirsiniz. Tabi doktorunuzla görüştükten sonra. Ben 5 -6 doktorla görüşerek süreci yürütmüştüm o yüzden bilgileri gönül rahatlığıyla söylüyorum. Yünlülerden peluş oyuncaklardan uzak tutun, kendinizde kıyafetlerinizi mutlaka temiz içerikli deterjanla yıkayın, çift durulama yapın, deodorant parfüm kullanmayın, emerken yüzüne temas eden ne varsa dikkat edin, banyoda suda çok bekletmeyin bebeğinizi ılık duş iyi gelir, ha birde yüzünü gül suyuyla silin o kadar iyi gelecek ki. Geçmiş olsun

Benim bebeğimde oluyor 6 aylikdan beri yumurta sarısı verdiğimde oluyor beyazına geçtiğinde tüm vücudu oldu kestim ara ara denedim gene oldu. Alerji testi yaptırdım deride negatif çıktı kanda pozitif 1 yaş aşısını hastanede olacak kontrollü bu yüzden. Beyazını hala verdiğimde kırmızı ve daha yoğun oluyor. Doktor bunları görünce yüzüne atopik ciltlere uygun krem nemlendirici alın sürün dedi bunlar sonra yaraya dönebilir dedi aklinizda olsun.

Alerji bu oglumun alerjisine benziyor.Tahlil vermedinizmi alerjisi neye ogrenirdiniz?Tahlilerde çikiyor boş bakmakla teşhis konmaz.Alerji ilaçi krem ve bitki çayi kullaniyorsun.Toza karṣida ola bilir hekimler bakip tahlille soylemeliler.

Back
X