'Au Pair' olma korkusu

Gozluklupanda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2017
28
12
1
30
Herkese iyi günler. Haziran ayında au pair olarak Amerika'ya gitmeyi planlıyorum ama açıkçası çok korkuyorum. Öncelikle au pair ne onu açıklayayım: Yabancı bir ülkeye orada yaşayan çocuklu bir ailenin yanına gidip onların çovuklarına bakıp, ev işlerini yapıyorsun. Onlar da sana haftalık belirli bir miktar harçlık veriyorlar ve boş zamanlarında dil okuluna gidiyorsun. Hatta bu şekilde master yapmış olanlar bile var. Tahmin edersiniz ki büyük sorumluluk gerektiren bir durum ama bir dil öğrenmek ve orada yaşamak için maliyet en uyguna gelen yol bu.

Çocukları çok severim, kuzenlerim, yeğenlerimi ben büyüttüm sayılır, ev işlerini de severim ama yabancı bir ülkede, yabancı birinin çocuğuna bakma fikri beni çok korkutuyor. Yapabilir miyim becerebilir miyim diye düşünmeden alamıyorum kendimi. Olumlu veya olumsuz fikirlerinizi belirtebilir misiniz bu konu hakkında? Kafam çok karışık gerçekten.

Güzel bir fırsat ama çocukların çok sıkıntılı olabilme durumu var. Çocuklarla iyi anlaşıyor olabilirsiniz ama çocuklar sizi çok uğraştıracak çocuklar olabilirler. Sabır sınırınızı da iyi düşünmelisiniz. Tamamen denk gelecek aileye bağlı, aileyi önceden öğrenebilme şansınız varsa öğrenin, iyi araştırın, çocuk tekse daha iyi olur. Şehir önemli, büyük şehirlerde adaptasyon açısından sıkıntı yaşayabilir küçük şehirlerde sıkıntıdan patlayabilirsiniz. İyi bir aileye denk gelirseniz güzel aslında ama dezavantajlarına da hazırlıklı gitmelisiniz, şans işi çünkü.

Bence cok kucuk cocuk almayin. Turkce konusan kucuk cocuklari bile yeri geliyor zor anliyoruz. Bunun disinda Amerikalilarin cocuklara yaklasimi ile bizim kulturumuzdeki yaklasim farkli, onceden bu tip farkliliklari arastirma imkaniniz varsa iyi olur.

Bundan 20 küsür yıl önce bir tanıdık İngiltere'ye gitti

En büyük sorunu bulaşıkların durulanmaması imiş

Durulama, su pahalı bu deterjan sağlığa zararsız demişler

Bir de makine bozulmuş kapağı kırılmış mesela haftalığını kesmişler sen kırdın demişler

Onun dışında Mutlu olmuştu çok şey öğrendim demişti

Bu arada kendisi şimdi dışişlerinde çalışıyor yakında elçi olacak

ki o Zaman iletişim böyle değildi şimdi her an her türlü burası ile iletişim olanaklı

Ben tercih etmezdim.

Egelnce parkinda calisma , ne bileyim garsonluk vb iletisim gerektiren ama baskasinin evinde kalmayacagim bir isi tercih ederdim. Bana gore insanlarla ugrasmak cok zor, hele bir de garip tiplerse bulasik camasir yikatirlar, tacize ugrarsin...hic gerek yok.

Bence güzel bir fırsat ancak ev işlerinin ne boyutta olduğu kısmı şahsen benim için önemli. Hani ortalık toplayıp iki tabak yıkamak var bir de tabiri caizse ırgat gibi kullanılıp tuvalet şu bu temizlemek var. Detayını biliyor musunuz?
Aileye göre değişse de dip köşe temizlik olarak değil de bunlar dahil diye biliyorum ben

Aileyi tanıyor musunuz? Nasıl buldunuz? Şu aşamada bunlar önemli. Çünkü tek kaygı güvenlik olur böyle bir durumda.
Aileyi daha tanımıyorum. Danışmanlık şirketi başvuracağım onlar bulacak ama gitmeden skype aracılığıyla görüşür müyüz tam detayları bilmiyorum hala düşünme aşamasında olduğum için
3 arkadaşım o şekilde gitti. Bütün evin temizliği , banyosu tuvaleti ütüsü.. daha da önemlisi küçük görüyorlar, aynı masada yemek bile yedirmemişler. Çocuklarla uğraşmayı saymıyorum bile..Öyle dil öğrenmeye gelen öğrenci gözüyle bakmıyorlar.
zaten asıl amaç dil öğrenmek değil araç olarak görülüyormuş bu programda. Öyle olduğunu ben de duydum ama o da şans işi biraz

Bu şekilde giden iki arkadaşım, (biri Türk biri estonyalı) kaldıkları evdeki baba tarafından tacize uğradı. Estonyalı olan arkadaşım ağır bunalıma girdi. Tanıdığım iki kişi var giden, genelleme yapamam o yüzden ama paylaşmak istedim.
Ne kadar korkunç :( ne yapmışlar sonra peki biliyor musunuz?

Bundan 20 küsür yıl önce bir tanıdık İngiltere'ye gitti

En büyük sorunu bulaşıkların durulanmaması imiş

Durulama, su pahalı bu deterjan sağlığa zararsız demişler

Bir de makine bozulmuş kapağı kırılmış mesela haftalığını kesmişler sen kırdın demişler

Onun dışında Mutlu olmuştu çok şey öğrendim demişti

Bu arada kendisi şimdi dışişlerinde çalışıyor yakında elçi olacak

ki o Zaman iletişim böyle değildi şimdi her an her türlü burası ile iletişim olanaklı
Şanslıymış ki iyi bir aileye düşmüş. Darısı başıma :KK17:

Bence cok kucuk cocuk almayin. Turkce konusan kucuk cocuklari bile yeri geliyor zor anliyoruz. Bunun disinda Amerikalilarin cocuklara yaklasimi ile bizim kulturumuzdeki yaklasim farkli, onceden bu tip farkliliklari arastirma imkaniniz varsa iyi olur.
+1

Benim bir arkadaşım İngiltere ye gitti au-pair olarak. O orda kaldı,işini kurdu. En son bir İngilizle evlilik yolundaydı. O memnundu şartlarından. Umarım sizin adınıza da iyi olur herşey
Diğer okuduklarımdan sonra bu ilaç gibi geldi. Şans işi sanırım. Teşekkürler iyi dileğiniz için :KK52:

Ben tercih etmezdim.

Egelnce parkinda calisma , ne bileyim garsonluk vb iletisim gerektiren ama baskasinin evinde kalmayacagim bir isi tercih ederdim. Bana gore insanlarla ugrasmak cok zor, hele bir de garip tiplerse bulasik camasir yikatirlar, tacize ugrarsin...hic gerek yok.
Böyle bir imkanım olsa ben de düşünürdüm ama work and travel çok yüksek miktarlara çıkıyor onun dışında ilk defa çıkacağım için en kötü yer bile olsa kalacak yerim var en kötü aile değiştirebilirim diye düşünüyorum. Belki bir ay kalıp dil konusunda kendime güvenim geldikten sonra dediklerinizi kendi başıma yapmaya çalışabilirim ama o cesaret yok şu anda :(

Back
X