'Au Pair' olma korkusu

Korkmakta haklisiniz cunku ciddi anlamda kullaniyorlar kalacak yerin yok yabanci bir ulke vs ,
Olmadik bir sekilde iftiraya ugrayabilirsin ,
Benim giden tum arkadaslarim kullanildi ,
Bildigin hizmetci olarak aliyorlar ,camasir odasinda yatirdilar arkadasimi ,en basiti bu ,belli bir saatten sonra isik acmasina izin verilmiyor ,kirdigin tabagin bile parasini kesiyorlar

Bence cok kucuk cocuk almayin. Turkce konusan kucuk cocuklari bile yeri geliyor zor anliyoruz. Bunun disinda Amerikalilarin cocuklara yaklasimi ile bizim kulturumuzdeki yaklasim farkli, onceden bu tip farkliliklari arastirma imkaniniz varsa iyi olur.
Aileyi ben seçemiyorum diye biliyorum ama internette bir blogda okuduğum kadarıyla kızın birisini 9 aylık bebekli bir aileye vermişler, kız bir süre sonra istemediğini belirtmiş ve ailesini değiştirmişler. Daha büyük ve daha çok çocuklu bir aileye verilmiş. Böyle bir imkanım olması iyi bir şey bence

Korkmakta haklisiniz cunku ciddi anlamda kullaniyorlar kalacak yerin yok yabanci bir ulke vs ,
Olmadik bir sekilde iftiraya ugrayabilirsin ,
Benim giden tum arkadaslarim kullanildi ,
Bildigin hizmetci olarak aliyorlar ,camasir odasinda yatirdilar arkadasimi ,en basiti bu ,belli bir saatten sonra isik acmasina izin verilmiyor ,kirdigin tabagin bile parasini kesiyorlar
Arkadaşınız nasıl gitmişti acaba? Bildiğim kadarıyla özel oda verilmesi zorunlu. Diğer dedikleriniz için haklısınız maalesef zaten verdikleri harçlık da 200 dolar civarı

Böyle bir şey var mıymış ya?Nasıl gidiliyo bende çok isterim gitmek.Çok güzel bir fırsat bence.
Au pair yazarsanız google'da bulabilirsiniz bilgileri. Diğer değişim programları gibi çok bilgi yok aslında ama danışmanlık şirketlerini arayıp da detaylı bilgi alabilirsiniz sanırım

Arkadaşınız nasıl gitmişti acaba? Bildiğim kadarıyla özel oda verilmesi zorunlu. Diğer dedikleriniz için haklısınız maalesef zaten verdikleri harçlık da 200 dolar civarı

Sonucta tek oda bu diyip camasir odasinda yatirmislar ,kurtutma ve camasir makinasi aski utu masasi beraber kalmis ,
Gittiginiz kurumsal bir is yeri degil ,normal bir aile ustelik bu konuda cok tecrubeliler ,istedikleri kullaniyorlar

Sonucta tek oda bu diyip camasir odasinda yatirmislar ,kurtutma ve camasir makinasi aski utu masasi beraber kalmis ,
Gittiginiz kurumsal bir is yeri degil ,normal bir aile ustelik bu konuda cok tecrubeliler ,istedikleri kullaniyorlar
Sonuçta şirket aracılığıyla gidildiği için belirli bir kurallar dahilinde olması lazım diye biliyorum

Sonuçta şirket aracılığıyla gidildiği için belirli bir kurallar dahilinde olması lazım diye biliyorum
Sorun burada ,belli kurallari esnetecek kadar esnetiyorlar ,
Gittikten sonra begenmesen acikta kalirsin kipirdayamiyorsun ,

Bu şekilde giden iki arkadaşım, (biri Türk biri estonyalı) kaldıkları evdeki baba tarafından tacize uğradı. Estonyalı olan arkadaşım ağır bunalıma girdi. Tanıdığım iki kişi var giden, genelleme yapamam o yüzden ama paylaşmak istedim.
Dile getirmek istememiştim, benimde aklımdan geçmedi değil..

Geçen sene 6 aylığına İspanyol au pair aldık (Almanya da yaşıyoruz), bizim kızımız öncelikle çocuklar ile ilgilendi, yedirmek içirmek parka götürmek oyunlar oynamak vs. ev işi olarakta kendisine ve çocuklara kahvaltı, yemek vs ve onunla alakalı olarak bulaşıkları makineye dizmek evi süpürmek yani evin o günkü kaba işlerini yapıyordu, market alışverişi falan beraber hallediyorduk çamaşır ütü bunları zaten haftada 3 kere gelen yardımcımız yapıyor.
Hafta içi Akşam 19 dan sonra özel isteğine göre hareket edebiliyordu, hafta sonu da genelde biz onu müze vs gezdiriyorduk.
Ama bunların hepsini önceden konuştuk o bize polisten temiz kağıdı yolladı biz ona ailece video hazırlayıp gönderdik.
Bizim içinde onun içinde çok güzel vakit geçirdik, çok memnun ayrıldı hala irtibattayız kızımız ile.
Umarım sende güzel vakit geçirirsin canım.

Geçen sene 6 aylığına İspanyol au pair aldık (Almanya da yaşıyoruz), bizim kızımız öncelikle çocuklar ile ilgilendi, yedirmek içirmek parka götürmek oyunlar oynamak vs. ev işi olarakta kendisine ve çocuklara kahvaltı, yemek vs ve onunla alakalı olarak bulaşıkları makineye dizmek evi süpürmek yani evin o günkü kaba işlerini yapıyordu, market alışverişi falan beraber hallediyorduk çamaşır ütü bunları zaten haftada 3 kere gelen yardımcımız yapıyor.
Hafta içi Akşam 19 dan sonra özel isteğine göre hareket edebiliyordu, hafta sonu da genelde biz onu müze vs gezdiriyorduk.
Ama bunların hepsini önceden konuştuk o bize polisten temiz kağıdı yolladı biz ona ailece video hazırlayıp gönderdik.
Bizim içinde onun içinde çok güzel vakit geçirdik, çok memnun ayrıldı hala irtibattayız kızımız ile.
Umarım sende güzel vakit geçirirsin canım.
Umarım sizin kadar güzel bir aile düşer bana da :KK19:
Bu arada şirket aracılığıyla mı gelmişti nasıl bulmuştunuz?

Benim arkadaşım bi site üzerinden kendisi ayarlamıştı aileye..telefon ve video görüşmesi yaptı bikaç defa gitmeden..şirket yoktu yani

MEthaba
Daha güvenli olması açısından au pair yerine CCUSA programıyla gitmeni öneririm. Ben iki sene önce bu şekilde gittim. Üsyelik giderken ödediğim parayı da maaş olarak geri aldım. Çok karlıydı

Üstelik dehşet güvenliydi

Olay şu: amerikada 1000 tane yaz kampı var çocuklar için. Sen o kampa çalışmaya gidiyorsun. Ben mutfak elemanı olarak gitmiştim. Mutfakta çalışan herkes bu programla kampa gelmiş başka ülke insanlarıydı. Üstelik CCUSA yetkilileri sürekli bizi ve çalıştığımız yeri denetliyorlardı. Sağlığınız yerinde mi çok çalıştırıorlar mı diye.

Ben kız izci kampına gitmiştim. Herkes kızdı ve güvenliydi. Bir düşün derim

Böyle bir imkanım olsa ben de düşünürdüm ama work and travel çok yüksek miktarlara çıkıyor onun dışında ilk defa çıkacağım için en kötü yer bile olsa kalacak yerim var en kötü aile değiştirebilirim diye düşünüyorum. Belki bir ay kalıp dil konusunda kendime güvenim geldikten sonra dediklerinizi kendi başıma yapmaya çalışabilirim ama o cesaret yok şu anda :KK43:

Neyse içini karatmysyım şimdi belki süper insanlara düşeceksin :)! Bol şans dilerim.

Umarım sizin kadar güzel bir aile düşer bana da :KK19:
Bu arada şirket aracılığıyla mı gelmişti nasıl bulmuştunuz?
Canım dikkat etmen gereken bir konu daha var, kesinlikle ve KESİNLİKLE SANA ÖZEL anahtarlı oda vermeli aile, başka türlü kabul etme.
Bizim kızımızın kendine ait odası ve minik bir banyosu vardı. Bu çok önemli. Özelin olabilmeli

merhaba
bundan yaklaşık 12 sene önce bir arkadasım amerikaya gitmişti(sanırım arizonaydı)
benim anladığım ve yurtdışında yaptığım gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki amerikalılar yapı itibari ile rahat sosyal konuşmayi seven insanlar.
arkadasim cok rahat yasadı, evin alt katını kendisi kullanabiliyordu. rahatca mutfaga girip istedigini yiyebiliyor ve gezebiliyordu e bide üstüne harçlıkta aliyordu. oraya cok cabuk adapte oldu. cocuklarlada arasi iyidi (ki hic akrabasınım veya evlerine cocuk kuzen geldiğini hatırlamam yani cocuklarla iletisimi yoktu diyebilirim)
high school'a devam ediyordu, partiler vs yani orayi cok sevmişti.
(yanlız kız oraya şii olarak gitti ateist olarak döndü kendi ailesi bile şok oldu oda size kalmis birsey, sadece hatirladigim icin eklemek istedim.kizin ailesi onu zorlamadı ama bazen degisik tarikatda bulunan insanlara da denk gelebilirsiniz bu sizin icin onemliyse arastirin)
youtubeda bununla videoları arastirin derim:)

Aklıma maalesef ilk gelen şuan başta amerika olmak üzere pek çok gelişmiş ülkede olan islamafobi :KK43:
Senin için dünyanın şuanki durumundan dolayı zor olabilir hor görülebilirsin hakaretlere maruz kalabilirsin. Gerçekten çok iyi araştırman lazım aileyi. Allah denk getirsin gönlüne göre olsun herşey.

Erasmus yada workandtravelle giden çok arkadaşım oldu ama bunu ilkkez duydum. Bol şans

Bir akrabamızın kızı da bu şekilde gitti..çok iyi ve zengin bir aileye denk gelmiş....sorun sadece küçük bir kasaba olduğu için sıkıldığını söylemişti...bir süre sonra edindiği bir kaç arkadaşıyla büyük bir şehirde eve çıkmıştı...bir Türk restoranında garson olarak çalışıyordu...halen orada gelmeyi de hiç düşünmüyor....fakat ben kızımı asla göndermezdim...çok büyük cesaret...

Aklıma maalesef ilk gelen şuan başta amerika olmak üzere pek çok gelişmiş ülkede olan islamafobi :KK43:
Senin için dünyanın şuanki durumundan dolayı zor olabilir hor görülebilirsin hakaretlere maruz kalabilirsin. Gerçekten çok iyi araştırman lazım aileyi. Allah denk getirsin gönlüne göre olsun herşey.

Erasmus yada workandtravelle giden çok arkadaşım oldu ama bunu ilkkez duydum. Bol şans
+1

Back
X