Avakado Ne Zaman ve Nasıl Olgunlaşır?

Feraceli

Nirvana
Pro Üye
9 Ocak 2015
19.902
82.700
798
Avakado ağacından koparıldığı zaman çok serttir. Avakadonuzu yiyebilmeniz için yumuşamasını beklemeniz gerekir, sert bir avakadonun tadı acıdır yiyemezsiniz. Avakadonuzun olgunlaşması için tek yapmanız gereken beklemektir, sıcak bir ortamda(oda sıcaklığında) bir kağıda sararsanız ya da yanına bir elma koyarsanız olgunlaşmasını hızlandırabilirsiniz. Ortalama olgunlaşma süresi 3 - 5 gündür. Avakadonuzun olgunlaştığını yumuşaklığından ve renginden anlayabilirsiniz. Olgunlaşmış bir avakadonun kabuğu koyulaşmaya başlar ve üzerinden bastırdığınızda yumuşadığını hissedebilirsiniz. Avakadonuzun renginin koyulaşması ve yumuşaması çürümüş değil olgunlaşmış olduğunu gösterir. Avakadonuzu kestiğinizde içi krem rengindedir, çürüyen avakadonun içi siyah renktedir.

Aşağıdaki resimlerde olgunlaşmış ve olgunlaşmamış avakadoları görbilirsiniz.
olgunlaşmamış
olgunlaşmış
Not : Avakadonun olgunlaşmasını geciktirmek için buzdolabında saklayabilirsiniz.

Kaynak:avakado.net

Son düzenleme:
bende gecen hafta bebeğim için aldım olgunlaşmamıştı bir gazete kağıdına sardım mutfakta oda sıcaklığında 3 gün sonra yumuşadı fakat bebeğim hiç beğenmedi iki çay kaşığı zor verdim..dahası bende hiç sevmiyorum. fakat yararları ciddi anlamda çok.. bir süre sonra tekrar yedirmek için denemek istiyorum..

Canım bebegin gumurta seviyormu sana süperbi tarifim var bende hoç sevmem o o tarif mütiş oluyor

şuan 8 aylık canım sadece sarısını veriyorum ama sorun yok severek yiyiyor
Tavada yiyormu bi tost tarifi var ondan vericem sende dene mütiş şimdi ekmekleri kızartıyoruz 2 tane üzerine avakadoyu sürüyoruz sonra tuz ve limon suyu ekliyoruz tavada pisirdiğimiz yumurtayıda ekleyip afiyetle yiyoruzmütiş denemelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…