Avrupa'da ailelerinden alınan çocuklar

Almanyada yasiyorum kim gözünüzü korkutu bilmem ama sacmalamislar. Eger cocugunuz sagligini tehdit ederseniz. Bakmaz ihmal ederseniz, döver, yemez, icirmez ilgilenmezseniz evet elinizden alirlar ama öyle kolay degil o isler. Hangi ülkeye geliceksiniz?

Ay hiç sorma nerden baktım o yazılara okudum izledim. içim titredi resmen
Norveç.

Linkini aradım ama bulamadım şuan. Bir kaç yıl önce bir olay vardı. Türkiye'de eğitimli ve ciddi anlamda iyi kariyerli bir çiftin 13 yaşında oğulları var. Boşanmaya karar veriyorlar ve sonrasında iş çirkinleşiyor. Ili tarafta birbirini görüşme kurallarına uymamakla suçluyor, çocukta bir çeşit hafif otizm olduğunu ve diğer ebeveynin çocuğu psikolojik olarak etkilediğini, mahkeme ifadesi konusunda baskı yaptığını vs. Iddia ediyor. Mahkeme de bunun üzerine bir süreliğine çocuğu devlet korumasına veriyor. Çocuğun annesinin blogu vardı. Bildiğin en iyi özel okullarda okuyan, anne-babasının ilgilendiği bir çocuk. Ihmal edilme gibi bir durumu yok. Ama yine de evinden alınıyor hiç alışık olmadığı yurt ortamında yaşamak zorunda kalıyor bir süre. Türkiye'de de olabiliyor yani böyle şeyler.

Çocukların gerektiğinde korunmaya alınması çok güzel tabiki.
dediğim gibi bu durumun detaylıca yansıtılmaması bizim gibiler için korkutucu geldi.

keşke ,çocuklarına eziyet eden şiddet uygulayan çocukların değerini bilmeyen herkese uygulansın tabiki.
ben çocuklarıma zor kavuştum ,kan pıh. yüzünden düşüklerim oldu vs vs .
ben şimdi onların saçının bir teline zarar gelmesin isterim, çocuklarım benim canım ciğerimdir, canımdan ötelerdir.

en ufak bişe oldu diye çocuklarını elinden almazlar.
velev ki aldılar. inan burdakinden daha iyi şartlarda yaşarlar.
zira burda hiçbirimizin sonu belli değil.
gitme olanağın var ve duruyorsan aklına şaşarım..
ben son günlerde evladım için o kadar endişeliyim ki. nasıl kurtuluruz diye düşünmekten uyku uyuyamıyorum.
bilmem anlatabildim mi??

en ufak bişe oldu diye çocuklarını elinden almazlar.
velev ki aldılar. inan burdakinden daha iyi şartlarda yaşarlar.
zira burda hiçbirimizin sonu belli değil.
gitme olanağın var ve duruyorsan aklına şaşarım..
ben son günlerde evladım için o kadar endişeliyim ki. nasıl kurtuluruz diye düşünmekten uyku uyuyamıyorum.
bilmem anlatabildim mi??

aynen bir anne olarak uyuyamıyorum çocuklarımın geleceğinden endişeliyim eşim bütün herşeyi ayarlamaya başladı çoğunu halletti ama
bende pat diye böyle bir şeye denk geldim okudum araştırdım içimi korku kaplayınca kaldım öylece

Çocuklarına 'gerçekten' şiddet uygulayan ailelerin hasret kaldıklarını düşünmüyorum açıkcası.

Kaldı ki, bu okadar da basit birşey değil, yani öyle parmağı kanadı alalımla olmuyor bu işler.
Ayrıntılı ve kapsamlı araştırmalar sonucu alınır çocuklar.

Bu size engel olmamalı diye düşünüyorum.

Merak ettim eğitiminiz ve mesleğiniz bu kadarını bilemeyecek kadar yeterli değilse o ülkelere gittiğinizde ne il yaparak geçineceksiniz?
Avrupa'da yaşamıyorum,öyle bir niyetim de yok,hiç bir araştırmam olmadı şimdiye kadar.
Ben bile insanın bebesinin pat diye kucağınadan alınamayacağını biliyorum mesela...

Ben yurt disindayim . Burda bir aile vardi . Anne baba evden cikinca kardesler aralarinda kavga edip edip polisi cagirmislar bir kac defa . Polisde her eve gelisinde evde anne baba yok(calisiyorlar). Devlette siz bu cocuklara bakmiyorsunuz diye aldi. Oyle ertesi gun gelinip alinmadi tabikide. Bunun mahkemesi var, proseduru var.... cocugun icinde merak etme. oyle elinde cizik var diye cocugunu almazlar. Iste mesela bu kadin cocugunu dovuyor diye kanit toplamaya calisirlar. E sizde cocugunuza oyle bir sey yapmayacaginiz icin ....

Merak ettim eğitiminiz ve mesleğiniz bu kadarını bilemeyecek kadar yeterli değilse o ülkelere gittiğinizde ne il yaparak geçineceksiniz?
Avrupa'da yaşamıyorum,öyle bir niyetim de yok,hiç bir araştırmam olmadı şimdiye kadar.
Ben bile insanın bebesinin pat diye kucağınadan alınamayacağını biliyorum mesela...

Bende biliyorum en ufak bişeyde alınamayacağının mantığını ama aşağıdaki habere benzer çok şeyle karşılaşınca korkuyor insan
http://www.haberturk.com/dunya/habe...den-alinan-kiris-ailesi-evlatlarina-kavusuyor

iş vs ile ilgili size özelden yazdım burda çok bişey yazamıyorum

Avrupada yasiyorum, hickimse durduk yere cocugunuzu elinizden almaz. Lakin soyle bir gercek var; ev doktorunuz cocuklari koruyan sosyal kurumlarla irtibat halindedir. Bosanmalarda anneler babalar biraz depresiflesince, piskologa filan yonlendirilince, ev doktoru bu kurumlarla irtibata geciyor. Kurumlar bazen okullariyla irtibata geciyor cocuklarin, yada direk ailelerle.

Bu koruma amacli kontrol cokta kotu birsey degil bu bence.

Ayrica okulda ogretmenler cocuklarla siddet konusunu konusuyor. Gecenlerde ablamin oglu ogretmenine babasinin onu dovdugunu anlatmis, evde oynarken bogusmalari dovme olarak anlatmis. Enistem cocuklarini kizdirmaktan buyuk zevk alir, oynarken aglatir vs. Hafif bi sadistlik. Ama ASLA zarar vermez. Ogretmen bu konuyu ablamla konusmus, ablamin odu patlamis noluyor diye. Cocuk sonucta, ilgi icin neyi nerde nasil anlatacagi belli olmuyor haha.

Son düzenleme:
Benim de Avrupa'da yaşayan anne baba arkadaşlarım, yakınlarım var. Aksine dışarıya yerleştikten sonra ikinci üçüncü çocuğu yaptılar ya da planladılar, o güveni ve huzuru duyarak. Aksine orada çocuk Trde olduğundan daha fazla düşe kalka büyüyor, el bebek gül bebek büyütülmüyor, ama korunuyor da. Buradaki annelik babalık kavramından bu bakımlardan daha farklı. Çocuk mızmız ise yemek yemezse bir sonraki öğüne kadar yemek vermemekten, peşinde dört dönmemeye, düşe kalka büyümesine izin vermeye kadar çok farklı bir yetiştirme biçimleri var. Bu insanların çocukları da kötü muameleden alınmıyor ellerinden neticede, mutlaka bir şey oluyor da alınıyor.

Hem kimse kimseyi de sadece elindeki yara yüzünden almıyor. Bir doktor bir yaranın, bir çiziğin, morarmanın darptan mı düşme sonucu mu olduğunu anlıyor, hiç merak etmeyin. En kötü kendi şiddet uygulamasa bile istismara uğrayan bir çocuğu koruyamıyor ve göz yumuyordur o evladı alınan aileler diye düşünüyorum. Şiddet göstermeyen bir anne ve baba olarak, imkanlarınızı ayarlarsanız gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz bence.

Son düzenleme:
selam kızlar
3 tane çocuğum var ,eşimde bende çocuklarımız için herşeyimiz satalım başka bir ülkeye gidelim dedik.
çok fazla detaylı araştırmalara başladım, zaten birçok ülkeyi gezdik gördük.

Avrupa'da bazı ülkelerde ailelerinden alınıp devlet korumasına giren veya koruyucu ailelere verilen çocukları okudum videolar izledim. içim sızladı ,hala üstümden atamadım
Yıllarca çocuklarına hasret kalanlar var ,
çocuğun elinde küçük bir yara olsa , şiddet var diye çocuğu alıyorlar buna benzer şeyler.
benim çocuklarım var hoplaya zıplaya düşe kalka büyüorlar,
Ben çocuklarımın daha iyi şartlarda büyümesi için Avrupa da bir ülke ararken bu riski göze alamadım.

bu konuda bilginiz varmı

ben anlamadım. çocuklar neden elinizden alınsın ki?
merak etmeyşn ayrıca kimse pat diye kimseyi alıp başka bi aileye yerleştirmiyo

Back
X